Teraz jest 20 lis 2024, 19:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 18:57 

Roba_PL napisał(a):
Jan_Twardowski napisał(a):
A co do stania na spawnie z PKM... w przeciwienstwie do Ciebie i kilku Twoich kolegow nigdy nie wlatuje na spawny ktorych nie da sie przejac, pamietaj klamstwo ma krotkie nogi.

Przynajmniej byś takiej żenady nie pisał bo to wstyd nie wydostać się z locka zrobionego przez 4 osoby defibrylatorami :lol:

I nożem !

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 18:59 

Zbir, Freuy, Waldo i inni dajcie sobie spokoj i tak nic nie wskoracie, to poprostu wykracza poza mozliwosci intelektualne pewnej grupy, tutejszych bywalcow, jakakolwiek dyskusja z nim do niczego nie zaprowadzi.

Haha ależ sobie znalazłeś sprzymierzeńców 2 posty 5 postów zapewne gra od tygodnia albo 2. Chłopaki znają Bf2 od podszewki na 100%. Zresztą co ja moge wiedzieć.

Cytuj:
Adasi, zgadzam się że nieraz jest potrzeba rozruszania gry na serwie, ale niestety nieczęsto się zdarzają sytuacje kiedy lepsi pomagają słabszym, choc muszę przyznac że kilka razy takie coś widziałem. Jednak w większości przypadków to włśnie klanowcy tworzą na serwach "ściany" nie do przebycia, czerpiac przy tym satysfakcję. Wtedy się nie dziwię że maja w rundzie po kilkaset punktów choc ponoć nie zależy im na tym. Na każdym serwerze jakim gram zwylke w zasadach jest napisane Play Fair, ale i tak większość ma to gdzieś Sad

Tyle, ze my "pro cwaniacy" podnosimy kogo się da bez względu na to czy z teamu czy nie. Koledzy freeplaywcy często będąc medykami przeskakują zgrabnie mój martwy korpus bo nie opanowali do końca technik podnoszenia. Jeśli chodzi o panów ze wsparciem to doprosić się o ammo graniczy z cudem możesz biegać, pisa, prosić a tu echo .....

Pomijam fakt ,że średnio na 10 graczy USMC 5 to snajperzy pochowani za spawnami na górce więc wypada sięprzejść do nich i im pokazać do czego może służyć defi.

A co do Twardego to weź swoich kolegów Zbira,Freyu i Waldo i wejdźcie na nasz serwer zagramy Karkanda fbf pokażemy wam skilla jak wygląda prawdziwa gra, a co to freeplay. Niech przemówią wyniki bo na razie to nikt o was nie słyszał a rozprawiacie tu jak conajmniej wielcy znawcy tej gry.

Ostatnio edytowano 1 mar 2007, 19:08 przez sztandar, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 18:59 

bibol napisał(a):
Natomiast Jason ty sie stawiasz w pozycji uber pro ktoremu wszystko wolno natmoiast innym nic, moze i masz skilla ale uzurpujac sobie prawo do tego ze ty tylko masz racje a reszta jest glupia wystawiasz sobie samemu swiadectwo. Wiecej pokory i zrozumienia dla inncyh zyczylbym tobie

Choćbym napisał, że Roman G. jest debilem, to odpowiedzią przedmówców byłoby: "ale ty jesteś baseraper, a unlocki są cool". A teraz do rzeczy...

O co chodzi w tej grze? Zróbmy małą analizę. Nadrzędnym celem jest wygrana - co do tego nikt nie ma wątpliwości: każdy chce spuścić przeciwnikowi manto i go wyzerować. Niektórzy błędnie wychodzą tutaj z założenia, że "nam" (tak będę nazywał ludzi z klanów) sprawia przyjemność lanie Was jak mokre żyto. A więc pora wyjaśnić "Wam" (a tak będę odnosił się do graczy "niedzielnych"), że to nie jest prawda. Są oczywiście pewne zboczenia, ale dla większości z nas liczy się GG (czyli good game dla nieświadomych), bo nawet wygrana runda, w której przeciwnik nie zszedł ze spawn'ów, to dupa, a nie gra.

Teraz pora na kolejny element: przejmowanie flag. Jest to element niezbędny do wygranej (przeważnie). Ale biorąc pod uwagę GG, przejmowanie Budki Strażnika na początku rundy mija się z celem - dlatego tego nie robimy. Jeżeli komuś powiększa penisa przejmowanie pustych flag od tylca, to życzę zdrowia. I w tym elemencie wy popełniacie jeden zasadniczy błąd: wszyscy stoicie w jednym miejscu zapominając o tym, że przeciwnik nie śpi - dlatego zdarza się nam ściągać ludzi masowo granatami. A przecież, jak wchodzi Was 5, to niech trzech rozstawi się na fladze, a reszta osłania z poza flagi - prawda, że proste? A jeśli w dodatku te dwie osłony są medykami, to w razie wpadki na fladze po chwili jest Was znów pięciu - right? Potem trzeba jeszcze flagę obronić, ale to już inna historia...

