Teraz jest 23 lut 2025, 04:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Patch 1.4
PostNapisane: 5 wrz 2006, 23:00 

Te to patch jedne wielkie gó***. Zainstalowałem wersje full i nawet BF nie chce mi się włączyć. Klikam skrót, pokazuje się plansza z logiem BF2, potem czarny ekran i bum, widzę pulpit. Próbowałem odpalać podstawkę, JS i USI i nic :/
Macie jakąś radę na to, bo już mi ręce opadają. A do tego nie mam ze sobą płytek z Beefem 2 i nie mogę zrobić reinstalki. Może mi ktoś coś poradzić na ten czarny ekran.

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2006, 23:23 

Poza reinstallem raczej nie da rady pomóc.

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2006, 09:45 

Miałem to samo,
tylko reinstalacja Cię ratuje.
:cry:

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2006, 14:00 

Z reszta, nietylko na nowym patchu sie tak dzialo... ja tak mailem 3 razy na patchu 1.3... i jak tutaj koledzy wczesniej wspomnieli, pomogl reinstal.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2006, 09:37 

Instalować FULLa. Wiekszosc problemow wynika, ze instalujecie Incerementala, a powinniscie Fulla, bo Full aktualizuje wszystkie pliki, a Inceremental tylko te potrzebne do update'u. I dlatego wysypuje sie wam (EA we love you).

Ja gram juz 2 dzien i nie mialem ani jednego zwisu, crasha itp Gra chodzi jak (prawie:P) marzenie. Zgrac te 500 MB na plytke i bedziecie mieli na pozniej :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2006, 10:24 

ooo masz a juz zaczalem sciagac ta aktualizacje z wersjie 1.3 --> 1.4
Na serio trzeba obowiazkowo sciagac pelna wersje patch`a 1.4 ???

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2006, 10:34 

eJay napisał(a):
Instalować FULLa. Wiekszosc problemow wynika, ze instalujecie Incerementala, a powinniscie Fulla, bo Full aktualizuje wszystkie pliki, a Inceremental tylko te potrzebne do update'u. I dlatego wysypuje sie wam (EA we love you).

Bzdury gadasz. Full od incrementala różni się tylko tym, że full zawiera w sobie wszystkie patche. Nie bardzo też rozumiem, po co pełny patch miałby aktualizować pliki, które nie wymagają aktualizacji :|. Nie wiem jak jest teraz, ale w starszych patchach full po prostu patchował każdy zmieniany plik po kolei (tzn. najpierw nakładał na plik łatkę 1.01, później 1.02 i tak dalej). Podejrzewam, że nic się w tej kwestii nie zmieniło, tak więc instalując fulla nadal instalujesz patche incrementalne tyle, że robi się to automatycznie i bez Twojej wiedzy.
Ja mam fulla 1.12 i wszystkie następne patche ściągałem tylko incrementale - nie mam żadnych niestandardowych (tzn takich, których nie mieliby wszyscy inni gracze BF2) problemów z grą, więc ta cała teoria spiskowa, że patche incrementalne są zepsute jest OKDR. Przyczyn wadliwego działania incrementala upatrywałbym raczej w bałaganie w systemie.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2006, 11:10 

A to dziwne, bo mi updateowal wszystko i instalacja trwala dobre 15 minut jak nie wiecej.

Ta teoria spiskowa ma ziarno pawdy, bo wszdzie pisza, ze po instalacji fulla gra działa dobrze, a po incrementalu nie (nie wszystkim). Dlatego lepiej juz sciagnac fulla, zreinstalowac gre i zaaplikowac 1.4.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2006, 11:56 

hmmmm to jednak ściągne tylko aktualizacja z 1.3 na 1.4
Zobaczymy czy wszystko będzie w porządku. Z tego co zauważyłem to juz sporo serwerów przeszło na wersje 1.4
Nie wiem czy to prawda ale jeden koleś napisał ze w 1.4 jest dużo bugzów...Prawda to ?? Niby ma poprawiać grę a jest podobno gorzej..No sam już nie wiem. Proszę o wypowiedz osobę która już sprawdziła nową łatke.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2006, 14:40 

eJay napisał(a):
A to dziwne, bo mi updateowal wszystko i instalacja trwala dobre 15 minut jak nie wiecej.

Ta teoria spiskowa ma ziarno pawdy, bo wszdzie pisza, ze po instalacji fulla gra działa dobrze, a po incrementalu nie (nie wszystkim). Dlatego lepiej juz sciagnac fulla, zreinstalowac gre i zaaplikowac 1.4.

