Teraz jest 19 lis 2024, 11:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 09:06 

Lailonn napisał(a):
... Jesli widzisz, ze takich jak on zjadlbys 3 na raz a giniesz bo ma hiper duper unlocka to nie jest to irytujace?
Jak mozesz zabic 3 takich jak on, skoro jeden z nich Cie zabija? :D To zdanie jest bez sensu i brzmi jak placz dziecka. Troche juz gram i nie ma takiej roznicy w broniach, ze goscie z unlockami sa nie do pokonania, to jakas bzdura jest wogole, pierwszy raz jestem na tym forum i nie wierze co sie tu wypisuje. Jestes lepszy to koles ginie i tyle, bron jaka sie ma lapie, owszem, rozni sie, ale nie tyle zeby to decydowalo kto kogo zabije. Przestan sie mazac, faceci nie placza.

Lailonn napisał(a):
Na unlocki w 99% narzekaja klanowcy. I to ci powyzej przecietnej poniewaz "lame klany" zazwyczaj same uzywaja na ffa unlockow.
A oczywiscie jak kazdy pamieta, na poczatku byl Jezus Chytrus i 12 klanowcow, stad wiadomo, ze klanowcy zawsze maja racje i nalezy ich sluchac, no bo sa w klanie. Pozatym zaloze sie o 600 baniek, ze zaden bardzo dobry (bardzo dobry = majacy umiejetnosci duzo powyzej przecietnej) zawodnik grajacy w klanie (czy tez nie) nie ma najmniejszego problemu ze slabym przeciwnikiem, nie zaleznie co tamten ma lapie - unlocka czy nie. Co do sprzetu uzywanego na meczach to zupelnie inna sprawa, a na FFA kazdy bawi sie jak lubi.

Hynol napisał(a):
... Skoro na tak genitalne tematy wkraczmy, to raczej trzeba by się zastanowic czy gra unlockiem to nie kompleks małego małego...
Jak Ty przy wyborze broni w BF porownujesz swoje jajka z jajkami przeciwnika, to radze Ci przestac w to grac, mozesz sie nabawic powaznych urazow. Ja zawsze wybieram sobie taka bron, na jaka mam akurat ochote i ktora mi bardziej pasuje, jak konczy sie amunicja to biore to co lezy najblizej...

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 11:26 

Ta dyskusja o unlockach wydaje mi się bezcelowa i do tego OT. Nie rozumiem czemu tak wielcy wyjadacze tak strasznie płaczą nad czymś, co nie jest ani błędem ani uciążliwością. Unlocki są wg mnie dobrze wywarzone i wcale nie dają dużej przewagi. Powinniście to traktować jako dodatkowe wyzwanie, nie przeszkodę.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 11:44 

Cytuj:
Jak mozesz zabic 3 takich jak on, skoro jeden z nich Cie zabija? Very Happy To zdanie jest bez sensu i brzmi jak placz dziecka. Troche juz gram i nie ma takiej roznicy w broniach, ze goscie z unlockami sa nie do pokonania, to jakas bzdura jest wogole, pierwszy raz jestem na tym forum i nie wierze co sie tu wypisuje. Jestes lepszy to koles ginie i tyle, bron jaka sie ma lapie, owszem, rozni sie, ale nie tyle zeby to decydowalo kto kogo zabije. Przestan sie mazac, faceci nie placza.

Nic nie poradze na twoje prolemy z interpretacja. Moze porownanie...Sztuki walki: Jestes w stanie pokonac 2-3 na raz przeciwnikow. Pewnego razu pokonuje cie 1 bo zaopatrzyl sie w noz. Teraz rozumiesz?

Taki np AT normalnie jest niemalze bezbronny w walce na duze i male dystanse. Bo tak ma byc, to nie profesja do walk piechoty. Nagle dostal unlocka DAO, ktorego spotkanie na krotkim dystansie chocbys byl bogiem konczy sie w 90% smiercia. Mozna skakac, odprawiac modly ale ta bron wystzreliwuje taka ilsoc ammo w krotkim czasie i z takim rorzutem, ze tylko lamy(te 10%) nie potrafi zabic wroga. Ak moze ma jescze z nim szanse przy odrobinie szczescia. Ale M16 po prostu lezy i kwiczy...

