Teraz jest 15 sty 2025, 12:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2007, 21:14 

Maul napisał(a):
Widze że sie wypowiedzieli specjalisci :/ zal chlopaki

własne zdanie nie jest mile widziane , bo nie kumam? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2007, 21:51 

Hej,

Wiem, ze mniej wiecej 1/4 z Was miala klopoty z ogladaniem szakala. jeden z naszych server'ow mial dzis malego laga ;) Dlatego, tez Szakal na FTP trafi jutro, a nie w piatek.

Sorki za konocwe problemy z dzwiekiem:) Niestety ilosc relacji i ich dlugosc przez ostatnie kilka dni, zaskoczyly nie tyle nas, co kondycje mikroportowych baterii i ich ladowarek :wink: Czlowiek uczy sie na bledach!

Jesli chodzi o kontynujacje Szakala, czy inny machina movie, to jesli scena wyrazi chec pomocy napewno podejmiemy sie tego wyzwania. Tym razem jednak, bedziemy odpowiadac za film w calosci. Mozliwe, ze demka byly dla pierwotnych twrocow pelne i klarowne, jak jednak widzieliscie, nam brakowalo wielu ujec. Nastepna produkcja musi byc w znacznie wiekszym stopniu wyrezyserowana.

Pozdrawiam, sawik

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2007, 22:25 

E tam atak na baze zwykły baseraping powinni was skikowac z serwera, btw pierog występował a nie widziałem go na liście płac

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2007, 22:32 

Wlasnie drammich... ataku niestety nie bylo prawie wogole i zwrocilismy na to uwage w czasie rozmowy.

Lista płac zostala wzieta z tego topicu.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2007, 22:50 

A czy można wiedzieć o której "Szakal" zostanie wrzucony na ftp?
Bo nie miałem zaszczytu obejrzenia premiery.

Ostatnio edytowano 16 kwi 2007, 23:43 przez Sprite, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2007, 23:24 

LOL typie, problemy z osobowoscia;s?

quote i [b] bo nie postawilem spacji?

idz spac ok?

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2007, 23:42 

ech... jeśli Cię uraziłem to przepraszam.
Faktycznie zachowałem sie jak 13-sto letnie dziecko.
To chyba z zmęczenia.

Jeszcze raz przepraszam i proszę o podanie godziny (oczywiście jeśli to możliwe) o której "Szakal" zostanie umieszczony na FTP, z góry dziękuję.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2007, 23:43 

jutro po relacjach, czyli okolo 23-24

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2007, 01:36 

Zacznę od początku, czyli od trailera (by Randall). Wersji Pixela oceniać nie będę, ponieważ jego Szakal wyglądałby zupełnie inaczej, co wyraźnie widać po zapowiedziach filmowych.

Budowa nastroju, proporcje pomiędzy akcją i scenami spokojnymi, a do tego jeszcze taka "battlestarowa" muzyka. Sam w sobie jak dla mnie jest świetny. Porównując go z całym filmem (fragmenty trzymają ten poziom - o tym dalej) widać wyraźną różnicę w poziomie.
Mówiąc w dużym skrócie - trailer Randalla jest zbyt dobry ;). Odrobinę zawyża oczekiwania w stosunku do całości, ale taka jest rola zapowiedzi, ma przyciągać widza.

Teraz część "filmowa". Nie oceniam fabuły, bo nie ma to większego sensu. 90s miał wizję nie strzelających apc - ok to przecież jego pomysł. Koncentruję się głównie (w "po drugie") na tym co przeszkadza, a można w stosunkowo prosty sposób zmienić na naprawdę fajne sceny/elementy.

Po pierwsze brawa dla jedynej rozpoznawalnej gwiazdy Szakala - kaczki. Pomimo widocznej straty wątku (albo zapomnienia tekstu) udaje mu się dokończyć swoją relację. Dubel by się przydał.

Po drugie - trzy (;p) główne uwagi:
- Napisy
Te dotyczące fabuły: Wydawały się trochę przydługie, zamiast nich można było jeszcze trochę kaczkę zatrudnić :).
oraz detal: "Film by..." a inne napisy (jeszcze tłumaczenie telewizji po angielsku jest) całkowicie po polsku.

