Teraz jest 25 lis 2024, 18:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 09:02 

Ogólnie działało mi wszystko poprawnie, ale z błędów to oczywiście przelatywanie rakiet przez cele stało się chyba jeszcze częstsze niż kiedyś. Do tego parę razy widziałem gwałtowne skoki pingów wszystkim graczom na serwerze (różne serwery: rosyjski, niemiecki, francuski, więc raczej nie jest to ich wina, tylko gry) - z np. 20 do 450. Tak przez parę chwil, potem wszystko stopniowo się uspokajało. Dalej są problemy z przeładowywaniem broni, często się to dubluje i traci się czas (a czasem życie) z tego powodu.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 09:39 

Problem z szybkim spotowaniem.... Szybko spotuje i nieraz tylko ekranik do spotowania się włącza i klikam klikam klikam a tu zadnego spota .. :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 14:57 

=pi3rog= napisał(a):
Problem z szybkim spotowaniem.... Szybko spotuje i nieraz tylko ekranik do spotowania się włącza i klikam klikam klikam a tu zadnego spota .. :evil:

dokladnie.... to samo zauwazylem mega wqrzajaca rzecz... chcesz zaznaczyc piechociaza zeby wiedziec ktoredy idzie a tu lipa nieda sie :(

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 15:11 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
-nie podawanie danych serwera przy wchodzeniu
-brak danych o serwerze gdy juz na nim jestesmy
-nie podawanie jacy gracze sa na serwerze
-nie odswiezanie pingu
-brak mozliwosci zalozenia druzyny

Takie same bugi zauważyłem :/

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 16:38 

pj_kejti napisał(a):
Ja zauważyłam narazie trzy rzeczy - na liscie serwerów ping nie odswieża się po kliknięciu ponownie (drugi, trzeci, n-ty raz z rzędu...) na serwer - trzeba kliknąć na inny, potem znowu na ten poprzedni i dopiero odświeża, spot nie działa dobrze - trzeba chwilę dłużej przycisnąć Q, żeby zadziałało, plus motyw taki, że gra zaczęła mi sie rwać, tak jakbym miała za wysoko opcje grafiki ustawione - ale to nie do końca jestem pewna czy wina patcha, czy może u mnie coś nie halo :/
zgadza sie, spot nie działa jak należy... a ja zastanawiałem się wczoraj co to za lagi :| ... ;p

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2006, 22:34 

Mnie spotkala dzis nastepujaca sytuacja (nie wiem czy to bug zwiazany z gra czy wypadek Windows-a):
Brat rano wlaczyl BF2. Po wylaczeniu gry komputer dalej wesolo pracowal (drugi brat, ojciec itp). Wieczorem przychodze do domu a brat narzeka, ze komputer mu cos przymula. Wlaczylem menedzer zadan a tam na liscie procesow wesolo pracuje BF2.exe zajmujac spora czesc pamieci.

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 09:32 

Hmmm niby tego buga usuneli dawno :) U mnie BF miał skłonność do pozostawania odpalonym w tle do wersji 1.1 czy jakoś tak. Czyżby udało im się wskrzesić tego buga :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 10:46 

hehehe ja mam tego babola od dłuzszego czasu po wyjściu do windy BF2 działa jeszcze kilka minut :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 11:44 

To to chyba norma. Ja np. zeby bez problemowo pracowac (po grze) na kompie musze pprostu zrobic restart kompa. Inaczej zamula mi niemilosiernie kom. Juz nie mowiac o sytuacji w ktorej wlaczam BF2, wychodze z niego i ponownie wlaczam. Czym wiecej takich operacji tym bardziej zamulony jest komp i po jakims czasie wszystko trwa na tyle dlugo ze poprostu wciskasz restet na obudowie. A mam 1gb ramu dosc szybkiego, gf 6600gt i aopterona 144 (zegar 2ghz). Zadna gra wczesnij mi tak nie zamulala kompa. Chyba ze Quake 3 za czasow Celerona 433 i 64mb ramu :P Gdzie musialem co jakis czas restetowac kompa bo inaczej nie dalo sie grac tak skakal frame rate :)

