Teraz jest 27 lip 2025, 21:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 13:26 

Cravic napisał(a):
I wojna to byłoby coś bo jedyna gra o tym konflikcie jaką znam to RTS World War I. Jednak trzeba przyznać że zrobienie takiej broni jak szable albo gaz musztardowy w FPS łatwym by nie było :) pozatym to była wojna pozycyjna a takiego czegoś nie da się wdrożyć do FPS sieciowego bez utraty dynamizmu gry..

Do BF1942 był mod BF1918. Nawet w to grałem, całkiem sympatyczne, choć może przeniesienie w takie realia (niska celność i długie przeładowywanie broni, niezbyt groźne pojazdy itd.) dawało dość zabawne efekty - pamiętam jak z jakimś gościem chyba ze 3-4 minuty skakaliśmy wokół siebie usiłując przeładować karabin i jeszcze celnie strzelić. Ale gdyby to dopracować, dodać iperyt, sterowce i co ciekawsze pola walk, to mogłoby to być naprawdę niezłe.
Ale wątpię by EA ryzykowała wypuszczając grę w jakichś nietypowych realiach. Wojny napoleońskie czy Średniowiecze raczej odpadają :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 13:34 
Moderator forum

Aproxymat napisał(a):
Ale gdyby to dopracować, dodać iperyt, sterowce

Sam latałem sterowcem w tym modzie. Chyba nawet nad Bocage :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 14:06 

Rutford napisał(a):
...Co do tej ankiety. Ja osobiście zagłosowałem za kosmitami. Ale muszę się usprawiedliwić. Nie chodziło mi tu o walkę stricte ludzie-kosmici. Choć to nie musi być głupi pomysł :wink: Ja miałem na myśli takie coś, co jakoś odnosiło by się do poprzednich. Tak jak to ma miejsce teraz i jest w miarę realne.
Czyli: Ziemia zniszczona wieloletnią wojną o zasoby. UE i KPA zaczynają kolonizować pobliskie planety (galaktyki :)) i tam szukać miejsca do życia. Wojna ogarnia kosmos.
Coś w tą stronę :P A nie jak większość myśli... Zielone ufole sięgające do pasa człowiekowi z czarnymi gałami wielkości talerza strzelające laserem z palca i srające plazma :stupid: Uff przebrnąłem :D

W sumie może to by i było nawet ciekawe. Fabuła na kształt powieści Gordona R. Dicksona pt. "Żołnierzu nie pytaj" i całej sagi o żołnierzach z Dorsai. Z tym, że w/g mnie powinno to być okraszone sosem bez dodatków w rodzaju pól ochronnych, dział laserowych, grawitacyjnych pojazdów :? . Ktoś mógłby zapytać...ale w przyszłości napewno mają takie zabawki :x ... A ja odpowiem...czy w Obcym też mieli? :D

A tu dla zainteresowanych hymn

"Żołnierzu nie pytaj ni jutro ni dziś, dokąd idą na wojnę sztandary, do walki z anarchem co dzień trzeba iść, uderz i nie znaj w ciosach miary. I sława i honor i chwała i zysk, igraszki miedziaka nie warte, pełń swa powinność i nie złota błysk, lecz życie postaw na karte. Troska i krew, cierpienie aż po kres przypadły nam wszystkim w udziale, w pierś wroga wymierz obnażony miecz, nim padniesz w bitewnym zapale. Taki żołnierzy nasz Pańskich jest los, gdy staniem u podnóży tronu, ochrzczonym krwią własną rozkaże nam głos, wejść samym do Bożego Domu."

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 14:08 

Watpie aby byli to kosmici, takie cos wychodzi w etqw, po co tworzyc rownolegly tytul o tym samym ? Szczerze powiem, ze moim zdaniem bf to jednak namiastka pewnego realizmu, czolgi, walki piechoty i ew. niedaleka przyszlosc. Wybieganie o te kilkaset lat dalej raczej nie przysporzy grze wielu zwolennikow bo fanow tej seri przyciagala mozliwosc wziecia udzialu w realnym konflikcie...
Prawda jest jednak taka, ze tytual musi byc przede wszystkich grywalny i dobrze zrobiony, wowczas gracze moga przymknac oko na nie dokonca odpowiadajacy im klimat.

ps. chce bf3 a'la fallout - postapokaliptyczny klimat to jest to, w innym wypadku poprosze Irak. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 14:25 

EST_PL napisał(a):
Aproxymat napisał(a):
Ale gdyby to dopracować, dodać iperyt, sterowce

Sam latałem sterowcem w tym modzie. Chyba nawet nad Bocage :)

Fakt, były mapy z latadłami. :) To nie był jednak bardzo popularny mod. Jak się znalazło ze 2 serwery z "populacją" to już był sukces.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 17:16 

Osobiście uważam że BF już jest wypalony i wątpie żebym kupił kolejną część która wyjdzie na polskim rynku. A te Bad Comapny czy jak to się zwie IMO wygląda bardzo nieciekawie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, 19:32 

nowy BF bedzie na enginie Crysisa i bedzie powiązany z inną grą.

