Teraz jest 2 gru 2024, 06:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2006, 00:51 

Tez mam z tym problem ostatni na dobre zakonczenie rundy widze trzech kolesi po zlej stronie rzeki to bęc z wyrzutni rakiet i 3 teamkille :-/

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2006, 12:54 

Grubber{PL} napisał(a):
Tez mam z tym problem ostatni na dobre zakonczenie rundy widze trzech kolesi po zlej stronie rzeki to bęc z wyrzutni rakiet i 3 teamkille :-/

Skoro nie tylko ja mam problemy - to znaczy, że twórca programu zbyt daleko posunął się z tą "realnością". Tylko patrzeć, jak następny krok będzie polegał na siedzeniu w koszarach - bo w końcu na tym polega prawdziwe wojsko. Siedzą w koszarach, albo kopią umocnienia.

Martin5_PL

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2006, 18:37 

11 listpada miałęm sobie pograć w PRka. Ba miałem już go nawet od 2 dni ściągniętego (jest się tym testerem :mrgreen: ) a tu bęc. Zjarała mi się płyta główna. Oddałem do producenta na gwawancję. No i dopiero dziś dostałem nową. Pierwsze co zrobiłęm po reinstalacji systemu to zainstalowałem PR'a i pogralem 2 godzinki na TBrigade. 3 mapki (Fallujah, Al Basrah, Abadan). Pierwsze wrażenia "publickowania" jak najbardziej pozytywne!

Pierwsze co się rzuca w oczy to efekt kiedy pociski uderzają bliko od ciebie. Wiedziałem o tym, ale podczas testowania mało się strzelało do innych testerów. Teraz dopiero tego zasmakowałem. Zajebioza.

Dźwięki? Przelatujący nad Al Basrah A10 robi wrażenie! M16 wreszcie brzmi jak M16 a nie hoolywoodzka wunderwaffe. AK47 - wymiata. Strzał z RPG - genialny. Mi się podobają. : :D

Znikające nicki? Wreszcie! W podstawce się tego nie odczuwało. Ale w PRrze jak atakowały razem dwa składy to miałeś kaledoskop na ekranie. Nie mówiąc już o tym, że wreszcie nie strzela się bezmyślnie. Nie wiesz czy swój czy wróg? Celujeszw niego i w zależności od odległości, albo odrazu, albo po 2 sekundach pojawia się nick. Nie pojawił się? BAM BAM! :mrgreen: Pierwsze pół godziny trzeba się przyzwyczajać. Później gra się bez problemów.

Mapy? Fallujah genialna. Obrona wąwozu. Wybiegający żołnierze z chmury kurzu. Miodzio. Dużo ramu potrzebuje? No fakt, na 512 się nie pogra. Warto zainwestować. Ja mam 1.5 i gra się bez problemów.
Al Basrah? Początkowo się zdenerwowałem bo grupka idiotów wybrała się na nieprzejmowalne lotnisko i nabijała punkty na respawnujących się amerykanach. Ale potem walka po kolei o każdą flagę. Genialnie.

Requestowanie kitów? Przez 2 godziny nie miałem, żadnego problemu. Może dlatego, że 16 listopada wyszły nowe pliki serwera i się nie załapałem na buga? Nie wiem. Generalnie zagowolony. Nie ma już armii snajperów i supportów. Support jest teraz wreszcie potężnym dodatkiem do drużyny, a nie zwykłym żołnierzem. Snejper? Wreszcie celnie strzela. :twisted:

Na co tam jeszcze nażekaliście? Brak krzyżyka w ciężkim MG? Po smugach celujcie - jak w realu.

Rozdzielenie funkcji działonowego i kierowcy? Jasne - jak się trafi na debila to człowiekowi nerwy pusczają, ale jak się gra w składzie i używa VoIPa to jest genialnie. Jak zawsze w PRrze.

Slepe naboje w granatniku? Nie... po prostu granatnik ma teraz dużo większy zasięg => pocisk leci dużo wyżej. Trzeba się przyzwyczajać na nowo. Też mam jeszcze z tym problemy. Przyzwyczajony do słebego zasięgu celuję. Pach! (świetny odgłos wystrzału :D ) a pocisk przelatuje gdzieś wysoko nad celem.

a i jeszcze raz. POCZYTAJCIE SOBIE:
:arrow: http://prguide.realitymod.com/

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2006, 22:41 

No cóż, gra ffa PR mnie zraziła. Banda dzieciaków zainstalowała i kompletnie nieumiejąc grać psuje grę doświadczonym. Czekam na następną kampanię lub wyślę CVkę do ETCS :) i zacznę grać tylko klanówki.

ps. W grudniu prawdopodobnie bedę miał przymusowy odwyk od PR, ale jak wrócę to zmiażdżę wszystkich :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 00:35 

mil3k napisał(a):
wyślę CVkę do ETCS

już dawno powinieneś był to zrobić. Grasz z nami, siedzisz na naszym TSsie, masz u nas silne plecy :lol:

