Teraz jest 20 lis 2024, 07:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 01:02 

Gdyby EA nie chciało, żeby ktoś wykorzystywał opcje w configach, to by takie opcje wbudowało na stałe w grę, bez możliwości zmiany.

Chyba tyle na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 02:05 

Exil napisał(a):
w cs i quake też większość opcji jest ukryta, to co jest w opcjach to dopiero początek góry lodowej. ludzi też sami to znalezli i nikt nie płacze. Jak tylko w BF znaleziono kilka komend które usprawniają grę od razu czity.... opanujcie się.

używanie cfg to nic innego jak lamienie, które usprawiedliwia się: "wszyscy to mają to ja mam nie skorzystać ?". Sam nie uważam tego za "czit", do pewnych granic, które przekroczył m.in. Samson.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 02:23 

Ot cała filozofia... Niedługo wszystko będzie jasne - przynajmniej dla mnie. Dziś zapytałem panów z EvenBalance co o tym myślą.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 03:26 

Sluchajcie moze lepiej zrobimy ankiete kto jest za cfg a kto nie?

Bo widze ze temat przerodzil sie z zrodla informacji i wyjasnienia w jedna wielka debate... Jak to czytam czuje sie jak na posiedzeniu w Sejmie, dajcie sobie juz spokoj bo zadne klotnie i wymiany pogladow nic nie dadza, poprostu jest jak jest skoro ktos uzywa niech sobie uzywa dopalczy jego sprawa, jezeli komus sie to nie podoba to ma problem i bedzie gral jak mu sie podoba wiec nie mam pojecia po co rozkminiacie tak dosadnie na temat cfg...

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 08:30 

Exil w CSie duzo rzeczy juz udupilo Valve(fast-awp np czy insta silencer i kilka innych) a za wiele innych zmian w cfg VAC banuje lub wywala. Czyli argumenty z CSem chybione. Mowienie, ze w Quake cos tam sie da robic(Quake 1-2-3 ?) Ale bodajze starsze czesci juz nie sa wspierane przez ID i chocby tam cziter ala Neo z Matrixa sie pojawil to guzik zrobia.

jason.paury fajna definicja tylko jedno ale. Nie wyjasniles co to ta przewaga. Czy wylaczenie trawy aby nie zaslaniala przeciwnika to ulatwienie(przewaga)? Wylaczenie cieni? Wylaczenie efektow gry, ktore nawet na low detalach sa aby miec jeszcze wiecej FPS? itd...

Jesli faktycznie tak jak to w kolko powtarzacie cfg nie daje przewagi ani nic to po kiego grzyba tam grzebiecie? Juz raz o to pytalem ale fani "podkrecania" widze przegapili ten fragment. Jesli ja uwazam, ze od kupna nowych butow nie bede szybciej/dluzej biegal to ich NIE KUPUJE. Proste?

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 09:12 
Moderator forum

pzak napisał(a):
Gdyby EA nie chciało, żeby ktoś wykorzystywał opcje w configach, to by takie opcje wbudowało na stałe w grę, bez możliwości zmiany.

Idac dalej twoim twierdzeniem ea chcialo nam dac bugi

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 10:18 

Ja wyslalem maila do EA z prośbą o instrukcje do configow xD

Teraz tak sie zastanawiam, czy tu w tej "Debacie" chodzi o komendy "przystosowujace" łacze czy te bardziej tajne ;]

Tak w ogóle nie rozumiem tłumaczenia ze na Polskich laczach się nic nei da zrobic, ja tam newiem mam ping staly na wszystkich serverach od 15-60 i nie narzekam.... (ping nie skacze od 15 do 60 tylko na różnych serwerach mam taki rozny ping)

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 10:43 

Lailonn napisał(a):
Jesli faktycznie tak jak to w kolko powtarzacie cfg nie daje przewagi ani nic to po kiego grzyba tam grzebiecie? Juz raz o to pytalem ale fani "podkrecania" widze przegapili ten fragment. Jesli ja uwazam, ze od kupna nowych butow nie bede szybciej/dluzej biegal to ich NIE KUPUJE. Proste?