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 08:39 

Zaczynacie się powtarzać...

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 09:46 

Możliwych dróg jest kilka, z czego większość niezbyt realna. EA może zrobić z BF coś co dzieje się z grami typu FIFA - co rok nowe wersje tego samego. To dosyć asekurancka metoda - ani tym nie zyska się gwałtownie nowych klientów, ani nie powali konkurencji na kolana. Ale za to można liczyć na stałą i wierną grupę graczy. Może stwierdzić, że formuła BF się wyczerpała, albo wkrótce wyczerpie i dać sobie spokój, przeznaczając czas i środki na zupełnie inne projekty. Może uznać, że co prawda w BF już nic nowego się nie wymyśli, ale da się jeszcze coś zarobić odgrzewając to co przyniosło jakiś sukces na samym początku - czyli wchodzi w grę zrobienie BF1942 w nowej lepszej szacie graficznej itd.
Może przyjąć taktykę ryzykancką - zrobić nowego BF w jakiejś radykalnie odmiennej wersji (nie mówię od razu o przerobieniu na strategię turową, ale jakiś szok dla graczy w tym stylu), postawić na rewolucję, z ryzykiem, że rzecz zakończy się totalnym fiaskiem....

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 21:09 

Aproxymat napisał(a):
(nie mówię od razu o przerobieniu na strategię turową, ale jakiś szok dla graczy w tym stylu)

Wiem, że nie mówisz ale nie kracz :P Jak to czytałem to mi się włosy zjeżyły na całym ciele i dostałem gęsiej skórki... Strategia turowa to ZŁO... SZATAN!! :evil:

To ja już wolę kosmitów ><
Aha przyszło mi jeszcze coś do głowy... Idąc w tym kierunku może ktoś zrobi z FIFY strategię turową?? :stupid:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 21:30 

:D Nie FIFA to idea: "Sprzedajemy co roku to samo, co najwyżej zmieniamy jakieś drobiazgi". Tam raczej nikt niczego nie zaryzykuje.
Ale zdarzały się w historii gier takie radykalne rewolucje - jak ktoś pamięta co się działo z serią XCOM (czy też UFO) na przykład - z turowej strategii - na symulator pojazdów kosmicznych. Spróbowałem sobie wyobrazić BF jako strategię turową (właściwie taką taktyczną), to mogłoby działać, tyle że chyba niewielu skusiłoby się na coś takiego :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 22:43 
Oldboy Battlefield.pl

No ale w przypadku UFO X-Com, zmiana zabiła tą serię :/

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 23:16 

Niestety, takich przykładów można i więcej znaleźć. Strategia turowa raczej BF-owi nie grozi, ale jakieś przesunięcie go jeszcze bardziej w stronę arkadówki dla 10-latków, kto wie? (ja wiem, że 10-latki grywają też i w BF-a, choć nie powinny, mam na myśli obniżenie poziomu trudności i stawianie raczej na różne błyskotki niż na przyjemność grania.. )

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 23:20 

Aproxymat napisał(a):
:D Nie FIFA to idea: "Sprzedajemy co roku to samo, co najwyżej zmieniamy jakieś drobiazgi". Tam raczej nikt niczego nie zaryzykuje.
Ale zdarzały się w historii gier takie radykalne rewolucje - jak ktoś pamięta co się działo z serią XCOM (czy też UFO) na przykład - z turowej strategii - na symulator pojazdów kosmicznych. Spróbowałem sobie wyobrazić BF jako strategię turową (właściwie taką taktyczną), to mogłoby działać, tyle że chyba niewielu skusiłoby się na coś takiego :D

chce tę gre już!!! :P

szczerze to bym w takie coś z chęcią zagrał ;]

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 09:40 

No to przy okazji włączę fotoszopa i zrobię taki montaż: BF na siatce heksagonalnej :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2