Do tematu -> Pograłem więcej i wszystko mi się podoba, poza pozmienianą kolenością broni. Podnoszę kumpla, chcę wyjąć apteczkę, żeby wyleczyć go do końca i wyciągam granat dymny. Siedzę na dachu, widzę jedzie hummer pełny przebrzydłych, ciemnoskórych kapitalistów chcę wyjąć RPGa - wyciągam hak z liną. Hummer odjeżdza... Muszę się przyzwyczaić do nowych numerków... :|

Jeszcze a propos dźwięków. Dźwięki rykoszetów mieżdżą! :twisted:

EDIT:
Cytuj:
Pograłem więcej i wszystko mi się podoba

Nie podoba mi się jeszcze to co zawsze mnie wnerwiało zaraz po wyjściu nowych wersji PR'a. Mod ściąga i instaluje całe mnóstwo graczy, którzy nigdy nie mieli do czynienia z PR'em. Ci, którym mod się nie spodoba jeszcze się do niego nie zrazili i nie skasowali. Natomiast ci, którym się spodoba i zostaną wierni PRowi jeszcze nie do końca załapali o so chozi, zapominają się i czasem odstawiają różne dziwne "waniliowe" akcje...

Nie wspominam już totalnych kretynów. Jednego dziś spotkałem na TB. Ksywka "Doom jakieś cyferki". Nie podobała mu się mapa więc wszystkich TKował. A, że w PRrze, nie pojawiają się szybko nicki, więc nie bojąc się "prewencyjnych" TK bawił się doskonale. Voty jak zwykle nie przechodziły, bo admin ustawił kretyński próg 50%...

Ale to są ludzie nie mod. Jakiś tydzień, półtora i się scena znowu wyklaruje. Zapamiętamy, które serwery omijać z daleka, a na których są grają weterani PR'a i wszystko wróci do normy.

BTW
Prace nad patchem 0.41 już trwają. i to ostro! :twisted:

EDIT:
screen dla tych którym nie podobają się znikające nicki. Wyobraźcie sobie jak by ten obrazek wyglądał z zielonym/niebieskim napisem przy KAŻDYM żołnierzu... :twisted:
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 12:35 

Hmm, wszystko pozytywnie, aczkolwiek EJOD Desert nie chce mi działać.
Tak jakoś zauważyłem, że na tych nowych mapach brytyjczycy są jacyś nie teges. Ich broń jest jakoś tak 'nieprzekonująca' :P.

Do zmian numeracji w ekwipunku dosyć szybko się przyzwyczaiłem, denerwujące jest requestowanie jeszcze raz dodatkowego kita po respawnie, aczkolwiek coś za coś.

BTW. Tak jakoś w ten weekend (hmm jeden od bardzo długiego czasu) jak sobie pogrywałem, to jakoś prawie żadnych Polaków nie spotkałem, tylko przelatującego Veresa oraz kogoś z pl4fc grającego w czwartej kampanii.
heh

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 13:09 

Gdzie co jak kiedy ? ;]

Jest ktos chetny na C4 ? Ja sie zapisuje, mam nadzieje zobaczyc znajome mordy ;]

Co do EJOD Desert musisz miec Teren na srednio inaczej bedzie Cie wyrzucac - blad mapy.

A tu mozesz mnie sprawdzic - Veres - http://tiny.pl/xh88 - Bf2 Tracker

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 13:14 

ETCS Uncle Blues napisał(a):

Znikające nicki? Wreszcie! W podstawce się tego nie odczuwało. Ale w PRrze jak atakowały razem dwa składy to miałeś kaledoskop na ekranie. Nie mówiąc już o tym, że wreszcie nie strzela się bezmyślnie. Nie wiesz czy swój czy wróg? Celujeszw niego i w zależności od odległości, albo odrazu, albo po 2 sekundach pojawia się nick. Nie pojawił się? BAM BAM! :mrgreen: Pierwsze pół godziny trzeba się przyzwyczajać. Później gra się bez problemów.

Jeśli stoję o 5m od kogoś i nie jestem w stanie poznać, czy to wróg, to jest coś nie tak z grą, czyż nie? Zwłaszcza, że nie ja jedyny mam problemy. W poprzedniej wersji PRMM było to zrobione optymalnie - teraz przekombinowali i jest gorzej. Znacznie gorzej. I nie poprawiły tego nawet kilkudniowe próby nauczenia się, jak tu (do diabła) rozróżnić tych ludzi.

Chyba nie o to chodzi w grze, żeby czekać za każdym razem dwie sekundy, aż program powie mi, czy mogę strzelać. Nie tędy droga do "realności". Realność świadomie piszę w cudzysłowiu - bo to tylko gra jednak i zachowania postaci na ekranie dalekie są od realnych. Zawsze można przecież odrodzić się pół minuty później i spróbować ponownie. Co innego - gdyby śmierć w grze oznaczała, że np. tego dnia już sobie nie pograsz...

Martin5_PL (weteran reality moda)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 15:18 

Cytuj:
Jeśli stoję o 5m od kogoś i nie jestem w stanie poznać, czy to wróg, to jest coś nie tak z grą, czyż nie?

