Teraz jest 25 lis 2024, 01:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 00:25 

Na konstruktywną krytykę zawsze jestem otwarty ale widać dla Ciebie to za trudne :).

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 18:52 

dobra, spokój, takie rzeczy to na priv

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 23:37 

No to na zakonczenie drobnego flame'a konstruktywna krytyka(widac nie dotarla aluzja):

55_Maciek naucz sie czytac i interpretowac regulaminy. Zmniejsz podpis do takiego, ktory jest zgodny z w/w a nastepnie dopiero sugeruj komus, ze jest glupi "bo ty tak mowisz".

Osoba wytykajaca komus bledy w pisowni nie moze sama pisac z bledami bo automatycznie nastawia sie na ataki oraz pokazuje, ze jest najglupsza z danego grona - metafora taka :wink:

eot z mojej strony

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 01:24 
Redaktor Battlefield.pl

eot? konstruktywna krytyka?

Kiedy ty znów go wskrzeszasz wałkując w niczym niezwiązany z tematem wątek regulaminu...
W dodatku cytowany przez Ciebie punkt regulaminu nie został w sposób rażący przez SS_Maciek przekroczony. Obrazek w jego podpisie ma 298x129 13,03 KB, przy maksymalnej wielkości określonej w regulaminie 400x100 pikseli, 150kB i choć ma większą niż ustalono wysokość nie wydaje mi sie by utrudniał w jakikolwiek sposób przeglądanie forum nawet na mojej starej 17" CRT i przy Neostradzie 256. Przynajmniej nikt przed Tobą, gdy widocznie zbrakło Ci innych argumentów, nie skarżył się na niego choć widnieje w mojej sygnaturze ponad rok czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 03:29 

Lailonn napisał(a):
No to na zakonczenie drobnego flame'a konstruktywna krytyka(widac nie dotarla aluzja):

55_Maciek naucz sie czytac i interpretowac regulaminy. Zmniejsz podpis do takiego, ktory jest zgodny z w/w a nastepnie dopiero sugeruj komus, ze jest glupi "bo ty tak mowisz".

Osoba wytykajaca komus bledy w pisowni nie moze sama pisac z bledami bo automatycznie nastawia sie na ataki oraz pokazuje, ze jest najglupsza z danego grona - metafora taka :wink:

eot z mojej strony

Tak apropo czytania i interpretowania regualminu to niestety Ci nie wyszło jak z resztą nie pierwszy raz.
W regulaminie jest napisane "2. Maksymalna łączna wielkość obrazka w podpisie to 400x100 pikseli, 150kB" a nie "2. Maksymalna wielkość obrazka w podpisie to 400x100 pikseli, 150kB" róznica na pozór błaha ale jakże istotna :). Dlatego nowa sygnaturka (a nie podpis jeżeli już chcesz być tak precyzyjny) nie narusza w żaden sposób regulaminu.

ps. Ktoś w końcu zamknie ten temat ??

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 06:28 

Nie pozwola ci na to :)

Bo wg twojej interpretacji dozwolona bylaby sygnaturka 10x4000.

Wygodnie wtedy bedzie ci sie przegladac forum? :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 11:00 
Redaktor Battlefield.pl

Autorom tego zapisu chodziło najwyraźniej o ewentualność gdy w sygnaturce jest kilka obrazków. Zresztą nie popadajmy w skrajności - zdrowy rozsądek przede wszystkim. :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 12:45 
Moderator forum

Żeby było jasne - interpretacja tego przepisu jest jedna. Obrazek w żadnym z wymiarów (x, y, i wielkośc) nie może przekraczac określonego w regulaminie. Inaczej mówiąc, sygnaturki SBS są nieregulaminowe. Ja wiem że nie o wiele, ale są. A to się zawsze zaczyna tak samo, ten przekroczy o 30 px, inny o kolejne 30 i w podpisach lądują wielkie i sporo zajmujące obrazy. Żeby nie popadac w skrajnosc - nie mówię że macie je natychmiast zmienic, ale pomyślcie nad przykrojeniem ich w wolnej chwili.

Tematu nie zamknę bo nowe screeny z FH nadal będą się pojawiac, natomiast ostrzegam że dalsza kłótnia pomiędzy Lailonnem i adwersarzami zakończy się wywalaniem postów. Zatem jak koniec kłótni, to koniec. Z tego co zauwazyłem, to zadeklarowali to wszyscy biorący w niej udział.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 14:03 

e tam Esciu zaraz przypełznie "mistrz intelektu" i się zacznie dopiero :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2007, 09:38 

Flame żenujący gdyż dotyczy gustu a o tym się nie dyskutuje. Jeden woli więcej broni, inny więcej czołgów - ludzka rzecz więc przestańcie się nad tym rozwodzić. Polish show.