Trzecim elementem jest walka pomiędzy flagami. Cóż z tego, że biegnie Was 10-ciu skoro do flagi dobiegnie trzech? I tutaj przydają się:
a) składy
b) medycy
Team złożony w 80% z supportów nie jest zbyt silnym oddziałem szturmowym. Ogólnie rzecz biorąc na 10-cio osobową grupę powinno się składać przynajmniej 5 medyków, max. 2 supportów i 3 dowolnie wybrane klasy. Niestety wy najwyraźniej nie lubicie medyków i zwykle jest jeden albo dwóch przez całą rundę - to głównie dlatego nie możecie nic zrobić jako team.

To są trzy główne elementy określające cele w rozgrywce infantry. A teraz błędy jakie najczęściej popełniacie:
- nie można przejąć flagi jak się stoi na spawn'ie
- próbujecie zabijać z "górek" ludzi stojących na dole - to też nie jest mądre; lepiej "na chama" zlecieć na dół i po przegrupowaniu rozpocząć walkę
- za mało medyków - to już było, ale to warto podkreślić raz jeszcze
- tzw. tłoczenie się w miejscach przyciągających granaty (pamiętajcie przed wejściem na serwer wyjąć elektro-magnesy z kieszeni)
- nie podnosicie się, nie rzucacie apteczek, nie rzucacie ammo

Tyle. Ja też kiedyś byłem żółtodziobem, ale zamiast (just like you) lać na wszystko z góry, słuchałem ludzi, którzy mieli znacznie większe doświadczenie niż ja. Dlatego sam też próbowałem uczyć ludzi będących ze mną w SQ albo latających ze mną heli przynajmniej podstaw. Niestety niewielu chciało słuchać, więc dałem sobie spokój. To nie na moje nerwy.

Aha, i jeszcze sprawa treningów, TS'ów i zgrania. Panowie, czy wy naprawdę myślicie, że jak gra nas 4-5 na jednym serwie w jednym team'ie, to na TS'ie się mówi o tym co się dzieje na serwie? Pffff... Nie rozśmieszajcie mnie. Poza tym nikt chyba nie robi treningów infantry - raczej CQ.

I jeszcze jedna sentencja, którą wymyśliłem niedawno: "najbardziej wartościowym unlock'iem do odblokowania w BF2 jest Wasz własny umysł".

Teraz pozostaje mi czekać na komentarze "jak zwykle"...

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:21 

sztandar napisał(a):
Zbir, Freuy, Waldo i inni dajcie sobie spokoj i tak nic nie wskoracie, to poprostu wykracza poza mozliwosci intelektualne pewnej grupy, tutejszych bywalcow, jakakolwiek dyskusja z nim do niczego nie zaprowadzi.

Haha ależ sobie znalazłeś sprzymierzeńców 2 posty 5 postów zapewne gra od tygodnia albo 2. Chłopaki znają Bf2 od podszewki na 100%. Zresztą co ja moge wiedzieć.

A co do Twardego to weź swoich kolegów Zbira,Freyu i Waldo i wejdźcie na nasz serwer zagramy Karkanda fbf pokażemy wam skilla jak wygląda prawdziwa gra, a co to freeplay. Niech przemówią wyniki bo na razie to nikt o was nie słyszał a rozprawiacie tu jak conajmniej wielcy znawcy tej gry.

Masz coś do mnie koleś? Komputera używałem i grałem, gdy Ciebie jeszcze za pewne na świecie nie było chłopczyku. W BF2 gram od samego początku, a że latka już nie te, to i refleks nie ten i czas na grę nie pozwala na tyle, by być totalnym zabijaką. Jednakowoż chętnie z Tobą pogram na serwerze, bo nie stanowi dla mnie problemu zginąć 100 razy, by raz pojechać Cię z noża. Znawco. Żenada.
Nie mam zamiaru się popisywać i szpanować (bo spełniony życiowo już jestem) tylko czerpać radość z tej gry.

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:23 

Z noża dobre :] to musiałbyś się zbliżyć na metr raczej ciężka sprawa ...

A z komputerem no cóż zaczynałęm na 286 w wieku 7 lat ... możliwe, że ty działałeś jeszcze na Odrze (ja niestety nie miałem okazji) mówimy oczywiście o PC.

Grałeś może w diggera, albo LHX-a ?? Ehh wspomnienia ...

