Teraz jest 27 lis 2024, 23:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lut 2007, 20:06 

cos tu cicho a wczoraj wyszlo demko najbardziej oczekiwanej strategii 2007 roku :) troche pogralem i wielkiej rewolucji nie bedzie - co najwyzej ewolucja. to nadal stary, dobry command and conquer tylko ze w ladniejszej oprawie, lepszym interfejsem i nowymi jednostkami.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 21:21 

na filmikach strasznie denerwował mnie wygląd i zachowanie piechoty...ot taka stojąca w miejscu 6 pamperków z 3 animacjami : chodzenia, strzelania, padania....wyglądało to sztucznie gdy spotkały się takie 2 jednostki...bez jakiejkolwiek dynamiki, animacji (jak to się ma w przypadku np CoH)...taki pong kurde pif-paf-pif-paf

może ktoś powiedzieć jak to się ma do samej gry xD?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 21:51 

mam pytanie, czy ta część nawiązuje chociaż trochę do starego dobrego Red Alert'a 2?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 21:55 

pawko napisał(a):
mam pytanie, czy ta część nawiązuje chociaż trochę do starego dobrego Red Alert'a 2?

:D Nie, ale do pierwszych części jak najbardziej !

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 21:55 

pawko napisał(a):

A nie do C&C Tiberian Wars?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 22:12 

no wlasnie !

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 22:59 

gra jest super :) sama rozgrywka i płynność gry o niebo lepsza niż w Supreme Commander a o przerywnikach filmowych nie wspomne :wink:
Ciekaw jest jak będzie wyglądało mutli, słyszałem o voipie i specatorze a tego jest w RTSach nie było :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 23:43 

pawko napisał(a):

stary dobry Kane sie pojawil (typek bodaj byl w tez w RA), gra go (chyba) ten sam aktor co wczesniej :) a pozatym mechanika rozgrywki az tak bardzo nie odbiega od tej z RA2, tylko czasy troszke inne.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2007, 00:08 

Zostawie pobieranie na noc (http://www.gamershell.com) i zdam relacje jutro chociaż żadko gram w RTS-y :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2007, 03:21 

Zostawilem z torrenta zapuszconego na czas pobytu w pracy ale zassalo sie "Az" 200mb(1MB lacze) wiec olalem. Co do animacji to C&C Generals tym mnie powalal. Wszystko mialo 2-3 animacje i jak jechala np wieksza grupka jeepow i na raz gineli to widok byl no coz...smieszny to malo powiedziec.Zreszta teraz animacje takie sa typowe. W herosach V tez wszystko ma 1 animacje smierci, 1 animacje radosci, 1 animacje ataku... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2007, 07:45 

Cudo miód !!!!
Co za wspanjiały powrót do korzeni ;] ( no dobra nweria mnie jedna rzecz, że zmienili sterowanie myszką na typowie teraz dla rtsów:/ )

w dzień wyjścia dema przeorałem tą gr możliwy sposób xD jeszcze tylko nie moge pokonać brutala :< (ale to rpzez to że mam jeszcze jeden exam ;p).

blachor napisał(a):
pawko napisał(a):

stary dobry Kane sie pojawil (typek bodaj byl w tez w RA), gra go (chyba) ten sam aktor co wczesniej :) a pozatym mechanika rozgrywki az tak bardzo nie odbiega od tej z RA2, tylko czasy troszke inne.

ta część nawiązuje do sagi Tiberiańskiej (nie przepadam za spolszczeniem aka Tyberium), czyli pierwszego C&C TD, TS i Renegade.

Tak Joe Kucan znany jako Kane gra odpoczątku w kazdej serii, tylko w RA2 nei widzieliśmy go codź nadzorował tam Cut Scenki, gdyż odpoczatku prócz aktora ma role producenta "filmowego" (a przynajmniej miał w Westwoodzie).

Od RA2 się jednak troche różni, napewno prędkością, skiepczonym sterowaniem mychą (powinno być all na lewy przycisk, a odznaczanie jednostek na prawy, a zmienili ze prawym sie robi akcje przez co już są błędy w grze).

