Teraz jest 18 sty 2025, 00:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 kwi 2007, 15:49 

1) Da się przełączyć z gunnera na pilota w heli i samolocie innym przyciskiem niż F1??(np. na joyu, myszce)

2) Ustawiłem sobie voice chat na joyu, moge do niego wejść ale nie moge nic wybrać... Da się używać voice chata tylko przy pomocy myszki?? Przynajmniej zameldowanie wroga(czyli odpowiednik LPM)?? A może w konsoli da się coś edytować, żeby nie trzeba było wybierać?

3) Mam taki problem, że po naciśnięciu ESC podczas gry(multi i single) wchodzi mi do menu, ale gdy ponownie wciskam ESC, żeby powrócić do gry to czasami jest tak, że wraca do gry i znowu do menu. Może nie tylko ja tak mam?? :roll:

4) Czy mógłby mi ktoś powiedzieć do czego służą we Frapsie te opcje: MinMaxavg, Frametimes, FPS i czy w ustawieniach nagrywania filmów mam coś zmieniać? Na początku miałem: Full-size, detect best sound input i 30fps, ale po jakimś czasie zaczęło się troche przycinać i chciałbym zmiejszyć jakość nagrań bo nie są mi takie potrzebne to jak mam ustawić żeby były jak najlepsze ale żeby nie przycinało? Od czego to w ogóle zależy?? Mój PC: 4x 512MB, AMD X2 3800+, GF 6800GS.

Z góry przepraszam, jeżeli o tym już było na forum, ale trudno w tych offtopach coś konkretnego odnaleźć :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 17:13 

Ad.1:Zmieniasz w ustawieniach sterowania
Ad.2:----------------||------------------------

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 17:31 

KubAbuK napisał(a):
Ad.1:Zmieniasz w ustawieniach sterowania
Ad.2:----------------||------------------------

Gdyby to było takie proste to bym nie pytał. Z pozycji 1 na 2 mogę przejść, ale z 2 na 1 już nie... A voice chat nie reaguje na alternatywny przycisk LPM :?

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 17:37 

Majkel09 napisał(a):
3) Mam taki problem, że po naciśnięciu ESC podczas gry(multi i single) wchodzi mi do menu, ale gdy ponownie wciskam ESC, żeby powrócić do gry to czasami jest tak, że wraca do gry i znowu do menu. Może nie tylko ja tak mam??

4) Czy mógłby mi ktoś powiedzieć do czego służą we Frapsie te opcje: MinMaxavg, Frametimes, FPS i czy w ustawieniach nagrywania filmów mam coś zmieniać? Na początku miałem: Full-size, detect best sound input i 30fps, ale po jakimś czasie zaczęło się troche przycinać i chciałbym zmiejszyć jakość nagrań bo nie są mi takie potrzebne to jak mam ustawić żeby były jak najlepsze ale żeby nie przycinało? Od czego to w ogóle zależy?? Mój PC: 4x 512MB, AMD X2 3800+, GF 6800GS.

@3:

Czasami sie tak zdaza, ale to tylko jak z gry wychodzisz do menu i jeszcze raz szybko wcisniesz esc zaraz po wlaczeniu menu.

@4:

Zmien se na half-size

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 17:47 

Killerek_pl napisał(a):
@3:

Czasami sie tak zdaza, ale to tylko jak z gry wychodzisz do menu i jeszcze raz szybko wcisniesz esc zaraz po wlaczeniu menu.

No tak też się dzieje, ale tak już było wcześniej, teraz mam tak, że nawet jak wszystko na spokojnie robie to czasem mam problem by spowrotem wrócić do gry... Może to błąd nowego patcha?

