Teraz jest 26 lis 2024, 11:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2007, 21:22 

kolega mój ma 1000x700 i nie jest aż tak źle :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2007, 23:36 
Zbanowany

Polecam Monitory EIZO...Moim zdaniem najlepsza firma robiaca monitory...Gdy 3 lata temu kupowalem LCD Eizo 17' wybulilem(znaczy moj ojciec :P ) 3000zl...Super monitor...Teraz po kupnie 2 komputera mam LG Flatron L1919S 19' nadal sadze ze EIZO jest duzo lepszy :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2007, 18:55 

ale EIZO są dla profesjonalistów...kąty widzenia na poziome 178 stopni..
i przede wszystkim pękne kolory..ale reakcja matrycy to gdzieś 25 ms.nie bedzie dobry dla gracza...

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2007, 20:26 

Do tego taki przeciętny EIZO 2 i pół Koła stoji. Ja osobiście mam Samsunga SyncMastera713Bm i jestem zadowolony ale juz bym nie brał Samsunga kolega kupił i miał jeden martwy pixel i nie wymienili mu bo od 3 czy 4 wymieniają ;/. Więc tu jest kicha jak trafisz :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2007, 18:23 

Ok to ta dyskusja widać sie zakończyła a ja mam nieco inne pytanko.
interesuje mnie monintor LCD coś koło 22'' panoramiczny.
Znalazłem coś takiego jak ocenicie ? I co innego zaproponujecie, a i jeszcze jedno fajnie jak by miał te matryce czy powłoke co sie błyszczy. Cena ? do 3k :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2007, 18:39 

Ten to całkiem fajny. I za niewielkie pieniądze. jakbym miał kasę sam sobie taki zafundował 8)

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2007, 22:31 

no znalazles tego co se funduje juz jutro lub w piatek :D

dlugo szukalem najpierw 19" ale co mi tam poloze 200 zl i mam 20" a doloze jeszcze 300 zl i mam 22" - i tu wybor padl na samsung 226bw, bylem juz w jednym salonie i pobawilem sie w 2D , jakies grafiki itp ale nie mieli zadnej gierki ja tez sie nie przygotowalem i jutro ide ostatecznie roztrzygnac watpliwosci co do smuzenia w grach.

do tej pory , moje wrazenia z dotkniecia go na live :) :
wielki jest !!
rozdzialka super, pulpit w max jest doskonale ostry itp
kolory, mimo ze podobno w TFT TN sa kiepskie bo ten typ matrycy nie moze wyswietlac w 16mln kolorow ale nie zauwazylem niczego co moze psuc odczucia
w nizszych rozdzielczosciach, pulpit wyglada nadal dobrze, ale reszta sie okaze jutro w tescie ~1024x768 w 3D

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2007, 23:38 

Czekam z niecierpliwością :D
No własnie czy ten czas 2ms to żeczywiście będzie taki rewelacyjny ?
Czekam na recenzje :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2007, 04:51 

Ja mam LG Flatron L1960TR, z grubsza naistotniejsze parametry to 1280x1024, 2ms response time, 3000:1 contrast.

Obrazek

Nie wiem jak to z tymi martwymi pikselami ale ja zadnych "jeszcze" nie mam. Takie piksele moga sie zdarzac niezaleznie jakiej firmy monitor kupimy. Placisz za dajmy na to Eizo, Iiyama to placisz za monitor bez nich, natomiast polityka LG jest inna.. i jak martwe piksele sa od siebie oddalone o 2 cm i wiecej to nie mozesz oczekiwac wymiany na nowy. Roznica jest tylko w polityce firmy za co placisz ekstra. Kupujac LG ryzykujesz, ze jak trafia sie martwe piksele to bedziesz musial z tym zyc :P. Ale wcale to nie oznacza, ze monitorom LG trafiaja sie martwe piksele czesciej niz Eizo, Iiyama. A moze sie myle?

Wracajac do mojego monitora. Dla niektorych jedyna wada jest to iz nie jest to monitor panoramiczny (widescreen), co ja akurat traktuje jako jego zalete. Gra sie praktycznie na nim jak na monitorze CRT, nic nie smuzy i po kilku godzinach z BF2 na tym monitorze musze powiedziec, ze przesiadlem sie z CRT na LCD bezbolesnie. Obraz jest za to w porownaniu do CRT znacznie wyrazniejszy (co oczywiste). Kontrast 3000:1 sprawia, ze bialy kolor jest naprawde bialy, a czarny naprawde czarny i wszystko wyglada tak jak powinno. Innymi slowy monitor ma wszystkie zalety monitora LCD i zadnych jego wad. A do tego wyglada bardzo ladnie :)