Np jakbys mnie spytal jakies 2 lata temu po co podkręcam kompa i po co siedze cały dzien zeby z 4700mhz zrobic stabilne 4800mhz na moim p4 powiedziałbym Ci ze robie to dla sportu i z czystej ciekawości. W koncu te dodatkowe 100mhz nie dawały mi praktycznie NIC a ryzykowalem skopceniem sprzetu ktory wart byl wtedy niemało. To samo jest z configami, zmieniasz bo moze to cos da ryzykujac banem itp i zmieniasz to dla sportu i czystej ludzkiej ciekawości.

Debatujecie tu o niczym, konfigi sa dostepne do zmiany i kto chce to sobie zmienia, kto uwaza ze to nic nie da lub tez uwaza ze to cziterstwo po prostu tego nie robi. Tyle ode mnie. Załóżcie sobie strone whining.pl żeby każdy mógł wypisać swoje żale i pretensje do świata. Poza tym widze ze osoby ktore nigdy nie uzywaly (przynajmniej tak utrzymuja) configów maja najwiecej do powiedzenia. Cóż lama zawsze musi miec na co zwalic, a to lag, a to config, a to cziter... żal.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 10:48 

Lailonn napisał(a):
Exil w CSie duzo rzeczy juz udupilo Valve(fast-awp np czy insta silencer i kilka innych) a za wiele innych zmian w cfg VAC banuje lub wywala. Czyli argumenty z CSem chybione. Mowienie, ze w Quake cos tam sie da robic(Quake 1-2-3 ?) Ale bodajze starsze czesci juz nie sa wspierane przez ID i chocby tam cziter ala Neo z Matrixa sie pojawil to guzik zrobia.

ja nie mam nic przeciwko banowaniu za name taga, jednak dostosowywanie gry do swojego łącza jest baaaardzo popularne w CS, czy też Quake, a tego nie możesz podważyć, skoro tyle w CS grałeś :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 11:08 

Wszystko fajnie - rozmawiacie sobie tu o płakaniu o czity itp itd, a nikt nie potrafił odnieść się do jednego - zasady CB są w tej kwestii dość dobrze sprecyzowane. I nie ma tu znaczenia czy to coś poprawia (wyrównuje szanse), czy też nie - jest nawet fragment w rulesach na ten temat (nota bene cytowałem wcześniej). Zawsze łatwo trudny temat sprowadzić do płakania sceny i ubliżaniu graczom, którzy coś osiągnęli (niektórzy lubią chyba być uciśnieni?). Niestety sedno sprawy jest inne.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 12:01 

Adasi ale zmieniales cos tam by sie nauczac podkrecac chociazby. Co innego natomiast grzebac w konfigu i to dziwnym trafem przy opcjach odpowiedzialnych za dzialanie gry...Kazdy cheater zaslania sie tym, ze "chcial tylko sprobowac"

Exil ale o ile mi wiadomo to dyskusja i cala "afera" nie dotyczy zmian odpowiedzialnych za lacze lecz za dzialanie gry.

Pominieto w tym wszystkim 1 aspekt. Gracze, ktorzy grywali razem i sie "szanowali" przynajmniej oficjalnie teraz nagle jezdza po sobie jak po psach. Ja wiem, ze hipokryzja jest w modzie ale nie sadzilem, ze jest tak powszechna.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 12:49 

Lailonn - nie bardzo widze różnice. W obu przypadkach kieruje mną ciekawość i nikomu nie wyrządzam krzywdy (tak wiem ze niektórzy uwazaja inaczej) więc w czym problem ?

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 13:20 

Osoba, ktora ma aimbota tez nie wyrzadza nikomu krzywdy wlasciwie. A roznica jest zasadnicza. Mniej wiecej taka jak zmiana cfg przy grze z botami zamiast online. Dziwnym trafem jednak wszyscy tetsuja na innych graczach :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 14:04 

Ja tam nic nie będę zmieniał, bo się nauczyłem grać na tym co mam, i nie mam ochoty znów się uczyć gdzie strzelać, żeby zabić od nowa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 14:26 

Lailonn napisał(a):
Osoba, ktora ma aimbota tez nie wyrzadza nikomu krzywdy wlasciwie.

Niby czemu nie wyrządza? Nie daje najmniejszych szans przeciwnikowi skutecznie działając mu na nerwy a taki konfig działa głównie na psychike osoby go posiadającej.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2