Teraz jest 27 lis 2024, 22:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 17:12 

Lailonn napisał(a):
Wielokrotnie nastawiaja glowe dla naszego bezpieczenstwa. Sluzba nie drozba sie mawia. Policjant jest na kazde zawolanie - taka praca/powolanie.

coś mi się zdaje że mówisz o brytyjskiej policji :P No ale tam zarabiają kilkakrotnie więcej niż nasi kochani policjanci. Polscy policjanci zarabiają mało i pewnie stąd bierze się ich "olewatorskie" podejście do pracy oraz łapówkarstwo. Same przepisy również nie ułatwiają im pracy, rzadko kiedy podejmują pościg za zatrzymanym, bo boją się stłuczki za którą to oni muszą z własnej kieszeni płacić. To co pokazują w programach typu "Pirat" na TVN Turbo to doprawdy rzadkość :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 17:53 

:lol: Nie rozsmieszajcie mnie, do dziś pamietam sytuacje kiedy przez to ze szedlem z 2 browarami do domu zaczeli mnie przeszukiwać (zamkniete, w torebce prosto ze sklepu) albo kiedy Kumpel odprowadzał dziewczyne do domu i zatrzymali ich na przeszukanie czy "nie maja narkotyków" :stupid: Dla mnie gliniaże bo policjanci to za duzo powiedziane to gnojki które się kręcą i zaczepiają tego kto im sie zbyt grożny nie wydaje. O jeszcze jeden przykład 2 ekipy pijące w tym samym miejscu jedna 10 osobowa ostro chlejąca i 3 chłopaków którzy może po 2 browary mieli oczywiście za pice w miejscu publicznym na komente to tych 3 chłlopaków poszło... :| Wszystko to z własnego doświadczenia a nie jakis opowiesci znam, a i by sie więcej znalazło...

EDIT
O jeszcze jedno zatrzymano delara z mojej ulicy na przeszukanie... 1h pózniej widze 2 zjaranych policjantów jadących radiowozem ...

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 18:10 

Sprawa jest prosta, policja musi sobie wyrobić norme. Ludzie muszą widzieć, że coś robią, a co za tym idzie spisują i łapią tych których im wygodniej, a efekt jest ten sam;) ...

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 18:24 

[G-UNIT]Bulletproof napisał(a):
Postraszyłem go że w sądzie sie spotkamy itd.....

ogólnie debile :stupid:

Tak, tak jaki ty odważny jesteś. Debile? Chyba przesadziłeś :) Nie oceniaj wszystkich jedną miarą! W każdej firmie zdarzają się czarne owce.

COLS napisał:
jedyne co potrafią, to robić naloty na mieszkania (i to w większości nieudane) oraz łapać pijanych rowerzystów stupid

Ale bzdury opowiadasz.

Wyspa napisał:
O jeszcze jedno zatrzymano delara z mojej ulicy na przeszukanie... 1h pózniej widze 2 zjaranych policjantów jadących radiowozem ...

I co z tym zrobiłeś? Nic? Zadzwoniłeś tam gdzie trzeba, czyli anonimowo do jednostki nadrzędnej, czyli KWP? Od razu by ich BSW zjadło w całości. A może taka sytuacja w ogóle nie miała miejsca? Question

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 18:48 

$towarzysz$ rozumiem, ze pracujesz w Policji badz tez znasz wielu Policjantow? Bo ja np znam i zlego slowa powiedziec nie moge. Nigdy tez mnie nie przeszukiwano ani nie spisywano. Ale moze dlatego, ze nie chodze z kapturem na glowie i piwem w reku w towarzystwie kilku kolegow o 2 w nocy po miescie.

Pierwszy slysze o tym aby to policjant z wlasnej kieszeni pokrywal koszty jesli przy zatrzymaniu uszkodzi samochod. Inna sprawa, ze Policja stara sie unikac poscigow bo sa zbyt duzem zagrozeniem dla uczestnikow ruchu ale to dotyczy kazdego kraju - nawet w USA skad pochodza te "efektowne" akcje. Jesli juz to policjanci boja sie strzelac ale to przez spoleczenstwo i przepisy. Ilekroc strzela do sciganego tylekroc czytamy "MORDERCY!" "Jak mogli strzelac do nastolatka na motorze? To, ze jechal 220 na godzine i nie zatrzymal sie na zadania policji to zaden powodw do strzelania!!" itp brednie jakie nasze durne spoleczenstwo skejcikowskich lam rzuca na lewo i prawo.

Prawda jest taka, ze 90% spoleczenstwa to banda debili zbyt glupia nawet by pojac otaczajaca rzeczywistosc. Widac to nawet na tym forum gdzie nikt nie zorientowal sie, ze Policja to organ wykonawczy i po prostu wykonuje polecenia.

Wyspa kolejne madre przemyslenia widze. A powiedz ty mi bo ja za krotko zyje najwidoczniej od kiedy to policja przeszukuje samotnie idacego czlowieka bez oznak upojenia alkoholowego w bialy dzien za wracanie ze sklepu z 2 piwami w siatce? Bo jak dotad czegos takiego nie slyszalem. No chyba, ze zapomniales dodac, ze ta i ta 2 opisana sytuacja mialy miejsce w nocy...

