Teraz jest 21 cze 2025, 17:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 mar 2007, 10:03 

Może byśmy na ten temat podyskutowali, cos mnie natchnęło i wlazłem na stronę msx - "włosy mi stanęły dęba"

Wyobraźcie sobie że jest organizowany turniej on-line infantry 5 na 5 nagroda 10000 euro

Kopia bf z alegro ze 30 zł , do tego msx na miesiąc nie pamietam cen chyba ok 50 euro x 5 250 euro i mamy wygraną chyba że jest więcej takich temów, powiedzcie mi gdzie w takim układzie jest miejsce dla uczciwego gracza.

Po pierwsze musi być szybko zmienione prawo tak aby cheaty były przestępstwem - teraz to normalnie macie autorów cheatów na ich stronach ze zdjęciami!

Po drugie musiałby być wymyślony taki mechanizm który nie dawałby możliwości oszustwa wyobrażam sobie że coś takiego może być dostępne dopiero wraz z komputerami kwantowymi, bardziej kumaci wiedzą dla czego.

Dopóki można mieć wątpliwości co do czystości gry nie ma mowy o dużych pieniądzach w e-sporcie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 10:40 

Przy obecnym zacofanym oraz niekompetentym rządzie nie ma szans na to. O ile się nie myle to chłopaki z WCG już zbierali podpisy pod petycją, która miała zostać wysłana do ministra sportu. Lista poszła, zero odzewu.

Polecam poniższego linka

http://www.biznesnet.pl/a/9394/E-gaming-w-Ministerstwie

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 10:47 

Duże pieniądze są na lanach, ale rzeczywiście gdyby, zakładając teoretycznie, nie było możliwości oszukiwania to e-gameing szybciej by się rozwijał. Kij w oko cheaterom.

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 11:37 

nie tylko w oko i nie tylko kij :D

ale swoją drogą to rzeczywiście... coś by z tym trzeba było z robić...
przede wszystkim odpowiedzieć sobie na pytanie: czemu punkbuster nic od paru miesięcy z tymi cheatami nie robi, a przeciez mogli by...

a po drugie uznać cheaty za przestępstwo (tak jak to dramich napisał) - bardzo dobry pomysł

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 11:55 

Tak sobie przemyślałem że jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby wymyślenie algorytmów których nie da się oszukać,

Restrykcyjne prawo niweluje tylko skutki a nie przyczyny.

Jak mówię co za problem stworzyć jeden z najlepszych teamów w europie w 2-3 dni zebrać 5-8 osób po 50 zł na nowe klucze do bf + jeden kupuje shit i parę miesięcy mamy na scenie nową potęgę z niczego.

Pingi 200-300 co za problem jak masz aimbota,

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 12:21 

To jak będziesz szukał tej ekipy, to daj znać - jestem chętny :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 13:00 
Moderator forum

dramich_wwa napisał(a):
Dopóki można mieć wątpliwości co do czystości gry nie ma mowy o dużych pieniądzach w e-sporcie.

A niby skad taki wniosek? Zwlaszcza patrzac na to co sie wyprawia w sporcie w wersji bez "e" z przodu. Tam gatunkiem wymierajacym sa dyscypliny gdzie sie nie "wspomaga" zawodnikow, wiec czemu w e-sporcie mialby to byc problem.
Problem jest raczej taki, ze mistrzow klawiatury zbyt latwo "wychodowac".
Do tego organizowanie turnieji on-line w chwili obecnej z definicji stawia graczy w lepszej lub gorszej pozycji (Tak prozaiczna rzecz jak ping na przyklad).
Duze pieniadze w e-sporcie pojawia sie jak tylko bedzie to oplacalne. Inna kwestia jest tez co dla kogo oznacza duzo...

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 15:32 

jadyną sensowną rozgrywką wykluczającą cziterów jest LAN. W tym kierunku idziemy raczej do przodu niż do tyłu. Lanów jest więcej ( a przynajmniej miało być, jak obiecywało EA ).

Na necie zawsze znajdzie się ktoś, kto nie radzi sobie z konkurencją, a ambicje ma wyższe niż umiejętności. Zawsze też będą ciekawscy którzy będą chcieli spróbować...

