kamillos napisał(a):
jim wrecz odwrotnie. Ile można oglądac CK dezerterzy i Dolasa? Właśnie mało można było jak dotąd ogladac dokumentów o wojnie...
Zacytuje sam siebie:
jim napisał(a):
Zresztą to samo tyczy się filmów emitowanych przez polskie stacje.
MK napisał(a):
niee no skąd po co emitować jakieś tam dokumenty o jakiejś starej wojnie,właśnie przez takie pieprzenie połowa ludzi w twoim wieku pytana co za rocznica jest 1 sierpnia nie wiedziała..gratulacje za to najlepiej jest wiedzieć jaka jest najnowsza komóra albo jaki MP3 player jest najbardziej cool
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
bardzo dawno nie widziałem filmu o obronie poczty Gdańskiej oraz Westerplatte(znam je doskonale ale pewnie nie wszyscy),nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale właśnie podczas IIwojny nasz kraj stracił ponad 6mln ludzi żadna z wcześniejszych wojen nie spowodowała takich strat w naszym kraju
MK ja oglądałem te filmy - nasz historyk nam je zawsze puszczał i chętnie bym je znowu oglądnął
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Znam także daty wymienione przez kamillosa, a także wiem ile ofiar przyniosła ta wojna.
artih napisał(a):
jim napisał(a):
Mamy co roku płakać??
Tym zdaniem udowadniasz, że nie ma co z Tobą rozmawiać na poważne tematy.
I chyba żyjesz w innym kraju bo ja jakos nie zdążyłem się znudzić żadnym dokumentem pokazywanym co roku w TV ... poprostu mało takich jest ... a to właśnie chyba w ramach "akcji" znieczulania polaków aby już nie "rozdrapywali" starych ran.
Niektórym to na rękę - będą mogli zmieniać historię (już paru się stara - szczególnie za zachodnia granicą) ... a Ty takimi stwierdzeniami j.w. robisz im przysługę.
Ja nie chcę zmieniać historii ani im w tym pomagać. Poprostu uważam, że mam już dość powtórek w telewizji.