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:35 

jason.paury napisał(a):
bibol napisał(a):
Choćbym napisał... ciach!

Zatem rozczaruję Cię. Dokładnie tak samo widzę grę i radość z niej jak Ty. Nie widzę przy tym problemu, aby przy takiej grze nie "pobawić się" unlockiem. Mi sprawia to frajdę, jeśli Tobie nie, nie to przecież Twoja sprawa. Ja w to nie wnikam. Wykaż więc proszę na zasadzie wzajemności odrobinę wyrozumiałości.
Napisz mi jeszcze, jak mają ustalić składy ludzie niedzielni, skoro się nie znają, często spotykają w sieci pierwszy raz i grupują się w drużynach na zasadzie przypadku?
Nie zgodzę się ze sztandatrek, który pisze, że "pro cwaniacy" (nomen omen!) podnoszą kogo się da itede. Gram sobie dla frajdy z trzema jeszcze koleżkami i ZAWSZE podnosimy każdego w pobliżu (wyjątkiem są sytuacje kiedy jakiś koleś wciąż go odstrzeliwuje, wtedy chyba lepiej dać mu się zrespawnować?), ZAWSZE rzucamy ammo itede. Staramy się grać zespołowo, ale nie mając tyle doświadczenia, czasu i doświadczenia ligowego nie będziemy tego robić tak doskonale. "My" to rozumiemy, a "Wy"?

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:37 

jason prawdziwy mada faka, szczera prawda i jak któryś z "Was" tego nie zrozumiem to polecam jeszcze raz przejść cały etap edukacji, łącznie z przedszkolem.

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:39 

ZbiR - jakby wszyscy grali tak jak Twój SQ, to nie było by o czym gadać. W tej grze skill i doświadczenie to 50% sukcesu - reszta to myślenie. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:44 

sztandar napisał(a):
Z noża dobre :] to musiałbyś się zbliżyć na metr raczej ciężka sprawa ...

A z komputerem no cóż zaczynałęm na 286 w wieku 7 lat ... możliwe, że ty działałeś jeszcze na Odrze (ja niestety nie miałem okazji) mówimy oczywiście o PC.

Grałeś może w diggera, albo LHX-a ?? Ehh wspomnienia ...

Może być całkiem dobre, a to, że coś jest ciężkie do zrobienia nie oznacza, że jest niemożliwe. Uczę się szybko i lubię zaskakiwać.

Ja zaczynałem na ZX Spectrum, Amiga, Commodore, magnetofon, kaseta i proste wektorówki.

Nie, w te gry nie grałem. W ogóle mało grywam, bo choć lubię, to potrzebuję mieć czas na książki, naukę, rodzinę i spotkania towarzyskie oraz sport. Tego wszystkiego nie da się zrobić na raz.

Wygląda, że wiek podobny zatem za chłopczyka PRZEPRASZAM.

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:44 

ZbiR napisał(a):
jason.paury napisał(a):
bibol napisał(a):
Choćbym napisał... ciach!

Zatem rozczaruję Cię. Dokładnie tak samo widzę grę i radość z niej jak Ty. Nie widzę przy tym problemu, aby przy takiej grze nie "pobawić się" unlockiem. Mi sprawia to frajdę, jeśli Tobie nie, nie to przecież Twoja sprawa. Ja w to nie wnikam. Wykaż więc proszę na zasadzie wzajemności odrobinę wyrozumiałości.
Napisz mi jeszcze, jak mają ustalić składy ludzie niedzielni, skoro się nie znają, często spotykają w sieci pierwszy raz i grupują się w drużynach na zasadzie przypadku?
Nie zgodzę się ze sztandatrek, który pisze, że "pro cwaniacy" (nomen omen!) podnoszą kogo się da itede. Gram sobie dla frajdy z trzema jeszcze koleżkami i ZAWSZE podnosimy każdego w pobliżu (wyjątkiem są sytuacje kiedy jakiś koleś wciąż go odstrzeliwuje, wtedy chyba lepiej dać mu się zrespawnować?), ZAWSZE rzucamy ammo itede. Staramy się grać zespołowo, ale nie mając tyle doświadczenia, czasu i doświadczenia ligowego nie będziemy tego robić tak doskonale. "My" to rozumiemy, a "Wy"?

