Teraz jest 20 lis 2024, 07:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 lip 2006, 22:41 

dramich_wwa napisał(a):
Żeby uznać że program działa trzeba nacisnąć klawisz zaznaczający dokładnie w momencie zniszczenia - kwestia wyczucia

Czy dobrze rozumiem, jeżeli naciśnie się zaznaczenie w momencie zniszczenia danego pojazdu, to pojazd czy grupa pojazdów które będą się pojawiać będą zgłaszane do końca rundy przez stoper? Jeżeli dobrze myślę, to można to nazwać czitem, ponieważ program ten pobiera dane/informacje z samej gry, które są normalnie nie dostępne dla gracza.
Czit to program który nie należy do rdzennej części gry(gra - w znaczeniu aplikacja dostarczająca rozrywki) , pozwalający danemu graczowi zdobyć przewagę nad przeciwnikiem. Jest to nielegalne i nieuczciwe, ponieważ sami twórcy gry nie stworzyli takiej aplikacji i nie wyraźli zgody na jej stosowanie, ponadto gra z czitami nie oddaje ducha fair play.

:?

Ps. A co do pro, to ja właśnie jestem pro i nie stosuje wspomagaczy! :lol:

http://enclave.myminicity.com/

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 22:50 

---

Ostatnio edytowano 8 gru 2006, 11:03 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 22:54 

To już lepiej, ale etyczne to i tak nie jest... :idea:

http://enclave.myminicity.com/

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 23:03 

A jak dla mnie to jest w porządku. Co niedługo wszyscy będą mogli grać w tylko tych samych warunkach żeby były równe szanse...?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 23:06 

---

Ostatnio edytowano 8 gru 2006, 11:04 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 23:13 

Właśnie - ludźmi, a nie ze skryptami, programikami i cholera wie czym jeszcze.
A co do twojego pytania, to gram na low, bo pomimo mocnego sprzętu gra tnie mi się. I wcale nie jest tak, że na high gra się trudniej, wbrew pozorom, może być łatwiej. Ludzie z dignitasu na BFCONie grali na high (jedyną różnica, jest to, że ich sprzęt pozwala im na taką grę bez obawy o przyciny).

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 23:22 

---

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 23:50 

Cytuj:
Wydaje wam się że widzicie białe i czarne - tylkio że to czarne dla niektórych może być szarawe

Piszesz dokladnie tak jak mowia cziterzy. Wiem bo znam ich kilku. Ci, ktorzy nei czituja "Bo mnie to kreci" lecz dorabiaja sobie ideologie pisza wlasnie zawsze takie "szarosci"

"Czituje tylko na FFA wiec krzydwy nikomu nie robie" "Czituje by ppokonac cziterow wiec ich zwalczam" itd. zalosne...

Mysle, ze to co ktos tu napisal jest dobry wyznacznikiem "czit czy nie?"

Tworcy gry NIE zrobili takiego "timera" czy to jako elementu gry czy tez osobna aplikacje. Nie zezwolili rowniez na jego stosowanie. Jest to wiec czit. Ze malo szkodliwy? Spytaj sie goscia, ktory probuje wystartowac w heli a ty mu idealnie je niszczysz w sekunde po pojawieniu sie.

"Timing" jest elementem gry. WYUCZONYM! Gdy ktos uzywa programu, ktory ma za niego liczyc to juz czit i tyle.

Co do "technologicznego czita" to dyskusje byly o tym juz na aa.pl

Zalozmy, ze walczysz 1v1 z gosciem jakims tam. Macie obaj pistolety. Ty robisz klik/klik/klik. a on ma nowa myszke z trybem 3xfire i robi to samo 1 kliknieciem. Ulatwienie? Owszem. Legalne? Niby tak. Etyczne? Nie. Wyobraz sobie, ze masz myszke, ktora pozwala ci stzrelac z kazdej broni w trybie full auto.

