Teraz jest 5 mar 2025, 01:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2006, 21:32 
Moderator forum

c0lon3l napisał(a):
lol, dla mnie to cheating i juz , niewazne czy to zmiana cfg czy program, daje przewage i to tylko ludziom wtajemniczonym....

Podobnie jak podkręcanie kompa. Z kolei ludzie bogaci mają przewage w jakości komponentów maszyny i całościowej wydajności. Ci mieszkający bliżej serwera mają przewage z uwagi na mniejsze opóźnienia do serwera. ... I długo tak jeszcze można. Rozumie że przeprowadzka w pobliże węzła najbliższego serwerowi to również cheat.

c0lon3l napisał(a):
jak dostane instrukcje od EA jak tego uzyac , tego usercfg to zmienie zdanie, jak narazie to to jest cheating i juz ;/

Jest sporo rozwiązań systemowych/wydajnościowych do których EA nie podaje instrukcji a można je znaleźć u nas w dziale pomocy.

c0lon3l napisał(a):
z makr tez sie smiejecie , a to tez cos co daje przewage

Nieprawde waść gadasz i tyle. Modyfikacja cfg działą w rejonie podnoszenia wydajności tak naprawde. Makro lub cheat dawałyby przewage również na lanie gdzie szanse są zunifikowane. Modyfikacje cfg jedynie przybliżają wszystkich do gry w optymalnych warunkach, jakie są możliwe jedynie na sieci lokalnej. Osoba która używa modyfikacji cfg na sieci lokalnej, żadnej przewagi nie uzyska. A więc jest to moim zdaniem wystarczająca różnica do niezaliczania owej modyfikacji do cheatów. I jeszcze jedno - nie mam tej modyfikacji i mieć nie będe pewnie, bo nie gram wiele (w BF2) i mi się nie chce grzebać w ustawieniach, a mimo to nie mam nic przeciwko temu aby ktoś sobie wirtualnie poprawił ping. Niech sobie pogra. Co mnie to...

c0lon3l napisał(a):
poza tym nigdy cie nie widzialem na zadnym infantry polskim , czy tez na waibie -- wiec jak mnie nie znassz , to mordka w .... ;]
Zluzuj troche chłopie.

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2006, 21:33 

DeV napisał(a):
c0lon3l napisał(a):
@dev - pro ze mnie taki , ze faktycznie chowam sie w cieniu ;], poza tym nigdy cie nie widzialem na zadnym infantry polskim , czy tez na waibie -- wiec jak mnie nie znassz , to mordka w .... ;]

Bo nie gram na polskich. Niemusze cię znać by wiedzieć co robisz na takich ustawieniach. :roll:

BTW
http://users.kymp.net/feuer/etcomic/017.jpg :wink:

:lol: :lol: wszechwiedzacy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 00:12 

Cytuj:
Modyfikacje cfg jedynie przybliżają wszystkich do gry w optymalnych warunkach

Otoz nie, bo nie sa znane wszystkim

Cytuj:
Podobnie jak podkręcanie kompa. Z kolei ludzie bogaci mają przewage w jakości komponentów maszyny i całościowej wydajności. Ci mieszkający bliżej serwera mają przewage z uwagi na mniejsze opóźnienia do serwera. ... I długo tak jeszcze można. Rozumie że przeprowadzka w pobliże węzła najbliższego serwerowi to również cheat.

podkrecanie kompa nie da Tobie lepszego pingu, podkrecanie cfg tak (tylko nie wszyscy o tym wiedza - i w tym rzecz)

Bierzemy tutaj pod uwage tylko jeden aspekt tego usercfg, a jak pisal Zbawca , sam ma wiecej zmian - ciekawe jakie ???

mniejszy recoil ??
dalszy zasieg widzenia ?

