Teraz jest 17 lis 2024, 09:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 15:33 

LiD, w ostatecznosci PO

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 15:39 

Hmm ostatnio slysze cala mase osob, ktore maja zamiar zaglosowac na LiD. Czyzby PiS bedzie musial sie zadowolic 3. miejscem w wyborach? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 16:12 

RedStar napisał(a):
Hmm ostatnio slysze cala mase osob, ktore maja zamiar zaglosowac na LiD. Czyzby PiS bedzie musial sie zadowolic 3. miejscem w wyborach?

Nie. Myślę, że komuszkom wystarczy 10-12%.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 16:18 

Watpie bo niestety dalej spora grupa rodakow ma obsesje na punkcie komunizmu. Pomijajac fakt, ze komunizm jako ustroj nie jest niczym zlym(tak jak w zalozeniach cudowna ma byc anarchia) i tu raczej kwestia wykonania jest problemem. Kazdy kto ma liberalne/lewicowe poglady nazywany jest komuchem/zlodziejem/bandyta a przeciez w LiD sa ludzie z roznych "stron" oraz bardzo duzo mlodych, ktorzy nie maja wiele wspolnego z PRLem.

No ale propaganda PISu dziala i poszukiwania ukladu odpowiedzialnego za cale zlo sa w toku a to bardzo wygodne. Zawsze znajda sie nieudacznicy chcacy swoje niepowodzenia tlumaczyc istnieniem jakis zlych ludzi.

Jesli chodzi o ostatnia debate to tusk ladnie wypunktowal klamstwa pisu ALE poza mowieniem "trzeba tu zrobic druga anglie" nie dal zadnych konkretow.

edit: widzicie mowilem o manii komunistycznej :shock: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 17:05 

Lailonn napisał(a):
spora grupa rodakow ma obsesje na punkcie komunizmu.

...nie bez przyczyny, wystarczy choc troche znac historie, jak co niektorzy zmieniali tylko nazwy od PZPR po SLD...

A okaze sie ,ze strach przed "betonami" jest jak najbardziej uzasadniony.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 17:23 

Hmm czyli jesli ktos zaklada nowa partie to zmienia nazwy tylko i jest tym samym wciaz? Natomiast jesli ktos z partii ucieka do innej to tam juz zostaje nowo narodzony? Dziwna logika, dosc nielogiczna....

http://www.matka-kurka.net/post/?p=915
http://jedyniesluszne.blox.pl/2007/09/C ... h-PiS.html

Zeby nie bylo watpliwosci. W glebokim powazaniu mam czy ktos nalezal do partii komunistycznej czy tez nie. Byc moze wstepujac wierzyl w to, ze moze pomoc Polsce i gloszone hasla sa sluszne. Kazdy ma prawo do wlasnych pogladow a historia pozwala je zweryfikowac. Jesli byly zle i ktos sie od nich odwrocil(bardziej lub mniej radykalnie) to nie widze powodu by go "sciagac".

Ostatnio edytowano 15 paź 2007, 17:33 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 17:33 

dla mnie nie ma odpowiedniej opcji - z jednej strony partia oszolomow, z drugiej obrzydliwi demagodzy, rzucajacy chwytliwe hasla, chcacy sie jak najszybciej dobrac sie do koryta... Przykro mi jest sie patrzec, jak tylu mlodych ludzi daje sie nabrac na puste frazesy herr Tuska - "zrobmy z polski druga irlandie" , "my kochamy Polakow i ich rozumiemy" , "wierzymy w cuda i ludzi" - cytaty z debaty. No coz, byl juz jeden co japonie obiecywal... niestety malo kto bierze pod uwage, ze w irlandii nie bylo zaborow, demokracji szlacheckiej, dwoch wojen swiatowych i 50 lat komunizmu... Jesli chodzi o drugie zdanie, to juz dawno nie slyszalem bardziej rzygorodnego frazesa - przewodniczacy mogl jeszcze pasc na kolana i kwiatki rozrzucac w studiu, n/c. Co do cudow i wiary w ludzi - coz, przyklad NFI niczego liberalow nie nauczyl... pusty smiech mnie ogarnia.