Zgadzam się w jednym z EST_PL - już raz postawili na bronie w BF2 i 80% czasu ludzie spędzali na pojedynkach infantry (wiem co mówię bo sam długo i namiętnie grałem), które są zwykłymi shooterami. W BF2 faktycznie dużo czasu poświęcili na bronie i co im z tego wyszło? Wszystkie zbugowane. Nawet ostatni patch nie poprawił zwalonego RPK.
Nawiązując do innego wątku... prosiłbym o nieużywanie sformułowań w stylu "...obrazki SBS" albo "...pozostali forumowicze". Nie polecam nikomu wprowadzania odpowiedzialności zbiorowej. Moje obrazki zawsze są wymiarowe ale wrzuciłeś mnie do jednego worka z tymi, którzy takowych nie mają. Oczywiście to błahostka ale takie podejście szybko przeniesie się na inny wymiar i spowoduje niepotrzebne konflikty.

Ostatnia kwestia dotycząca konstruktywnej krytyki.
NIKT z osób biorących udział w tej niepoważnej wymianie zdań nie kiwnął palcem przy projekcie FH2 i pewnie tego nie zrobi. Tak więc dopóki taki stan rzeczy się nie zmieni nie widzę podstaw do sformułowań w stylu "... powinni coś zrobić", "... powinni pracować nad modelami, powinni, powinni, powinni....". Zero wkładu a wymagania jakby to był autorski projekt każdego z narzekających. Nie wspomnę nawet, że cały team FH2 robi to zupełnie za FRIKO. Swoją drogą jakiś czas temu ogłaszał się ktoś od nich, że potrzebują rąk do pracy przy projekcie. Tam macie pole do popisu.

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2007, 09:53 
Moderator forum

Dobrze, aby zatem nie było odpowiedzialności zbiorowej:

Ten obrazek

Obrazek

jest za duży na sygnaturkę.

Ten obrazek

Obrazek

jest zdecydowanie za duży na sygnaturkę

użytkowników, a szczególnie Pietię, który mocno przekroczył dozwolone rozmiary, proszę o zmianę

Pisząc: "sygnaturki SBS" nie miałem na myśli wszystkich sygnaturek każdego z graczy SBS, a jedynie ten pierwszy obrazek, na którym jest napisane SBS. I stąd wzięło się okreslenie "sygnaturka SBS".

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2007, 10:02 

Oki EST - sprawa wyjaśniona i nie ma już co do tego wracać.
Co do mojej sygnatury - jest zgodna z wymiarami, które można wgrać na forum. Przecież w innym wypadku nie mógłbym tego zrobić. Tak więc co nie jest prawem zabronione jest dozwolone. Jeśli mimo wszystko nadal jest za duża to ustawcie w profilu opcję, która uniemożliwi wgrywanie tak dużych rozmiarów. Zmniejszenie sygnatury to żaden problem ani ujma a z moderatorem nie będę się wdawał w dyskusję, tak więc uczynię to gdy tylko wrócę z pracy do domu 8)

Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2007, 16:44 

Jedziecie takim offtopem, że ja też to zrobie. Pietia, zrobiłeś to o co Cię prosiłem kiedyś na serwerze AK?

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2007, 17:09 

Pietia masz racje rzecz gustu ale :

http://forums.filefront.com/forgotten-h ... dated.html

Pojazdow - 49
Broni - 14
Map - 5

Wyraznie wiec widac, ze pojazdow na pierwszy releas jest juz "dosc" natomiast broni niet. Gdy zamiast nowych pojazdow zaczely pojawiac sie mapy byl to drobny sygnal, ze prace sa na ukonczeniu. Skoro jednak wrocili do pojazdow...

ps. Wgrac mozna duzy podpis ale w regulaminie wyraznie pisze, ze maksimum dozwolone to 400x100 :P

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2007, 21:27 

Lailonn napisał(a):
Pietia masz racje rzecz gustu ale

No właśnie - rzecz gustu...
Nie ma żadnego ale...

8)

Mr. J - oczywiście, że to zrobiłem jak zawsze gdy powiem, że coś zrobię.
Następnego dnia po naszej rozmowie napisałem do nich emaila.
Jak do tej pory brak jakiejkolwiek odpowiedzi.
Jakby co ponowię apel dzisiaj albo jutro wieczorem.

Pzdr

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2