Teraz jest 21 sie 2025, 03:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 16:22 

sYs|yavor napisał(a):
Co do zachowan graczy - nie grywam w BF

Wyrejestruj się, nie wiem zupełnie po co tu piszesz - poza faktem, że próbujesz mnie zdenerwować na niejako "moim" terenie. Nie wiem czego się spodziewasz.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 16:50 

sYs|yavor napisał(a):
ZooltaR:

Bo ja wiem czy wszechwiedza. Nie chwytasz kontekstu. Dyskutujemy sobie z Cubitussem ostatnio w paru miejscach, stad niektore aluzje moga byc dla postronnych malo zrozumiale (mam wrazenie, ze niekiedy nawet dla niego :P).

jesli rozmawiasz sobie z nim na innych forach to nie dziw sie ze my prowincjonalni gracze z malutkiej zapyzialej sceny BFa nielapiemy twoich zartow i mrugniec okiem. zreszta znasz kube od dawna i doskonale wiesz jaki ma staz, wiec wiadomo o co ci chodzi jak piszesz o nim noob. niemniej wiekszosc ludzi z forum nie kuma takich przepysznych zarcikow

sYs|yavor napisał(a):
Co do zachowan graczy - nie grywam w BF, mam jedynie kontakt z paroma graczami, obserwuje takze, jak chlopaki pogrywaja w BF na zlotach w Borach. Moze faktycznie jestem zmanierowany T2, gdzie to naturalne, ze gdy zaiwaniam z flaga, jestem swiety i moge wszystko, a wokol mnie krazy gromadka chetnych do pomocy. Wydaje mi sie jednak, ze to nie sa zachowania zwiazane wylacznie z T2. Wielu ludzi gra myslac o swoim teamie i partnerach z druzyny. Moze nie jest to wiekszosc, ale nie jest to tez taki margines, jakim wedlug Cubitussa sa gry sieciowe :P Czym tu sie zachwycac? Tym, ze sa gracze grajacy wedlug regul gry? :P

tak. jest to niezwykle. przynajmniej dla nas, prowincjonalnych graczy w BF

nie wiem ile osob gra w T2. podejzewam jednak ze tyle co w BF albo mniej. macie swoja scene na ktorej pewnie (tak jak i u nas) wiekszosc sie zna i to dobrze, bo istniejecie juz kupe czasu. wiadomo ze w takich warunkach inaczej wyglada gra. wytworzyliscie sobie normy, ktore znaja wszyscy. duzo noobow raczej u was nie ma, bo gra jest stara i nikt jej juz nie kupuje.

nie to co CS, czy BF. tu nowych graczy jest mnostwo, caly czas pojawiaja sie nowi. u nasz chamstwo niestety jest czeste, zreszta podobnie jak w DoD (w ktorego gram znow namietnie od czasu pojawienia sie 1.0), VietCongu, Jedi Knight 2, i kilkunastu innych grach w ktore gralem przez siec. sadze ze podobnie jak wiekszosc forumowiczow, ktorzy mimo swojej prowincjonalnosci grywaja w inne niz bf gry.

generalnie moje odczucie jest takie - ludzie nie umieja grac w gry i generalnie interesuje ich tylko i wylacznie wlasna dupa. interakcja prawie nie istnieje, a zachowania honorowe sa raczej rzadkie. im nowsza gra tym gorzej.

wydaje mi sie ze jednak T2 zupelnie wykrzywilo ci perspektywe. ale moge sie oczywiscie mylic :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 17:11 

Ale Panowie co my tu porównujemy, CTF do Conquest?
Zapewniam Cie yavor że w trybie CTF też jest tak że koleś z flagą jest święty.
Jednak jakoś Conquest zdobył sobie większą popularność. Z prostej przyczyny - współpraca drużyny nie jest już tak prostolinijna i przejrzysta jak w CTF. Tutaj nie ma jednej flagi, jest ich czasami nawet 7. Nie wystarczy wejść kupą na flage wroga i w kupie odnieść ją do siebie.
Tu taka kupa szybko zostałaby rozbita bo pozostałe flagi byłyby przejęte przez wroga.
Czasami sobie włączamy CTF i wiesz co? Wszyscy twierdzą że świetnie podnosi skilla. Nikt nie pokusił się o stwierdzenie że CTF podnosi teamplay.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 17:45 

