Cudo miód !!!!
Co za wspanjiały powrót do korzeni ;] ( no dobra nweria mnie jedna rzecz, że zmienili sterowanie myszką na typowie teraz dla rtsów:/ )
w dzień wyjścia dema przeorałem tą gr możliwy sposób xD jeszcze tylko nie moge pokonać brutala :< (ale to rpzez to że mam jeszcze jeden exam ;p).
blachor napisał(a):
pawko napisał(a):
mam pytanie, czy ta część nawiązuje chociaż trochę do starego dobrego Red Alert'a 2?
stary dobry Kane sie pojawil (typek bodaj byl w tez w RA), gra go (chyba) ten sam aktor co wczesniej

a pozatym mechanika rozgrywki az tak bardzo nie odbiega od tej z RA2, tylko czasy troszke inne.
ta część nawiązuje do sagi Tiberiańskiej (nie przepadam za spolszczeniem aka Tyberium), czyli pierwszego C&C TD, TS i Renegade.
Tak Joe Kucan znany jako Kane gra odpoczątku w kazdej serii, tylko w RA2 nei widzieliśmy go codź nadzorował tam Cut Scenki, gdyż odpoczatku prócz aktora ma role producenta "filmowego" (a przynajmniej miał w Westwoodzie).
Od RA2 się jednak troche różni, napewno prędkością, skiepczonym sterowaniem mychą (powinno być all na lewy przycisk, a odznaczanie jednostek na prawy, a zmienili ze prawym sie robi akcje przez co już są błędy w grze).
Musze pochwalić programistów z EA bo silnik użyty w tej grze to już stary zasłużony Sage Engine, który jest wykożystywany od czasów C&C Renegade (która to była FPP'kiem), w porównaniu z BFME2 która była ostatnią grą z użyciem tego cilniku, TW jest tak zoptymalizowne że szok ;]
$towarzysz$ napisał(a):
gra jest super

sama rozgrywka i płynność gry o niebo lepsza niż w Supreme Commander a o przerywnikach filmowych nie wspomne
Ciekaw jest jak będzie wyglądało mutli, słyszałem o voipie i specatorze a tego jest w RTSach nie było

co do multi to szykuje się nam rewolucja e-sportowa, gdyż fakt voip jest, ale nie to jest najważniejsze, a to że wszystkie gry Oficjalne będą zapisywane na serwerze EA (replaye) i będzie je można oglądać w DARMOWYM programie który niedosyć ze pozwoli na odtworzenie meczu, to jeszcze na dołączenie jako spectator PODCZAS meczu.
Dodatkowo będzie opcja komentatora (nie jednego a nawet kilku), którzy będą mogli podczas rozgrywki nakładać na pole bitwy róznego rodzaju oznaczenia neiwidoczne dla graczy, jak strzałki zaznaczanie terenu, "podkreślenie" jednostek i ważnych miejsc na mapie, nadodatek wszystko będzie zapisywane na serwerze EA, łącznie z tym co komentatorzy mówią, a dzięki temu będzie system reputacji i ranking komentatorów, co raczej lepiej sie sprawdzi niż ranking w bf'ie ;]
premiera tego cuda w Polsce to 30 marzec (moje urodzinki xD), nieługo będzie więcej ino o tym, na które z tego co słyszałem warto czekać :>
ahh ten mój fanatyzm co do serii c&c