Teraz jest 22 lis 2024, 18:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 00:46 

Wykaze sie nie tylko inteligencja(nie stawiaj smiesznego ultimatum sugerujacego, ze w wypadku nie spelnienia prosby jestesmy glupi. To ty masz problemy ze zrozumieniem zasad i netykiety forum) ale i obiektywizmem. Dlatego tez zostawie tak jak jest. Temat o konkretnym serwie i wedlug mnie jak najbardziej komentarze na temat pracy adminow czy atmosfery na serwerze sa na temat. Jesli nei sa to posty pochlebne - no coz...

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 01:21 

Lailonn napisał(a):
Wykaze sie nie tylko inteligencja(nie stawiaj smiesznego ultimatum sugerujacego, ze w wypadku nie spelnienia prosby jestesmy glupi. To ty masz problemy ze zrozumieniem zasad i netykiety forum) ale i obiektywizmem. Dlatego tez zostawie tak jak jest. Temat o konkretnym serwie i wedlug mnie jak najbardziej komentarze na temat pracy adminow czy atmosfery na serwerze sa na temat. Jesli nei sa to posty pochlebne - no coz...

A myslisz ze dlaczego to napisalem zeby cie zmotywowac do zostawienia tego tak jak jest. :lol: :lol: :lol: Grunt to miec popularny serwer. Co do atmosfery na serwerze to jest znakomita,swiadcza o tym statystyki na game monitor. Dopoki nie wbija sie na niego 15 typa z PL4FC gra sie super.
Zapraszam i zycze udanej gry... Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 03:13 

Robisz 8 slotów rezerwacji dla swoich i dobra jest.

U nas też jest pełno placków czasami, ale to właśnie dzięki nim (oraz chłopakom z Wildy, Delty, FSPQR, CQF, H.o.T., PTS i innych, których mamy zaszczyt gościc) mniej się gra FFA, a bardziej zespołowo i ciekawiej. Dlatego wielkie joł i znak pokoju dla wszystkich i nie kłóccie sie juz, bo nie warto.

See you on the battlefield :]

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 06:40 

ramzes rozumiem wiele ale udawanie, ze sie prowadzi gre psychologiczna to juz ponad moje sily. Nie jestem nawet godzien walczycz toba skoros taki sprytny. Jak usunalbym to by bylo, ze uleglem twojej sugestii i chcialem byc inteligentny jak nie usunalem to, ze mnie podeszles i zrobilem ci reklame. Normalnie jakbym sluchal kaczynskich. Jak widac wielkie umysly ciagle nie zrozumiane. Ich tez wielu ludzi uwaza za debili.

Co do PL4FC to znam ich dosc dlugo ze strony adminkowskiej i bardzo rzadko sprawiaja problemy. Jesli ty chcesz nam wmowic, ze to cholota lamiaca zasady no to coz - zarezerwuj sobie wszystkie 16 slotow i bedzie swiety spokoj.

ps. Nie ma rankingowewgo serwa, ktory stalby pusty - zwlaszcza gdy pozwala na statspadding, jesli wierzyc komentarzom.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 08:16 

Cytuj:
bo np. Pan Ramzes zna

Cytuj:
Mam prosbe do moderatora- wykaz sie jesli masz odrobine inteligecji i skasuj ten caly szlam jaki tu dzisiaj powstal...
Ja oczywiscie sobie zrobilem kopie calego tego zalosnego tematu na pamiatke i wkleje to tam gdzie trzeba.(oczywiscie przetlumacze i pokaze moim kolegom na "zachodzie")
Wstyd mi za was... To sie nazywa uczciwa walka 10 na jednego...
Dziwne ze pana ArchibaldPL nikt nie skomentowal?

Nie martw się, nie tylko Ciebie miałem na myśli.

Cytuj:
Moze macie racje nic nie wiemy na temat BF i gowniany z nas klan, ale zrozumcie my gramy dla przyjemnosci... i dajcie nam spokoj!!!

