Teraz jest 19 lis 2024, 11:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 18:59 

Lailon ja wychodzę z tej „sprzeczanki” z tym gościem bo to nie ma sensu. Ktoś musi ustąpić. Niech ma satysfakcje. Nie trafiały do niego żadne argumenty (nawet te skrajne, które uznał za dziecinne)...

Meewosh47 napisał(a):
Lailonn nie zapominaj że Kolec jest pr0 a reszta to lamusy płaczące na unlclocki.

I widać, że to nie jest tylko moje zdanie. Dziecinny byłem, bo wogóle próbuje rozmawiać z takimi ludźmi.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 19:07 

ale zauważy Hynol że tu nikt na forum nie prowadzi zaawansowanej statystyki - tylko pojawiają się głosy ludzi twierdzacych że oni ciągle giną od PKMa oraz że gdyby nie lamerski PKM to by umierali wcale
taką tezę można łatwo zbadać w sposób który zaproponowałem

pozatym to jedyna dostępna opcja bo aby zrealizować twoją wersję potrzebne by było zorganizowanie całego projektu gdzie ludzie mieli by wyznaczone kto i ile gra daną klasą, jaką bronią - i tak przynajmniej kilkanaście godzin gdy minimum 32 osób na jedyn serverze

nie torpeduj mojego pomysłu bo jest doskonale dopasowany do tej głębokiej dyskusji ;)

Lailonn napisał(a):
Kolec ty tak celowo chcesz mnie wkur...zyc udajac glupa czy jak?

"i'm lovin it" :mrgreen:
"supersize me" ;)

Lailonn napisał(a):
Lailonn napisał(a):
(...)Ja mowilem, ze lamy to ci, ktorzy grac "potrafia" TYLKO danym typem broni. Napisalem rowniez, ze dotyczy tez to graczy "AK only" Wiec nie uogolniaj(...)

Lailonn napisał(a):
(...)Tak dlugo jak unlocki beda mocniejsze od podstawowych broni(wbrew obietnicom) a w grze bede spotykal graczy, ktorzy w starciu ze mna majac w rekach m16 tak jak i ja nie beda wstanie mnie ubic. Bede nazywal ich lamami.(...)

Gdzie tu zawezenie definicji? Oba cytaty ZNACZA TO SAMO sa jednak inaczej napisane. Analiza tekstu sie klania:
a)lama to ktos kto aby mnie pokonac musi miec lepsza giwere
b)lama to ktos kto majac taka bron jak ja ginie wiec bierze unlocka

sorry ale to w takim razie będziesz mi musiał to dokładniej wytłumaczyć

bo raz piszerz że dla ciebie lamy to goście którzy tylko jedną bronią potrafią grać (domyslam się że chodzi ci tu głównie o unlocka)
a drugi raz piszesz że jak spotkasz kogoś "mającego m16 tak jak i ty" i go "ubijesz" to będzie on dla ciebie lama :mrgreen:
a trzeci raz piszesz że dla ciebie unlocki są niezbalansowane (z czym się zgadzam w 20%) i dlatego lamerskie (z czego wynika że ich użytkownik to lamer)
ostatnie zdanie było odnośnie zapowiedzi uncloków w BF2142 ale fragment "tak jak w BF2" IMHO wystarcza aby również się do tego zdania odnieść

Ps. ja ci "płakania" nie zarzucałem, a obecność jakiegoś PL4CKa na servie nie zmienia że twój "przykład" dla innych w odbiorze jest "przechwałką" (przyczym hasło "przechwałka" nie neguje prawdziwości podanych liczb)

Ps2. to osiągnięcia Mr.S były argumentem ? kolejny raz udowodniłeś swoją powagę i oddanie duchowi konkretnej polimiki Solimo

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 19:25 

Lailonn napisał(a):
(...)Ja mowilem, ze lamy to ci, ktorzy grac "potrafia" TYLKO danym typem broni. Napisalem rowniez, ze dotyczy tez to graczy "AK only" Wiec nie uogolniaj(...)

