Teraz jest 19 lis 2024, 10:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 09:06 

Ja z chwila wyjscia bf2142 odstawilem bf2 na polke i na pewno do niego nie wroce. Chetnie sprzedam za pare browarow, jesli ktos jest zainteresowany.

A bf2142 podoba mi sie coraz bardziej. W trybie conquest jest calkiem sporo fajnie wywazonych mapek. Zauwazylem:
- znacznie mniej chamskiego campienia na spawnach.
- wiecej teamworku - ludzie uzywaja squad leader becon'a, zastawiaja pulapki na mechy i wzajemnie sie oslaniaja. gralem do tej pory ze 4 godziny chyba - i poki co takie odnioslem wrazenie,
- pojazdy dosc dobrze zbalansowane, nie sa przegiete wzgledem piechoty i jako asfalt czy eng na mapkach typu conquest mam spokojnie szanse ich unikac lub niszczyc. zasluga mniejszego splasha, niewatpliwie, ale dla mnie to zaleta. utrudnia kampienie na spawnach i zapewne wiekszosc ludzi wlasnie dlatego na to narzeka. dla kontrastu, w bf2 posiadacz mi28 na sharqi czy czolgu/apc na karkandzie mogl, przy odpowiednich umiejetnosciach, wykosic z 50 wrogow nie ginac ani razu. to podpada u mnie pod definicje 'przegiecia',
- ciekawe, wielopoziomowe mapki, z roznymi drogami do poszczegolnych punktow, umozliwiajacych realizacje jakiejs faktycznej taktyki, oslanianie sie itp.

pozdrowienia
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 09:41 

Ja uwazam ze girka jest do d...
EA wypielo sie na ludzi ktorzy nie lubia grac przez net.
Zeby zaczac gre nawet w trybie single trzba sie zalogowac przez net,
potem wybieramy sobie zolnieaza - znowu logowanie przez net;
wybieramy mapke - znowu logowanie przez net.
Do tego dochodzi reklamka rowniez przez net
-" no nie wytrzymam permanetna inwigilacja ".
Oddalem gierke kumplowi moze jemu sie spodoba.
Ja mam dosyc programow szpiegujacych mojego kompa, czuje sie jak za komuny nic tylko wirtualne "UB".

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 10:53 

też uważam że ta gra do najlepszych nie należy - brak jej tego czegoś co było odczuwalne po pojawieniu sie 1942 i "dwójki" - jakiegoś ducha. Jakieś to bezpłciowe - da się grać, ale nie wciąga. W sumie kupilem tylko po to aby pograć z kumplami z dawnego klanu - bardziej zależało mi na wspólnej zabawie niż na grze jako takiej. Ale jakoś do tej pory nie udało mi sie ich znaleźć.

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 11:40 
Moderator forum

w miare kazdej nastepnej godziny spedzonej z bf2142 jestem coraz blizej stwierdzenia : "I love this game" :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 12:09 

Następne oceny:
Plusy:
:arrow: dobre sa ulepszenia polowe-jeśli pracujesz dla drużyny to na 1 rundke unlock zdobywasz
:arrow: kamuflaż jest dobrze wyważony-jeśli wiesz że gdzies jest przeciwnik,to łatwo go wypatrzysz,ale w ogniu bitwy bardzo dobrze cie ukrywa
Minusy:
:arrow: Post 2 strony temu
:arrow: powalony system punktów-to bug czy normalne że zodbywam za zabicie gostka jeden punkt? :shock:
:arrow: zdażyło mi się że dostawałem ZA NIC minusowe punkty-wie ktos o co chodzi?Moze za dedy minusowe punkty są?
:arrow: zdażyło mi się że serwer mnie sam przerzucił do przeciwników a
ja dostałem minusowe punkty :evil:
:arrow: Teraz to co mnie najbardziej wkurzyło-3 razy kiedy przestawałem wciskać "w" to mech dalej szedł i nie mogłem nawet z APC wygrać.No żeby EA nie mogła takiego bugu naprawic? :evil: :roll: :x

Jak to ma DaGodness w podpisie: Own3d :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 14:09 

Napiszcie coś więcej o co chodzi z ulepszeniami polowymi parę razy widziałem taki napis i nie kumam o co chodzi

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 14:47 

ulepszenie polowe = darmowy unlock działający przez okres danej sesji na danym serwerze, nawet jak opuścisz squad w którym go dostałeś

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 16:23 

zmud - ja cię często na naszym serwie widze :P Tak na przyszlość - nie głosuj na nas bo możesz bana dostać

Ostatnio edytowano 28 paź 2006, 23:20 przez $towarzysz$, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 18:01 

Może wypowiem się ja – jako osoba która z BF2 i wcześniejszymi miała bardzo mało stycznego. Bawiłem się demem BF2 i nie zakupiłem pełnej wersji w zasadzie tylko z dwóch powodów:
1. Brak pieniędzy
2. Chamskie zagrywki w stylu podrzucania C4 na pojazdy osób, które były szybsze do siedziska pilota/kierowcy

Ogólnie lubię Sci-Fi, więc klimat 22 wieku mi nie przeszkadza, chociaż ponurość wszystkich map jest lekko przytłaczająca. Przydałaby się jakaś jedna mapa, z odrobiną zieleni, powiedzmy gdzieś w Kongo, gdzie zieleń nadal powinna się trzymać, mimo zlodowacenia.

