Teraz jest 19 lis 2024, 08:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 16:56 

W sumie fajna opcja z tym ze mozna miec 4 zolnierzy na konto, ale to sie raczej przyda klanom. Bo jak sie gra FFA to lepiej sie skupic na jednym i zrobic mu wszystkie unlocki - wiecej kombinacji. Bo chyba pkt. nie sa liczone wspolnie? Czy sie myle... Jak mam na jedyn zolnierzu 500 pkt (czyli 5 unlockow) to drugi zolnierz zaczyna od zera?

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 18:00 

Durendal napisał(a):
W sumie fajna opcja z tym ze mozna miec 4 zolnierzy na konto, ale to sie raczej przyda klanom. Bo jak sie gra FFA to lepiej sie skupic na jednym i zrobic mu wszystkie unlocki - wiecej kombinacji. Bo chyba pkt. nie sa liczone wspolnie? Czy sie myle... Jak mam na jedyn zolnierzu 500 pkt (czyli 5 unlockow) to drugi zolnierz zaczyna od zera?

Tak, każdy żołnierz ma osobną punktacje... opcja 4 wojaków jest chyba tylko po to, żeby sobie na szybko sprawdzić różne możliwości.

Normą jest że w casual games, dla ludzi bez klanów, jak ja, liczy się główie rozrywka a nie przydatność dla teamu. Czyli gra się tym co daje radoche a nie tym co przynosi sukces zespołowi.

BG2142 jednak fantastycznie się sprawdza przy grze w teamach... żołnierze z jednego teamu są połączeni w 'sieci' i jeżeli jeden wykryje coś przy pomocy swoich urządzeń to jest to widoczne również dla pozostałych. Dodatkowo też wykonywanie funkcji w teamie w zakresie obszaru wyznaczonego przez dowódce daje bonusowe punkty, które są dodawane do sumy przyspieszającej awans.
BF2142 zdecydowanie kładzie największy nacisk na grę w teamach ze wszystkich BFów do tej pory. Oczywiście nie wymusza tego jakoś sztucznie, poprostu bonusy są takie, że nie warto grać poza teamem.

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 20:02 

MATiASSek napisał(a):

Dzięki ,o taki adres mi chodziło,ale zanim kupie muszę pogadac ze starymi itp.itd.A narazie jedno pytanie:
.Jaki sposób zapłaty?Czy płaci się pzy odbiorze paczki czy w inny sposób?

Jak to ma DaGodness w podpisie: Own3d :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 20:02 

Dla mnie 2142 to taki typowy "więcej, lepiej, intensywniej". Jedyne co mi sie nie podoba to niektóre wersje map. W skali 10 stopniowej daję 9 z maleńkim minusem za początkowe problemy z serwerem kont :]

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 20:16 

ZmudPL napisał(a):
MATiASSek napisał(a):

Dzięki ,o taki adres mi chodziło,ale zanim kupie muszę pogadac ze starymi itp.itd.A narazie jedno pytanie:
.Jaki sposób zapłaty?Czy płaci się pzy odbiorze paczki czy w inny sposób?

Bozia nie dala raczek zeby sprawdzic ?

Cytuj:
Dostawa:

* czas realizacji:
Przy każdym produkcie znajdziesz informację o terminie, w jakim możemy zrealizować zamówienie, licząc od momentu jego przyjęcia i potwierdzenia. Jest to informacja mówiąca ci w jakim czasie konkretny produkt znajdzie się na naszym magazynie. Weź jednak pod uwagę, ze wiekszość naszych dostawców nie pracuje w soboty i niedziele, wobec czego zamówienie złożone w piątek wieczorem, w sobotę czy niedzielę zostanie zrealizowane dopiero w poniedziałek rano. Większość towarów przez nas oferowanych wysyłamy w ciągu 24 godzin. Na niektóre trzeba będzie poczekać nieco dłużej 3, 7, 14 lub 21 dni.
* sposób dostawy:
Nasza firma oferuje dwa sposoby dostawy:
1. Poczta - Standard: twoje zamówienie zostanie wysłane "Pocztą Polską". Paczkę dostarczy ci listonosz, jeśli nie zastanie cię w domu to odbierzesz ją na najbliższej poczcie. Wybierając ten wariant pamiętaj paczka zostanie dostarczona w ciągu 3 - 7 dni roboczych.
2. Poczta - Express: twoje zamówienie zostanie wysłane "Pocztą Polską" z adnotacją Express. Paczkę dostarczy ci listonosz, jeśli nie zastanie cię w domu to odbierzesz ją na najbliższej poczcie. Wybierając ten wariant pamiętaj paczka zostanie dostarczona w ciągu 2 - 4 dni roboczych.

* czas dostawy:
Na czas dostawy składa się: czas realizacji + sposób dostawy.
* opłaty:
1. Poczta Standard: 9,50 PLN
2. Poczta Priorytet: 11,90 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 20:53 

A jaj jak zwykla zapytam jak wyglada Single Player? Ile jest mapek,czy sa jakies pomniejszone itp, i ile botów mozna wrzucic? :D

Zawsze lubie sobie na poczatku pograc w SP by skapowac o co kaman! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 21:00 

Po 2 dniach grania w pelną wersje - kocham ta gre za 64/32 osobowe mapki infantry (Camp Gibraltar , Belgrad, Cerbere Landing ).

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 23:11 

Dwutlenek napisał(a):
U mnie żadnych problemów nie ma ani z awansem ani z unlockiem.
Zrobiłem sobie drugiego wojaka żeby sprawdzić na szybko unlocki innej profesji i dopiero tam się pojawiły problemy. Tam mi faktycznie nie unlockuje nic, chociaż punkty zlicza... Chyba mam w tej chwili 200/40 więc prędzej czy później unlock powinien się pojawić.