Ja nie mam pojecia co mozna z tym cfg zrobic i co mozna zyskac, ale moze to sa zmiany duzo bardziej wplywajace na rozgrywke niz nam sie wydaje ;/ , a poprawienie jedynie pingu to czubek gory lodowej

Cytuj:
Zluzuj troche chłopie

:wink: n/c

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 00:37 
Moderator forum

Chryste... To znaczy że jest dla Ciebie cheatem ustawienie innych klawiszy niż domyślnie, bo ide o zakład że nie WSZYSCY wiedzą. Zainstalowanie dobrego firewalla oraz gra na optymalnie skonfigurowanej sieciówce to też cheat, bo to już z całą pewnościę nie WSZYSCY wiedzą jak zrobić. Poza tym mam Ci narysować że nie wszyscy mają równy ping i jest to strona de facto hardwarowa? To tak jakby ktoś miał soft pozwalający na wyświetlanie dodatkowych 20 fpsów niezależnie od działania karty. Potworny cheat.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 01:03 

Cytuj:
Chryste... To znaczy że jest dla Ciebie cheatem ustawienie innych klawiszy niż domyślnie, bo ide o zakład że nie WSZYSCY wiedzą. Zainstalowanie dobrego firewalla oraz gra na optymalnie skonfigurowanej sieciówce to też cheat, bo to już z całą pewnościę nie WSZYSCY wiedzą jak zrobić. Poza tym mam Ci narysować że nie wszyscy mają równy ping i jest to strona de facto hardwarowa? To tak jakby ktoś miał soft pozwalający na wyświetlanie dodatkowych 20 fpsów niezależnie od działania karty. Potworny cheat.

Cytuj:
Zluzuj troche chłopie

ping jest raczej sprawa odleglosciowa, no chyba ze mi powiesz jak hardware'owo go zmniejszyc np z 70 do 15 ;/

Czytaj ze zrozumieniem ;/
Jak pisalem wczesniej sprawy sieciowe to chyba nie wszystkie zmiany jakie mozna tam zrobic, dlatego bardzo mnie ciekawi co jeszcze tam macie

ps jakis wrazliwy temat ?? Normalnie sie pytam, to oczekuje normalnej odpowiedzi ;/

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 01:20 

I znowu kłótnia - normalka.
Każdy ma swoje zdanie i to normalne tylko po co się spierać?

Moje zdanie jest takie samo jakie ma colonel, a że dla mnie mieszający w configach to głąby to już inna kwestia.

Proszę tylko nie kłóćcie się bo każy temat wygląda tak samo po 2 stronach.

Chcesz - zmieniaj config, nie chcesz - nie zmieniaj.
Kwestia własnego poczucia wartości.

Wszystko to oczywiście tylko moje zdanie i macie prawo się z nim nie zgodzić, ale nie czuje potrzeby być informowanym o tym poprzez forum.

:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 01:43 

c0lon3l napisał(a):
podkrecanie kompa nie da Tobie lepszego pingu, podkrecanie cfg tak (tylko nie wszyscy o tym wiedza - i w tym rzecz)

no ale juz przeciez wiedza... zreszta..to ze nie wiedza to ich wina - o tych ustawieniach pisali nawet na officjalnym forum supportu EA - to ze komus sie nie chcialo poszukac i zainteresowac - jego wina :P

co do makr - makro to cheat bo wykonuje za Ciebie pewne czynnosci - te ustawienia to nie cheat, bo jedynie optymalizuja jakosc polaczenia - jesli nie potrafisz celowac to i tak nie zabijesz nikogo - skill nadal jest potrzebny aby wygrac :P

c0lon3l napisał(a):
ping jest raczej sprawa odleglosciowa, no chyba ze mi powiesz jak hardware'owo go zmniejszyc np z 70 do 15 ;/

zdziwilbys sie, ale zmiana routera, wiekszy porzadek w sieci lokalnej moze zbic calkiem duzo ms - dwa przyklady zdzisiek co ma lacze z siostra, ktora zasysa emule a na kompach maja 100 adware, ktore ciagle komunikuja sie z serwerem oraz obciazaja procesor, oraz heniek co ma firewala z qos i ustawiony priorytet na porty gry - i czy niby ten drugi to cheater, bo sobie poustawial rzeczy dodatkowe o ktorych nie trabili w instrukcji gry oraz nie krzyczymy na forum ?

nie popadajmy juz w hipokryzje - to ze Ciebie zabijaja nie oznacza, ze to robia dzieki lepszym ustawieniom... moze faktycznie gosc ma niezlego cela :P