Grafiki oceniać nie będę, nie mam w tej chwili dość mocnego komputera by uciągnąć cokolwiek powyżej LOW. Chociaż gram w 1280x1024 i 4xFSAA – inaczej na moim LCD po prostu nie mogę.

Po tygodniu grania w demo i trzech dniach w pełną wersję, 3 rzeczy jakie przykuły moją uwagę:

Walkery - no Mechami to ciężko je nazwać, szczególnie po tych latach spędzonych z serią MechWarrior, przy tamtych monstrach to taki Riesig jest niczym innym jak zabawką, mając rozmiary mikrusiego Ravena i szybkość kolosalnego Daichi, a i siła ognia pozostawia wiele do życzenia ;) Co jednak nie zmienia faktu, że jest to jedna z ciekawszych rzeczy w tej grze i niewątpliwie dodaje charakteru

Pionowzloty
… dziwne, trochę nie mam do nich wyczucia, gdyż kontrolery lotu mam skonfigurowane pod symulacje lotnicze i BF nie chce z nimi kompletnie działać – posiadam jeden układ elektroniczny odpowiedzialny za wszystkie osie (aktualnie 6) i dwie oryginalne elektroniki joysticka i przepustnicy – oba odpowiedzialne za przyciski, a BF nadal ma ograniczenie do jednego kontrolera. Może jak kupie szpule kabla sygnałowego to podciągnę wszystkie przyciski do układu z przetwornikiem i wtedy będę mógł pobawić się w latanie. Chociaż już zauważyłem, że Gunshipy maja „model lotu” zapożyczony częściowo z F-35B z BF2 (cała wstecz powoduje stabilny zawis, z lekkim wznoszeniem).

PK-74 AR-Rocket - to jest moja wunderwaffe, na coś takiego czekałem już baaaardzo długo i w żadnej grze nie dostałem. Jeżeli ktoś nie wie jeszcze co to jest – jest to zintegrowany z karabinem granatnik (wyrzutnia rakiet) z programowalną amunicją. Jest to dokładnie to samo co XM-29 OICW i działa z zabójczą skutecznością, żaden murek nie jest już bezpiecznym schronieniem… jedyny minus to zasięg minimalny wynoszący 20 metrów.

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 18:11 

$towarzysz$ napisał(a):
ZmudPL napisał:
Następne oceny:
Plusy:
Arrow dobre sa ulepszenia polowe-jeśli pracujesz dla drużyny to na 1 rundke unlock zdobywasz
Arrow kamuflaż jest dobrze wyważony-jeśli wiesz że gdzies jest przeciwnik,to łatwo go wypatrzysz,ale w ogniu bitwy bardzo dobrze cie ukrywa
Minusy:
Arrow Post 2 strony temu
Arrow powalony system punktów-to bug czy normalne że zodbywam za zabicie gostka jeden punkt? Shocked
Arrow zdażyło mi się że dostawałem ZA NIC minusowe punkty-wie ktos o co chodzi?Moze za dedy minusowe punkty są?
Arrow zdażyło mi się że serwer mnie sam przerzucił do przeciwników a
ja dostałem minusowe punkty Evil or Very Mad
Arrow Teraz to co mnie najbardziej wkurzyło-3 razy kiedy przestawałem wciskać "w" to mech dalej szedł i nie mogłem nawet z APC wygrać.No żeby EA nie mogła takiego bugu naprawic? Evil or Very Mad Rolling Eyes Mad

zmud ja cię często na naszym serwie widze Razz Tak na przyszlośćnie głosuj na nas bo możesz bana dostać

Ty chyba mówisz o Bf2:D:D....czy moze jednak widziałeś mnie na BF 2142??!?!

Sorki za głosy-syndrom 13 latka,każdy kto cię zabije jest cheaterem :oops: :roll: :evil: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2006, 22:03 

tak mówie o BF2 :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 07:58 

$towarzysz$ napisał(a):
zmud ja cię często na naszym serwie widze Razz Tak na przyszlośćnie głosuj na nas bo możesz bana dostać

Czy inni tez tak to odczytali jak ja?

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 08:23 

Nie lol :shock: Dziwne...

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2006, 14:17 

ja mam pytanie z innej beczki ale nie będę specjalnie nowego topica zakładał,wiem że kiedyś w początkach BF2 ktoś podawał sposób na autologowanie,tzn. aby po uruchomieniu gry być od razu w menu bez ciągłego podawania loginu,hasła itd.Wie ktoś gdzie w jakich plikach grzebać aby to uzykać?

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2006, 17:27 

no i co?nikt z wymiataczy 2142 nie wie? :wink: po długim szukaniu znalazłem sposób,do skrótu wpisujemy +eaAccountName tu nazwa konta +eaAccountPassword tu hasło konta +soldierName tu nazwa wojaka,po uruchomieniu gry z tego skrótu pojawiamy się w menu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2