Teraz jest 12 sty 2025, 21:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 17:11 

*CQF*Darek napisał(a):
Mądre głowy od visty- czy zainstalował ktos viste z raid? Mnie nie widzi jednego dysku:(, mało tego nie chce łykać serów do raida od XP - moze macie jakiś pomysł bo nvidia nie wypusiła jeszcze sterów oficjalnych pod raid na viste.

no ale jaką masz płytę ?? bo ja mam z nForce2 (Abit AN7) ale sterowniki do raida biore dla (Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller) bo taki jest chip ... są na stronce
http://www.siimage.com/support/supportsearchresults.aspx?pid=63&cid=3&ctid=2&osid=10&

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 18:23 

IDKrzych napisał(a):
*CQF*Darek napisał(a):
Mądre głowy od visty- czy zainstalował ktos viste z raid? Mnie nie widzi jednego dysku:(, mało tego nie chce łykać serów do raida od XP - moze macie jakiś pomysł bo nvidia nie wypusiła jeszcze sterów oficjalnych pod raid na viste.

no ale jaką masz płytę ?? bo ja mam z nForce2 (Abit AN7) ale sterowniki do raida biore dla (Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller) bo taki jest chip ... są na stronce
http://www.siimage.com/support/supportsearchresults.aspx?pid=63&cid=3&ctid=2&osid=10&

Płyta mam DFI Infinity SLI na nforce4 - sa na stronie sterowniki ale pod XP. U mnie na XP instalował strowniki nvidia controller coś tam......

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 20:20 

Twinn napisał(a):
a trzeba bylo sie tak spieszyc z przesiadka na Viste.. ? ;) IMO zbedny bajer poki co... za pol roku - rok mozna pomyslec

za rok to już będzie konieczność :lol: :lol: chociaż mój kumpel na niezłym kompie dalej w 98 pocina :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 20:57 

A co jest źle z Windows XP 64-bit? Szczerze powiedziawszy, to myślałem żeby sobie kupic. Też jakby nie było 64-bitowy system 8)

Viste widziałem w sklepie, trochę się pobawiłem na testowym kompie i mi się nie podobała.. dużo zbędnego badziewia :?

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 09:01 

Mordoklej napisał(a):
A co jest źle z Windows XP 64-bit? Szczerze powiedziawszy, to myślałem żeby sobie kupic. Też jakby nie było 64-bitowy system 8)

Problem ze sterownikami. Zanim zaczniesz instalacje skompletuj wszystkie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:08 

*CQF*Darek napisał(a):

Yesss !
zainstalowałem - poniekąd przypadkiem
bo XP chciał stery SATA RAID z dyskietki - a ja nie mam stacji dyskietek
pomyślałem: może Vista sobie poradzi?(RC1)
no i SZOK! zainstalowała się w 4,5 minuty!!!! bez pytania o stery
Wszystko chodzi bardzo sprawnie - programy, gry..
BF2 - ustawienia grafiki na max, FSAA na max ..... i cienia goryczy nie ma
Miodzio!
polecam

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2007, 11:55 

dramich_wwa napisał(a):
Terapuls napisał(a):
Chciałem zapytać tak z ciekawości: czy osoby, które zmieniają OS'a na Vistę, robią tak tylko z powodu DirectX10 i obsługi najnowszych gier, czy kryją się za tym jakieś głębsze przemyślenia?

Ja muszę się przyznać, że coraz bardziej odchodzę od Windowsa. Kiedy jestem w domu, praktycznie korzystam jedynie z Linuksa. Piękny system :D

Stoisz w miejscu to jakbyś się cofał, możesz się opierać a i tak prędzej czy później zostaniesz zmuszony do jego używania.
Tak samo z BF2 możecie się zżymać jak nie wiem co ale ta gra obumiera, że następca do niczego no cóż jest "oryginalny" a wszystko oryginalne jest lepsze: jeansy, kompakty dolary i ty.

Tak się jakoś dziwnie porobiło wchodzisz na BF2 gamesnet 64 pusto, infantry pusto no ok ide na 2142 cholera pusto, czy już wszyscy mają przesyt?

mam nadzieję że multiplayer crysisa weźmie zasady z BF.