Ale wielu z was wciaz zapomina o jednym. To EA mowilo, ze unlocki beda ALTERNATYWA ze wzgledu na INNOSC a NIE bo beda LEPSZE. Tymczasem nie dotrzymali slowa(kolejny raz). Teraz przy BF2142 znowu obiecuja balans unlockow. Znowu to spieprza i co znow jak powiem, ze "unlocki sa niezbalansowane i lamerskie" to bede placzka? Dla lam owszem...

To, ze w ligach nie wolno uzywac unlockow to nie chory wymysl placzek. Przeciez juz od poczatku to obowiazuje. Po prostu juz przy wydaniu gry widac bylo, ze unlocki sa niezbalansowane i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 11:55 

Tak Lailonn dla przypomnienia:

"lamer
/ lamer /
Z ang. kulawy. Popularnie: popełniający zasadnicze błędy niedoświadczony użytkownik Internetu.

Zwłaszcza osoba nie przestrzegająca netykiety i pomimo podejmowanych przez innych prób nie przyjmująca do wiadomości jej istnienia. Ktoś, kto bezpodstawnie uważa się za eksperta w jakiejś dziedzinie i z takim nastawieniem zabiera głos w dyskusjach w sieci. Także ktoś, kto na forum zadaje pytania, na które odpowiedzi można łatwo znaleźć w dokumentach FAQ danej grupy lub w jej archiwum. "

Ty jak rozumiem masz swoją definicję

I gwarantuję ci że to że w ligach gra się na podstawówkach nie wynika z jakiegokolwiek zbalansowania gry a z tego że nie wszyscy mieliby unlocki z racji nowego konta. Bo o zbalansowaniu tych broni nikt nie miał pojęcia bo po 1-sze nikt ich nie miał po 2-gie nie wszystkie były na początku nawet do odblokowania

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 12:05 

Nie ucz mnie slowek...To co "slowniki" mowia mnie nie obchodzi. Wszyscy wiemy chyba co znaczy LOL. W jaki sposob mozna wiec mowic, ze ktos jest lolem albo pisac "lol?" w ogole? Juz o sytuacjach w jakich sie uzywa tego skrotu nie bede mowil.

Ale w sumie to sie zgadza. Osoba taka robi bledy z braku doswiadczenia i aby je zatuszowac uzywa unlockow, ktore ulatawiaj jej zabicie wroga nawte jesli nie umie grac :}

Ty lubisz chyba samoloty. Jak nazwiesz goscia, ktory lata TYLKO J10? :> przyznasz, ze jest lepszym pilotem niz ty jesli bedziesz ginal z jego reki? Watpie...MCMT wielokrotnie krytykowal balans samolotow z j10 na czele. Rozumiem, ze tez jest placzka i "kiepskiej baletnicy..." ? :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 12:17 

Lailonn napisał(a):
Ty lubisz chyba samoloty. Jak nazwiesz goscia, ktory lata TYLKO J10? :> przyznasz, ze jest lepszym pilotem niz ty jesli bedziesz ginal z jego reki? Watpie...MCMT wielokrotnie krytykowal balans samolotow z j10 na czele. Rozumiem, ze tez jest placzka i "kiepskiej baletnicy..." ?

Tutaj musze przyznac że użyłeś bardzo trafnego przykładu

Rzeczywiście przepaść pomiędzy J-10 a f35 jest niesamowita i sprowadza sie do tego że jak po stronie chin są "wmiarę" piloci na f35 nie ma chętnych.

Jednak zważ że o ile nic nie stoi na przeszkodzie aby wyrównac szanse też możesz wziąć DAO o tyle f35 się nie da zamienić na j-kę.