Mam wrażenie, że to coś z twoim komputerem. Może warto przeinstalować sterowniki? Modele i mundury są te same co w poprzednich wersjach PRMM (oczywiście poza Anglikami i Rebeliantami). Jedyna zmiana to to, że ograniczono zasięg pojawiania się samoczynnie nicków nad głowami żołnierzy, ale przy odległości 5 metrów to nie może być przyczyną twojego problemu.

C4? Ja się nie piszę. Mam za dużo na głowie. C2 i wakacje to już przeszłość. Pozostaje tylko czekać do kolejnych wakacji. :|

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 20:55 

Sry za double-posta.

Tak się zastanawiam...

@ Martin
Weteran reality moda? To dlaczego cię nie kojarzę? Nie kwestionuję tego, że od dawna grasz w PRa, a próbuję tylko powiedzieć to, że nasza polska scena PR'a powinna się jakoś trzymać razem. Martin, masz Xfire? Tak? To dlaczego jeszcze nie dodałeś mnie, Milka, Toma, Veresa do znajomych? Nie masz Xfire? To na co jeszcze czekasz?! :wink:

@ inni fani PR'a przeglądający te forum
czasem widuję was na serwerach, ale nie wchodzicie do "naszych" składów, nie próbujecie zagadać na VoIPie. Nie rozumiem tego. :|

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 22:10 

ETCS Uncle Blues napisał(a):

@ Martin
Weteran reality moda? To dlaczego cię nie kojarzę?

Właśnie też mnie zastanawia, czemu tak mało Polaków widuję w grze. Nie używam X-fire. Wyszukuję serwery przez PRMM. Jest ich tam zaledwie kilka więc dziwne, że się nie spotykamy. Nie widziałem nigdy ani jednego polskiego serwera.

Martin5_PL

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 00:03 

nie wyszukuj przez PRMM bo polowy najlepszych tak nie znajdziesz.

rób tak:
- uruchamiasz grę przez ikonkę PR'a
- wyłączasz wszystkie filtry
- włączasz filtry:
    - ten sam mod
    - ta sama wersja
    - zapełnione

- odśwież i gotowe

Nas spotkasz zazwyczaj na serwerze Thors Brigade, czasem na innych. Zazwyczaj późnym wieczorem (21-23).

EDIT:
mała prośba - jeśli nie grałeś w Turnieju Project Reality, obojętnie w której kampanii, to nie mów, że jesteś "weteranem PR'a". Powiedz, że jesteś wiernym graczem, fanem od początków istnienia moda. Cokolwiek, ale nie weteranem. Nie walczyłeś na wojnie. :twisted: Derka, Derka!

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2006, 00:26 

znowu double-post. :twisted:

tym razem mam dla was amatorski filmik autorstwa Hfetta prezentujący większość nowych pojazdów w modzie.

:arrow: http://video.google.com/videoplay?docid ... 3126&hl=en

Autor podszedł do tego zupełnie amatorsko: Nie pokazał ważnych szczegółów (jak porozkładane C4 na tylnim siedzeniu samochodu-bomby, jak przymocowanej z tyłu tira bomby lotniczej, nie pokazał Little Birda z wyrzutniami rakiet i paru innych bajerów). Ale pomimo wszystko warto zobaczyć. Szczególnie ci, którzy w PR 0.4 jeszcze nie grali. Ja też zostałem mile zaskoczony - myślałem, że w końcu Eggman nie wstawił motocykli! :shock:

BTW
Określenie "Chinise Little Bird" rozwala :shock: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2006, 00:45 

Widze, ze dzieki stworzeniu "grupy modderskiej" PR dostalo troche modeli z USI. Ciekawe co na tej wspolpracy skorzysta USI :P

IMHO tworcy PR maja pewien problem chwalac sie nowymi pojazdami czy mapami. Spora czesc w/w pochodzi z BF2 lub dodatkow tudziez teraz innych modow. Czy to zle? Pewnie nie ale taka mnie nachodzi wlasnie mysl gdy ludzie krytykuja tempo prac FH2, ktore w 100% jest robione od 0 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2006, 01:08 

Początkowo PR nie miał wprowadzać NIC nowego - miał zmieniać tylko sam gameplay.

PR do Black Sand Studio dołączył niedawno. Z USI współpracujemy już od ponad roku. Poza tym EA zgodziło się na wykorzystanie modeli i niektórych patentów z dodatku Special Forces. Nie pozwolili między innymi używać "ich" noktowizji (dlatego PRowy patent trochę się różni i ma parę bugów) i niczego z boosterpacków.

a co do FH2. Pewnie jak już wyjdzie to będzie dobre, ale bez przesady... mogli by trochę się pośpieszyć... wolę parę bugów, a potem fixy, niż czekanie w nieskończoność. Tak zrobił PR. 11 listopada wypuścił 0.406 - w grudniu będzie 0.41x. A w międzyczasie serwery są pełne! :mrgreen:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2