Teraz jest 16 kwi 2025, 14:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 09:13 

qubix napisał(a):
Banowanie za przypadkowe TK to jest idiotyzm...
chcialbym zauwazyc ze Polska scena BFa nie pęka w szwach od graczy....

Najbardziej porąbane jest banowanie za klnięcie...kazdy klnie i nie róbmy z siebie swiętoszków...
no ale że niektórzy az sie proszą o bana ,to inna bajka....

PS-ja kiedys dostalem kicka na meczu klanowym...

no qubix bez jaj przeklinasz przed monitorem, a pisac przecierz nie musisz zreszta pier leca 2 kiki jezeli jakis ban poleci za przeklenstwo, panowie nie przenosmy ulicy na servery :twisted:

raz wywalilem typa z rzedu 2 razy za to samo, no mial pecha bo wszedl 3 raz i nadal to samo robil :twisted:

co do zycia, wez lolku nie przesadzaj bo ostatni tez zabijales kolege z mojego klanu twierdzac ze cie on tez zabil, wiec nie siciemniaj.
masz szczecie ze to ja na ciebie nie trafilem tylko kots lagodniesz

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 09:51 

kriz napisał(a):
Raczej nie, sprawdzilem.

Kilka faktów potwierdzających moją tezę:

- zyciejestpiekne zna osoby ze sceny, pokrewieństwo między Nazinem a Michałem etc.
- Zarejestrował się pod nickiem zyciejestpiekne zaraz po zdarzeniu na serwerze;
- Skoro orientuje się w sytuacji na tej scenie, musiał znać ją już wcześniej;
- Na serwerach pod tym nickiem pojawia się dopiero od października http://bftracks.net/appl/bft/Player/view/1248466 lub http://bftracks.net/appl/bft/Player/view/1303141

Biorąc pod uwagę powyższe istnieje duże prawdopodobieństwo, iż jest to znany nam już gracz (piszący swoje posty na forum z innego miejsca) Ale oczywiście mogę być w błędzie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 10:52 

Samo życie :) Zabijam żeby żyć...

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 11:14 

Kickowanie za bluzganie - lojalnie ostrzegam, że nie toleruję bluzgania na serwerze. IRL klnę jak szewc, ale nie muszę mieć tego samego w grze. Kląć sobie można do monitora (co i sam czynię ;) ) albo przy znajomych na TSie, ale nie na publicznym serwerze. Uczulam wszystkich na tę moją przypadłość. Zawsze ostrzegam zanim kicknę, oczywiście.

Druga rzecz, której nie toleruję - kampowanie spawna przeciwnika (nieprzejmowalnego) za pomocą czołgu. Tu już nie ostrzegam, bo piany na pysku dostaję od takiego zachowania.

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 11:16 

Aha, jeszcze a propos zakładającego wątek - kolego sympatyczny, niezależnie od tego, czy dostałeś bana słusznie czy nie (a moim zdaniem przesłusznie wręcz), to zakładanie takich wątków kończy się zawsze tak samo. Domyśl się jak.

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 11:28 

qubix napisał(a):
(...)Najbardziej porąbane jest banowanie za klnięcie...kazdy klnie i nie róbmy z siebie swiętoszków(...)

Wypraszam sobie takie generalizowanie. :!:

Teza, iż każdy klnie raczej nie może się ostać. Nie klnę w życiu osobistym i tym bardziej nie używam wulgaryzmów na serwerach, a grając w Battlefield 1942 poznałem wiele kulturalnych osób, które nie plamią się używając słów wulgarnych i powszechnie uznanych za obelżywe.

To, że czasem pojawią się jednostki aspołeczne nie może rzutować na wszystkich grających. Jeśli ktoś używa niecenzuralnego słownictwa publicznie w stosunku do nieznanych osób, w dużej mierze świadczy o jego kulturze osobistej i wychowaniu. Swoim zachowaniem wystawia świadectwo o sobie.

