Witam obie zwaśnione strony.
Zostawię tylko jednego posta bo SBS został zahaczony w bodajże dwóch poprzednich. Z mojej strony nic nie zostało odebrane w negatywnym świetle albo osobiście. Jestem przede wszystkim zaskoczony Waszą produktywnością w ciągu ostatnich -nastu godzin
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ruch w zakładce mody/FH jakiego już od dawna nie było. Ale do rzeczy.
Wydaje mi się, że coś tam mogę napisać w temacie gdyż 2 lub 3 krotnie wspierałem swoją skromną osobą klan FHVS podczas sparów z eXavs. Chłopaki prosili o wsparcie więc jak mogłem odmówić okazji do poćwiczenia swoich własnych umiejętności, pomagając przy tym drugiej osobie. I to jeszcze grając przeciwko jednemu z obecnie najmocniejszych polskich klanów FH! Cóż za okazja.
No i w zasadzie to zdanie, a raczej stwierdzenie oczywistego faktu jest, w moim przekonaniu, główną przyczyną tego konfliktu, który chyba narastał od jakiegoś czasu. Może nie konfliktu samego w sobie ale przekonanie graczy FHVS, że eXavs czituje.
"
grając przeciwko jednemu z obecnie najmocniejszych polskich klanów FH!"
No cóż -taka jest właśnie prawda. eXavs mają zgrany team. Przede wszystkim stały team, który jest "umawialny". Do tego dochodzi wysoki skill poszczególnych graczy. I powstaje mieszanka, którą mam czasami okazję obserwować w akcji.
Słowo do FHVS:
Panowie, eXavs jest dobrym teamem. Naprawdę potrafią spuścić rzetelny łomot. Ani razu nie dopatrzyłem się u nich niczego co mogłoby się chociaż zbliżyć do definicji przegięcia pały, a gdzie tam dopiero czitowania. Takie jest moje zdanie. Co do rapeingu głównej przy pomocy lotnictwa to jest on jak najbardziej dopuszczalny. Nigdy nie spotkałem się z protestem z tego powodu. Samoloty zawsze mogły łoić główną. "Zawsze" tzn odkąd gram w teamowych sparach. Nie jestem jedynie pewien co do artylerii ale to już raczej kwestia dogadania przed sparem. Zgadzam się również w 100% co do jobów na serwerze. Nie ma żadnego wytłumaczenia dla chamstwa. Jeśli ktoś jest zdenerwowany to jedno ale obrażanie innych to już osobna kwestia. I dotyczy to obu stron. Zarówno na serwie jak i na forum. To po prostu świadczy o Was samych.
Słowo do eXavs:
Więcej dystansu Panowie. Przecież sami wiecie najlepiej jak jest.
Dajecie się sprowokować i wciągnąć w niepotrzebną dyskusję.
A teraz
słowo na niedzielę ode mnie w związku z zahaczeniem SBS, o czym wspomniałem już powyżej. Napiszę to tylko raz, chociaż uważam, że i tak nie powinno się to w ogóle pojawić. NIGDY nie powiedziałem, zasugerowałem, dałem do zrozumienia ani nawet nie pomyślałem, że ktokolwiek z eXavs mógłby czitować. Normalnie śmiać mi się chce. Równie dobrze mogliby to samo powiedzieć o mnie eXavs gdy na Meusie stałem M36 na wzgórzu i zdejmowałem kolejne pantery i tygrysy pojedynczym strzałem na linii horyzontu. A wystarczy wiedzieć gdzie i w co z jakiej broni celować.
No cóż to tyle w temacie. Nie bierzecie tego wszystkiego bardzo do siebie. Nikogo nie chcę również przypadkiem urazić swoim postem. Myślę, że CL obu klanów powinni powiedzieć wzajemnie sry i zakończyć temat.
Pozdrowienia