Co do mojej pierwszej profesji to zwiadowca z karabinkiem i camuflażem zwala z nóg :-]

Gorzej jak się trafi na kolesia ze wsparcia, który ma rozwój na cięzki karabin maszynowy, bo tam po drodze jest hełm który odkrywa ukryte cele. Więc od czasu do czasu dostane serie w plery jak sobie beztrosko biegnę przez pole walki :P

Generalnie gra robi kolosalne wrażenie, granie w teamach i ekwpiunek dowódców zwala z nóg, komunikacja w teamie i uzupełnianie się profesji, dzieki urządzeniom do wykrywania celów jest fenomenalna.

Dawno nie bawiłem się tak dobrze.

P.S
Żeby zrobic jeden pełny unlock jednego drzewka profesji wystarczy pół dnia zabawy z umiarkowanym wynikiem.
Musze przyznać, że wyniki mam w tej chwili dosyc marne, brak rozeznania na mapach i ekwipunku przeciwnika zbiera swoje żniwo ;)
... ale to akurat wielki problem nie jest... początki zawsze mam marne :)

problemy z programem do naliczania punktów wynikały z tego że został włączony w godzine i w dniu premiery światowej. Jeżeli ktośmiałproblemy to na pewno grłprzed premierą, więc już nie piszcie o kłopotach z naliczaniem bo mnie to już wkurza zleksza :? :x

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 09:09 

Witam po rocznej przerwie (pewnie i tak nikt mnie nie pamieta bo nie skrobalem za duzo ;D )

Wrazenia z full'a - swietne. Znacznie lepiej niz w demku... az sie zastanawiam dlaczego EA wydalo demo z dosc srednia mapa (w porownaniu do kilku innych)

Mam wrazenie ze to helicostam jeszcze latwiej lata w full'u. Bardziej czule na ruchy mysza, latwiej i szybciej wchodzi sie na cel (moze to tylko wrazenie ale jednak...)

Poki co unlocknalem recona i wydaje mi sie ze jego karabinek (lambert?) jest dosc mocno okrojony w porownaniu do g36c speca z bf2. Duzo gorzej z rozrzutem pociskow mi sie wydaje.

Podoba mi sie motyw z polaczeniem klas i mozliwoscia wyobru 2 kierunkow rozwoju (ja pewnie i tak bede nosil rdx'y i miny p.piechotne o ile sie tak da, tzn zabrac po 1 itemie z 2 roznych drzewek)

Nie podoba mi sie support ;D tzn jest troche przegiety, od kiedy jest tak ze im dluzej sie jedzie ogniem ciaglym tym karabin celniej strzela? ;D Tutaj support to jak snajper... z unlockiem ganza to musi byc masakra.

Nie podoba mi sie ze eng nie ma unlocka jakiegos karabinka czy shotguna (jak dao w bf2) choc przyznam ze jego smg jest calkiem calkiem.

Nie podoba mi sie ze asfalt ma apteczki ;D Jak ja biedny z tym zlomem recona (karbinkiem) mam zatluc kolesia z a) lepszym sprzetem b) apteczkami.

Podobaja mi sie mechy ale bez wiekszych emocji. Mozna pozamiatac ale za maly splash dmg dzialek.

Kocham nekomate, zwlaszcza jak przejmuje flage a koles co w nim siedzi ma za malego sensa by zdazyc sie odwrocic zanim podloze mu rdx'a ;D

ide tescic dalej
pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 10:35 

$towarzysz$ napisał(a):
problemy z programem do naliczania punktów wynikały z tego że został włączony w godzine i w dniu premiery światowej. Jeżeli ktośmiałproblemy to na pewno grłprzed premierą, więc już nie piszcie o kłopotach z naliczaniem bo mnie to już wkurza zleksza :? :x

Towarzyszu, masz nieaktualne informacje. Program do zaliczania punktów zadziałał na chwilę w dniu premiery.
Wczoraj i dziś znów nie zalicza rankingów.

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 13:22 

Piasecznik napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

Towarzyszu, masz nieaktualne informacje. Program do zaliczania punktów zadziałał na chwilę w dniu premiery.

Komrade... mi tam zlicza cały czas non stop punkty.. wszystko aktualnie i cacy... nie wiem o co Wam chodzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 14:13 

Piasecznik napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

wczoraj zliczał, ale z czkawką

a tu jest pierwsza polska recenzja, 8/10

http://gry.onet.pl/Battlefield_2142,rec_itm.html?GameOID=1904&OID=69646

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 14:50 

W sumie bez sensu jesst polaczenie medyka z asfaltem.Wkoncu to assault ma szturmowac np: baze,a tu bedzie siedzial jak piz** i czekal zeby uleczyc wplajacych kolegow bo jak nie to wiadomo kick :/ :evil:

Mogliby polaczyc supporta z medykiek :lol: :lol: I jazda rambo na op4 :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 15:07 

calavero napisał(a):
Piasecznik napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

Komrade... mi tam zlicza cały czas non stop punkty.. wszystko aktualnie i cacy... nie wiem o co Wam chodzi ;)

Wczoraj mi zliczało, dzisiaj już nie.

poprawka

punkty zlicza ale nie zwiększa rankingu, przypuszczam że czeka mnie lawinowy awans w pewnym momencie.

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 19:00 

Gierka dobra ale moim zdaniem czołg TO WIELKA PORAŻKA ! i system statystyk jest jakiś powalony

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2