Niestety: nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że współpraca EA z producentami sprzętu komputerowego nie ogranicza się tylko do reklamy nVidii i obsługi kart Creative...
Otóż demo chodziło u mnie bez zająknięcia, natomiast pełna wersja tnie się niemiłosiernie, i to nawet na tej samej mapie co w demie (Gulf of Oman)...
Co ciekawe w pełnej wersji nagle okazało się, że są kłopoty z moją karta dźwiękową (Aureal 3D 2), podczas gdy w demie działa ona wyśmienicie...
Po za tym mapy (również Gulf) ładują się znacznie dłużej, wyszukiwarka serwerów (która w ogóle nie umywa się nawet do starej jak świat wyszukiwarki w CS'ie) działa strasznie wolno (lubi się przycinać na parędziesiąt sekund).
Słowem: instalujesz demo, wszystko jest ok, gra jest płynna, dźwięk jest ok, więc kupujesz pełną wersję, a tu niespodzianka
- trzeba dorzucić ramu, zmienić grafikę, a może nawet kartę dźwiękową (no bo w końcu wszyscy powinni mieć jedynie słuszne karty creative'a)...
Po za tym jeśli kupując full liczysz na: kooperację żołnierzy, dużo polskich serwerów z fajnymi mapami, to możesz się zawieść (przy czym przez fajne mapy mam na myśli przeciwieństwo tych minimapeczek z Polskich serwerów...).
Idę pograć w demo na porządnej mapie, na porządnym serwerze (PCL ARMY - awanse, wszystkie bronie), bez przycinania, itp., itd.
P.S Nie wiem, czy uwierzycie, ale w pełnej wersji, aby zmienić ustawienia przycisków joy'a trzeba wylogować się z serwera - loool
P.S.2 Ja kupiłem oryginał na allegro i jak na razie klucz jest ok, po za tym dzięki temu nie dałem EA na sobie zarobić (114 PLN za tak niedopracowaną grę)...
P.S.3 Wasze forum czasem działa równie "sprawnie" i "szybko" co wyszukiwarka serwerów BF'a