11 listpada miałęm sobie pograć w PRka. Ba miałem już go nawet od 2 dni ściągniętego (jest się tym testerem

) a tu bęc. Zjarała mi się płyta główna. Oddałem do producenta na gwawancję. No i dopiero dziś dostałem nową. Pierwsze co zrobiłęm po reinstalacji systemu to zainstalowałem PR'a i pogralem 2 godzinki na TBrigade. 3 mapki (Fallujah, Al Basrah, Abadan). Pierwsze wrażenia "publickowania" jak najbardziej pozytywne!
Pierwsze co się rzuca w oczy to efekt kiedy pociski uderzają bliko od ciebie. Wiedziałem o tym, ale podczas testowania mało się strzelało do innych testerów. Teraz dopiero tego zasmakowałem. Zajebioza.
Dźwięki? Przelatujący nad Al Basrah A10 robi wrażenie! M16 wreszcie brzmi jak M16 a nie hoolywoodzka wunderwaffe. AK47 - wymiata. Strzał z RPG - genialny. Mi się podobają. :
Znikające nicki? Wreszcie! W podstawce się tego nie odczuwało. Ale w PRrze jak atakowały razem dwa składy to miałeś kaledoskop na ekranie. Nie mówiąc już o tym, że wreszcie nie strzela się bezmyślnie. Nie wiesz czy swój czy wróg? Celujeszw niego i w zależności od odległości, albo odrazu, albo po 2 sekundach pojawia się nick. Nie pojawił się? BAM BAM!

Pierwsze pół godziny trzeba się przyzwyczajać. Później gra się bez problemów.
Mapy? Fallujah genialna. Obrona wąwozu. Wybiegający żołnierze z chmury kurzu. Miodzio. Dużo ramu potrzebuje? No fakt, na 512 się nie pogra. Warto zainwestować. Ja mam 1.5 i gra się bez problemów.
Al Basrah? Początkowo się zdenerwowałem bo grupka idiotów wybrała się na nieprzejmowalne lotnisko i nabijała punkty na respawnujących się amerykanach. Ale potem walka po kolei o każdą flagę. Genialnie.
Requestowanie kitów? Przez 2 godziny nie miałem, żadnego problemu. Może dlatego, że 16 listopada wyszły nowe pliki serwera i się nie załapałem na buga? Nie wiem. Generalnie zagowolony. Nie ma już armii snajperów i supportów. Support jest teraz wreszcie potężnym dodatkiem do drużyny, a nie zwykłym żołnierzem. Snejper? Wreszcie celnie strzela.
Na co tam jeszcze nażekaliście? Brak krzyżyka w ciężkim MG? Po smugach celujcie - jak w realu.
Rozdzielenie funkcji działonowego i kierowcy? Jasne - jak się trafi na debila to człowiekowi nerwy pusczają, ale jak się gra w składzie i używa VoIPa to jest genialnie. Jak zawsze w PRrze.
Slepe naboje w granatniku? Nie... po prostu granatnik ma teraz dużo większy zasięg => pocisk leci dużo wyżej. Trzeba się przyzwyczajać na nowo. Też mam jeszcze z tym problemy. Przyzwyczajony do słebego zasięgu celuję. Pach! (świetny odgłos wystrzału

) a pocisk przelatuje gdzieś wysoko nad celem.
a i jeszcze raz. POCZYTAJCIE SOBIE:
http://prguide.realitymod.com/