Lipton
sądząc po całokształcie "tfurczości" tego pana można sądzić że strzelał nietylko pociskami HE a może nawet HAHA albo z karabinu
eJay
mapy są większe niż te z vanilli więc i wczytują się dłużej - ja mam dość mocnego kompa i śmiało moge powiedzieć że nieczuję różnicy
właśnie wracam z kolejnej sesji PoE2 - tym razem nieco latanej - i nasuwają mi się nastepujące wnioski
lotnictwo chyba niejest dokońca zbalansowane - w kwesti walki powietrznej MiG-25 wyraźnie ustępuje Eurofigterowi a Su-25 - Tornado, przy bombardzowaniu jest odwrotnie... ale wiadomo - najpierw trzeba się utrzymać w powietrzu by coś zbombardować
wprawdzie samolotm daleko do bezkarności znanej z podstawki to jednak tandem dobrych pilotów po stronie niemieckiej mógłby dać niezły wycisk ukraińcom
model lotu tornada, Su-25 i MiG-25 (EF200 nielatałem więc niewiem) przypomina bardziej pocisk rakietowy niż ten z vanilli - lata się dość wolno i... dziwnie
w samolotach jest tylko jeden "fire" co może zaowocować na początku kilkoma "pustymi nalotami"
rakiety niekierowane są kompletnie niepraktyczne ale nadrabia to działko pokładowe - zwłaszcza to we Frogfoot'cie - dłuższa seria niszczy nawet czołg (zgrabnie się zdejmuje eurocoptery

)
rzadko się słyszy odgłos namierzania bo większość obrony przeciwlotniczej to różnego rodzaju działka szybkostrzelne... i jest to skuteczne - pancerz cały czas idzie w dół
pobiegałem też troszkę z G82 i powiem tak - karabin jest mocarny - jeden strzał - jeden trup,łatwo z niego dobić dymiące heli i wyjąć gościa siedzącego w jeepie ale ma jedną sporą wadę - strzelać da się tylko na leżąco co znacznie zmniejsza ilość dobrych pozycji strzeleckich i sprawia że snajper szybko zaczyna nienawidzieć trawę w której leży
IMHO powinien mieć znacznie mocniejszy drugi zoom
lotniska są przeważnie są uncapami a te na większości serverów mają ustawiony autopunish - więc główny cel istnienia G82 został zanegowany (a szkoda!)
na serverach są spore kolejki po latadła oraz... artylerię