Teraz jest 26 lis 2024, 15:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 09:23 

Ja jezeli wsiadalem jako drugi, a pilot ladnie prosil "Jump out!!!!!", to wysiadalem. Chce sobie latac z kims innym, to niech lata. To jest gra - sluzy do zabawy - nie rozumiem robienia sobie na zlosc. Jesli jednak wsiadalem jako pierwszy - to najwyzej on mogl wyskoczyc jak mu sie nie podobalo.

Za teamkillowanie heli bo wsiadl ktos inny u nas na serwerze byl ban. To akurat jest niedopuszczalne.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 09:51 

A ja rzadko reaguję na takie prośby. Przecież to oczywiste, że obowiązuje zasada "kto pierwszy, ten lepszy". Raz mnie się uda, raz jemu. To jest gra, więc o co się denerwować?

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 09:58 

Aragorn napisał(a):
Za teamkillowanie heli bo wsiadl ktos inny u nas na serwerze byl ban. To akurat jest niedopuszczalne.

I bardzo prawidłowo.

Co do roli słownika to z przekleństwami jest jak z miłością, zawsze zaczyna się niewinnie a później wyrasta z tego kłótnia,
Pierwsze spojrzenie (idiota),kwiatek (debi) randka (spi.) pierwszy pocałunek (twoja matka) pierwsze kocham cię( %(*(^&^%^$$%$%$^&%)
I tak oto od niby z błahego słowa urosła kłótnia,stad są kicki bo takie słowa zawsze prowokują.
Mogę dać wiele przykładów jak to wygląda w rzeczywistość i jak wygląda gra na innych serwerach gdzie przez pół rundy goście się wyżywają.
Jednych to bawi innym bardzo przeszkadza.
Jak ktoś długo gra to ogarnia całą grę,patrzy na mini mapę,patrzy kto kogo z czego zabił patrzy co pisze na chacie.
I naprawdę przeszkadzają w grze takie teksty,więc słownik nie jest po to by komuś życie uprzykrzać.
Ale po to by można było spokojnie pograć i jak widać na GN kłótnie są tam sporadycznym incydentem
Albo admin kopnie gdy już padają ciężkie słowa albo słownik w porę zareaguje.

Po prostu nie pisać na ogólnym przekleństw i nikogo nie obrażać.
Dąłem przykład„twoja matka”jako wulgaryzmu,ja za takie teksty wywalam z serwera
Chociaż nie ma w tym wulgarnego ani jednego słowa. To jednak jest to ubliżanie.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 10:14 

ja jakis nietutejszy chyba... zawsze myslalem ze w grze chodzi o przejmowanie flag przeciwnej druzyny a nie wlasnych heli....

a powaznie to juz mnie przestalo wqc 8 pajacuniow czatujacych na heli i wyrzynajacych sie wzajemnie /przy grze na 32 to jakby pol skladu bylo z przeciwnikiem/, jest heli to ok, ktos byl szybciej tez ok - szuka sie czego innego albo idzie z buta. A klanowicze jak chca latac razem to niech to oglosza na poczatku rozgrywki i maja swoj squad, albo niech graja u siebie na serwq. ale sie rozpisalem...

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 10:47 

To to akurat jest jeszcze bardziej "nieodpowiednie" (niech sobie kazdy wstawi swoje niecenzuralne slowo w tym miejscu), jak administratorzy serwra stwierdzaja ze chca latac i wykopuja osoby z heli ze niby "Make room for an admin", albo takowym wykopaniem groza. Nieraz widzialem taka sytuacje, nawet wsrod swoich i nie popieram tego.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 10:54 

Troszke gram juz w tą gre i moje spostrzerzenie jest jedno.

85 % problemow z TK o heli i latanie samemu itd robią polacy, na polskich serwerach i na zagranicznych.

Dodatkowa sprawa to latanie heli w jedną osobę. Każdy pilot lub guner wkurza się gdy siedzi na ziemi a jkis koleś lata sam.
Ja uwielbiam latać sami jestem skuteczniejszy niz ze średnim gunerem ale jak widze że ktoś się namiętnie dobija i prośi to go zabieram.

Przydało by się żeby przesiadać się z pilota na gunera można było tylko na ziemi.

I panowie apeluje nie zachowujmy sie tak na serwerach bo jak juz wspomnialem z mojego doświadczenia 85% moich problemów to polacy na polskich i obcych, zastanówcie się jak nas będą inne nacje postrzegać !!!