Zeby nie bylo, nie popieram zadnej z dwoch obecnie przodujacych na scenie partii. Do wyborow raczej pojde, wybierac miedzy wiekszym zlem a mniejszym...

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 19:09 

nigdy nie oddam głosu na Kwaśniewskiego komucha jednego (LiD)

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 20:02 

Dobrze gada, vodki mu nalać :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 20:30 
Moderator forum

Max PL napisał(a):
nigdy nie oddam głosu na Kwaśniewskiego komucha jednego (LiD)

Napisz na kogo bedziesz głosować a nie na kogo nie będziesz...

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 20:40 

jak bym był o rok starszy to PO. Tusk ma wygrać a jak nie to... kupuje bilet :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 20:48 

Jeżeli PO nie wygra, to... Spotkamy się w Irlandii /Anglii?USA towarzyszu :mrgreen:

Ta dzisiejsza debata, troszkę bez sensu, bo LiD nie jest opozycją PO, więc jak się maja atakować???

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 21:18 

Kilka razy rzucili się sobie do gardeł na tej debacie, ale nie było w tym jakiejś nienawiści jak z kwakiem. Ot tak, roznica poglądow. Tez jestem za młody aby głosowac, jednak według latarnika i moich własnych przekonań wybrałbym LiD

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 21:21 

LiD... Oj, już nie wiem co gorsze LiD czy PiS, Kwachu kompromituje siebie Polske i LiD, nie musze mowic dlaczego... choroba filipińska :mrgreen:

Pomyśl jak mieli skoczyć sobie do gardeł jak stoją poniekąd po tej samej stronie, LiD nie jest opozycja PO.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 21:31 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
Watpie bo niestety dalej spora grupa rodakow ma obsesje na punkcie komunizmu. Pomijajac fakt, ze komunizm jako ustroj nie jest niczym zlym(tak jak w zalozeniach cudowna ma byc anarchia) i tu raczej kwestia wykonania jest problemem. Kazdy kto ma liberalne/lewicowe poglady nazywany jest komuchem/zlodziejem/bandyta a przeciez w LiD sa ludzie z roznych "stron" oraz bardzo duzo mlodych, ktorzy nie maja wiele wspolnego z PRLem.

Liberalizm i socjalizm (podejście lewicy należy uznac za zagnieżdżone w socjaliźmie) to są dwa skrajne pojęcia niemozliwe do pogodzenia. Chociaż wiem że wprost nie wynika z twojej wypowiedzi ich utożsamienie- taka uwaga tylko. Komunizm czy anarchie należy wsadzić między bajki, bo natura ludzka nie znosi równości rozciągniętej na wszystkie płaszczyzny życia.

Lailonn napisał(a):
No ale propaganda PISu dziala i poszukiwania ukladu odpowiedzialnego za cale zlo sa w toku a to bardzo wygodne. Zawsze znajda sie nieudacznicy chcacy swoje niepowodzenia tlumaczyc istnieniem jakis zlych ludzi.

dopóki na scenie politycznej będą osoby które działały w PZPR, co więcej, które były jego filarami, partia w której sie znajdą nie istnieje dla mnie. Tak jak nie istnieje ta którą wspiera ojciec dyrektor. Wciąż zbyt dobrze pamiętam pałowanych studentów pod Collegium Maius i studentki "holowane" za włosy do suki przez zakutych w pancerze zomowców. Notabene nieźle im sie dalej powodzi za ich wkład w budowanie najlepszego z ustrojów. Nie dziwi mnie to że cała masa osób które pamiętają dobrze te wydarzenia będzie reagować agresją na widok szyldu LiD. Bo większość z tych ludzi to ani nie liberałowie ani demokraci. To po prostu małe, amoralne prosiaczki, które nie mogą się odzwyczaić od korytka. Może za kilka lat gdy cały aparat wymrze a partia zerwie z socjałem wezmę pod uwagę głosowanie na nich. Na razie nie ma takiej możliwości. Będę głosował na PO.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2