Nie jestem ekspertem jesli chodzi o monitory i to co napisalem jest moim subiektywnym odczuciem z grania na tym monitorze. Ja jestem z niego zadowolony w 100%. Myslalem kupic monitor 22" ale zakup domu ograniczyl moje fundusze :lol:

Cena w Anglii 180 funtow brytyjskich czyli okolo 1100 zlotych. Cena niska moim zdaniem biorac pod uwage parametry. Ale wiadomo, ze placi sie rowniez za gwarancje producenta jesli chodzi o martwe piksele, a ta w koreanskich monitorach jest jaka jest :wink:

PS. Mialem niecaly rok temu przygode z LG Flatron M1917TM z 8ms, ale po kilku godzinach grania w BF2 dalem go zonie a sam wrocilem do CRT. Niestety gralo sie na nim, powiedzialbym srednio. Zona gra w gry typu Guild Wars wiec jej to roznicy nie robi 8) .

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2007, 09:47 

jak kupie samasunga to z takich monitorow (<22") to tylko smiac sie bede mogl :D

ps. 19" i plamka 0.294mm! omg duuza

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2007, 10:26 

dzięki Mordoklej, ale pisałem że fajnie by było monitor koło 22'' panoramiczny. A przeważnie monitory powyżej 20'' maja wyższą rozdzielczość niz 1280x1024 więc tak nie za bardzo pasuje do moich wymogów, ale dzięki za podpowiedź. Czekam teraz tylko na opinię SNAKE'83 :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2007, 11:00 

SNAKE'83 napisał(a):
jak kupie samasunga to z takich monitorow (<22") to tylko smiac sie bede mogl :D

ps. 19" i plamka 0.294mm! omg duuza

Ah.. rozumiem. Czyli dla Ciebie monitor to taki e-penis. Im wiekszy tym lepszy. No coz.. ja w ten sposob nie wybieralem. Uznalem ze 19" bylo w sam raz dla mnie.

Nie wiedzialem, ze to temat o monitorach 22" i wiekszych. Pisalem raczej o smuzeniu przy 2ms i komforcie grania na takim monitorze, ale widze ze nie umie sie czytac ze zrozumieniem.

PS. Czy moj e-penis jest dostatecznie duzy gdy powiem, ze mam Sony Bravia 46" 1920x1080 :lol: "Smieje sie teraz ze wszystkich telewizorow <46" :wink: Pozdry dla wszystkich tych z duzymi i tych z malymi :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2007, 11:07 

i chyba kazdy wie ze im wiekszy monitor tym lepiej (przy odpowiedniej rozdzielczosci), ostatnio pracuje troche nad grafikami, najwiecej programuje i miec kilka dokumentow na widoku wiem ze jest najlepiej, dlatego szukam duzego

zajmniejsz sie czyms takim to zrozumiesz, i nie bedziesz mial tlumaczenia 'nie wiedzialem' ,
46" good for you - ale raczej na takim nie grasz, nie pracujesz omg, 1920x1080 zal.afryka , chyba ze faktycznie rosnie cos ci przy nim to nie zwazasz na komfort

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2007, 13:30 

No coz.. temat wyraznie okresla "Monitor dla gracza", wiec przepraszam ze wtracilem swoje 5 groszy z moim malutkim 19" ekranem.. Nie bawie sie juz w grafike, komputer domowy sluzy mi do gier i internetu. 22 calowy do niczego mi nie jest potrzebny, grafiki na tym nie robie, do ogladania filmow mam Bravie. Jak dla mnie przesiadka z 17" CRT (16" w istocie) na 19" LCD to i tak znaczny postep. Poza tym nie chcialem panoramicznego ekranu ze wzgledu na gry wlasnie, bo nie wszystkie gry obsluguja.. zeby daleko nie szukac ot chocialby BF2. Nic by mnie chyba nie wkurzalo bardziej niz widziec "jaja" zamiast okregow na ekranie.. Ale ponoc do tego tez mozna sie przyzwyczaic :wink:

EDIT: A tak przy okazji to jak jest z obsluga ekranow panoramicznych w BF2142?

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2007, 15:48 

Dobra mam go juz,
wnioski:
jest straszenie jasny !! super design obudowy, podobno przeszkadza niebieska dioda przy ogladaniu filmow, ale to wieczorem przetestuje ^^
gra sie b.dobrze , zauwazalne jest przeskakiwanie obrazu, ale moze to zle ustawienia, testowalem pare minut w bf2142 w 1280x960
wszystko jest takie duze :)
kolory wg. mnie wygladaja lepiej niz na moim starym crt 19" philips 109s4

22" duzo miejsca na pulpicie :) + cena 1500zl = zadowolony uzytkownik komputera

nie ma obslugi panowramy w bf

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2