Procent słusznie zaczoł ten wątek ponieaż takie zachowanie należy piętnować.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 11:13 

co racja to racja - latanie w samemu w 2 osobowym heli jak serwer jest full to jak dla mnie granie nie fer, najbardziej denerwujace jest jak wsiadziesz i taki pi***** pilot np. ROBAL czy jakos tam wywozi cie za granice bez paszportu i wiadomo co dalej

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 11:20 

Nie zgodzę się z Tobą,najwięcej TK robią Niemcy i Francuzi.Na ich serwerach to coś normalnego,nie wspomnę o wpychaniu się pod koła.
Mają dużo serwerów na których dostrzec admina to coś niebywałego.Nikt nie pilnuje tam porządku a takie zachowania to codzienności.
Tak samo jest na GN 95% TK to obcokrajowcy 5% rodacy.Polacy klasują się dość wysoko jeśli o kulturę i poziom ich gry.

Dobry pilot albo guner na zagranicznym serwerze?Raz w życiu taką osobę spotkałem.wole biegać niż łatać z byle kim.Są wyjątki od reguły ale nie powiedziałbym ze Polacy to 85% Tkowców.

Powinni zrobić coś takiego jak w AA,tam zdajesz egzamin z strzelania by móc grać daną klasą,z leczenia by móc grać medykiem.
W Bfie powinni porobić egzaminy na pilotów i gunerów.Bo jak czasem widzę co ludzie wyprawiają to aż szkliwo na zębach mi pęka.
Dlatego gram w wąskim gronie ludzi którzy coś potrafią albo wiedza o co w tej grze naprawdę chodzi.

Jedyne ale co do Polaków to że są uparci jak barany i nigdy nie odpuszczają

Ps.Robal teraz wiem czemu siedzisz na zagranicznych i swoich unikasz :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 11:26 

Gra jest tak zrobiona że w heli są dwa miejsca ( słownie "DWA") i latanie samemu bo się mysli że jest się skuteczniejszym to pomyłka.Trzeba pamietać że na serwerze nie jest się samemu - każdy ma prawo polatać bo każdy zapłacił za grę. Widziałem juz paru takich kozaków co latają samemu ale w starciu z heli przeciwnika w pełnym obsadzeniu nie maja zbytnich szans.Zresztą w patchu 1.4 przesiadanie sie skończy a zacznie normalne latanie jak Pan Bóg przykazał...

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 11:32 

Z listy bad words "banalne" slowa lub pechowe jak "fu" zostaly juz dawno usuniete. Z tych banalnych to bylo shit, zasrany itp CO do fu, na ktorego sie skarzylo pare osob to niestety w zalozeniu skrypt mial kickowac za "fu" a nie za "fuks" "funny" itp :/

Co do kultury rodakow i rzekomego 85% to rotfl. 95% banow na GN to obcokrajowcy. Jedno co mnie w Polakach wkurza - w grach - to ustawianie debilnych nickow jak "stara_kurwa" itp :/ Nie widzialem by inne narodowosci ustawialy sobie nicki tego typu. ZENADA. Juz chyba 6-7 panow ma perm bany za takie nicki wiec ostrzegam ;]

Heli jest 2 osobowe. Fakt, ze jest sie "efektywniejszym" latajac solo to tylko zludzenie. Po prostu wtedy jako pilot mamy duzo wiecej punktow. Jednak pilot+gunner nabic moga jescze 2-3x tyle. W walce heli vs heli tez przydaje sie gunner a o zabijaniu piechoty nie wspomne...

edit:
Cytuj:
Zresztą w patchu 1.4 przesiadanie sie skończy a zacznie normalne latanie jak Pan Bóg przykazał...

LOL? Wczoraj gralem i sie przesiadalem jak chcialem(trafilem na serw gdzie ani heli ani samoloty nie byly uzywane przez moj team) za co zostalem zbluzgany przez wrogie heli po ktoryms tam straceniu ale bywa :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 12:46 

Lailonn
a ja widuję podobny procent graczy zachodnich z wulgarnymi ksywami co i polskich - poprostu na wulgaryzmy w innym języku się mniej uwagę zwraca

moja opinia jest taka:
"parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE!"