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 01:55 

i o to chodzi jak ktos chce (w przypadku moim jak i kilku mi znanych osob to raczej koniecznosc) to zmienia kilka ustawien w plikach cfg. Choc odrazu zaznaczam ze nie zmieniamy tego co ingeruje w rzeczy inne niz conection, mimo iz mozna zmieniac audio/video i niektorzy topowi gracze (online) w europie maja bfa tak zmodyfikowanego ze podejrzewam ze nie beda potrafic juz w ta gre grac na lanie. Nie mam zadnego kaca moralnego z kilku powodow, grajac z najlepszymi i o najwieksze stawki ( nations cup naprzyklad) z przeciwnikami ktorzy stosuja takie metody od wielu miesiecy trzeba jakos wyrownac szanse, i nikt tu do nikogo pretensji nie ma, na serwerze znajduje sie 10 ludzi i kazdy ma to samo liczy sie tylko skill i teamplay. Na ffa gram niezmiernie zadko wiec sporadycznie sie zdaza zebym komus psul zabawe, zwlaszcza ze czy w ten czy w inny sposob i tak to zabawe bym zepsul (kiedys bylo skkanie i gp30/m203, pozniej c4, pozniej prone jumping itd.), zreszta nie sa mi potrzebne zadne cfg zeby i tak wkurzyc do bialej goraczki 99.9% graczy ffa. Dla statystyk ludzie uzywajacy tych configow nie graja, wchodza na serwer tylko po to zeby sie rozgrzac i to zazwyczaj na serwery zmodowane czyli nierankingowe (waib naprzyklad).
Z drugiej strony jak ktos lubi sie dobze bawic i nie grac pod ciagla presja to nic nei zmienia, gra na full detalach, wczuwa sie biegajac z innymi po mapie i uzywa voipa bo to fajna zabawa. Moim zdaniem to drugie podejscie jest duzo zdrowsze, bo strzelanie do prawie kwadratowych obiektow z podniesiona gama tak ze oczy bola po godzinie i patrzenie ciagle na swoj ping odbiera cala zabawe z grania na ffa.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 08:34 

Cytuj:
zdziwilbys sie, ale zmiana routera, wiekszy porzadek w sieci lokalnej moze zbic calkiem duzo ms - dwa przyklady zdzisiek co ma lacze z siostra, ktora zasysa emule a na kompach maja 100 adware, ktore ciagle komunikuja sie z serwerem oraz obciazaja procesor, oraz heniek co ma firewala z qos i ustawiony priorytet na porty gry - i czy niby ten drugi to cheater, bo sobie poustawial rzeczy dodatkowe o ktorych nie trabili w instrukcji gry oraz nie krzyczymy na forum ?

zgadza sie, ale chodzi o to ze ten drugi - majac wszyskto super poustawiane , ma nadal ping 70 (i czy jest jakis hardware'owy sposob zeby go poprawic ? nie sadze, chodz moge byc w bledzie)

otoz sam mam dwa komputery podlaczone do rutera i wiem co sie dzieje jak zona wlaczy azeureusa (pingi skacza i sa mega losty)

Cytuj:
nie popadajmy juz w hipokryzje - to ze Ciebie zabijaja nie oznacza, ze to robia dzieki lepszym ustawieniom... moze faktycznie gosc ma niezlego cela

przyklad z bh, z youtube jaki podal dramich_wwa jest tego jak najlepszym przykladem ;]

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 10:28 

ja wczoraj gralem do 1:30 i mam juz głupi nawyk - strzelam tuz za sylwetka biegnacego przeciwnika :/ trudno, mało realistycznie ale niech bedzie. Moze w koncu cos z tym cfg zrobie bo nie uwazam tego za cheat, ale narazie luzuje. Wkurza mnie cos innego - widze przeciwnika, lezy na schodach , klade sie i z PKM wale krotkimi seriami prosto w niego i nic - mimo ze odledłosc niewielka. Koles spokojnie wali do mnie z jakies pukaweczki i po chwili mnie nie ma :/ nie wiem czy to wina strat pakietow czy czego, ale irytujace to jest

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 10:58 

A ja jak koleś biegnie strzelam przed nim i nawet dość często trafiam.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 11:53 

Witam .
Jak widzę ta scena osiąga powoli dno . Jeszcze niedawno takie tematy kwitowane były ze strony tzw pro głupawymi uśmieszkami i wmawianiem nam ,że tylko skil się liczy . No przecież trenuj to mu dorównasz.
I co i wielkie jajco ,teraz skil to za mało teraz liczy się skil; + dopalacz .
Ciekawe tylko ,że te dupki grają w ligach które tego zabraniają i dalej twierdzą że wygrywają bo są lepsi .
Pytanie tylko w czym. A może dodatkowa opcja Cfg allowed / not allowed.
Przepisy może są nieżyciowe więc należy dążyć do zmiany a nie je obchodzić . Mogę się założyć ,że mój post wywoła tylko uśmieszki na twarzach pro dupków .
Zresztą jak widać tylko jeden się odważył o tym napisać reszta siedzi cicho .
Wszyscy się koksują powiedział Ben Jonson i wpalił sobie w dupsko trochę testosteronu efekt żałosny .