Powinny obie grupy trafic na komende, trafila jedna. To chyba normalne - bylo im latwiej? W jaki sposob 2 policjantow mialoby zwinac 10 osob? No mogli wezwac wsparcie(3 radiowozy kolejne) ale wyobrazasz sobie sytuacje gdy 4 radiowozy zaprzegane sa do akcji "picie w miejscu publicznym" ? Dam sobie glowe uciac, ze wiem jakie wtedy bys komentarze pisal.

ps. Rozumiem, ze na czole mieli napisane, ze sa nacpani? Czy tez jechali zygzakiem?
pss. ja bym dal zielone swiatlo do strzelania ostra amunicja w osoby uciekajace policji(niezaleznie od przestepstwa) i gumowa w tych debili na stadionach(bez ostrzezen itp).

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 19:18 
Oldboy Battlefield.pl

Widzę, że temat zszedł na "psy", czyli naszą policję :D

Ja akurat mam same dobre doświadczenia z naszymi porządkowymi. Kiedyś 2 gości po służbie uratowało mnie od straty kilku cennych rzeczy, a ostatnio znaleźli mój rower po roku. Więc nie narzekam... :D

Pamiętajcie, że policjant też człowiek, więc zależy po prostu na kogo się trafi. Jeden to służbista, inny ma to w dupie, kolejny znowu inne podejście, ale w naszym wspaniałym Kaczogrodzie modne jest generalizowanie i powtarzanie tego co wujek kolegi siostry brata chomika psa mamy cioci przyjaciel powiedział :lol:

Nie będzie niczego...

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 20:17 

Piospi napisał(a):
nie lubię za bardzo policji, zamiast łapać twórców napisów to powinni łapać bandziorów którzy dokonują morderstw i włamań :[

ehhh..... to jest Polska i nic na to nie poradzimy :-/

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 20:21 

No ja też mam same pozytywne doświadczenia generalnie ;]

Zresztą swego czasu mieliśmy lekcje informacyjne w szkołach za co moga nas zatrzymać itd. i nie ma się co bulwersowac, to że was legitymują nie oznacza że chcą was zwinąć- często to czysta prewencja.

Co do zwiększania uprawnień to ja tez jestem za, dziwicie się głupio że 2 policjantów nie "zaczepia" 10 osobowej grupy a ciekawe ilu tu kozaków by się na to zdobyło? Prawda jest taka że zanim oni wykonają wszelkie procedury typu wystrzał ostrzegawczy etc. to już dawno by dostali łomot.
A procedur nie da się ominąć
Policja w Polsce to obecnie "ofiary prawa". Przykład?

Osoby poniżej 18 roku życie nie mają prawa przebywać poza domem po godz. 22 bez towarzystwa prawnego opiekuna = jeśli masz mniej niż 18 lat i wylegitymuje Cię policja to patrol ma OBOWIĄZEK dostarczyć Cię do domu. Wiadomo że ten przepis to totalny idiotyzm nieadekwatny do czasów jakie nadeszły ale wystarczy dodać że został on wprowadzony w latach 80.....

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 20:24 

Tom@s napisał(a):
w naszym wspaniałym Kaczogrodzie

za taki tekst miałbyś 3 lata w zawiasach - okażę litość i nie zgłoszę tego na policję :wink: :lol:

na poważnie:
ponoć już strzelają na stadionach gumową amunicją, ale z tego co widze, g*wno to daje. były rozboje, są i będą. szkoda, że nie możemy wziąć przykładu z anglików - tam likwidowani są sami prowokatorzy i na dodatek dostają dożywotni zakaz wstępu na mecze (i ten zakaz jest przestrzegany!)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 20:31 
Oldboy Battlefield.pl

ale tu nie chodzi o tłumienie prowokatorów... Potrzebne są zmiany w PRAWIE, nie w jego egzekucji. Złapać tego czy tamtego to nie jest problem, zwłaszcza w erze wszędobylskich kamer. Problemem jest postawienie zarzutów i udowodnienie gościowi rozboju. Co z tego, że zawiną kolesia za rozbój np. pod wpływem alkoholu, będą chcieli dać go przed 24h sąd, a koleś wystarczy że zażąda badania krwi.. i tym samym będzie czekał na rozprawę jakieś 6 miesięcy po czym umorzą wszystko za "małą szkodliwość społeczną".
Dopóki prawo dopuszcza buble jak absurdalna wg mnie "mała szkodliwość społeczna", to g* się z tym zrobi...