Jakoś PL4FC też gra dla przyjemności, choć i u nich, od premiery 2142, pojawiło się pare ziółek. Mimo to wciąż nikt szczególnie na nich nie naskakuje. Może dlatego, że czytając ich posty nie ma się wrażenia, że rozmawia się z DICE.
PS Wszyscy wiedzą jak DICE "zna" swoją gre :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 09:09 
Spamer!

może tak : co nas to obchodzi , że gościu ma kompleksy / skrzywienie psychiczne z tym , iż jego serw jest pełen przez nas .... lub innych graczy , zrób sobie
Lailonn napisał(a):
zarezerwuj sobie wszystkie 16 slotów i będzie święty spokoj.

i jak kolega post / pare wcześniej napisał będzie Yo .... taka natura serwerów zwłaszcza polskich bo jest ich mało , że się wbijają klany jak mogą i serv jest cały pełen :roll: jednakże ciesz sie , że nie wbija się często wilda , delta bo ty i twoi kumple dostaliście by takie lanie ..... ale jakoś już tam klany za bardzo nie wchodzą , siedzi się na starych i dobrych polskich servach jak jest miejsce .... jak nie to się idzie na zagraniczne ... lub na klanowy się wchodzi
przysługe byś mógł dac taką , że jest nie wiele publicznych polskich serwerów ( mówimy tu o BF 2142 ) i gdy by nie to , że twój serwer został troche ( jak nie bardzo ) ochlapany błotem nie będzie się już na niego wchodzic a na myśli w skrócie miałem to , że byście trzymali od początku dobrą klase to by lepiej było dla wszystkich :roll:

YOOO ! :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 10:06 

ramzes707 napisał(a):
Wstyd mi za was... To sie nazywa uczciwa walka 10 na jednego...

Zadam Ci proste pytanie czy nie przyszło ci kiedyś przypadkiem do głowy że może coś robisz nie tak skoro kilka osób Ci zwraca uwagę.

Nie rozumiem skąd w ludziach tyle samozaparcia "złapią cię za rękę - mów że nie twoja", czy tak ciężko przyznać że coś jest nie tak.

Przeciesz piszemy nie po to żeby mieć pożywkę tylko żebyś odrobinę zweryfikował postępowanie na serwerze, nie wiem po co ta spirala agresji

Że też ludzie nie rozumieją że agresja nie jest najlepsza linią obrony no ale wtedy trzeba by przyznac że nie jesteśmy idealni no jak widac to ponad siły niektórych

(ależ mi post moralizatorski wyszedł)

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 15:56 

Soją drogą nie wiem czemu tak narzekasz na PL4FC - widać nie lubisz jak Ci na serwerze ludzie poziom zawyżają i nie możesz z kolegami lamek zabijać...
Co najśmieszniejsze najczęściej bywa tak że wbijamy na serwer całą chmarą i nie zdarzyło mi się jeszcze aby ktoś narzekał. Co więcej większość właścicieli serwerów zapraszało nas ponownie bo wreszcie mieli jakąś zabawę i wyzwanie.

No ale to Twój serwer i rób co chcesz.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 22:51 

To moj ostatni komentarz w tym temacie.
Ja nie mam nic przeciwko dobrym graczom, jesli chca korzystac z mojego serwera to niech sie bawia dobrze.
Ale oczywiste jest to ze jak wchodze na serwer to musze kogos wywalic.
Prawdopodobnie przydazylo to sie 2 graczom PL4FC sorki za to ale bylo was wielu wiec losowo i bez zastanowienia wybralem was wiec nie robcie afery i nie p***cie glupot ze ja jestem oszustem i takie tam.
Nie chce tego ciagnac uslyszalem pare obelg pod swoim adresem i mojego serwera i na tym chyba poprzestanmy...
Jesli kogos urazily slowa ktore napisalem to wielkie sorry, wiem ze nie powinno sie pisac w ten sposob. Zwlaszcza sorki dla redaktora forum za glupia gierke(to chyba z pracy mi sie udziela) :wink: :wink: :wink:
Teraz inna sprawa, jest klan ktory korzysta z mojego serwera podczas treningow, jesli ktos z was chce wypozyczyc moj serwer na mecz czy trening to wystarczy sie ze mna skontaktowac troche wczesniej a ja byc moze pomoge( napewno nie odmowie jesli bedzie to mecz ligowy w clanebase itp.)

zarezerwuj sobie wszystkie 16 slotow i bedzie swiety spokoj

Musze ci zwrocic uwage na to.
Ale nie mozna zarezerwowac 16 slotow na 16 slotowym serwerze.
Maksymalna ilosc slotow to polowa jakie serwer posiada-inaczej serwer straci status rankingowego.

Ale sie rozpisalem ,a mialem przestac... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 23:38 

Po pierwsze maksymalna ilosc slotow to:

Cytuj:
sv.numPlayersNeededToStart = (6 for maxPlayers 16, 10 for 32, 10 for 64)

Sam podales link do wymaganych ustawien serwera rankingowego. Po drugie nie znasz pojecia ironii a przynajmniej totalnie jej nie potrafisz wylapac a w tym temacie byla uzywana wiele razy(np w kazdym moim poscie). Na koniec ponownie sugestia ABYS NIE PISAL KILK POSTOW POD RZAD LECZ 1 DUZY. Wyobraz sobie, ze jesli na 5 postow odpowiesz 1 to my zrozumiemy(zakladajac, ze zorientujesz sie jak sie cytuje).