Tyle że różnica w pojmowaniu tej gry pomiędzy mną a toba jest taka:
ty chciałbyż żeby inni grali bez unlocków - mimo że nic nie stoi na przeszkodzie żebyś i ty je używał.
Ja zaś jak ktos kolejny raz strąca mnie j-ką mimo że przed chwilą posłałem mu 6-rakiet w kuper, zaciskam zęby i znowu czekam na samolot, a z drugiej strony trochę siebie usprawiedliwiam - no bo on był w j-ce

Poza tym jakby pamiętam sytuację w której granatnik rządził bo wiadomo do czego służył - znaczy 90% graczy klanowych używających granatników - lamerzy.....

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 12:46 

Cytuj:
ty chciałbyż żeby inni grali bez unlocków - mimo że nic nie stoi na przeszkodzie żebyś i ty je używał.

Gdzie napisalem, ze chcialbym by grali bez unlockow? Chcialbym jedynie aby byly zbalansowane. Oczekuje wiec JEDYNIE TEGO co OBIECALI. Juz zapomniales co mowili o unlockach?

Cytuj:
Ja zaś jak ktos kolejny raz strąca mnie j-ką mimo że przed chwilą posłałem mu 6-rakiet w kuper, zaciskam zęby i znowu czekam na samolot, a z drugiej strony trochę siebie usprawiedliwiam - no bo on był w j-ce

Zalozmy wiec, ze np. ja MUSZE grac podstawowymi by nie wyjsc z wprawy i nie lamic(bardziej niz zwykle :P) na klanowkach. Sytuacja wiec jest taka sama. Ja do goscia wale z m16 z daleka a on mi z G36E i ubija mnie. Innym razem chce ochronic czolg przed AT wiec biegne za rog gdzie ten sie ukrywa aby go zlikwidowac. teoretycznie jestem wygrany bo bron AT jest slaba w bezposrendim starciu. Niestety wybiegam na goscia z DAO. Widzisz podobienstwa? :|

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 12:56 

Po pierwsze gratuluję odwagi - nie wszyscy maja odwage się przyznac dla czego na prawde grają podstawowymi.

Ja zazwyczaj je biore bo jest trudniej i mam większa satysfakcję jak kilku rzędu mi się uda (choć refleksu nie mam za grosz)
Podobnie jak w przeciwieństwie do wielu zmieniam team tylko po to żeby pograć przeciwko lepszym (tutaj wyjątek - jak jest za duża dysproporcja - i makabryczny lock - to nie jest takie fajne)

A czasem mam nastrój na unloki (tylko jakoś g-3 do mnie nie przemawia) to sobie je biore - przecież po to sa.

Po za tym nie zapomnij że to tylko zabawa
(choć raz dałem się sprowokować - dawno dawno temu)
Do moderatorów - postaram się więcej tu nie pisać - bo nic w tym temacie na temat nie napisałem

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 12:57 

Słuchajcie może pytanie nie do tematu ale w jaki sposób odblokować granaty błyskowe?

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 12:58 

Są z f-2000

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 12:59 

davis00 napisał(a):
Słuchajcie może pytanie nie do tematu ale w jaki sposób odblokować granaty błyskowe?
Jak odblokujesz F2000 (:roll: fuj :roll:) to masz te granaty zamiast dymnego...

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 13:02 

dramich_wwa napisał(a):
A czasem mam nastrój na unloki (tylko jakoś g-3 do mnie nie przemawia) to sobie je biore - przecież po to sa.

Dobra Lailonn jak spotkasz dramicha to najdzie Cie "nastrój na unloki" i po kłopocie :) :lol:

PS.Sry za 2 posty pod rząd... :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 13:28 

Lailonn
a w jaki sposób dochodzisz do wniosku że to dzięki unlockowi gość cię zabił bo gdyby miał w rekach np. kałacha to byś mógł przyjąć ze 3-ech takich naraz na klate ?

