Teraz jest 19 lis 2024, 16:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 09:02 
Moderator forum

czity sa dla frajerow :P

Tytuł: ja
PostNapisane: 3 sie 2006, 09:39 

ja osobiscie wale zajebistego cheata na indywidualne zamowienie choc jest powszechnie dostepny. Niestety ma jedna wade im wiecej go używam tym gorsze mam stasy, próbowałem go nawet reklamować u producenta ale powiedzieli ze ten typ tak ma, no i w sumie dobrze.

a tak na serio gramy z fumflami 4fun i jesli spotykamy cheata to mamy taki sposob bardzo bardzo skuteczny zmieniamy server

ps
zapraszam do naszego 4fun jak cos to na priv

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 09:39 

Khildesum napisał(a):
Chodzilo mi jednak o praktycznosc zastosowania na publiku... tzn. WYKRYWALNOSC. :lol:

A co ci to szkodzi? Na 99% servach admina nie uraczysz a vote'y nie dzialaja. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 11:32 

... a nawet jak dzialaja (czytaj jest 40 sensownych graczy czytajacych napisy na ekranie...), to wystarczy zeby cheater ustawial non-stop vote na kogos innego i tak blokuje caly system wywalania idiotow z rozgrywki...

Tytuł: Re: ja
PostNapisane: 3 sie 2006, 11:45 

fragles napisał(a):
ja osobiscie wale zajebistego cheata na indywidualne zamowienie choc jest powszechnie dostepny. Niestety ma jedna wade im wiecej go używam tym gorsze mam stasy, próbowałem go nawet reklamować u producenta ale powiedzieli ze ten typ tak ma, no i w sumie dobrze.

WTF :?: :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 11:47 

...żartował

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł: Re: ja
PostNapisane: 3 sie 2006, 11:52 

Terapuls napisał(a):
fragles napisał(a):

WTF :?: :shock:

Kliknij na link który jest schowany pod "producenta" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 13:26 
Moderator forum

O znawca przyszedl :P Masz nieaktualny podpis :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 13:30 

Lailonn napisał(a):
Po pierwsze to nie jest zle. Po drugie to w komencie filmu jakiegos pisze, ze wielu tworcow cheatow teraz pracuje dla firm by chronic gry. Pewnie liczy na jakas robotke ;]

Wątpię. Większość twórców cheatów komercyjnych to gówniarze bez talentu programistycznego. Żeby napisać prywatnego cheata, wiele nie trzeba. Natomiast żeby napisać program do wykrywania cheatów, który nie będzie dawał fałszywych typów pozytywnych a jednocześnie będzie kompatybilny z ok. trylionem możliwych konfiguracji windows, trzeba sporo profesjonalizmu, talentu i wiedzy, a takich fachowców nie ma zbyt wielu.

Even Balance się zresztą zaczęło starać - w BF2 jest skanowanych więcej rzeczy, i choć oczywiście prywatnych cheatów w większości nie łapią, to jest już znacznie lepiej, niż jakiś czas temu. Przede wszystkim skończyła się era kickowania na 2 minuty, co było standardem dawniej - i teraz jak ktoś próbuje cheatować i jest wykryty, to na 90% dostaje GUID bana, a to zniechęca skutecznie. Widać, że EA na nich nacisnęło po tym, jak na forach mieszanie tego systemu z błotem stało się prawie codziennym tematem. Teraz wypadałoby, żeby EA przycisnęła swoich developerów, bo to oni są winni tych zawstydzających cheatów, które widać na filmikach. Oszustwa z dowódcą są powszechnie znane chyba od pół roku. Uniemożliwienie tego w kodzie gry, tj. przeniesienie tego na serwer z komputerów klienta, to nic w porównaniu z innymi zmianami, jakie wrzucili w kolejnych paczach. Ale co tam, nadal mają to w dupie i w patchu 1.4 zapewne również będziecie widzieli spadające jak śnieg samochody i UAV.

A co do tego, czy cheaty wykończą BF2, to na pewno nie wykończą tej gry prywatne cheaty sprzedawane frajerom po 50$. Jedyne, co byłoby niebezpieczne dla graczy, to pojawienie się cheatów publicznych a jednocześnie niewykrywalnych. Ale tego banda gówniarzy w wieku 15-20 lat, która się zwie sceną cheaterską, szybko nie spłodzi, jeśli w ogóle. Więc bez obaw.

pozdr,
Ognacy

p.s. jeszcze tylko dodam, że moim zdaniem cheaty mają szanse poprawić grywalnośc gier poprzez wywarcie presji na producentów by Ci zmniejszyli rolę arcadowatej zwinności, którą można zastąpić cheatami, na rzecz myślenia, pracy zespołowej, innymi słowy bardziej wyrafinowanej rozgrywki. Naparzanie się w stylu counter strike'a pewnie przejdzie do historii, a w każdym razie zniknie z mainstreamu, bo przecież producentom chodzi o przyciągnięcie jak największej ilości ludzi do dającej przyjemność rozgrywki.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 14:11 

Wiesz Ognacy, akurat większość ludzi nie uważa myślenia za rozrywkę :) Ja mam bardziej mroczne spojrzenie - będzie dokładnie na odwrót - gry wymagające współpracy czy myślenia staną się niszowe. Sprzedaż będzie nastawiona na coraz młodszych i mniej wykształconych odbiorców - bo takim łatwiej jest coś sprzedać. To bardziej złożona zależność socjologiczna i nie da się tego w paru słowach opisać, ale wątpię by nadzieje na rozwój przemysłu "growego" pod kątem sprawiania przyjemności ludziom lubiącym myśleć, kiedykolwiek się spełniły :(

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 15:05 

Zobaczymy. Porównując Q1 do BF2 widzę jednak postęp, a BF2142 wniesie kolejne elementy wymagające koordynacji i myślenia. (Które, ma się rozumieć, zostaną natychmiast wypaczone, ale to już inna historia :-)

pozdr, Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 15:39 

Hmm... sam fakt, że ludzie korzystają z cheatów, nawet w grach o wysokim stopniu arcadowości, dowodzi, że raczej idą na łatwiznę, po najmniejszej linii oporu, po co się uczyć czegokolwiek, po co ćwiczyć, po co współpracować, skoro można wygrywać praktycznie bez większego wysiłku. Twórcy gier mogą więc też iść na łatwiznę - skoro odbiorcy są tak mało wymagający (nie mówię o nas akurat - ale smutne losy petycji do EA, świadczą raczej na niekorzyść teorii, że producentom zależy na graczach o większych wymaganiach), to i gry nie muszą być skomplikowane, wymagające itd. Może będzie jakaś faza pośrednia - dużo słabych i łatwych gier dla tych mniej wymagających i równolegle trochę trudniejszych gier dla graczy o większym zapotrzebowaniu na wysiłek intelektualny bardziej (jeśli to tak można określić).

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 16:20 

Taaa...a na MPC znów nowy czit Commando V2....juz widze na serwach te spadające zaopatrzenie co 1s :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 16:25 

davis00 napisał(a):
Taaa...a na MPC znów nowy czit Commando V2....juz widze na serwach te spadające zaopatrzenie co 1s :evil:

...eee tam nowy.

Znany już od ponad roku.
Poza tym po co ktoś miałby zrzucać zaopatrzenie co 1s ?
Chyba tylko z nudów.

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2006, 18:08 

Moj kumpel ML101, byl swiadkiem spadajaco masowo jeepkow, mowil ze lagowalo jak cholera... Wiec ten czit jest adresowany glownie dla zlosliwych newbow :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2