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2007, 01:40 

Lailonn napisał(a):
Po pierwsze maksymalna ilosc slotow to:

Cytuj:

Sam podales link do wymaganych ustawien serwera rankingowego. Po drugie nie znasz pojecia ironii a przynajmniej totalnie jej nie potrafisz wylapac a w tym temacie byla uzywana wiele razy(np w kazdym moim poscie). Na koniec ponownie sugestia ABYS NIE PISAL KILK POSTOW POD RZAD LECZ 1 DUZY. Wyobraz sobie, ze jesli na 5 postow odpowiesz 1 to my zrozumiemy(zakladajac, ze zorientujesz sie jak sie cytuje).

Widac ze nie miales stycznosci z serwerami do gier,ale nie martw sie ja tez bylem w tym cienki i to nie jest takie proste wbrew pozorom...
80% kolesi ktorzy pisza tu posty nie potrafila by skonfigurowac serwera po kupieniu go w rackage.com
Moge ci wyjasnic...

Jest to wiersz zapisany na serwerze u mnie wyglada to tak
sv.numPlayersNeededToStart = ''6''

Juz ci wyjasniam_numPlayersNeededToStart-to znaczy ilosc graczy potrzebna do startu gry
sv-oznacza skrypt na serwerze
num-minimum(skrot)
Players-gracze
Needed-potrzebowac
ToStart-do staru
Czyli wychodzi na to ze-serwer 16 slotowy do startu gry potrzebuje 6 graczy
Serwer 32 slotowy potrzebuje 10 graczy
Zas serwer 64 slotowy rowniez potzrebuje 10 graczy.

Druga sprawa to zle czytasz posty i mylisz pojecia.Slot zarezerwowany to taki ktory jest przypisany jakiemus graczowi. Moze ich byc maksymalnie polowa slotow ktorych serwer posiada-czyli w moim wypadku 8 slotow poniewaz ja mam 16 slotow na serwerze.

Po trzecie masz racje ze powinienem pisac w jednym poscie wszystkie cytaty ale to lenistwo mi w tym czasami przeszkadza. I'm sorry about that!!! :oops: :oops: :oops:

JESTES MI WINIEN WYJASNIENIA... JAK MOGLES USUNAC TAK WAZNY POST KTORY NAPISALEM WCZESNIEJ??

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2007, 03:17 

Cytuj:
num-minimum(skrot)

a ja myślałem, że "min" to skrót od "minimum", a "num" od "number" :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2007, 15:10 

ramzes707 napisał(a):
Widac ze nie miales stycznosci z serwerami do gier,ale nie martw sie ja tez bylem w tym cienki i to nie jest takie proste wbrew pozorom...

sorry że pisze za Lailonna, ale to chyba on jest adminem Games netu co nie ? xD

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2007, 18:35 

Faktycznie popelnilem blad. Wkleilem nie to co trzeba. Na swoja obrone mam to, ze spalem nie cale 2h a w robocie mialem 10 ciezkich godzin :/ Wklejalem patrzac na liczby a nie tresc komendy ^_^

ramzes umiem angielski na poziomie FC wiec nie musisz mi tlumaczyc slowek. Nie ucz mnie jak dziala co na serwerze bo jak Exil wspomnial mam w tym pewne doswiadczenie(chociaz nie wszystkie opcje ruszam ze wzgledu na to, ze dla serwerow rankingowych narzucone sa wlasnie pewne ograniczenia) Ponadto adminowalem bardzo dlugo najwiekszy polski serwer MMORPG wiec...

marteen ma racje num=number.

Kolejny raz jednak stawiasz sie w roli nauczyciela. Pokazales, ze nie umiesz obslugiwac forum phpbb(edytuj/cytuj to podstawy) a teraz jeszcze nawet nie zauwazyles, ze ja skleilem oba twoje posty a nie usunalem :roll: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 mar 2007, 22:15 

Zamiast się czepiać i kopać bez ostrzeżenia, bo za dużo placków i sami chcecie grać, to pod koniec rundy napiszcie, że w następnej sami gracie trening i prosicie o opuszczenie serwa lub będziecie kopać, ale nie róbcie takich numerów w środku rundy. Jak się stawia publiczny serw, to trzeba się przygotować, że często może być pełny

[GCA] | www.goldencamels.com

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2