Teraz jest 27 lis 2024, 11:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2003, 20:14 

Cytuj:
a tak przy okazji to nie wiecie, czy w wersji 1.45 dziala tnt jump?
po wylaczeniu FF na 0% i wpisaniu komend admin.soldierffratioonspash 0 i admin.vehicleffratioonspalsh 0 sprobowalem sam na pustej mapce zalozonej w Local Area Network, podlozylem pod siebie ladunki i nic.
A gdy detonowalem ladunki pod pojazdami, to one i tak wybuchaly(pojazdy).

Zadziala w multiplayerowym demie?
Slyszalem ze sa jakies komendy dotyczace grawitacji.Jesli znacie jakies ciekawe komendy, to podajcie , plis.

HELP!!!!!!!

co to ma do tematu?

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2003, 22:50 

nic, ale napisalem "przy okazji" bo nie chce zakladac nowego tematu, bo bedziecie sie czepiac ze to juz bylo, i zebym poszukal na forum(co juz uczynilem ale nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytania)

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 12:56 

Cytuj:
bo bedziecie sie czepiac ze to juz bylo

skoro nie znalazłeś to czemu się mamy czepiać?

ale z litości odpowiem ci...
tnt jump nie działa od bodajże 1.4

w demie może zadziałać, nie próbowałem

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 13:18 

Powiem ci szczerze że strasznie cie nie lubiłem...ale widac ze wkoncu siegnąłes po rozum do głowy jestes na dobrej drodze do "unormalnienia"

Tzeentch trosze poluzuj ta pętle na jego szyji :)...udusimy go wtedy gdy ostro podpadnie

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 13:34 
Moderator forum

Soviet[PL] napisał(a):
Pepesza PPSh41
Radziecki pistolet maszynowy po raz pierwszy użyty podczas gorzkiej dla ZSRR wojny z Finlandia. Napędzany jest prostym mechanizmem odrzutowym,a strzela prezy otwartym zamku. Przelacznik ognia polautomatycznego/w pelni automatycznego znajduje sie w obrebie oslonki spustu co ulatwia dostep. Pojemnosc 71 nabojow. MA ulubiona bron z okresu WWII

Nie był on taki doskonały. Może był prosty w produkcji i niezawodny, ale miał także wady. Jego prymitywna budowa utrudniałą dokładne celowanie, a konstrukcja zamka powodowała stanowczo za dużą szybkostrzelność. Niby dziwne, ale byłą to zła cecha - nie zwiększała znacząco siły ognia, ale za to jeszcze pogarszała celność (przez odrzut) w ogniu ciągłym i wymuszała stosowanie dużego i nieporęcznego magazynka bębnowego (aby użytkownik nie musiał go zmieniać co serię) - sam magazynek zapewne ważył tyle co angielski STEN MK.2 z amunicją. A w walce każdy kilogram dodatkowej wagi obniża mobilność pieszego i zmniejsza jego "siłę bojowa". Przykładowo pepeszka nie była lubiana przez Koreańczyków (będacych zwykle drobnej budowy) podczas wojny w Korei - była dla nich za ciężka.

Jednak mi jej brak w BF-ie - MP.18 w jej zastepstwie to wielka pomyłka.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 13:41 

w demku mi sie udaje, tzn.wyrzuca mnie do góry na wysokość tej wieżyczki na łejk ajlend , ale jak skakać dżipami, czy czołgami ?
jak detonuje pod nimi ładunki to zwyczjnie wybuchają. help me :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 13:43 

M1 Garand iał tez swoje wady...najwieksza to oczywiscie przeładowanie...aby wymienic magazynek najlepiej trzeba było wystrzelac poprzedni

owszem była mozliwosc wymiany magazynka który był niepeły...ale trzeba było wyciagac recznie pocisk po pocisku...no i liczyc sie ze strata palca :P

wiec nic dziwnego ze zołnieze przed akcja woleli wystrzelac w w ziemie 2-3 pozostałe naboje by tylko wsadzic nowy magazynek :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 13:46 