Lailonn napisał(a):
(...)Tak dlugo jak unlocki beda mocniejsze od podstawowych broni(wbrew obietnicom) a w grze bede spotykal graczy, ktorzy w starciu ze mna majac w rekach m16 tak jak i ja nie beda wstanie mnie ubic. Bede nazywal ich lamami.(...)

Przeanalizowałem sobie te zdania :D i wiem o co Ci chodziło ale szczerze mówiąc niezbyt jasno to napisałeś więc się nie dziw że niektórzy moga je źle interpretować.

Tłumaczenie z Lailonnskiego dla Kolca:

W drugim zdaniu chodziło mu o to że w sytuacji gdy ktos robi sobi z niego tarczę do rzutek z unlockiem w łapie, a gdy staną znowu naprzeciw siebie z identycznymi brońmi (niech będzie nieszczesny M16) nie potafi Lailonna ubić wtedy jest to lamka.
Correct :?:
Więc po dogłębnej analizie oba zdania znaczą to samo :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 19:27 

Cytuj:
tylko pojawiają się głosy ludzi twierdzacych że oni ciągle giną od PKMa oraz że gdyby nie lamerski PKM to by umierali wcale

Znow wybeirasz sobie to co ci wygodnie. Jednak jesli chcsz wiedziec gine 3x czesciej z PKM niz jakiejkolwiek innej broni Supportera. Tak robie statystyki. Codziennie z mozolem zliczam kazda smierc. Mam taki specjalny notes do tego z czerwona okladka...

Cytuj:
bo raz piszerz że dla ciebie lamy to goście którzy tylko jedną bronią potrafią grać (domyslam się że chodzi ci tu głównie o unlocka)
a drugi raz piszesz że jak spotkasz kogoś "mającego m16 tak jak i ty" i go "ubijesz" to będzie on dla ciebie lama Mr. Green
a trzeci raz piszesz że dla ciebie unlocki są niezbalansowane (z czym się zgadzam w 20%) i dlatego lamerskie (z czego wynika że ich użytkownik to lamer)

Ja sie poddaje :shock: Znow wybrales jak ci wygodnie. Napisalem
Cytuj:
b)lama to ktos kto majac taka bron jak ja ginie wiec bierze unlocka

A ty z tego wybrales "drugi raz piszesz że jak spotkasz kogoś "mającego m16 tak jak i ty" i go "ubijesz" to będzie on dla ciebie lama" JAKIM KURDE SPOSOBEM Z MOJEGO ZDANIA STWORZYLES SWOJE?!!?!? Aaaa fakt...wyciales to co miales ochote :/

1 i 2 juz tlumaczylem. jesli wciaz nie rozumiesz-pech. Co do 3 to...gdyby unlocki zgodnie z zapowiedziami byly zbalansowane nie bylo by punktu 1 i 2. Dlatego tez mozna uznac, ze ogolnie sa to lamerskie bronie ^_^

Cytuj:
ja ci "płakania" nie zarzucałem, a obecność jakiegoś PL4CKa na servie nie zmienia że twój "przykład" dla innych w odbiorze jest "przechwałką" (przyczym hasło "przechwałka" nie neguje prawdziwości podanych liczb)

Nie no jak w domu wariatow... Sprawa z typu:

A: Nie lubisz dzieci?
B: Gdzie ja tak powiedzialem? Lubie!
A: Jestes pedofilem!
B: w00t?

edit: pasqdnick zrozumial. Alleluja!!! Uzupelnie tylko, ze dlatego to lamer a nie po prostu gorszy gracz(tak jak ja dla wielu jestem) bo zamiast nabrac 'skilla" ucieka sie do unlocka.