Cytuj:
@4:

Zmien se na half-size

OK
:mrgreen:

Czekam na dalsze odpowiedzi :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 18:00 
Redaktor Battlefield.pl

FPS - Frames Per Second, czyli ilość klatek na sekundę.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 18:12 

FPS ja bym zostawil na 30, chociaz teraz jak ja nagrywam to tylko i wylacznie 60, ale to dlatego bo mam 250gb dysk :D I nowego kompa :D Wiec moge se pozwolic na to :D

Im wiecej masz ustawionych fps tym wiecej wazy potem plik.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 18:46 

Majkel09 napisał(a):
1) Da się przełączyć z gunnera na pilota w heli i samolocie innym przyciskiem niż F1??(np. na joyu, myszce)

2) Ustawiłem sobie voice chat na joyu, moge do niego wejść ale nie moge nic wybrać... Da się używać voice chata tylko przy pomocy myszki?? Przynajmniej zameldowanie wroga(czyli odpowiednik LPM)?? A może w konsoli da się coś edytować, żeby nie trzeba było wybierać?

Ad 1
Edytujesz w ustawieniach. I musisz ustawić dwa przyciski. Jeden do przejścia na pozycje gunera drugi do powrotu na pozycje pilota. Ale to chyba oczywiste :shock:
Ad.2
Nie da się. Po okrągłym menu da się poruszać tylko myszką.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 19:00 

pasqdnick napisał(a):
Ad 1
Edytujesz w ustawieniach. I musisz ustawić dwa przyciski. Jeden do przejścia na pozycje gunera drugi do powrotu na pozycje pilota. Ale to chyba oczywiste Shocked

No oczywiste, tylko u mnie to nie działa... :omg: Na jakich przyciskach pasqdnick ty masz to ustawione??

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 19:33 

1. Tak pogrzeb w pliku z controlsami
Kod:
Moje dokumenty\Battlefield 2\Profiles\0000\Controls.con

ale uważaj ponad połowa tej sceny uważa to za haxy ... :twisted:
2. j/w
3. Naciśnij raz a nie 100 razy
4. :omg: hlaf-size, no sound (chyba że strasznie tego pragniesz :U) 90fps jeśli możesz (slomo wygląda po kompresji bardzo ładnie oczywiście okupione jest to wielkością pliku).

i jeszcze raz :omg: <3 it

Good Bye

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 19:47 

Jak nie dziala , najpierw wybierz opcje gunner wcisnij ESC wykasuje sie pozyacja i wklep , jesli nie dziala klawisz pokrywa sie z innym , do ktorego juz jakas funkcja jest przypisana.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 19:48 

Majkel09 napisał(a):
pasqdnick napisał(a):
Ad 1
Edytujesz w ustawieniach. I musisz ustawić dwa przyciski. Jeden do przejścia na pozycje gunera drugi do powrotu na pozycje pilota. Ale to chyba oczywiste Shocked

No oczywiste, tylko u mnie to nie działa... :omg: Na jakich przyciskach pasqdnick ty masz to ustawione??

Na klawie? Przeca to wszystko jedno. Na joyu? No to trzeba się pobawić przyciskami na joyu i popatrzeć. Bo się nie zdziwię jeśli jakieś nie będą działać. Tyle że w samolocie to drobna porażka bo i tak musisz rękę na mysz przełożyć przesiadając się na gunnera.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 21:21 

Nie chce mi to działać :cry: Próbowałem już wszystkich klawiszy jakie mam(klawiatura, joy i mysz) i za nic nie moge przełączyć się na Pozycje 1 :(

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2007, 22:01 

Ale nie kumam , zakladajac ze grasz na singlu wchodzisz do heli i co odrazu gunner ? albo ze bot jest pilotem ty gunerem i nie mozesz na pilota zmienic pozycji ? nie mozliwe

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2007, 09:04 

Jestem sam w heli, zmieniam się na gunnera(czyli pozycja 2), moge to zrobic przy pomocy kazdego guzika, strzelam i chcę wrócić na pilota(pozycja 1), bo zaraz heli mi spadnie i w tym momencie jest problem bo moge to zrobić tylko przy pomocy F1. Jest to dla mnie problem bo mam chowaną klawiature w biurku i chciałbym ustawić alternatywe F1 na myszce albo joyu :omg:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2