Teraz jest 19 lis 2024, 12:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 gru 2006, 14:54 

WItam wszystkich. Wczoraj zgralem demko zeby zobaczyc jak pojdzie na moim sprzecie. Na demku na tej jednej mapce mialem tak srednio 30 fpsow.Moj sprzet : Duron 2000GHZ, Radeon 9550 128MB, 512 DDR. Rozdzielczosc dalem na 1024 ,prawie wszystko na low, widocznosc na 100%, textury normal, i cos tam jeszcze na normal. Gierka tak mi sie spodobala ze planuje kupic oryginal i grac. Wlasnie teraz jest moje pytanie czy jak kupie oryginal jak to bedzie chodzic, duzo gorzej od demka ? na serwerach na 32 osoby pogram jakos czy raczej bedzie cielo i 15 fpsow? I tak samo na 64 osoby...

PS. Aha jeszcze jedno, jesli to pomoze to moge radeona podkrecic o jakies 10 - 15 % czy cos to da?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2006, 15:23 

Jeśli demko chodzi to i oryginał będzie chodzić :) , w sumie jak zaczynałem grać w dwójke to miałem celka 1.7 512mb ramu i "dało" się grać :lol: .

Faktem jest jednak, że dodatkowe 512 mb ramu bardzo by ci pomogło :)

Tak pozatym to tematów stricte sprzętowych było tu już sporo wystarczy poszukać :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2006, 15:56 

Ok dzieki. Teraz tylko tanio chcialbym kupic od kogos oryginal 8) Jak by ktos mial na sprzedaz to bardzo prosze na PM .

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2006, 15:59 

lolo22 napisał(a):
Ok dzieki. Teraz tylko tanio chcialbym kupic od kogos oryginal 8) Jak by ktos mial na sprzedaz to bardzo prosze na PM .

Odradzam. Kupisz jeszcze ze zbanowanym KEYem i dopiero będzie. Ostatnio dużo się tego narobiło.

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2006, 16:17 

lolo22 napisał(a):

Lepiej dołożyć te 20 - 30 zł i kupić w sklepie , na allegro chodzą (używane) po 50 -60 zł w Media znajomy kupował jakieś dwa miechy temu za 99 zł .

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2006, 19:08 

Zalezy ja dorwalem BF2 + SF za 70 zl i wsio w porzadku , pudelka instrukcje w stanie bdb , kolesiowi sie znudzila i w sumie tanio sprzedawal :)

EDIT

Podkrecenie karty powinno dac dodatkowe fps wiec w sumie warto chociaz jak juz ktos wspomnial 1gb ram by sie przydalo.

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2006, 00:14 

Niestety: nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że współpraca EA z producentami sprzętu komputerowego nie ogranicza się tylko do reklamy nVidii i obsługi kart Creative...

Otóż demo chodziło u mnie bez zająknięcia, natomiast pełna wersja tnie się niemiłosiernie, i to nawet na tej samej mapie co w demie (Gulf of Oman)...

Co ciekawe w pełnej wersji nagle okazało się, że są kłopoty z moją karta dźwiękową (Aureal 3D 2), podczas gdy w demie działa ona wyśmienicie...

Po za tym mapy (również Gulf) ładują się znacznie dłużej, wyszukiwarka serwerów (która w ogóle nie umywa się nawet do starej jak świat wyszukiwarki w CS'ie) działa strasznie wolno (lubi się przycinać na parędziesiąt sekund).

Słowem: instalujesz demo, wszystko jest ok, gra jest płynna, dźwięk jest ok, więc kupujesz pełną wersję, a tu niespodzianka :D - trzeba dorzucić ramu, zmienić grafikę, a może nawet kartę dźwiękową (no bo w końcu wszyscy powinni mieć jedynie słuszne karty creative'a)...

Po za tym jeśli kupując full liczysz na: kooperację żołnierzy, dużo polskich serwerów z fajnymi mapami, to możesz się zawieść (przy czym przez fajne mapy mam na myśli przeciwieństwo tych minimapeczek z Polskich serwerów...).

Idę pograć w demo na porządnej mapie, na porządnym serwerze (PCL ARMY - awanse, wszystkie bronie), bez przycinania, itp., itd.

P.S Nie wiem, czy uwierzycie, ale w pełnej wersji, aby zmienić ustawienia przycisków joy'a trzeba wylogować się z serwera - loool :D

P.S.2 Ja kupiłem oryginał na allegro i jak na razie klucz jest ok, po za tym dzięki temu nie dałem EA na sobie zarobić (114 PLN za tak niedopracowaną grę)...

P.S.3 Wasze forum czasem działa równie "sprawnie" i "szybko" co wyszukiwarka serwerów BF'a ;)

Strefa czasowa: UTC + 2