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 12:08 

Grałem wtedy na serwerze ja doszło do scysji między zyciejestpiekne, a
Michałem. Skarżenie się teraz tego pierwszego za dostanie bana jest niezłą bezczelnością, bo wyraźnie sobie na niego zasłużył. Wiadomo wypadki zabicia członka swojej drużyny zdarzają się. Po nich często denat wyraża swoje niezadowolenie (wiadomo grają emocje, ale dobrze jak jest to krótkie i kulturalne). Winny co najwyżej przeprasza i się temat kończy.

Tak bywa najczęściej, ale tu tak nie było. Michał burknął z niezadowoleniem na swoje zestrzelenie, a zyciejestpiekne nie przepraszał, ale ripostował w buraczanym stylu. Co więcej ciągnął długo ten temat, darł się, wyśmiewał się i rzucał ordynarne zwroty na Michała, choć ten już go ignorował. Tu już ban należy się przynajmniej za przeszkadzanie reszcie w grze i chamskie zachowanie. Najgorsze, że człowiek nawet teraz się nie zreflektował tylko tworzy topic na liście ukazując swoją niewinność, straszy, że będzie się pojawiał pod różnym nickami i się mścił. Pełny infantylizm.

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 12:16 

Praetorius napisał(a):
Szósty zmysł podpowiada mi, że zyciejestpiekne to gracz, który udziela się pod innym nickiem na tym forum, i raczej gra w BF od dłuższego czasu, pewnie nawet w którymś z polskich klanów :wink:

"Zycie jest piekne" juz nieraz przedstawial sie na serwie jako Art(one) i ja takiego gracza pamietam. Ostatnio byl dosc zabawny z powiedzeniem "lezec" i jakos nie odczulem, jego hamstwa oprocz dobrej gry. Poza tym kazdy moze miec gorszy dzien, ale chyba polecilo za duzo ostrych slow (wszedlem akurat na serwer juz w momencie wyzwisk, nie widzialem poczatku).

PostNapisane: 30 paź 2003, 13:13 

Clone mam nadzieje że nie masz na myśli mnie :) , pewnie zbieg okoliczności
ale zawsze się jakies chamstwo sie zdarza i to coraz częściej , jak ktoś chce bluzgać to niech idzie po bluzgać na angielskie czy niemieckie servery :)
tam go przynajmniej nie rozumią:)

...

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 13:22 
Moderator forum

z tego co czytam to nie zdejmowalbym gosciowi bana, jakis cwaniak myslal ze porobi sobie trzode i pobluzga pod fake nickiem a tu taki zonk, jak bedzie TK robil to sie bedzie banowalo wszystkie jego ksywki po kolei, a w ogole to trzeba byc niezlym lolkiem zeby bluzgac na ludzi za swoje TK a potem jeszcze plakac na forum ze sie dostalo bana, żenada :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 13:28 

eheh.. mi czasami puszczaja nerwy i bluzgam na tych zagraniczniakow tkowców... nie banujcie mnie za to przypadkiem :D(kick moze byc na opamietanie:)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 13:35 

Niestety nie znam skali problemu "bluzgania" na naszych serwerkach, bo głównie pastwię sie nad DC i raczej tam gdzie jest spory tłok.
Jeżeli zrobię coś głupiego to walę tekst, tak jak stoi: "Sh%#t", "f%3k" itp. i do tego jakiś złośliwy komentarz odnośnie moich skromnych umiejętności :oops: Jak mnie jakiś "drużynowy" trafi w plery (bez jakiegoś wyraźnego powodu) i nie zobaczę "Sry!" to rzucam krótko: "WTF?".
Jak widzicie leciutko kamufluję "bluzga" i na szczęście nie muszę używać takich aspołecznych (jak to ładnie określił Praetorius) wyrażeń zbyt często, ale się zdarza. Nikt mnie jeszcze za to nie opierdzielił, ale muszę zapytać...
Czy te moje zwrociki jeszcze się mieszczą w ramach norm obyczajowych na naszych serwach czy też już tylko za to spotkałby mnie kiczek i banek?
Pytam, bo się właśnie zastanawiam nad odpaleniem czystego beefka i walki z tu obecnymi Wielkimi Naszej Sceny :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 13:42 

boby: Sam powinienes miec swoje wyobrazenie na ten temat i znac granice dobrego smaku - gdzie sie konczy zabawa i zaczyna chamstwo. Taki `szit` czy `fak` nikomu nie zaszkodzil, ale swoja droga po co wypisywac te brednie i zasmiecac czata? Ja tego nie lubie. Sam wiele razy mam ochote napisac co mysle o niektorych graczach ale sie powstrzymuje :) Tez jestem nerwowy, ale trzeba umiec nad soba panowac (dlatego aktywacje glosu na TSie mam na klawisz heheh) Ludzie, jak chcecie sobie pomarudzic jacy to jestescie kiepscy lub ogolnie porzucac miesem to sobie zalozcie czata na ircu a nie zasmiecajcie bfowego, ktory ma duzo wazniejseze zadanie.