Po pierwsze nie wiesz, czy Ci wszystko update'ował tylko Ci się wydaje, że wszystko update'ował (no chyba, że na pamięć znasz wszystkie pliki gry i jesteś w stanie telepatycznie odgadnąć, które pliki z archiwów zip patch zmienia), po drugie ważne jest, w jakiej wersji miałeś grę przed rozpoczęciem patchowania. Jeśli to była wersja 1.3, to patch pełny zachował się dokładnie tak samo, jak patch incremental, czyli spatchował z wersji 1.3 na 1.4. Jeśli miałeś starszą wersję gry, to wtedy patch pełny patchował po kolei na każdą wersję pomiędzy Twoją, a 1.4 i oczywiście trwa to odpowiednio dłużej. Długi czas patchowania może być też spowodowany sfragmentowanymi plikami i sfragmentowanym wolnym miejscem na dysku.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2006, 15:29 

Blood napisał(a):
eJay napisał(a):

Po pierwsze nie wiesz, czy Ci wszystko update'ował tylko Ci się wydaje, że wszystko update'ował (no chyba, że na pamięć znasz wszystkie pliki gry i jesteś w stanie telepatycznie odgadnąć, które pliki z archiwów zip patch zmienia), po drugie ważne jest, w jakiej wersji miałeś grę przed rozpoczęciem patchowania. Jeśli to była wersja 1.3, to patch pełny zachował się dokładnie tak samo, jak patch incremental, czyli spatchował z wersji 1.3 na 1.4. Jeśli miałeś starszą wersję gry, to wtedy patch pełny patchował po kolei na każdą wersję pomiędzy Twoją, a 1.4 i oczywiście trwa to odpowiednio dłużej. Długi czas patchowania może być też spowodowany sfragmentowanymi plikami i sfragmentowanym wolnym miejscem na dysku.

Miałem 1.3. Update'owal duzo plików. Niestety nie znam wszystkich nazw :) Zreszta G mnie to obchodzi, wazne, ze gierka jest wreszcie sprawna. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 10:33 

Zainstalowałem Incrementala i wszystko jest w porządku. Żadnych problemów.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 18:35 

Jako że padł mi parenaście dni temu twardziel wiec mam nowa instalke na nowym hdd.
Ściągnołem i zainstalowałem fulla 1.3 , a teraz dokulałem jeszcze update 1.3>1.4 i 2 dni było ok.
Ale przed chwila np to mnie wywaliło do pulpitu prosto z SH.Peninsula.
Wiec ciekawe czy to przypadek, czy stara przypadłość?
Jak bedzie trzeba to ściągne fulla 1.4, 2-3 godzinki i z glowy -byle to cos dało.

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2006, 10:06 

U mnie też "czarno było", zresowałem kompa i włączam B2 i znowu czarno...no ja pierd*le,załamka, tym bardziej, że przy okazji patcha 1.4 nową instalkę B2 z dodatkami robiłem to kawał czasu się zmarnowało na nic...w d*pie to mam nie wiem co robić ?! siedzę przy kompie szluge jaram i rozmyślam co tu robić bo B2 raczej odpada, na ekranie ciemno jak w d ...a teraz najlepsze...przypadkiem wcisnąłem klawik windy - monitor kilka/wiele razy "brzdęknął" tak jak przy zmianie odświeżania czy rozdziałki i pokazał sie w dolnym rogu kawałek jakiejś ramki ale jakoś dziwnie bo wyglądało jakby ekran przełączył się na 320x240 i jeszcze tylko fragment pokazał ale dało radę złapać i przesunąć !?!?! UFFFFFFF i tu gnoja mam ! po instalce 1.4 firewall rozpoznał B2 jako "coś nowego" ale blokować zaczynał dokładnie w momecie przeskoku strony tytułowej do okna logowania (co za pech). i tyle, wystarczyło ustawić fire i po bólu...więc piszę bo przypadkiem na to trafiłem a komuś innemu po 1.4 też może wystarczy tylko fire ustawić i bedzie ok :wink:

Tytuł: Re: Patch 1.4
PostNapisane: 9 wrz 2006, 10:52 

Dakon_forost napisał(a):
Te to patch jedne wielkie gó***. Zainstalowałem wersje full i nawet BF nie chce mi się włączyć. Klikam skrót, pokazuje się plansza z logiem BF2, potem czarny ekran i bum, widzę pulpit. Próbowałem odpalać podstawkę, JS i USI i nic :/
Macie jakąś radę na to, bo już mi ręce opadają. A do tego nie mam ze sobą płytek z Beefem 2 i nie mogę zrobić reinstalki. Może mi ktoś coś poradzić na ten czarny ekran.

Identyczny problem miałem jeszcze parę dni temu, przed wydaniem 1.4. Wszystko chodziło sprawnie (jak na 1.3 :roll: ) do momentu kiedy nie ściągnąłem aktualizacji do Windy. Zrobiłem to "grupowo", czyli wyszło chyba z 50 pozycji bądź więcej. Po tej aktualizacji i restarcie kompa BF reagował dokładnie jak u Ciebie, tzn. praktycznie w ogóle (grafika powitalna, czarny ekran i...pulpit). Reinstalka BFa nic mi nie dała. Ponieważ i tak zbierałem się już od pewnego czasu do reinstala systemu, więc teraz, będąc już po nim, szukam feralnej łatki "metodą krokową" instalując jedną po drugiej, :x gdyż nikt nie umiał mi odpowiedzieć na forum, która może być za takie zachowanie BFa odpowiedzialna. Jeśli do tego dojdę (za parę ładnych dni może :roll: ), to naturalnie dam znać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2