U mnie żadnych problemów nie ma ani z awansem ani z unlockiem.
Zrobiłem sobie drugiego wojaka żeby sprawdzić na szybko unlocki innej profesji i dopiero tam się pojawiły problemy. Tam mi faktycznie nie unlockuje nic, chociaż punkty zlicza... Chyba mam w tej chwili 200/40 więc prędzej czy później unlock powinien się pojawić.
Co do mojej pierwszej profesji to zwiadowca z karabinkiem i camuflażem zwala z nóg :-]
Gorzej jak się trafi na kolesia ze wsparcia, który ma rozwój na cięzki karabin maszynowy, bo tam po drodze jest hełm który odkrywa ukryte cele. Więc od czasu do czasu dostane serie w plery jak sobie beztrosko biegnę przez pole walki

Generalnie gra robi kolosalne wrażenie, granie w teamach i ekwpiunek dowódców zwala z nóg, komunikacja w teamie i uzupełnianie się profesji, dzieki urządzeniom do wykrywania celów jest fenomenalna.
Dawno nie bawiłem się tak dobrze.
P.S
Żeby zrobic jeden pełny unlock jednego drzewka profesji wystarczy pół dnia zabawy z umiarkowanym wynikiem.
Musze przyznać, że wyniki mam w tej chwili dosyc marne, brak rozeznania na mapach i ekwipunku przeciwnika zbiera swoje żniwo

... ale to akurat wielki problem nie jest... początki zawsze mam marne

problemy z programem do naliczania punktów wynikały z tego że został włączony w godzine i w dniu premiery światowej. Jeżeli ktośmiałproblemy to na pewno grłprzed premierą, więc już nie piszcie o kłopotach z naliczaniem bo mnie to już wkurza zleksza