Ja CTF nie lubię. Raz zagrałem i powiem że moim zdaniem ten teyb trochę nie pasuje do bf-a. :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 17:57 

Sa tacy co lubia CTF a sa tacy co nie lubia CTF, yavor pewno cos pogral w bfa na piracie lub co gorsze poczytal na stronach co to za gra i o co w niej chodz. Zobaczyl forum bf i pomyslal sobie ze sie posmieje. A tu masz i sie smieja z niego :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 18:00 

Cubituss:

>Wyrejestruj się, nie wiem zupełnie po co tu piszesz

Scena BF nie sklada sie wylacznie z Ciebie, a pisuje z reguly dosc rzadko i raczej w tematach, ktore w mniejszym czy wiekszym stopniu dotycza BF. Nie widze wiec powodow, dla ktorych raz nie pozwolic sobie na ironie tam, gdzie uwazam, ze sie nalezy.

Poza tym az sie prosi zacytowac Twoja odpowiedz na uwage Lejmana na GOL-u, abys nie spamowal mu w temacie :P

ZooltaR:

Emocje Cie zjadly. Prowincjonalizm dotyczyl tych, ktorzy maja klapy na oczach wylacznie na swoja gre. To nie ogol. Przykro mi jednak, ze sie poczuwasz :P ;) <--- emotikony :P

>wydaje mi sie ze jednak T2 zupelnie wykrzywilo ci perspektywe.

Moze. Albo przekonalo, ze mozna grac w przypadkowych druzynach. Zeby nie bylo, ze to cudowna i bez wad gra - tez czesto mozna dostac szalu gdy sie widzi na najbardziej popularnych pubsach, jak gracze olewaja teamplay. Ale pare mapek pozniej lub serwer obok trafiasz na team, w ktorym przypadkowi gracze z calej Europy naprawde potrafia wspolpracowac. Wiem rowniez z doswiadczenia w innych grach, ze dzialania zespolowe pojawiaja sie nawet na pubsach gier, w ktorych gracze graja w stosunkowo nielicznych druzynach, np. 5v5 czy 4v4. Nie wiem wiec, co w tym niezwyklego. To raczej smutne, ze dla Cubitussa normalnie grajacy gracze sa wydarzeniem godnym odrebnego tematu na forum. Jeszcze smutniejsze, ze gracze, ktorzy maja teamplay gdzies, takiego tematu sie nie doczekali :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 18:28 
Moderator forum

wiesz co yawor smieszy mnie ze probujesz medrkowac w temacie o ktorym nie masz pojecia - nie grales w BF i cos pieprzysz trzy po trzy, takie zachowania o ktorych rozmawiamy sa niezmiernie rzadkie i stalych graczy niezmiernie ciesza bo tak sie niestety sklada ze standardem na serwach BF jest maxymalna trzoda, noobstwo i strzelanie w plecy w drodze do samolotu, na szczescie jest coraz wiecej graczy kumajacych teamplay i zachowujacych sie tak jak trzeba, nie grasz w BF wiec nie probuj czegokolwiek oceniac bo twoja ocena jest z gruntu wypaczona i bledna

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 18:59 

Holman napisał(a):
strzelanie w plecy w drodze do samolotu, na szczescie jest coraz wiecej graczy kumajacych teamplay i zachowujacych sie tak jak trzeba

no nie wiadomo, yawor pewno robilby takie rzeczy caly czas, zwlaszcza Cubituss'owi :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 19:03 

Halo, wydaje mi się że wszyscy nie zauważacie pewnej subtelnej różnicy między teamplayem a tym co Cubituss zachwalał i co jest tematem tego wątku.
Jest to życzliwość!
Oddanie swojego samolotu nowicjuszowi który deklaruje naukę lotnictwa nie należy do teamplay. Nawet stoi wbrew idei dobra drużyny.
I to nie jest powszechna rzecz. Nie należy tutaj mieszać np. kupowania komuś broni jak to z rzadka się zdaża w CS. Tutaj nie można sobie nic kupić. Trzeba dzielić się tym co jest. Oddawanie samolotu słabszemu to jest życzliwość jakiej myślę że wszystkie sceny mogłyby pozazdrościć.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 20:07 

