Lailonn napisał(a):
Po pierwsze maksymalna ilosc slotow to:
Cytuj:
sv.numPlayersNeededToStart = (6 for maxPlayers 16, 10 for 32, 10 for 64)
Sam podales link do wymaganych ustawien serwera rankingowego. Po drugie nie znasz pojecia ironii a przynajmniej totalnie jej nie potrafisz wylapac a w tym temacie byla uzywana wiele razy(np w kazdym moim poscie). Na koniec ponownie sugestia ABYS NIE PISAL KILK POSTOW POD RZAD LECZ 1 DUZY. Wyobraz sobie, ze jesli na 5 postow odpowiesz 1 to my zrozumiemy(zakladajac, ze zorientujesz sie jak sie cytuje).
Widac ze nie miales stycznosci z serwerami do gier,ale nie martw sie ja tez bylem w tym cienki i to nie jest takie proste wbrew pozorom...
80% kolesi ktorzy pisza tu posty nie potrafila by skonfigurowac serwera po kupieniu go w rackage.com
Moge ci wyjasnic...
sv.numPlayersNeededToStart = (6 for maxPlayers 16, 10 for 32, 10 for 64)
Jest to wiersz zapisany na serwerze u mnie wyglada to tak
sv.numPlayersNeededToStart = ''6''
Juz ci wyjasniam_numPlayersNeededToStart-to znaczy ilosc graczy potrzebna do startu gry
sv-oznacza skrypt na serwerze
num-minimum(skrot)
Players-gracze
Needed-potrzebowac
ToStart-do staru
Czyli wychodzi na to ze-serwer 16 slotowy do startu gry potrzebuje 6 graczy
Serwer 32 slotowy potrzebuje 10 graczy
Zas serwer 64 slotowy rowniez potzrebuje 10 graczy.
Druga sprawa to zle czytasz posty i mylisz pojecia.
Slot zarezerwowany to taki ktory jest przypisany jakiemus graczowi. Moze ich byc maksymalnie polowa slotow ktorych serwer posiada-czyli w moim wypadku 8 slotow poniewaz ja mam 16 slotow na serwerze.
Po trzecie masz racje ze powinienem pisac w jednym poscie wszystkie cytaty ale to lenistwo mi w tym czasami przeszkadza. I'm sorry about that!!!
JESTES MI WINIEN WYJASNIENIA... JAK MOGLES USUNAC TAK WAZNY POST KTORY NAPISALEM WCZESNIEJ??