To tyle.

Chamstwa nie lubie.

Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 14:00 

Ja moze cos od siebie...
1. Ja raczej przymykam oko, gdy widze bluzg, 1 - 2. gdy widze wiecej, zwracam uwage. jak nie pomaga, kick. banuje tylko tych, ktorzy obrazaja kogos lub caly polski narod (zdarza sie czasem). wtedy nawet nie uprzedzam. zreszta taki koles wchodzi na serwer nie pograc a pobluzgac, wiec nie mam zadnych wyrzutow sumienia.
2. Kickuje oczywiscie za TK, gdy nie jest ustawiony automatyczny kick za okreslona ilosc punktow na minusie (-7), co czasem sie zadarza, gdyz po klanowce nie kazdy pamieta, zeby to zaznaczyc ponownie. dlatego nie placzcie, ze zrobiliscie 4 TK w nieszczesliwych okolicznosciach, niechcacy i dostaliscie kicka. od tego sie nie umiera. po prostu pech a jest to bardzo dobre zabezpieczenie przed goscmi, ktorzy przychodza sie powyżywać na swoich i zepsuć komuś grę.
3. Bardzo, ale to bardzo nie lubię, gdy dostanę serię w plecy spiesząc się do jakiegoś pojazdu (oczywiście od gracza ze swojej drużyny). Dlatego od razu leci często ban (kick, jeśli wiem, że Polak :) ). Nie zdziwcie się. Jak się delikwent zgłosi, wykaże skruchę i da IP - odbanuję.
4. Admin czasem nie może osądzić, czy dany gość mając np -8 pktów robi to celowo, czy nie. albo w innej sytuacji, nie zawsze jest w stanie dobrze jąocenićę i działa intuicyjnie. Jednak adminów nie jest dużo i są to zaufani ludzie, znają zasady. Aczkolwiek nie są nieomylni, miejcie to na względzie. Zdecydowanie bez nich było by naprawdę źle.
5. Tacy panowie jak zycie.jest.piekne (vel warka.do.boju) wzbudzają we mnie współczucie. Serwer służy do gry i tylko do tego. Jeszcze raz o nim źle usłysze i zajmę się tym na poważne.
6. jeśli macie jakieś nieprzyjemne sytuacje, tak jak Michał, proszę robić screeny ze zdarzeniem (czat, tabela wyników) i mi nadesłac. Mając taki dowód wyciagnę konsekwencje. W logach jest bardzo dużo informacji. Nie będę jednak tracił czasu na akcje typu "on mi powiedział dupa". czy coś w tym stylu. także apeluję o rozsądek. z mojej strony zalecam ignorowanie debili (tzn tego co mówią). są to zakompleksione jednostki, którym się przytakuje i szkoda w ogóle zwracać na nich uwagę. no chyba, że przeszkadzają w grze, wtedy już jedziemy z gościem.

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2003, 14:05 
Oldboy Battlefield.pl

widze ze dyskusja zeszla na uzalanie... hmm wiec mysle ze przydal by sie system wtmiany zbanowanych ip wiec... ja zaczynam...
aktualnie na serverze F... :lol: IRS :wink: po malym nieporozumieniu sa zbanowane nastepujace ip:
admin.addAddressToBanList 213.41.152.233:0
admin.addAddressToBanList 217.225.193.219:0
admin.addAddressToBanList 65.165.186.75:0
admin.addAddressToBanList 67.23.3.60:0
admin.addAddressToBanList 68.36.46.69:0

malo... ale zasluzone...
prosze o wiecej... ew o tlumaczenia sie... :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2