Logicznym rozwiązaniem wydaje się podniesienie ceny gry do np 200-300 zł. Tu już zaczyna się robić szkoda stracić CD-KEY. Drugą stroną medalu jest to, dlaczego ja mam płacić tyle za grę ? 300 zł to dużo kasy, niby grając w gre 3 lata koszt się rozkłada... ale nie jest to rozwiązanie.

Lepszym wydaje się ban za czita dożywotni, w każdym przypadku nadużycia. Powinien zawierać Imie i Nazwisko czitera, IP, cd-key ( a najlepiej jeszcze adres ). Zanim ktoś by ściągnął czita, zastanowił by się 2 razy czy faktycznie mu się to opłaca. Zapaleńców to i tak nie odstraszy - "profesjonaliści" sobie poradzą. Ogranicza to jednak anonimowość w internecie. Za zgodą kupującego powinno jednak być OK. Ja sie swoich danych nie wstydze bo nei mam powodów.

Wykluczenie ze społeczności gamingowej takich osób jak np Headshot, częściowo się sprawdza. Polacy uważają go za szmatę, ale są też tacy którzy przyjęli go do klanu. Będzie też mile widziany za granicą, gdzie nie mają pojęcia kim jest.

Dużym problemem jest też sprzedaż cd-keyów za 20 zł w jakichś serwisach zagranicznych. Ściągasz czita próbujesz i wydajesz następne 20 zł. Za śmieszną kwotę robisz burdel jaki ci sie tylko podoba. Żenada.

Kultura i szacunek dla innych nie jest mniej ważna. Tylko szmaty takie jak influx i inni których nazw nie wymienie bo już nie raz wymieniałem :D używają takich bzdur. Są potem dumni z czołowych pozycji w ladderach...

Duże pieniądze w esporcie już są. Czity chyba nie mają tu za dużo do gadania. Impreza jest, show jest, kasa jest, sponsor sie cieszy bo sprzęt się sprzedaje.

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 20:41 

E-sport w Korei Południowej to prawie że sport narodowy, tam rozgrywki w starcrafta są równie popularne jak piłka nożna, o ile nie popularniejsze (całe podium SC na WCG to Koreańczycy). Najlepsi z najlepszych zarabiają setki tysięcy dolarów rocznie. To co jest w Niemczech jest niczym w porównaniu z Koreą, a nam do Niemiec jeszcze dużo brakuje.

E-sport jak dla mnie jest sportem, bo sport to rywalizacja, skoro szachy to sport to i gry mogą nim być.

Co do tego turnieju z msx to raczej śmiech na sali. Nikt poważny nie weźmie w tym udziału. Każdy większy turniej z konkretnymi nagrodami mi finały na LANie, bo tam nie ma problemów z pingiem i każdy ma te same warunki :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 22:05 

Jedyny6m, sposobem na cziterów i esport, to prawo które by to regulowało. (status e-sportu, łamanie prawa jako czit)

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2007, 23:33 

Lol, czyli co? Każdy do domu dostanie własnego pana policjanta? ^^

A tak do tematu, to przy obecnym rządzie to nie przejdzie, więc moim zdaniem nie ma co gdybać, bo jest to jednym słowem niemożliwe!

Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2007, 01:18 

Geez :D ja uważam że jeżeli granie ma być dyscypliną Sportową :D to wogle pzdro :D Jeżeli ktoś potrzebuje głosów zeby przegłósować to to OK moge oddać ale dla mnie to jest n/c

Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2007, 12:02 
Redaktor Battlefield.pl

Dzi@du napisał(a):
A tak do tematu, to przy obecnym rządzie to nie przejdzie, więc moim zdaniem nie ma co gdybać, bo jest to jednym słowem niemożliwe!

Nie zdziwiłbym się, gdyby do gry kazali nam zakładać mundurki :D. Trzymam kciuki za e-gaming, ale za czasów Giertychów raczej to nie przejdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2007, 13:05 

prędzej czy później to nastąpi, przecież nie każdy sport został odrazu zaakceptowany, cierpliwości :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2007, 15:27 

$towarzysz$ napisał(a):
prędzej czy później to nastąpi, przecież nie każdy sport został odrazu zaakceptowany, cierpliwości

Tylko czy stanie sie to za naszego zycia ot to jest pytanie ktore mnie nurtuje i spac nie daje :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2