Ostatnio edytowano 28 lip 2006, 19:29 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 19:28 

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10... No przeszło mi :) . Lailon on naprawde czyta to co mu się podoba.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 20:09 

Dziecko neostrady? Bedzie do końca życia bronił swoich świętych racji - błędny rycerz w krucjacie unlockowej :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 20:31 

Kolec napisał(a):
robisz jeden wielki wór oznaczony chasłem "lamka" i wrzucasz do niego wszystkich którzy cię zabili - bo unlock, bo J-10, bo zupa była zasłona - to jest syndrom "pr0 wannabe"

lol, dobrze napisane. w koncu, po latach, sie jednak zgadzamy :D

chcialem jeszcze napisac, ze znowu macie pretensje do EA, ze NIE dotrzymuje obietnic (marketingowych, a wiec gowno wartych, ale to OT) o zrownowazonych unlockach, ale jednoczesnie macie pretensje, ze EA DOTRZYMUJE obietnic o BF2 jako grze bedacej "odzwierciedleniem realnego pola walki" - no bunnyhoppers i squadjumpingu. obietnic rowniez gowno wartych, ale jednak w miare, powoli, czasem zle, realizowanych.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 20:47 

Lailonn napisał(a):

Lailonn napisał(a):
A ty z tego wybrales "drugi raz piszesz że jak spotkasz kogoś "mającego m16 tak jak i ty" i go "ubijesz" to będzie on dla ciebie lama" JAKIM KURDE SPOSOBEM Z MOJEGO ZDANIA STWORZYLES SWOJE?!!?!? Aaaa fakt...wyciales to co miales ochote :/

napisałeś bzdurę logiczną i nic tego nie zmieni :mrgreen:
jeżeli mam być szczery to niemam pojęcia co miało udowodnić to twoje zdanie - mnie ono poprostu bawi
nie spinaj się tak :roll:

jeżeli wersja (rozszyfrowana :P) pasqudnika jest właściwa to jestem ciekaw tylko jak jestes wstanie stwierdzić że gracz który cię odstrzelił z dajmy na to G3 nietrafiłby cię mając w reku AK lub M16 ? a jeżeli niebył cię wstanie odstrzelić z AK, M16 i G3 to co to zmienia ?

BTW - niemam też pojęcia jak można "uciec od nabierania skilla do unlocka", niezależnie czego używasz to skill rośnie, nawet gostek z aimbotem uczy się jak go skutecznie wykorzystywać

a tak wogóle to zauwayłem powracającą ostatnio modę na granatnik - dlaczego granatnik z M16 ma być słabszy w starciu z jakąkolwiek inną bronią jest poza moim pojeciem...

Lailonn napisał(a):
Co do 3 to...gdyby unlocki zgodnie z zapowiedziami byly zbalansowane nie bylo by punktu 1 i 2. Dlatego tez mozna uznac, ze ogolnie sa to lamerskie bronie ^_^

i tym sposobem sam sobie udowodniłeś że według ciebie lamami niesą tylko "unlock & AK only" gracze
czyli to nie ja "uogólniam" tylko ty wcześniej "zawężałeś"
jak już wcześniej pisałem robisz wór z napisem "lamka" w wrzucasz tam wszystkich "unlockersów" :twisted:
CBDO

nie ty jeden twierdziłęś że często giniesz od PKMa i to nie o tobie wtedy pisałem - niebierz sobie tak szybko wszystkiego do serducha... nadwrażliwy się robisz

ja ostatnio cześciej ginę od MG36 oraz RPK-74 niż od PKMa (tak na oko - nieprowadzę statystyki w zeszycie :mrgreen: )
gracza z SAWem (poza sobą) niewidziałem gdzieś tak od miesiąca, type-cośtam PLA sobie wogóle nie przypominam

Lailonn napisał(a):
A: Nie lubisz dzieci?
B: Gdzie ja tak powiedzialem? Lubie!
A: Jestes pedofilem!
B: w00t?

dobre!
ale masz problemy z rozumieniem tekstu czytanego:

Lailonn napisał(a):
O przepraszam bardzo...jesli to do mnie to ja sie niczym nie chwalilem. Zarzucono mi "plakanie" podczas gdy ja tylko dyskutuje. Po chyba 5 razie "placzesz!" napisalem, ze sobie radze a uzyty przyklad nie byl wyssany z palca bo gral tam ktos z PL4FC wiec klamstwo mialoby bardzo krotkie nogi. Nie napisalem tez nigdzie, ze 2-3 to moje standardowe ratio zawsze i wszedzie.