- Wstawki filmowe
Głównie G. W. B. oraz chińska (?) telewizja, zbliżenie satelitą wyszło całkiem ładnie (tylko to abc...). Jak to było w trailerze? Film zrobiony całkowicie w battlefieldzie? ;) Pomysł nie do końca wykorzystany.
Dwie propozycje wzamian/usprawnienia:
a) Podłożyć głos pod scenę z gry - takie niby wiadomości, na dole ekranu lata sobie pasek z informacjami, a G. W. B. ubrany w strój polowy przemawia do narodu.
b) Nałożyć te fragmenty na jakiś telewizor w grze plus odpowiednio zachowująca się widownia do tego. Można by dodać także "publiczną transmisję" tego przemówienia/wiadomości, plac na karkandzie i mashtuurze wydają się do tego celu idealne.

- Nierówny poziom
Jak już wspominałem film jest nierówny. Można go podzielić na kilka części:
początek -> +- koniec walki na moście - Poziom zapowiedzi (by Randall).
pojmanie jeńców, czyli drugie (?) napisy popychające fabułę do przodu - Tak jak wcześniej pisałem ten sposób opowiedzenia tej historii nie przypadł mi do gustu.
przemówienie G. W. B. -> przygotowania i początek ataku na bazę CH -
Początek fragmentu nie najlepszy, od momentu egzekucji wszystko zaczyna iść w dobrym kierunku.
atak na bazę CH -> koniec - Tutaj niestety również nie najlepiej, niby dużo strzelania, wybuchów, a tak naprawdę zero walki.

Po trzecie:
- Podczas ataku na bazę samolot bombarduje zniszczone wcześniej helikoptery?
- W walce na moście brakowało mi jednej sceny z trailera.

Po czwarte, czyli gdzie zalety? Wymienię tylko kilka, każdy widać na pierwszy rzut oka (dosłownie):
- Jest kilka naprawdę fajnych ujęć i scen
- Odpowiednia muzyka
- Momentami świetny klimat
- Kaczka w filmie (;p)

Po piąte:
To, co napisałem powyżej kieruję do Randalla i HS Media, ale także do osób odpowiedzialnych za scenariusz, reżyserię i wszystkie inne rzeczy, na które montażysta otrzymujący materiały nie ma wpływu. Odpowiedzi nie wymagam i nie oczekuję (już widzę te zabijające się tłumy, kto pierwszy), ale liczę na wzięcie tego pod uwagę przy produkcji Szakala 2 (albo innego filmu "z fabułą").

Pora na podsumowanie (w końcu, po szóste):
Pomimo kilku niedociągnięć film, jako całość ogląda się przyjemnie. Na pewno Szakal mógłby być lepszy, nie ma co do tego wątpliwości. Jednak w obecnej sytuacji (zmiana osoby montującej, a co za tym idzie trudność odtworzenia pierwotnej wizji reżysera i scenarzysty bardzo wzrasta) było by to niezwykle trudne. Tym bardziej jeżeli poświęciliście te kilka minut na przeczytanie tego posta, oglądając Szakala nie stracicie dużo więcej.

Teraz dwa słowa do wszystkich osób, które miały wkład w ten film:
Świetna robota.

Po obejrzeniu wersji ściągalnej jeszcze coś napiszę ;)

Na koniec pytanie do sawika: gdzie się podział stary dobry Harry Belafonte towarzyszący do pewnego momentu każdej audycji battlefielda, a teraz nawet jednego małego utworu Harry'ego nie ma? :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2007, 09:47 

Na początek dzięki wszystkim za miłe słowa, ale także za słowa krytyki, bo tak naprawdę to też pomaga a w większości macie rację.

To co zauważył fork powyżej jest jak najbardziej jasne i oczywiste. Ja zmienił bym milion rzeczy w filmie, ale niestety nie miałem na to wpływu.
Trailer oczywiście jest lepszy od samego filmu ale to norma, wystarczy obejrzeć niektóre trailery filmów kinowych i tam jest to samo :P

Niestety nie jestem osobą ze sceny bf2 i nie znam dobrze map, a faktycznie np. pomysł z telewizorkiem jest super, i do wykonania ale nawet nie wiedziałem że coś takiego jest gdzieś, druga sprawa całość odbywała się na jednej mapie i takie skoki w inna mogły by trochę zamieszać.
Cały pomysł z zapożyczeniem tych sekwencji z innych filmów był moim pomysłem i szczerze to jestem średnio z tego zadowolony. Na pewno mogło być to zrobione lepiej, zwłaszcza gdyby od początku była taka koncepcja.
Co do bugów w tym filmie ich jest sporo ale część z nich związana jest z samą grą bf. Np. za szybkie respawny. W jednej scenie coś jest zniszczone, chwilę później znowu się pojawia, tj. te helikoptery, czy jeep. Takie rzecz trzeba wziąć pod uwagę wcześniej.