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 20:54 

Nie wiem ja nie mialem pozytywnych spotkań z policja... a naprawde albo u mnie tacy że sie czepiaja byle kogo tylko nie tego co rzeczywiście coś zrobil... o tych grupach to tak ze wczesniej zaplanowali ten nalot b przyjechali furgonetką i z psem 4 policjantów wiec 10 osob mogli zapakowac... ale bylo by za dużo roboty wiec zapakowali 3 z tej drugiej grupy... przeszukiwali mnie zapewne za podejżany ubiór albo co bo nie wiem za co :stupid: Nie chce jechac na stereotypach i nie generalizuje ale mówie iz takie sytuacje się zdażaja bo sam je widzialem ... (mieszkam w takim miejscu iż policja czesto zagląda ale z tego co widze unikaja czepiania sie osob które by mogly im problemy sprawic... szukaja frajerów po prostu) Po prostu sądze że powinii lepiej sprawdzac funkcjonariuszy... Pewnie wynika to z tego iż policje w mojej okolicy widze ich czasami nawet 2-3 razy dziennie i adekwatnie częsciej widze uchybienia.
PS. Nie wlocze sie po nocy bo nie mam powodu... Osobistych utarczek oprocz tego bezsensownego przeszukiwania tez nie mialem... a naprawde czasami nie wiem czy sie smiac czy plakac jak widze to co u mnie policja wyrabia...Pozatym wiekszosc dotyczy rutynowych patroli, nie wypowiadalem sie na temat zorganizowanych akcjii moze oprocz tej z pijacymi grupami choć i to moze po prostu furgonetka byla w poblizu a jacys tajniacy zgłosili zeby sie tym zajac (tajniakow u nas duzo :wink: )

Ostatnio edytowano 19 maja 2007, 21:32 przez Wyspa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 20:56 

Tom@s napisał(a):
powtarzanie tego co wujek kolegi siostry brata chomika psa mamy cioci przyjaciel powiedział

czyli powiedział to pies mamy, a jednocześnie przyjaciel ciotki(siostry mamy) :P :lol:

niezły tekst:P

wracając do TEMATU!!! takiego posunięcia można było się spodziewać, ściąganie napisów bardzo ułatwiało oglądanie filmów, które były jakby nie patrzeć rozprowadzane nielegalnie:)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 21:20 

Lailonn napisał(a):
$towarzysz$ Bo ja np znam i zlego slowa powiedziec nie moge.

widocznie mieszkasz w mieście gdzie policja coś robi

Lailonn napisał(a):
$towarzysz$ rozumiem, ze pracujesz w Policji badz tez znasz wielu Policjantow?

aż tak to jeszcze nie zgłupiałem

Lailonn napisał(a):
chodze z kapturem na glowie i piwem w reku w towarzystwie kilku kolegow o 2 w nocy po miescie.

rozumiem że nawiązujesz do mnie, tu cię zaskoczę, wole siedzieć przed kompem niż włóczyć się w ciemną noc z kumplami. Po za tym mam wyjątkowo słabą podatność na alkohol

Lailonn napisał(a):
Pierwszy slysze o tym aby to policjant z wlasnej kieszeni pokrywal koszty jesli przy zatrzymaniu uszkodzi samochod. Inna sprawa, ze Policja stara sie unikac poscigow bo sa zbyt duzem zagrozeniem dla uczestnikow ruchu ale to dotyczy kazdego kraju - nawet w USA skad pochodza te "efektowne" akcje.

http://www.gu.com.pl/index.php?option=c ... Itemid=148

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, 21:22 

dudus81 napisał(a):
wracając do TEMATU!!! takiego posunięcia można było się spodziewać, ściąganie napisów bardzo ułatwiało oglądanie filmów, które były jakby nie patrzeć rozprowadzane nielegalnie:)

Ale co to da? Napisy będą tak czy siak. Tylko, że mogły być legalne, zaś teraz będą "nielegalne" i wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2007, 09:12 

$towarzysz$ wklejasz cosi nawet nie rozumiesz co.

Cytuj:
W razie winy nieumyślnej odszkodowanie nie może przewyższać kwoty trzymiesięcznego uposażenia.

Cytuj:
Nie ponosi jej natomiast za szkodę związaną z działaniem w granicach dopuszczalnego ryzyka.

Cytuj:
Obecnie funkcjonariusze sami płacą za szkody wyrządzone z ich winy w służbowych pojazdach, np. z powodu wypadków.

Pościg za przestepca nie jest z winy policjanta!! Zreszta powtarzam. W kazdym kraju policja unika poscigow poniewaz sa zbyt duzym zagrozeniem dla uczestnikow ruchu.

Co do ubioru itd to nie nawiazywalem do ciebie lecz ogolnie pisalem. 90% znanych mi przypadkow "niewinnie spisanych(tez mi problem)" to wlasnie zakapturzone skejciki z piwkiem w reku w parku o 3 w nocy.

Wyspa ja ci nawet wierze, ze sa policjanci, ktorzy nie spelniaja pokrywanych w nich nadziei ale nie wolno generalizowac i obrazac calej grupy, ktora niejednokrotnie naraza zdrowie i zycie dla naszego dobra!!

Cytuj:
(mieszkam w takim miejscu iż policja czesto zagląda ale z tego co widze unikaja czepiania sie osob które by mogly im problemy sprawic... szukaja frajerów po prostu)

A moze sie po prostu boja? Skoro masz taka fajna okolice to moze policjanci boja sie, ze gdy kogos udupia to moga miec "gosci" w domu? Policjant zarabia niewiele ponad tysiac. Za taka kase kto z was by nadstawial karku? A oni to robia...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2