Najbardziej bawi mnie jak ludzie kolo 20-tki rzucaj tymi haslami "komuch" a przeciez NIC nie wiedza o tamtych czasach. Opierac musza sie o to co uslysza od rodziny lub z mediow. Moze warto patrzec na to jaki ktos ma plan i stanowisko anie skad sie wywodzi? Nasz nowy papiez byl w Wermachcie czy to wiec znaczy, ze nalezy go skazac jako zbrodniarza wojennego? Czy noblista sluzacy w SS tez nalezy skazac dla przykladu?
Chcialbym aby po prostu nie naklejano ludziom metki bo to bardzo krzywdzace i wyjatkowo nieodpowiedzialne zachowanie. Pomyslcie o tym...
Jesli chodzi o debate to byla dosc wyrownana ze wskazaniem na Kwaśniewskiego. Dlaczego? Po pierwsze zagranie Tuska "Krok po kroku co trzeba zrobic..." bylo zalosne bo nie mozna oczekiwac by osoba nie zajmujaca sie danym segmentem znala szczegolowo procedury. Tak samo wuazalem za zalosne zagranie "Ile kosztuje kartofel etc" uzyte w debacie z Kaczyńskim.
Jednak z tego samego powodu za podwojna porazke uznaje reakcje na pytanie o podatki w Irlandii. Skoro Tusk obral za bron "dane" a na lewo i prawo powtarza o zrobieniu tutaj Irlandii to juz mozna a nawet tzreba od niego oczekiwac, ze zna szczegoly tej przemiany. On natomiast poza haslem "Zrobmy tu druga Irlandie" nie wie w tej materii nic. SKoro jednak tak dawana za wzor Irlandia nie ma podatku liniowego jak chce nam zrobic PO to musze uznac, ze to Kwaśniewski miał racje.
Zupelna porazka byl rowniez tekst o bohaterze "Długu" gdzie redaktor TVN sprawdzil i faktycznie Kwaśniewski go ułaskawil wiec Tusk patrzac w oczy oponentowi i nam(w kamery) klamal.
To co mi sie podobalo to fakt, ze Kwaśniewski przyszedl na debate wiedzac, ze nie wygraja wyborow. Staral sie wyciagnac z Tuska fakty co do tego JAK oni zamierzaja rządzić bo wszystko na to wskazuje. Zaskoczony Tusk odpowiedziec nie umial i w kolko jakby puszczal nagranie "martwie sie o LiD"
Tak wiec o ile mialem watpliwosci co do tego PO czy LiD to dzis juz wiem - LiD.
ps. Koncowy apel Tuska aby wyborcy LiD oddali glos jednak na Po i nie "stracili" glosu jest wyjatkowo zalosny i uderza w sens calej demokracji. Jesli LiD bedzie mial malo glosow by rzadzic ale i PO bedzie musialo miec sojusnzikow w glosowaniach to BEDA MUSIELI wspolpracowac dla dobra ogolu a na tym wlasnie polega ten ustroj. Nazwanie tego marnotrastwem glosu uwazam za niesmaowita pomylke.
pss
M@TH3V
Cytuj:
Jeżeli PO nie wygra, to... Spotkamy się w Irlandii /Anglii?USA towarzyszu Mr. Green
Cytuj:
LiD... Oj, już nie wiem co gorsze LiD czy PiS
To na kogo ty chcesz glosowac? Bo "zjechales" wszystkie mozliwosci ;D
edit: faktycznie zle przeczytalem 1 cytat
Co do pijanstwa(ostatnie wystapienie tylko przez fanow pis uznawane jest za pijackie...) to pamietasz prezydenta francji jak wrocil z rosji? Ciekawe, ze jemu nikt nie wytyka a wrecz stawia za wzor ;D