Sprawdz "nieskodliwosc" takich bajerow. Wez AK w trybie single i zacznij walki z innym AK w trybie full auto. Jak myslisz ile razy uda ci sie go ubic na 10 prob? ;>

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 08:32 

---

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 09:54 

dramich - zalozyles ten topic poniewaz miales watpliwosci odnosnie tego programu. najlepsza odpowiedz jaka padla to ta:
Lailonn napisał(a):
"Timing" jest elementem gry. WYUCZONYM! Gdy ktos uzywa programu, ktory ma za niego liczyc to juz czit i tyle.

pod ktora moge sie podpisac.

a co do cs i tego jak demonicznie przedstawia go JabbaH-nie wiem skad ma taki obraz, ale rzeczywistosc jest taka ze w oficjalnych rozgrywkach zabronione jest uzywanie takich skryptow, zreszta od pewnego "levelu skilla" jest to zbedne, lub wrecz szkodliwe.
"pisanie cfg" bylo moim hobby od czasu Q1, i wizja ze cfg=czit jest wg mnie krzywdzaca. ponizej naglowek mojego cfg z cs1.6 :)
Kod:
//PrezesOi CS 1.6 config

//Opis

//Gram na kursorach od czasu ZXSpectrum wiec 'WSAD-ludzie' beda
//musieli skorygowac pol klawiatury. Sporo malych gowienek
//poprawiajacych komfort gry. Optymalizacja ustawien sieciowych na
//lacze typu adsl (tutaj 512). Grafika OpenGL, zoptymalizowana
//aby uzyskac max fps. Uzywam SB LIve! wiec moze wywalac blad
//gdy nie znajdzie karty dzwiekowej zgodnej z EAX. Nie uzywam
//zadnych zmiennych, skryptow za ktore gdziekolwiek,
//kiedykolwiek, ktokolwiek moglby oskarzyc mnie o wspomaganie :).
//Cfg jest na tyle czytelny (imo), ze kazdy kto chce
//moze go zmodyfikowac wg swoich potrzeb. Oczywiscie prosze
//o zmiane nicka i pozostawienie informacji o moim autorstwie
//
//prezesoi@
//GG-;

unbindall

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 10:04 

"Jakoś nie dostałem odpowiedzi na pytanie ilu z was używa właśnie ustawień low"
ja ale tylko lightning (wiadomo po co) , co do reszty high + AA4 i AF8 , nie wydaje mi sie to do konca fair ale czit tez to nie jest skoro sama gra przewiduje mozliwosc ustawien takiego konfiga.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 11:07 

cyna napisał(a):
"Jakoś nie dostałem odpowiedzi na pytanie ilu z was używa właśnie ustawień low"

Jeśli za ustawienia LOW przyjmujemy ustawienia oświetlenia, cieni itp. wpływajace na poprawę widoczności w "ciemnych zakamarkach" to gram właśnie na takich ustawieniach. Pomimo, że sprzęt pozwala na ustawienie wszystkiego na MAX w 1200x1024 (z uwagi na LCD) i komfortową grę.
Tylko kilka razy włączyłem tryb "MAX" w celu doznania pełni walorów grafiki.

Nie jestem dobrym graczem, co wcale nie powoduje konieczności wspomagania się "programikami" - jak pewnie każdemu zależy mi na dobrym wyniku. Moim zdaniem dobry wynik uzyskany przez "programiki" nie daje satysfakcji z gry. Moim celem nie jest znalezienie się na TOP liście graczy w BF2 a tylko dobra zespołowa zabawa w której nagrodą są odznaczenia, beretki, stopnie.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 11:22 

dramich pisales, ze twoje posty maja prowokowac. Zaakceptuje to. Jednak gdybys pisal "normalnie" to wlasnie robisz 2 krok w strone zostania cziterem. Dorabianie ideologi ;} Co w polaczeniu z zaslanianiem sie mala szkodliwoscia jest juz prosta droga do sciagania roznych syfow "dla testu" ;]

Wyobraz sobie, ze gram na medium z texturami na low. Gdybym tylko mogl gralbym na max detalach bo nie po to kupuje cos do kompa i nowe gry by wygladaly jak sprzed 4 lat. Ale aktualnie moj komp nie pociagnie wiecej.