Lee Enfield tez jest wporzo. Karabin powtarzalny, stał sie legenda w swej klasie uzbrojenia. Wyposazony jest w zamek ryglowy i 10-strzalowy magazynek, niezwykle celna i pozbawiona silnego odrzutu,wlasciwego dla innych karabonow o podobnej predkosci wylotowej. :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 13:49 

Tak John Garand uproscil ten magazynek jak tylko sie dalo. Po paru modyfikacjach ta bron stalaby sie jeszcze bardziej smiercionosna. Mimo to M1 zaj..........gnat.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 20:28 

A ja mam takie pytanie:

Skąd wy macie takie info który pistolet/karabin był najlepszy? Co macie może kolekcje uzbrojenia w chacie i udajecie znawców używając informacji z netu?

Sorry jeśli kogoś uraziłem moją wypowiedzią to sorry

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 20:44 

Kaser tak dla rwojej wiadomości to mam sporo książek o giwerach samolotach itp.
Mi się wydaje że próbujesz spamować :>

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2003, 21:17 

thomson i mp 40 rulezz.. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2003, 00:17 
Moderator forum

Kaser napisał(a):
A ja mam takie pytanie:

Skąd wy macie takie info który pistolet/karabin był najlepszy? Co macie może kolekcje uzbrojenia w chacie i udajecie znawców używając informacji z netu?

Na przykład z tąd:

http://world.guns.ru/main-e.htm

Looknij, bo warto.

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2003, 12:31 

_XENA_ napisał(a):
Soviet[PL] napisał(a):
Pepesza PPSh41
Radziecki pistolet maszynowy po raz pierwszy użyty podczas gorzkiej dla ZSRR wojny z Finlandia. Napędzany jest prostym mechanizmem odrzutowym,a strzela prezy otwartym zamku. Przelacznik ognia polautomatycznego/w pelni automatycznego znajduje sie w obrebie oslonki spustu co ulatwia dostep. Pojemnosc 71 nabojow. MA ulubiona bron z okresu WWII

Nie był on taki doskonały. Może był prosty w produkcji i niezawodny, ale miał także wady. Jego prymitywna budowa utrudniałą dokładne celowanie, a konstrukcja zamka powodowała stanowczo za dużą szybkostrzelność. Niby dziwne, ale byłą to zła cecha - nie zwiększała znacząco siły ognia, ale za to jeszcze pogarszała celność (przez odrzut) w ogniu ciągłym i wymuszała stosowanie dużego i nieporęcznego magazynka bębnowego (aby użytkownik nie musiał go zmieniać co serię) - sam magazynek zapewne ważył tyle co angielski STEN MK.2 z amunicją. A w walce każdy kilogram dodatkowej wagi obniża mobilność pieszego i zmniejsza jego "siłę bojowa". Przykładowo pepeszka nie była lubiana przez Koreańczyków (będacych zwykle drobnej budowy) podczas wojny w Korei - była dla nich za ciężka.

Jednak mi jej brak w BF-ie - MP.18 w jej zastepstwie to wielka pomyłka.

Xen sam to napisales czy to cytat?jesli sam pisales, to jestem pelen podziwu :shock:
:wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2003, 13:10 

Rok temu (dokladnie) byl wyswitlany w TV dokument o bitwie pod Lenino. Pewien kombatant wspominal, ze pepesza nie mogla nic zrobic Niemcom. Gdy sie z niej strzelalo, to odrzut byl na tyle spory, ze nie dalo sie trzymac pistoletu w jednej pozycji, co wiecej spust reagowal dosc nerwowo (dokladnie tak jak napisal Xena). Ponoc nawet gdy komus udalo sie strzelac pojedynczymi strzalami, to bron i tak byla daleka od celnej. Takze skwitowal to stwierdzeniem, ze pepesza w zasadzie miala tylko podniesc na duchu atakujacych, jesli wylatywali na rozkaz z okopow i krzyczeli "Uraaaaa!!" i strzelali z niej na oslep w kierunku Niemcow.
...Za to Niemcy dokladnie wtedy wiedzieli skad nastapi natarcie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2