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 13:20 

spadak ale uwierz mi zmiany w cfg nie daja nie wiadomo jakiej przewagi, owszem ma sie mniej lossow, recoil jest przystosowany do pinga, mozna powiedziec ze ma sie mala namiastke gry na lanie, jednak dalej podnosi to skilla gora o 5-10%. A 5-10% dla przytlaczajacej wielkosci graczy to roznica niezauwazalna bo i tak to za malo zeby grac na takim poziomie jak "pro" (nazwa z twojego postu). Natomiast 5-10% dla gracza "pro" to przejscie na "godlike" i nie chodzi tu niesmiertelnosc czy cos, poprostu niwelowana jest mala czesc tzw. dymkow, czyli poprostu trafienia ktore nic nie zabieraja przeciwnikowi. Czyli czy z cfg czy bez i tak taki gracz na 99% trafia, kod sieciowy bf2 jest zrypany i z tych 99% zostaje jakies 70%, a cfg podnosza ta wartosc do jakis 80%.

ps. zadna liga nie zabrania uzywania zmian w cfg, kazdy admin w europie wie ze cos takiego istnije bo sami tych configow uzywaja, a co do usmieszkow to tak naprawde tweakowanie stalo sie modne dopiero jakies 1/2 miesiace temu wiec kazde twoje nie powodzenie we wczesniejszym terminie mozesz rzeczywiscie tlumaczyc brakiem treningu:) <-- (glupawy usmieszek:P)

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 13:22 

Czytam ten temat i czytam .... Niema sie o co kłócić kazdy ''cheat'' opublikowany i dostępny ( Nie banowany przez pb ) Nie jest ''cheatem''!
Jesli pb nie banuje za zmiany w tych plikach to nie jest to cheatem bo oni zezwalają w jakiś sposób na uzywanie tego..
Nigdy w zyciu tego nie uzywałem! Do tego ktoś wczesniej napisał ze :
"Trenuj trenuj a dorównasz lepszym" Otóz tak jest ja swego czasu grałem na takiej podkładce , klawie , myszy z czułoscią 2,6 ( taka podkładka była mała) i jakoś potrafiłem dostać się do Dobrego klanu i im dorównać..
Do tego na lanie mnie posądzili o makro , przyszli sprawdzili i poszli - nic nie było. Jak patrzyli na ręce to nie wiedzieli nawet jakie klawisze wciskam tak mi paluchy latały po klawie , dlatego uważam ze "Jak ktoś nie potrafi grać w takie gry to nawet mu takie makro,cheaty,zmiany configa nie pomogą" Moje skromne zdanie w tym jakżę smiesznym temacie.. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2006, 14:39 

=pi3rog= twoje argumenty na temat Pb odnoszą się do ffa natomiast ja odnoszę się do grania np w CB.
Zbawca ja nie gram w to miesiąc czy dwa i doskonale wiem ,że zmiany w cfg stosowane były zawsze. Piszesz ,że są one dopuszczalane co dla mnie jest dziwną wiadomością Pamiętam dobrze jak przy zmianie przepisów śmiano się z Stx ,że nawet za TS CB będzie dawać bany a wtedy dodano
w rules all filles co według mnie znaczy wszystkie pliki ale może się mylę
Są na tym forum admini i może wyjaśnią oficjale stanowisko CB i ESL .
Bo z dyskusji jak do tej pory wynikało zwłaszcza na CB ,że dopuszcza się zmiany tylko przez opcje w grze i programy do komunikacji głosowej .
Jeżeli się mylę to przeproszę wszystkich .
Ja zawsze grę traktuję 4fun ale lubię jasne i czyste sytuację . Nie jestem też przeciwnikiem modyfikacji pomagających w grze i każda coś poprawiająca powinna być znana i dopuszczona . To właściwie graczą powinno zależeć żeby przepisy były jasne i takie modyfikacje jak w tym poście znane .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2