Oczyiscie nie musze wspominac o Red tagach, zobmie, C4 z zybka zmiana na detonacje poprostu nie dziala, niewidzialne granaty, rakiety przelatujace przez pojazdy (w tym tv z heli).., z tym ze rakiety przelatuja tylko przez najmniejsze pojazdy wiec to raczej zamierzone dzialanie.. bo inaczej jeepki pdaly by jak muchy. Tv raz mi nie trafilo w Blacka na ktorego leciala centralnie.. ale moze to jakis lag chodz watpie.
ZCestym bugiem jest znikanie serwerow z przegladarki kiedy wiecej razy wcisnie sie Odswierz, podbnie jest z Ulubionymi, to ze ping pokazywany w przegladarce to jakies wartosci z kosmosu tezn ie musze mowic chyha? :) Ale przynajmniej nie jest to 9999 :), Trzeba poprostu orientacyjnie okreslic czy jest sens wchodzic na serwer :P .. np. pokazuje ping 100 to znaczy ze jak wejde bede mial max 50 :)
generalnie z ta przgladarka to sa same jajca.. raz mi sie wyswietla 15 serwerow a po nastepnym odswierz jest ich juz 50.. znowu klikam i mam 12.. na tym samym filtrze oczywiscie (powiedzmy max ping 150). Jak ustawie nazwe mapy i klikam odwierz to trzeba z 2 razy zanim zaskoczy i pojawia sie serwy tylko z ta mapa.

Generalnie jest lepiej ale niestety kilka denerwujacych bledow (szczegolnie te z przegladarka) pozostaly i nie da sie obok tego przejsc obojetnie. Podobie red tagi, ale jesli o to chodzi to bardziej doswiedczeni gracze juz raczej wiedza jak sie zachowac w tym momencie :) Przelatujace rakiety jesli sa to naprawde rzadko.

Za to na duzy plus zasluguje poprawa dogrywania sie map.. czytuja sie one o wiele szybciej. No i w zasadzie tyle z pozytywow :) Moze jeszcze zmiana wytrzymalosci niektorych pojazdow i heli na Eryxy itp. teraz jest sens wsiadac bo jak dostaniesz z rakiety to przynajmniej jest czas an ucieczke (zanim cie ktos dobije z dzialka jakiegos).

Ale tak generalnie rzecz borac to nie zauwazylem jakis wielkich zmian w porownaniu do porzednich patchy.. ot dodali jedna mape ktora jest czasami irytujaca ale mi sie podoba ;) i w zasadzie tyle. EA n1 oby tak dalej a napewno zyskacie sympatie milionow nowych graczy :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 00:42 

http://img175.imageshack.us/my.php?imag ... 001md3.jpg
Jakim cudem koles podemna (sgt lynx) ma tyle punktow za nic?

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 00:44 

Zuaw_Smierci napisał(a):
http://img175.imageshack.us/my.php?image=screen001md3.jpg
Pewnie grał komanderem, a jeśli nie grał to jest to dość dziwne że miał tyle pkt...

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 17:39 

Kolejna porcja bugow ;)
http://www.youtube.com/watch?v=nvIMFxtG0uM&NR
http://youtube.com/watch?v=f66Easadb4s
http://youtube.com/watch?v=wdNHMNl_dvE

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 21:16 
Redaktor Battlefield.pl

Ubi napisał(a):
Zuaw_Smierci napisał(a):
http://img175.imageshack.us/my.php?image=screen001md3.jpg
Pewnie grał komanderem, a jeśli nie grał to jest to dość dziwne że miał tyle pkt...

Dla mnie to jest w 99% pewne, ze był komendantem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 22:27 

A dla mnie 100% :D Zapewne dlatego, że było mało ludzi na serwerze była to długa runda i nazbierał sobie sporo punktów.

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2006, 15:50 
Redaktor Battlefield.pl

AreV napisał(a):

A co do tych bugów, to normalnie coraz bardziej mnie ta gra wkurza :P
Ale sposoby ładne... :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2