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 13:16 

hmm, Redux ze mnie to nie jest ale osobiście wole latać samemu niż z kimś, wtedy przynajmniej wiem ze moge pomóc swojej drużynie zdejmując większość sprzętu na ziemi i heli przeciwników. Wyjątkami są sytuacje gdy wiem ze ktoś umie latać/strzelać (a to sie rzadko zdarza) i nie uderzy w pierwsze lepsze drzewo lub w góre przy nawrocie czy dopiero za 5-tym razem trafi z rakiety w nieruszający sie czołg/apc.
A zdejmowanie ze snajpery własnych graczy z drużyny uważam za totalną zenade i taki koleś wg mnie powinien zostać zbanowany do odwołania.

Cytuj:
Heli jest 2 osobowe.

skoro mozna latać samemu to znaczy ze TEŻ jest do obsługi jednoosobowej załogi wiec ja nie widze problemu w lataniu samemu

Cytuj:
Jednak pilot+gunner nabic moga jescze 2-3x tyle. W walce heli vs heli tez przydaje sie gunner a o zabijaniu piechoty nie wspomne...

mogą, o ile ten pilot i gunner są kumaci a przede wszystkim są w jednej drużynie i sie porozumiewają ze sobą

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 13:37 

Kolec napisał(a):
Lailonn
a ja widuję podobny procent graczy zachodnich z wulgarnymi ksywami co i polskich - poprostu na wulgaryzmy w innym języku się mniej uwagę zwraca

Nie rozumiem dlaczego przejmujecie się tym, kto jaką ma ksywkę w grze. Boli czy co? Już samo kopanie za wulgaryzmy, jeśli jednocześnie toleruje się wybitnie chamskie zagrywki w rodzaju spawn rapingu (typowe dla większości polskich "skillowców" bez normalnego życia), to co najmniej niekonsekwencja, jeśli nie w ogóle jakaś chora hipokryzja. Jeśli wymagać kultury, prze którą rozumie się rownież przestrzeganie zasad fair play, to konsekwentnie.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 13:43 

eniax napisał(a):
co racja to racja - latanie w samemu w 2 osobowym heli jak serwer jest full to jak dla mnie granie nie fer, najbardziej denerwujace jest jak wsiadziesz i taki pi***** pilot np. ROBAL czy jakos tam wywozi cie za granice bez paszportu i wiadomo co dalej

Tez cie lubie ;)
Zdradzisz swoj nick? Jestem ciekaw kim jestes, chociaz zreszta sie domyslam sie

Cytuj:
Nie zgodzę się z Tobą,najwięcej TK robią Niemcy i Francuzi.Na ich serwerach to coś normalnego,nie wspomnę o wpychaniu się pod koła.
Mają dużo serwerów na których dostrzec admina to coś niebywałego.Nikt nie pilnuje tam porządku a takie zachowania to codzienności.
Tak samo jest na GN 95% TK to obcokrajowcy 5% rodacy.Polacy klasują się dość wysoko jeśli o kulturę i poziom ich gry.

Dobry pilot albo guner na zagranicznym serwerze?Raz w życiu taką osobę spotkałem.wole biegać niż łatać z byle kim.Są wyjątki od reguły ale nie powiedziałbym ze Polacy to 85% Tkowców.

Powinni zrobić coś takiego jak w AA,tam zdajesz egzamin z strzelania by móc grać daną klasą,z leczenia by móc grać medykiem.
W Bfie powinni porobić egzaminy na pilotów i gunerów.Bo jak czasem widzę co ludzie wyprawiają to aż szkliwo na zębach mi pęka.
Dlatego gram w wąskim gronie ludzi którzy coś potrafią albo wiedza o co w tej grze naprawdę chodzi.