Musze pochwalić programistów z EA bo silnik użyty w tej grze to już stary zasłużony Sage Engine, który jest wykożystywany od czasów C&C Renegade (która to była FPP'kiem), w porównaniu z BFME2 która była ostatnią grą z użyciem tego cilniku, TW jest tak zoptymalizowne że szok ;]

$towarzysz$ napisał(a):
gra jest super :) sama rozgrywka i płynność gry o niebo lepsza niż w Supreme Commander a o przerywnikach filmowych nie wspomne :wink:
Ciekaw jest jak będzie wyglądało mutli, słyszałem o voipie i specatorze a tego jest w RTSach nie było :P

co do multi to szykuje się nam rewolucja e-sportowa, gdyż fakt voip jest, ale nie to jest najważniejsze, a to że wszystkie gry Oficjalne będą zapisywane na serwerze EA (replaye) i będzie je można oglądać w DARMOWYM programie który niedosyć ze pozwoli na odtworzenie meczu, to jeszcze na dołączenie jako spectator PODCZAS meczu.
Dodatkowo będzie opcja komentatora (nie jednego a nawet kilku), którzy będą mogli podczas rozgrywki nakładać na pole bitwy róznego rodzaju oznaczenia neiwidoczne dla graczy, jak strzałki zaznaczanie terenu, "podkreślenie" jednostek i ważnych miejsc na mapie, nadodatek wszystko będzie zapisywane na serwerze EA, łącznie z tym co komentatorzy mówią, a dzięki temu będzie system reputacji i ranking komentatorów, co raczej lepiej sie sprawdzi niż ranking w bf'ie ;]

premiera tego cuda w Polsce to 30 marzec (moje urodzinki xD), nieługo będzie więcej ino o tym, na które z tego co słyszałem warto czekać :>

ahh ten mój fanatyzm co do serii c&c :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2007, 08:47 

boze nastepny syf spod znaku ea - powinni zostawic stara serie w spokoju a nie ciagle odgrzewac kotleta. Nie wiem czym sie tutaj zachwycac bo to demko nie jest jakies super...

bump !

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2007, 12:08 

Kurde EA to teraz MODDB kolesie mają jeden silnik do FPSów jeden do RTSów i kurde to jest sztuka ten sam silnik do gry jak i do wyciągania kaski .......dla tych co CNC nie znaju to fajny modzik LOTRBFME . Sama gra spoko ...klimacik ja ratuje

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2007, 12:18 

@V3sper obaj wiemy jak działają servery EA. Aczkolwiek pomysł ze specem bardzo mi się podoba przypomina to nieco ROTV. Gdzie jeden jest spectatorem, który ma free cam i porusza się po całej mapie przedstawiając nam akcje podczas meczu ( ustawione jest opóźnienie między tym co widzimy a rozgrywką o jakieś 30 sekund tak aby nie doszło do jakiś przekrętów ;) ) i może ją komentować w voipie, który słyszą tylko spectatorzy oglądający to co nam pokazuje nasz "Brodcaster".

Wygląda to imho świetnie - a sama gra z perspektywy widza, który ma widok z góry na samą rozgrywkę jest z goła odmienny niż ten, który widzimy na codzień biegając po mapie z rifelkiem
:wink:

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2007, 12:54 

Mhhhhhhhhh!!! sciagajcie te demko nie pozalujecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ta gra jest tak dobra jak Commpany of Heroes !!!! wlasciwie to stawiam miedzy tymi dwoma tytulami znak ROWNA SIE

jakis dzien temu pojawilo sie demko Command&Conquer 3:Tiberium Wars zasalem tego RTS'a zainstalowalem go i nie moge wyjsc z podziwu mniammmmmmmmmmmmmm ta gre mozna porownac jedynie do Commpany of Heroes (gra roku 06) a wlasciwie to mozna postawic znak ,,rowna sie,, miedzy tymi dwoma grami tylko czas i klimat je rozni reszta grafika,grywalnosc,dzwiek takie same czyli fenomenalne sa to najlepsze rts'y w historii a teraz jak napisalem wczesniej czekam na full wersje tego hiciorka jakby to powiedzial pan kucharz Maklowicz ,,mniamm palce lizac poezja''

FENOMENALNY RTS!!!!!!!!! te filmiki naprawde robia klimat podczas kampani mhhhhhh nie mam do czego sie doczepic ? no moze do tego,ze to nie jest RED ALERT 3 ale klimat Sagi Tiberium tez jest fajny wspaniala gra czekam na full (chociaz grafika w supreme commander wedlug mnie jest lepsza ale jak wiadomo sama grafika nic nie gwarantuje musi miec gra ,,to cos,, a prozno szukac tego w SC)

i moje screeny z gry
Obrazek
Obrazek

Creative-baned,Roocat-baned

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2