Kolec napisał(a):
Ps. ja ci "płakania" nie zarzucałem, a obecność jakiegoś PL4CKa na servie nie zmienia że twój "przykład" dla innych w odbiorze jest "przechwałką" (przyczym hasło "przechwałka" nie neguje prawdziwości podanych liczb)

prosta odpowiedz... ale cóż... faktycznie zaczyna to przypominać dom wariatów
-ty się tłumaczysz że tak było naprawde itp.
-ja ci wyjasniam że tlumaczyć się niemusisz bo ci nic nie zarzucałem (płakania, zmyslania wyników, whatever...)

niepozostaje mi nic jak pokazać tabliczkę z napisem "confused" i pomachać białą chusteczką - niewiem dokąd zmierza ten fragment dyskusji i niechce się dowiedzieć

podsumowując posta:
wrócilismy do początku - ponieważ widzę "mnogość" argumentów od różnych osób po obu stronach chyba można uznać że dalsza polemika jest bezcelowa

edit:
meewosh
wiesz co ? to było naprawde żałosne... kazdego kto się z tobą niezgadza i ma argumenty by swoje stanowisko umotywować nazywasz dzieckiem neostrady ?
spodziewałem się po tobie nieco więcej :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 21:06 
Moderator forum

Kolec napisał(a):
ale zauważy Hynol że tu nikt na forum nie prowadzi zaawansowanej statystyki - tylko pojawiają się głosy ludzi twierdzacych że oni ciągle giną od PKMa oraz że gdyby nie lamerski PKM to by umierali wcale
taką tezę można łatwo zbadać w sposób który zaproponowałem

nie torpeduj mojego pomysłu bo jest doskonale dopasowany do tej głębokiej dyskusji ;)

Hehe. Dobrze. Też wydaje mi się śmieszne twierdzenie o mocy PKMu. Tym bardziej że jeżeli gram to RPK.

A dyskusja jest więcej niż jałowa. Część graczy gra podstawowymi, mając niezbyt wysokie mniemanie o unlockach, część gra unlockami, nie widząc w tym nic niewłaściwego. Nikt nikogo nie przekona. A jeżeli temat dalej będzie zmierzał w strone flame wara, to nie pozostanie nic innego jak go zamknąć.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 21:18 

Kolec - w przeciwieństwie do Ciebie ja umiem czytać ze zrozumieniem i cytować innych ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 21:31 

Cytuj:
A dyskusja jest więcej niż jałowa. Część graczy gra podstawowymi, mając niezbyt wysokie mniemanie o unlockach, część gra unlockami, nie widząc w tym nic niewłaściwego. Nikt nikogo nie przekona. A jeżeli temat dalej będzie zmierzał w strone flame wara, to nie pozostanie nic innego jak go zamknąć.

moda sie zmienia, fryzury sie zmieniaja, politycy sie zmieniaja, tytuly gier sie zmieniaja, owce sie sie zmieniaja, a nielubiani killerzy ciagle ci sami-nie dziwne ze to budzi frustracje w owcach.
8)

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 23:57 

ufff jak dobrze, że w BF 2142 nie będzie unlocków - wreszcie się skończą takie "inteligentne" rozmowy :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 00:40 

To mamy chyba rozne dane bo wedlug zapowiedzi ma byc ich okolo 40 :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 00:47 

Lailonn napisał(a):
To mamy chyba rozne dane bo wedlug zapowiedzi ma byc ich okolo 40 :lol:
Oby miały taka sama siłe co podstawowe a nie jak mamy teraz w 2-ce...

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 02:16 

Ale nudzicie już z tymi unlockami :roll:, czasem fajnie jest wziąś jakąś inną broń i sobie z niej poszczelać a nie tylko to co w podstawce bo można się znudzić grą :), ale załważyliście że czasami jest moda na daną broń? Kiedyś na Karklandzie wszyscy biegali z G3, potem nagle wszyscy zaczeli się kłaść i walić z PKM a ostatnio wszyscy biegają z Kałaszami (niekturzy twierdzą że na topie jest DAO-12, ale powątpiewam w te plotki) to była tak mała dygresja na temat ,,Broń a moda na ulicak Karklandu''
Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2