Ogółem film jest OK, ale można to zrobić lepiej, jest to pierwszy film który miałem okazję montować ale mam ochotę zrobić kolejny. Ja sam zajmuje się robieniem filmów i przy okazji kolejnej produkcji z bf na pewno zrobię wiele rzeczy zupełnie inaczej, trochę bardziej fabularnie.
Wszelkie szczegóły dot rozwoju pomysłu itp będziemy razem z HSTV przedstawiać tutaj i na naszej stronie.
Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2007, 11:19 

Ja bym prosil o link do filmu.

Z tego co tu wyczytalem to widze rozwazania nad dwojka ? Ja bym radzil poczekac na wyjscie moda FH do bf2 i wtedy zrobic filmik pod fabule rozgrywajaca sie od czasow WW II konczac na przyszlosci (tjs. nowy bf) Dalo by to mozliwosc zrealizowania jakiegos naprawde fajnego scenariusza czy to poczynajac od WW II wygranej przez nazistow czy tez cos o walce o jakis potezny artefakt, na przestrzeni wiekow. Wymyslac mozna by dlugo :)

Zastanowcie sie tez czy byli byscie w stanie zrobic wersje z angielskimi dialogami, mysle ,ze bylo by warto.

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2007, 12:17 

Filmu jeszcze nie widzialem ale odpowiem na pare rzeczy ktore tutaj mocno podkreslacie.

Ja napisalem sceniariusz,ustawialem ludzi i sceny.Ponosze za to wszelka odpowiedzialnosc
Wynikle niedociagniecia nie wynikaja z niedbalosci lub nie przemyslanych pomyslow ale ograniczonych mozliwosci gry oraz moich

1.APC nie strzelaja
-nie strzelaja bo na serwerze moze byc tylko 62 osoby grajace.
brak ludzi spowodowal ze wybralem opcje by wojaki strzelaly zamiast sprzetu.
2.jak jason.paury zauwazyl po egezkucji klimat sie psuje.

Psuje sie bo zdjecia robilismy przez 5 godzin i do polowy filmu dobrze mi sie pracowalo z tak liczna grupa ludzi,pozniej robilismy wszystko by to tylko skonczyc.Bo coraz wiecej debilnych zachowan bylo.

Co do SZAKALA 2 to sceniariusz juz dawno zostal napisany i zawiera 3 rozne watki i lokalizacje.3 razy wiecej scen i akcji. Ale czy scena podola temu zadaniu?Jak liczylem to sa 3 dni zdjeci po srednio 3 godziny.
Nie zapominajmy ze serwer dostalismy na ten czas od GamesNETu i to dzieki Dr4go i Patrykowi.Jest teraz taka mozliwosc?
z tego co sie orientuje to nie mamy ani jednej 64slotowki

bledy z jedynki.

za dlugo krecone- trzeba takie filmy podzielic na pare dni zdjeciowych i krecic fragmentami a nie na jeden raz.

bylo pare osob ktore mocno przeszkadzaly a nie bylo kim ich zastapic.

jedna osoba (grupa) prowadzi projekt od poczatku az do konca.

Nie wiem ile sceniariusza i jak film ma sie do pierwowzoru,ale mysle ze go szybko bede mogl ogladnac i skomentowac.
Na razie widzialem tylko zwiastun Randalla i bardzo mi sie spodobal.

co do kolejnej czesci to przydalby sie serwer modyfikowany(wiecej osob,mozliwosci odpalania innych map lub modyfikacji podstawowych)

Wazne tez by graly tylko osoby dojrzale umyslowo i w razie czego czekalo kilka w rezerwie.

Konczac mam nadzieje ze wszystkim wedlug zaslug podziekowano w tym filmie i o nikim nie zapomniano.
Jesli tak sie stalo to bardzo przepraszam i nie bylo to celowe dzialanie.

Sawik dotrzymal slowa i wielki poklon w Twoja strone a widzac zwiastun domyslam sie ze i Randall pokazal klase montazu.
Ale o tym po filmie:)

pozdrawiam i sorrki za mozliwe bledy w tekscie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2007, 15:06 

Wie ktos gdzie moge zobaczysz tego szakalka??
Na youtube i google nie moglem znaleźc
Wy wiecie gdzie go szukać??

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2007, 15:12 

Dziś wieczorem ma być podany link.

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2007, 15:15 
Spamer!

giermen napisał(a):
Wie ktos gdzie moge zobaczysz tego szakalka??
Na youtube i google nie moglem znaleźc
Wy wiecie gdzie go szukać??

w postach sawika :roll:

TU

Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 16:49 przez Blizzard_, łącznie edytowano 10 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2