Alex napisał(a):
Witam wszystkich bfanow
witamy w rzezni.
Alex napisał(a):
Ok, niniejszym moje pytania do starszych (stażem;):
1) który z programików Voice Com. sobie sprawić na okoliczność kolaboracji na polskich servach?
grajac na publicznym serwie (np serwrem klanu PRGK-42 - zapraszam) nie jest uzywany zaden voice comm. i raczej dobrze ze nie

. za to kazdy z klanow z tego co wiem, uzywa popularnego TS'a (TeamSpeak -
http://www.teamspeak.org)
Alex napisał(a):
2) który serv najlepszy do nauki? - czyt.: gdzie nie kickują za brak przeczytania i stosowania się do zasad z 'Hiper-Advanced Tutorial for BF 1942, chapter: don't try to understand unless you've got 20 gold medals in 15 games;)'
u nas (tzn na ww serwerze PRGK - 213.241.3.152), raczej na pewno tego nie zaznasz (tzn kopania za "zbyt malo zaangazowanie w kwestii taktyki"), chyba ze zaczniesz robic cos bardzo glupiego, jak np zabijanie swoich, niekulturalne zachowanie, kampienie na latwe fragi w bazie przeciwnika itp.
Alex napisał(a):
3) czy zająć się tylko jedną specjalnością? czy są jakieś grupy pojazdów w których spędzać więcej czasu niż gdzie indziej(czołgi)? coś zupełnie ominąć?
dobre pytanie. proponuje, przynajmniej na poczatek, zajecie sie jedna specjalizacja, taka "najblizsza sercu", jednoczesnie od czasu do czasu "liznac" cos innego, zeby w kazdej sytuacji sie umiec zachowac (np w czolgu, jeeppie, APC). uprzedzam, ze najciezej jest sie wycwiczyc w dziedzinie lotnictwa - czasem nawet ciezko jest sie do samolotu dopchac, trzeba miec cierpliwosc i czasem troche szczescia

Alex napisał(a):
4) ogólnie jakieś tipy - coś co z perspektywy czasu widzicie, że warto zrobić od razu kiedy się w to 'bagno czasowe' wejdzie;) [czytałem FAQ jakby ktoś pytał]
heh, raczej sam zdobywaj doswiadczenie, mysl i wszystko przyjdzie z czasem. tipow jest zbyt duzo, zeby naraz wszystko nawet spamietac

. no i polecam, po czasie, rozejrzec sie za jakims klanem, gdyz gra w tymże dostarcza zupełnie innych (lepszych) wrazen.
Alex napisał(a):
PS. Jestem pod wrażeniem kultury - i tej pokazywanej i opisywanej - aż się tak jakoś sympatyczniej robi

dla takich tekstow warto żyć i tępić chamstwo