Ależ my nie chodzimy po serwerach i nie zabieramy wam zabawek, po prostu przedstawiamy nasz punkt widzenia, dla nas unlocki to lamerstwo i powie to każdy średnio zaawansowany gracz, dla mnie 100 razy bardziej wartościowym i przyszłościowym graczem jest ten, który 100 razy zginie biegając z m16 bo pogra trochę czasu i załapie o co chodzi, a ktoś kto potrafi strzelać tylko z G3 i G36e (notabene mój 12 letni chrześniak wyżynał tym ostro :p) nigdy nie będzie dobrym graczem bo i jak skoro meczy nie gra się unlockami :twisted:

A później jest tak przychodzi taki graczyna dostaje na meczu ostre bęcki i zaczyna wyzywać od cziterów, albo zakłada na forum temat czemu oficjalnych meczy nie gra się unlockami i w tym momencie to przestaje być śmieszne

Cytuj:
Nie, w te gry nie grałem. W ogóle mało grywam, bo choć lubię, to potrzebuję mieć czas na książki, naukę, rodzinę i spotkania towarzyskie oraz sport. Tego wszystkiego nie da się zrobić na raz.

Ehh wiesz to wszystko można pogodzić rodziny jeszcze nie mam, ale nauka+praca+spotkania towarzyskie+gra na książki niestety czasu już nie starcza :( , a szkoda bo zawsze lubiłem czytać. No i oczywiście sport ostatnio troszkęzanidbałem, ale jak tylko zrobi się ciepło tenis regularnie :p może meczyk (strasznie lamie :p), no i oczywiście w piłeczke, ale w tą gre chyba każdy gra.

a tak BTW nie miałem nigdy Commodore i Atari nie mówiąc o ZX Spectrum i bardzo żałuje.

Ostatnio edytowano 1 mar 2007, 19:50 przez sztandar, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:48 

Exil napisał(a):
jason prawdziwy mada faka, szczera prawda i jak któryś z "Was" tego nie zrozumiem to polecam jeszcze raz przejść cały etap edukacji, łącznie z przedszkolem.

Exil, rzecz to oczywista i chyba nie o to chodziło, tylko o używanie unlocków i spawncamping?

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:49 

jason.paury napisał(a):
ZbiR - jakby wszyscy grali tak jak Twój SQ, to nie było by o czym gadać.

Dzięki :)

Cytuj:
W tej grze skill i doświadczenie to 50% sukcesu - reszta to myślenie. :wink:

Mam dokładnie takie samo zdanie.

Ostatnio edytowano 1 mar 2007, 20:00 przez ZbiR, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 19:55 

sztandar napisał(a):
Ależ my nie chodzimy po serwerach i nie zabieramy wam zabawek, po prostu przedstawiamy nasz punkt widzenia, dla nas unlocki to lamerstwo i powie to każdy średnio zaawansowany gracz, dla mnie 100 razy bardziej wartościowym i przyszłościowym graczem jest ten, który 100 razy zginie biegając z m16 bo pogra trochę czasu i załapie o co chodzi, a ktoś kto potrafi strzelać tylko z G3 i G36e (notabene mój 12 letni chrześniak wyżynał tym ostro :p) nigdy nie będzie dobrym graczem bo i jak skoro meczy nie gra się unlockami :twisted:

A później jest tak przychodzi taki graczyna dostaje na meczu ostre bęcki i zaczyna wyzywać od cziterów, albo zakłada na forum temat czemu oficjalnych meczy nie gra się unlockami i w tym momencie to przestaje być śmieszne

Cytuj:

Ehh wiesz to wszystko można pogodzić rodziny jeszcze nie mam, ale nauka+praca+spotkania towarzyskie+gra na książki niestety czasu już nie starcza :( , a szkoda bo zawsze lubiłem czytać. No i oczywiście sport ostatnio troszkęzanidbałem, ale jak tylko zrobi się ciepło tenis regularnie :p może meczyk (strasznie lamie :p), no i oczywiście w piłeczke, ale w tą gre chyba każdy gra.

a tak BTW nie miałem nigdy Commodore i Atari nie mówiąc o ZX Spectrum i bardzo żałuje.

Ufffff.... Chybaśmy doszli wreszcie na metę. Ciężko było jakby to spawn był nasz ostatni...
Rozumiem, że siła rażenia broni jest różna. Założeniem jednak tej gry było w taki właśnie, a nie inny sposób ją urozmaicić.
Nie będę teraz opisywał dlaczego użwam unlocków i nie martwi mnie użycie wobec mnie określenia lamer. Podobają mi się WSZYSTKIE! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 20:13 

Szkoda mi czas na klotnie z Wami zuczki, niech kto inny Was wyciaga z waszego swiata. Ostatnio od jednego pro uslyszalem ,ze powinienem dostac bana na Waibu za bieganie z supportem :D Czego to urazone ego pro0 Uber hiper nie wymysli :D

Sztandar, Janson i spolka , jestescie Pro super mega wymiatacze, bez dwoch zdan, wygraliscie :D

Ostatnio edytowano 1 mar 2007, 20:25 przez Jan_Twardowski, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2007, 20:22 

ZbiR uzywaj opcji edytowania :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2