Lailonn napisał(a):
Kolejny "realista" omg ;[ Co do min to spora czesc serwerow dziala na standardowych ustawieniach a domyslnie FF dla min jest wylaczone...
Battlefield to seria Arcade. Czy to sie komus podoba czy nie.
Jak najbardziej... z tym że pojęcie "arcade" można naginać do woli.
Dla mnie doskonałym przykładem może być porównanie z Operation Flashpoint - to jest symulator pola walki. Dla przeciwieństwa - w BFie pasek "health" jest tylko licznikiem który nie ma żadnego wpływu na nasze poczynania (prócz tego że wraz z jego ubytkiem mozna zginąć od jednej celnej kulki). W OPF po trafieniu postać może mieć trudności z poruszaniem się, celowaniem, szybciej się męczy ect, ect. w BFie tego nie ma i to jest doskonala różnica między Arcade a symulacją. Nagięciem zasad Arcade'u jest (było) jednak mimo wszystko mozliwość " szalonych żabek" w szczególności z połączeniem z niedoskonałymi hitboxami.
Możecie mnie przekonywać przez następne 10 stron ale trafienie w gościa skaczacego jednocześnie przechodzącego ze skoku do leżenia wstającego i skaczącego dalej - niewiele ma wspólnego ze skillem, a prędzej z rachunkiem prawdopodobieństwa, że któryś z pocisków w końcu trafi w skaczacą postać a raczej jescze dziwniej zachowujący się jej hitbox, uwzględniając rozrzut broni, i wariację pingu swojego oraz osoby do której się strzela. Nie wspominając o fakcie że jednak dzikie popisy gimnastyczne mają mało wspólnego nawet z arcade... bynajmniej dla mnie.
Według mnie - kwestia raczej sprowadza się do zmiany przyzwyczajeń i sposobu grania w szczególności przez osoby które wypracowały sobie właśnie taką technikę gry i uważają że jest to zbyt duża innowacja w stosunku pierwszej wersji gry. To zrozumiałe... to tak jakby nagle nie mozna było włączyć np. spadochronu przy skoku z wysokiego murku (Karkand, baza MEC

), Nijak to się ma do symulacji rzeczywistego pola walki, w arcade to uchodzi....
A osoby które reprezentują rzeczywisty skill poderzewam, że bez problemu zaadoptują się do nowych zasad i będą sadzić headshoty wiedząc kiedy skoczyć, a kiedy się położyć...