Teraz jest 28 lis 2024, 21:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 wrz 2003, 08:27 

witam mam mały problem z patchem 1.45. (siagnolem go z polskiej stronki Bf patch jest podpisany 1.45.18(full) ) po zainstalowaniu tego patcha Gra woła o CD-rom (ale tylko w Desert combat i BF1942 ) RTR chodzi poprawnie.. PODKRESLAM mam Orginalnebo BF i RTR. prosze o pomoc!! :(

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2003, 09:06 

Nie będę na łamach forum podawał linków do stron które powinny ci pomóc skontaktuj się ze mną mój e-mail sebek89@tenbit.pl lub gg 3527154

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2003, 09:57 

Jest to problem pojawiąjący się sporadycznie, ale znany. Posiadaczom oryginałów nie wiadomo skąd wciąż prosi o cd.... Rozwiązanie podam jak skontaktujesz się ze mną pod numerem GG 35062

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2003, 19:15 

mialem to samo i pomoglo zrobienie obrazu z plyty nr1 przeinstalowanie BF i spaczowanie 1.45. chodzi jak bajka od tego czasu. choc dzis raz podczas gry zrebootowal sie caly komp. ale mam nadzieje ze to przypadek a nie powrot syndromu wywalajacego sie po starcie BF. potem chodzil juz bez problemow.

Tytuł: Taaa ...
PostNapisane: 8 wrz 2003, 23:18 

Ja tak miałem, ale szybko doszedłem dlaczego, chociaż to pewnie bez znaczenia w tej sprawie ...

Mam w2k i ponieważ mam wyłączony autostart to często w systemie nie odświeża mi nazwy płyty w napędzie. BF pytał o płytę. Sprawdź pod np. ikonką "Mój komputer" jaką nazwę ma płyta w napędzie CD, z którego korzystasz. Dla CD1 z BF'a jest to "BF1942_1", dla CD2 "BF1942_2". Ja miałem ciągle po instalacji "BF1942_1", a gram na CD2 - stąd pytania gry o cd ... jak dałem odśwież, to już z dobrą nazwą cedeka nie miałem żadnych problemów.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 09:59 

Witam,
wczoraj zainstalowałem pacza 1.45 i pojawił się problem z wołaniem o cd, chociaż cd był w napędzie. Czy rzeczywiście trzeba wykonać jakieś skomplikowane operacje żeby wszystko było jak przy 1.4?
Ja poradziłem sobie w ten sposób, że zamiast płytki RtR włożyłem płytkę BF1942 nr 1. Wszystko niby ruszyło i grałem, ale czy to wystarczy? Czy w RtR też będę mógł grać? Dodatkowo mam wrażenie jakby gra zaczęła na 1.45 troszkę haczyć w porównaniu do 1.4, nawet mapy jakby wolniej się ładują.
Będę wdzięczny za info w kwestii problemów z paczem 1.45.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 12:00 

Jark napisał(a):
Ja poradziłem sobie w ten sposób, że zamiast płytki RtR włożyłem płytkę BF1942 nr 1. Wszystko niby ruszyło i grałem, ale czy to wystarczy? Czy w RtR też będę mógł grać?

Tak , po zamianie plytki na RtR, EA po porstu zafundowalo nam zaglowanie plytkami w 1.45.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 12:27 
Moderator forum

CloneTrooper napisał(a):
Jark napisał(a):
Ja poradziłem sobie w ten sposób, że zamiast płytki RtR włożyłem płytkę BF1942 nr 1. Wszystko niby ruszyło i grałem, ale czy to wystarczy? Czy w RtR też będę mógł grać?

Tak , po zamianie plytki na RtR, EA po porstu zafundowalo nam zaglowanie plytkami w 1.45.

we love you EA :!: skupiaja sie na implementowaniu detekcji plyt w patchu zamiast napisac choc malego antycheata ROTFL

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 13:03 

CloneTrooper napisał(a):

ok, nie bardzo rozumiem dlaczego np. mając RtR w napędzie i chcąc grać na mapie z podstawowego BF1942 muszę zmieniać płytkę, do tej pory nie musiałem, problem to w sumie wielki nie jest, ale zawsze... do tej pory było mi wygodnie miałem RtR na stałe w napedzie i nie musialem zastanawiac sie z której czesci pochodzi mapa,
to wszystko w sumie wyjdzie samo w graniu, ale szczerze mowiac przy ograniczonym czasie szkoda mi kazdej niemal sekundy :) (nie tylko mi chyba bo po postach na forum widze, ze wielu denerwuje dlugie wczytywanie map badz wchodzenie do menu glownego) stad moje pytania i poszukiwanie usprawnien jesli tylko sa mozliwe (wczoraj bylo tak ze chcialem wejsc na jakis serwer, a comp prosi o cd, zmieniam mu cd a comp na nowo zaczyna ladowac gre, jak juz zaladowal to musialem na nowo szukac serwera, w koncu wszystko bylo ok, ale chwile to trwalo)
te moje rozwazania moze troche nieskladne ale nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia
pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:03 

Witam wszystkich,fakt problem to nie wielki, ale na razie , co bedzie jak bedziemy mieli wiecej dodatków ? Aby pograć w SW bedziemy musieli wrzucać płytke z SW , jak w Battlefield Vietnam to wrzucimy płytke z Bf V. i tak dalej . Komu to przeszkadzało że grało sie w BF na płytce z RTR, przecież patche mają nam pomagać , a nie utrudniać nam życie!!

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:26 

Jak masz BF orginal: :)

1.masz prawo zrobic sobie 1 kopie ze swojego orginala (dla wlasnego prywatnego uzytku)

albo

2. uzywac cra*

Plusy:

1. no more disk jockey 8)
2. no more podrapanych wartosciowych plytek :roll:

:)

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2003, 14:34 

Moze to dla jednych zabrzmi glupio a dla innych niewiarygodnie, ale ja dla przykladu nigdy nie robilem kopii zadnej oryginalnej plytki, tylko ogolnie orientuje sie ze sluzy do tego jakis programik CloneCD...
czytalem tez wczesniej ze niektorzy robia mirror plytki na compie ale poza ogolnym pojeciem o co chodzi to sam nie potrafilbym tego zrobic, wczesniej potrzebne mi to nie bylo, ale coz moze pora sie w koncu doksztalcic :?

Strefa czasowa: UTC + 2