Jedyne ale co do Polaków to że są uparci jak barany i nigdy nie odpuszczają

Ps.Robal teraz wiem czemu siedzisz na zagranicznych i swoich unikasz

Rownież sie z Toba zgodze z tym że najwięcej TK robią Niemcy. Grywam praktycznie tylko na zagranicznych serwerach z czego 95% rund to niemiecki K-play.de Dalian. wejscie na gunnera w co 2gim przypadku rowna sie wystawieniem za strefe, a wejscie na pilota - headem z m95 albo spunishowaniem za to ze kolo wszedl pod startujace heli.
Rowniez rzadko mozno zobaczyc rozumnego pilota, ktory wystawia cele a nie przejmuje flage. K-play.de jest o tyle dobry ze czesto mozna polatac przeciwko 2 w miare dobrym pilotom, ktorych poziom umiejetnosci jest dosc wysoki. Reszta to helikopterowe lamki, ktore rozbijaja sie doslownie zaraz po starcie albo nawalaja z dzialka do AA czy czolgu.
Bardzo dobry pomysl z tymi treningami, wtedy byloby mniej chetnych osob i mniej starc, ale IMO powinno byc tak, ze zdane testy zapisywane bylyby na koncie, a nie w taki sposob, ze po reinstalce gry znowu musisz robic 5h testow. 90s, ja Was nie unikam, po prostu nie lubie polskich serwerow, a z kofanym C0lon3l'3m lata mi sie b. dobrze. Dodatkowo GN jest 64, a na 20kach czesto mozna samemu sie wbic do heli bez jakichkolwiek klotni. To wy czasem do nas dolączcie ;)

Cytuj:
Heli jest 2 osobowe. Fakt, ze jest sie "efektywniejszym" latajac solo to tylko zludzenie. Po prostu wtedy jako pilot mamy duzo wiecej punktow. Jednak pilot+gunner nabic moga jescze 2-3x tyle. W walce heli vs heli tez przydaje sie gunner a o zabijaniu piechoty nie wspomne...

Zgadzam sie, ale tylko pod warunkiem że pilot jest rozumny, najlepiej gdy jest to osoba ktora znasz, i masz kontakt głosowy a nie "p-kilk spotted". Nieraz, i nie dwa zdarzylo mi sie ze latajac jako gunner przez 5minut nie zdbylem zadnego pkt bo koles fruwal niewiadomo gdzie i po co. Piechote tez sie da zabijac latajac samemu, chociazz nie da sie ukryc ze majac pilota, wychodzi to znacznie lepiej. A w walce heli vs heli czy ja wiem? Po pewnym czasie mozna sie wyuczyc takich ruchy, ze po przesiadnieciu sie na gunnera, heli obraca sie zmniejszajac szanse trafienia. Nie mowiac juz o takich rzeczach jak uciekanie za obreb 400m po wystrzeleniu rakiety, tak by ta od przeciwnika do Ciebie nie doleciala. Osobiscie wole latac bez pilota, znam tez wielu akich ktorzy tez tak wola. Imo, heli wg. jest po to zeby zdejmowac pojazdy, a piechota niech zajma sie piechociarze, chociaz zawsze mozna im pomoc.

Cytuj:
Widziałem juz paru takich kozaków co latają samemu ale w starciu z heli przeciwnika w pełnym obsadzeniu nie maja zbytnich szans.

Malo widziales, wiele razy latajac samemu sciagalem 2 wrogie heli, ktore zreszta tez mnie atakowaly. A jest wiele lepszych pilotow ode mnie wiec to co mowisz nie zawsze sie sprawdza. Osobiscie, latajac samemu zeby zestrzelic smiglowiec wystarczy najczescie jedna rakieta, jezeli strzelam z trudnej pozycji (tj, jest blisko mnie itp) potrzeba 2. Nie mowie tu o bugach. Gorzej lataac z pilotem - wtedy 1-3, a przy lagach to koniec swiata ;)

:(

Ostatnio edytowano 8 wrz 2006, 13:56 przez robal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2006, 13:47 

Witam.
Kilka słów ode mnie.

90s napisał(a):

Zgadzam się w 100%. Moje doświadczenia z gry, są bardzo podobne.
Tylko, że jak dotąd nikt nie wziął pod uwagę jednej kwestii.
Mianowicie, Polaków gra coś ponad 2000 tys. Niemców, natomiast ok. 45.000tys. Nie chcę tu za bardzo "gdybać", ale spróbujmy sobie zadać pytanie: Co by było, gdyby liczba grających Polaków zbliżyła się do 45.000tys. i mieli tyleż serwerów co Niemcy...

90s napisał(a):
W Bfie powinni porobić egzaminy na pilotów i gunerów.

Podpisuję się rękami i nogami. Najlepszy pomysł jaki usłyszałem od czasu premiery BF-a.

marcinos napisał(a):
Widziałem juz paru takich kozaków co latają samemu ale w starciu z heli przeciwnika w pełnym obsadzeniu nie maja zbytnich szans.

Jeśli pilot potrafi latać, a gunner nie ma problemu z trafianiem z TV w wrogie heli to tak. Jeśli natomiast gunner częściej chybia niż trafia, to z dobrym kolesiem nie mają szans.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2