Cytuj:
więc proszę ile mamy cziterów - wszyscy mający A4-TECH X-750F, g5(ze względu na czyłość)

I znowu nadinterpretacja. Czulosc myszki jest opcja wbudowana w gre. Nie mozesz wiec gadac, ze tworcy nie przewidzieli, ze ktos bedzie 1 ruchem robil 3 obroty ;] Co do modelu "X-750" to w Voodoo kilka osob ja ma z czego 1 czy 2 osoby ma model "F". Kupili te myszki poniewaz wedlug wszystkich serwisow to bardzo dobra myszka jak na swoja cene. Jesli kogos nie stac na razera za 200zl to kupuje wlasnie tego a4techa.

Mylisz sie jednak. Ta opcja potrojnego strzelania robi to WOLNIEJ niz mozesz recznie. Dlatego dla 99% graczy jest bezuzyteczna. Wlasciwie nie widze powodu by jej uzywac skoro gdy ona wystrzeli 3 razy ja moge 5.

Czyli tworcy myszki mieli jakies powody by ja tak skonstruowac. Przeciez mogli zrobic klawisz "full auto", jak nabjardziej mogli...

Wallhacki np tez maja mala szkodliwosc w BFie. Przeciez I TAK jest commander, ktory wszystko pokazuje. A po co sie patrzyc na minimape skoro mozna na gre?

przsoi gralem pare ladnych la tw CSa ale nigdy na turniejach wiec nie wiedzialem, ze sa tam zabronione tego typu dodatki. Bardzo dobrze, ze tak jest :} Nie zmienia to faktu, ze na FFA 90% graczy ma te syfy.

cyna skoro ustawiasz lighting na low by nie miec cieni to wlasnie celowo oszukujesz ;> Mozesz miec cienie-komp uciaga a mimo to wylaczyles je. Jakbys mogl wyalczyc trawe tez bys to zrobil aby nikt sie w niej nei schowal itd itd prawda? ;]

ps. swoja droga ja nigdy cieni nie wylaczalem i jakos mimo wszystko widze co sie dzieje w budynkach. Cos mi sie wydaje, ze "kiepskiej baletnicy..."

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 11:42 

Lailonn napisał(a):
cyna skoro ustawiasz lighting na low by nie miec cieni to wlasnie celowo oszukujesz ;> Mozesz miec cienie-komp uciaga a mimo to wylaczyles je. Jakbys mogl wyalczyc trawe tez bys to zrobil aby nikt sie w niej nei schowal itd itd prawda? ;]

no nie do konca tak jest, cienie mam oczywiscie zalaczone ale oswietlenie zaciemnionych pomieszczen nie - dlaczego ? bo jest taka opcja w grze i powiem tak: lepiej grac mi jest tak niz bawic sie gamm-ą w profilu sterownikow a skoro w ustawieniach DICE daje mozliwosc pobawienia sie grafika to czemu mam tego nie uzywac ?
Tak jak pisalem wiem ze jest to nie fair ale to sprawa DICE , a co do trawy to mam ja zalaczona - mimo iz przeszkadza (nie da sie w niej schowac) bo na dalszych planach poprostu jej nie widac ...

moze zrobia serwery typu:
FULL DETAIL only
MEDIUM DETAIL only , etc ...

wydaje mi sie ze ustawienia samej grafiki to kwestia gustu gracza no i oczywscie pogladu

p.s
zmienilem ostatnio muze z SB!Live 24bit na Audigy4 - teraz spokojnie pozycjonuje zrodlo dzwieku - to tez czit ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 11:43 

---

Ostatnio edytowano 8 gru 2006, 11:05 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2