$towarzysz$ wklejasz cosi nawet nie rozumiesz co.
Cytuj:
W razie winy nieumyślnej odszkodowanie nie może przewyższać kwoty trzymiesięcznego uposażenia.
Cytuj:
Nie ponosi jej natomiast za szkodę związaną z działaniem w granicach dopuszczalnego ryzyka.
Cytuj:
Obecnie funkcjonariusze sami płacą za szkody wyrządzone z ich winy w służbowych pojazdach, np. z powodu wypadków.
Pościg za przestepca nie jest z winy policjanta!! Zreszta powtarzam. W kazdym kraju policja unika poscigow poniewaz sa zbyt duzym zagrozeniem dla uczestnikow ruchu.
Co do ubioru itd to nie nawiazywalem do ciebie lecz ogolnie pisalem. 90% znanych mi przypadkow "niewinnie spisanych(tez mi problem)" to wlasnie zakapturzone skejciki z piwkiem w reku w parku o 3 w nocy.
Wyspa ja ci nawet wierze, ze sa policjanci, ktorzy nie spelniaja pokrywanych w nich nadziei ale nie wolno generalizowac i obrazac calej grupy, ktora niejednokrotnie naraza zdrowie i zycie dla naszego dobra!!
Cytuj:
(mieszkam w takim miejscu iż policja czesto zagląda ale z tego co widze unikaja czepiania sie osob które by mogly im problemy sprawic... szukaja frajerów po prostu)
A moze sie po prostu boja? Skoro masz taka fajna okolice to moze policjanci boja sie, ze gdy kogos udupia to moga miec "gosci" w domu? Policjant zarabia niewiele ponad tysiac. Za taka kase kto z was by nadstawial karku? A oni to robia...