Nie masz racji. Nikt mnie nie zmusi do używania jakiegokolwiek systemu. Rozstrzygające są i zawsze będą moje potrzeby, a te w coraz mniejszym stopniu wiążą się z Windowsem (w ogóle). Od kilku miesięcy uczę się Linuksa (obecnie mam dual boot: XP i Mandriva Free 2007), i muszę przyznać, że system jest wspaniały. Znacznie łatwiej jest go przystosować do własnych potrzeb niż XP, znacznie więcej można za jego pomocą zdziałać. Trzeba jedynie trochę chęci i cierpliwości. Mało tego, dzięki Cededze mogę spokojnie grać w Civilizację 4 (moja ulubiona strategia), a nawet BF2. Nie widzę więc powodów, dla których miałbym się kiedykolwiek przesiadać na Vistę. Wyjdą nowe gry wymagające DX10 - niech wychodzą. Do tego czasu kto wie, czy w ogóle będę jeszcze grał na komputerze? A jeśli będę grał, to tylko kwestia czasu, żeby to samo dało się odpalić na Linuksie (tym bardziej że producenci gier pomału zaczynają dostrzegać ten rynek - patrz ETQW) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2007, 14:03 

http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwno :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 19:57 

Nie wiem czy to było czy nie... ale w Viście już po premierze znaleziono krytyczny błąd... a mianowicie wszystkie programy instalowane przez instalshiled maja prawo administratora... więc wystarczy podesłać zwykłemu szaremu człowiekowi wirusa lub inne badziewie w takim setupie i ma już po viście ;]

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2007, 14:31 

Koledzy mam pytanie przez ostatni miesiąc grałem myszką Razer Habu bo są stery do visty 64 dzisiaj znalazłem stery do starej myszki Razer DIAMONDBACK PLASMA zainstalowałem i na pulpicie wszystkie przyciski działają a w BF żaden nie reaguję czy ktoś gra na tych sterownikach Driver v6.02 :?:

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2007, 15:46 
Redaktor Battlefield.pl

Levaros napisał(a):
*CQF*Darek napisał(a):

Yesss !
zainstalowałem - poniekąd przypadkiem
bo XP chciał stery SATA RAID z dyskietki - a ja nie mam stacji dyskietek
pomyślałem: może Vista sobie poradzi?(RC1)
no i SZOK! zainstalowała się w 4,5 minuty!!!! bez pytania o stery
Wszystko chodzi bardzo sprawnie - programy, gry..
BF2 - ustawienia grafiki na max, FSAA na max ..... i cienia goryczy nie ma
Miodzio!
polecam

Z takim sprzętem co masz w podpisie, to się nie dziwię, że nic nie tnie xD.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2007, 19:04 

darekw napisał(a):
Koledzy mam pytanie przez ostatni miesiąc grałem myszką Razer Habu bo są stery do visty 64 dzisiaj znalazłem stery do starej myszki Razer DIAMONDBACK PLASMA zainstalowałem i na pulpicie wszystkie przyciski działają a w BF żaden nie reaguję czy ktoś gra na tych sterownikach Driver v6.02 :?:

U mnie wszystko działa. Zarówno pod XP 32bit jak i Vista 64bit.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2007, 20:27 

nie mam pojęcia jestem skazany na razie na Habu zainstalowałem inną grę Test Driver i tam przyciski działają a nie ukrywam że stara ma lepiej rozmieszczone przyciski dla leworęcznych :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 23:35 

Witam wszystkich.

U mnie niestety po instalacji visty business robią się jaja zainstalowałem i starego dobrego BF2 i 2142 po uruchomieniu słychać dzwięk lecz na ekranie pojawiaja sie czerwone pasy :(

Czy ktoś miał już taki problem ?

Z góry wielkie dzieki za pomoc.

Gainward GF 7950 GT Bliss - Golden Sample

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 00:02 

miałem podobne problemy, ale tylko przez to że zainstalowałem jakieś sterowniki beta z nvidii, na standardowych z visty BF chodzi mi dobrze, dodam, że mam kupioną vistę home premium 64 bity i 32 bitową (na 64 bitowej dobrze chodzi od początku, na drugim komputerze na 32 bitowej ze sterownikami beta nie chciało dobrze działać)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2