sYs|yavor napisał(a):
Zas zarzuty odnosnie propagowania gry... Nie badzcie smieszni. Te klapki na oczach, jakie maja gracze poszczegolnych polskich scen FPS, sa oslabiajace. Slowem nie mozna wspomniec o innej grze, bo jest to traktowane jako propaganda. Ech, ten prowincjonalizm... Ale to mija po parokrotnej zmianie gry sieciowej :P

to cytat z twojego poprezdniego postu. kazdy srednio inteligenty czytelnik tego forum zrozumie z tego, ze chodzi ci o nas, skoro na naszym forum takie rzeczy piszesz. emocje mnie nie poniosly, bo nie mialy gdzie, ani nie bylo powodu ku temu. raczej chodzilo mi o to zeby sobie podworowac z twoich autorytarnych stwierdzen. wydaje ci sie ze jak wrzucisz szmajleja z przymruzonym okiem, to my wszyscy od razu pomyslimy "aaa.. oczywsice yavor sobie tylko tak zartuje, i wcale nie chodzi mu o przysranie bfowcom. przeciez nie pisalby tego na naszym forum gdyby mu o to chodzilo". najpierw zapuszczasz szczurka, a potem sie wypierasz swoich wlasncyh slow. nie odwracaj kota ogonem

sYs|yavor napisał(a):
Moze. Albo przekonalo, ze mozna grac w przypadkowych druzynach. Zeby nie bylo, ze to cudowna i bez wad gra - tez czesto mozna dostac szalu gdy sie widzi na najbardziej popularnych pubsach, jak gracze olewaja teamplay. Ale pare mapek pozniej lub serwer obok trafiasz na team, w ktorym przypadkowi gracze z calej Europy naprawde potrafia wspolpracowac. Wiem rowniez z doswiadczenia w innych grach, ze dzialania zespolowe pojawiaja sie nawet na pubsach gier, w ktorych gracze graja w stosunkowo nielicznych druzynach, np. 5v5 czy 4v4. Nie wiem wiec, co w tym niezwyklego. To raczej smutne, ze dla Cubitussa normalnie grajacy gracze sa wydarzeniem godnym odrebnego tematu na forum. Jeszcze smutniejsze, ze gracze, ktorzy maja teamplay gdzies, takiego tematu sie nie doczekali

ja wiem z doswiadczenia w innych grach (mam niezle doswiadczenia jako gracz, choc na pewno nie takie jak ty:P) ze ludzie to niestety w wiekszosci bezrozumna tluszcza, ktora trzeba bezlitosnie kikac. tkowanie, debilne zagrywki i wszechobecne chamstwo to nie wyjatki, tylko szara codziennosc, a takie zachowania o ktorych napisal kjube sa rzadkie. i nie mowie o bf. mowie wlasnie o innych grach.

generalnie yavor odnosze takie wrazenie ze chodzilo ci tylko o to zeby sie za wszelka cene nie zgodzic w czyms z cubim.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 20:12 

Piasecznik napisał(a):
Oddanie swojego samolotu nowicjuszowi który deklaruje naukę lotnictwa nie należy do teamplay. Nawet stoi wbrew idei dobra drużyny

...dlatego powinnismy jednak stworzyc taki oficjalny kodeks zachowan itd., ktory bylby na stronce kadego klanu, i na battlefiled1942.pl ofko tez... bo czasem naprawde nie wiadomo co robic :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 20:57 
Moderator forum

Piasecznik, w ferworze walki słownej olali cię zupełnie - chciałem własnie napisac coś w tym guście jak ty. Teamplay, templayem ale Cubi pisał o życzliwości.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 21:04 

Właśnie, i tego żaden kodeks nie wymusi.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 21:13 

a ja wcale nie pisze o teamplayu tylko zachowaniu ludzi na serwerach. stwierdzam ze kjube ma racje mowiac ze takie zachowania sa rzadkie.

normy wyksztalca sie same i bedzie wtedy jak w Tribes 2 :) wszyscy beda mili i kolezenscy.... nooooot :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2003, 21:22 

on poprostu zapomnial o zyczliwosci (yawor), i teraz cwaniakuje obrazajac Cubiego :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2