IMHO to jest zwykłe egoistyczne usprawiedliwianie własnej śmierci "fartem przeciwnika" a w BF2 jeszcze dodatkowo tym że "on miał unlocka a ja nie"
zamiast przyznać się samemu sobie że zrobiło się coś głupiego, albo zaryzykowało i los wskazał kogo innego, albo poprostu olać sprawę...

a tak ? mamy perfekcyjnego kozła ofiarnego - bo niedość że zgrabnie usprawiedliwia własną śmierć to jeszcze daje powód do czucia się lepszym od przeciwnika pomimo śmierci

jak to już ktoś w tym wątku napisał - naturalne jest to że wybiera się lepszą broń - naturalne zwłaszcza dla tych środowisk graczy którym najbardziej zalezy na efektywności by wygrać - klanowcom... ale niestety klanowcy niegrają unlockami bo ćwiczą skilla na klanówki gdzie niema unlocków - to jest ich prywatny wybór i jeżeli czują się przez to pokrzywdzeni to pretensje powinni mieć do organizatorów lig a nie graczy którzy nieskładali samym sobie takich obietnic unlockowego celibatu

nikt wam nie broni grać unlockami
nikt wam nie broni grać bronią domyslną zamiast samych pistoletów lub noży

czy jeżeli w ligach (i tych małych i tych najbardziej prestiżowych) obowiązywałby zakaz gry inną bronią niż pistoletem i nożem to klanowcy wyzywaliby wszystkich graczy na FFA grających normalnie od lam i n00bów ?

DAO-12 możę i miażdży na krótkim dystansie - ale na średnim i dalekim jest bezurzyteczne - IMHO to jest balans
jest kilka miejsc na paru mapach doskonale nadających się do wykorzystania zalet DAO oraz eliminacji jej wad - czy to czyni z tego gracza lamera ?

niektóre bronie w niektórych sytuacjach są lepsze od innych i trzeba to umieć zaakceptować
bo jak nie to należałoby również zwyzywać od lamerów czołgistę który na otwartym terenie spotkał wrogiego medyka, a zaraz potem pojechać pilotom heli którzy załatwili tenże czołg... a potem pilota samolotu który skosił heli...

hasło "rożnorodność i zbalansowanie" dopuszcza a nawet nakłania do zastosowania zasady z gry "kamień, papier, nożyczki"

największe niezbalansowanie uzbrojenia w grze i tak nie wystepuje pomiędzy bronią podstawową a unlockami tylko pomiędzy AK a M16 (oraz J-10 vs F36, skuteczności zwalczania piechoty przez Mi-28 a Z10/AH1Z)

wczoraj skosiłem na karkandzie w waskim przejściu pomiędzy hotelem a skwerskiem 4-osobowy squad za pomocą strzelby mechanika USMC - 4 strzały 4 trupy - i co ? jestem pr0 bo zrobiłem to z M11-87, a gdybym użył DAO-12 to byłbym lamer... huh ?

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 14:09 

Mnie to tam w sumie bez roznicy czy moj przeciwnik ma unlocka czy nie.. to co daje mi przewage to znajomosc mapy i sposob poruszania sie na niej oraz w sytuacjach sam na sam z wrogiem oraz umiejetnosc wykorzystania wszelkich dostepnych srodkow i broni.. Unlock z lamki pro gracza nie czyni. Jak ktos chce usprawiedliwiac swoje niepowodzenia faktem ze ktos gra z unlockami to moge powiedziec, ze jest to po prostu smutne.. :roll:

Osobiscie niejednokrotnie zabijam zorganizowane grupy 3-4 gosci z unlockami i bez na jednym magazynku z kałacha i nie mialo znaczenia ze mieli unlocki. I podejrzewam, ze wielu graczy robi to samo... Sa inne aspekty gry przeciez.. zaskoczenie.. wykorzystanie przewagi terenu.. przewidywalnosc posuniec przeciwnika.. umiejetnosc wyboru kolejnosci ofiar itd 8)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 15:33 
Moderator forum

dramich_wwa napisał(a):
Po pierwsze gratuluję odwagi - nie wszyscy maja odwage się przyznac dla czego na prawde grają podstawowymi.

Ja i wielu starych znajomych z dawnych czasów też gramy prawie tylko podstawkami, mimo że już nie gramy klanówek. Więc ten powód odpada.

Słowo lamer nie oznacza osoby niedoświadczonej i popełniającej błędy tylko usera który stara się sprawiać wrażenie o wiele bardziej zaawansowanego niż jest w rzeczywistości.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2