Teraz jest 17 lis 2024, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 21:31 

M@TH3V napisał(a):
Pomyśl jak mieli skoczyć sobie do gardeł jak stoją poniekąd po tej samej stronie, LiD nie jest opozycja PO.

Jestem tego świadom, powiem nawet więcej. Kwaśniewski próbował rozmawiac o koalicji. Inna rzecz, że przy kazdej okazji dobrze imprezuje, ale to nie jest wyjątek w skali europejskiej więc wiesz(nie mowie ze to dobrze)... A choroba tropikalna to juz u mnie weszla do mowy potocznej:P

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 21:40 

POzytywnie

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 21:41 

Ale Kwachu ośmiesza polske, bo jest! byłą głową państwa, osobą publiczną i musi się z tym pogodzić.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 21:56 

Najbardziej bawi mnie jak ludzie kolo 20-tki rzucaj tymi haslami "komuch" a przeciez NIC nie wiedza o tamtych czasach. Opierac musza sie o to co uslysza od rodziny lub z mediow. Moze warto patrzec na to jaki ktos ma plan i stanowisko anie skad sie wywodzi? Nasz nowy papiez byl w Wermachcie czy to wiec znaczy, ze nalezy go skazac jako zbrodniarza wojennego? Czy noblista sluzacy w SS tez nalezy skazac dla przykladu?

Chcialbym aby po prostu nie naklejano ludziom metki bo to bardzo krzywdzace i wyjatkowo nieodpowiedzialne zachowanie. Pomyslcie o tym...

Jesli chodzi o debate to byla dosc wyrownana ze wskazaniem na Kwaśniewskiego. Dlaczego? Po pierwsze zagranie Tuska "Krok po kroku co trzeba zrobic..." bylo zalosne bo nie mozna oczekiwac by osoba nie zajmujaca sie danym segmentem znala szczegolowo procedury. Tak samo wuazalem za zalosne zagranie "Ile kosztuje kartofel etc" uzyte w debacie z Kaczyńskim.

Jednak z tego samego powodu za podwojna porazke uznaje reakcje na pytanie o podatki w Irlandii. Skoro Tusk obral za bron "dane" a na lewo i prawo powtarza o zrobieniu tutaj Irlandii to juz mozna a nawet tzreba od niego oczekiwac, ze zna szczegoly tej przemiany. On natomiast poza haslem "Zrobmy tu druga Irlandie" nie wie w tej materii nic. SKoro jednak tak dawana za wzor Irlandia nie ma podatku liniowego jak chce nam zrobic PO to musze uznac, ze to Kwaśniewski miał racje.

Zupelna porazka byl rowniez tekst o bohaterze "Długu" gdzie redaktor TVN sprawdzil i faktycznie Kwaśniewski go ułaskawil wiec Tusk patrzac w oczy oponentowi i nam(w kamery) klamal.

To co mi sie podobalo to fakt, ze Kwaśniewski przyszedl na debate wiedzac, ze nie wygraja wyborow. Staral sie wyciagnac z Tuska fakty co do tego JAK oni zamierzaja rządzić bo wszystko na to wskazuje. Zaskoczony Tusk odpowiedziec nie umial i w kolko jakby puszczal nagranie "martwie sie o LiD" :shock:

Tak wiec o ile mialem watpliwosci co do tego PO czy LiD to dzis juz wiem - LiD.

ps. Koncowy apel Tuska aby wyborcy LiD oddali glos jednak na Po i nie "stracili" glosu jest wyjatkowo zalosny i uderza w sens calej demokracji. Jesli LiD bedzie mial malo glosow by rzadzic ale i PO bedzie musialo miec sojusnzikow w glosowaniach to BEDA MUSIELI wspolpracowac dla dobra ogolu a na tym wlasnie polega ten ustroj. Nazwanie tego marnotrastwem glosu uwazam za niesmaowita pomylke.

pss M@TH3V

Cytuj:
Jeżeli PO nie wygra, to... Spotkamy się w Irlandii /Anglii?USA towarzyszu Mr. Green

Cytuj:
LiD... Oj, już nie wiem co gorsze LiD czy PiS

To na kogo ty chcesz glosowac? Bo "zjechales" wszystkie mozliwosci ;D

edit: faktycznie zle przeczytalem 1 cytat :P

Co do pijanstwa(ostatnie wystapienie tylko przez fanow pis uznawane jest za pijackie...) to pamietasz prezydenta francji jak wrocil z rosji? Ciekawe, ze jemu nikt nie wytyka a wrecz stawia za wzor ;D

Ostatnio edytowano 15 paź 2007, 22:09 przez Lailonn, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 21:59 

Z tego cytatu wynika, że jeśli nie wygra PO to on wyjedzie ;)

A tak btw. z quizu mi wyszło PiS bądź Samoobrona(to na 100% odpada) ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 22:08 

Hynol wiem ,ze anarchia i komunizm nie maja szans na normalne istnienie. Pytanie teraz czy tych, ktorzy probowali stworzyc taki "wyidealizowany" swiat nalezy uznawac za bandytow i najgorsze zlo? Mysle, ze nalezy to traktowac jako lekcje - NIE DA SIE i trzeba isc dalej. Co do polaczenia Liberalizmu i socjalizmu to dzis jakims spsoobem Tusk chcial to pokazac. Z jednej strony wolnosc w gospodarce a z drugiej budzetowka i panstwowe szpitale(pieknie mu tu Kwaśniewski dowalil czytajac projekt PO). Faktycznie cos tu nie gra ale co by nie mowic panstwo w pelni liberalne pogrzebie biednych a w pelni socjalne zniewoli. tak zle i tak niedobrze ;/

Tez uwazam ,ze dopoki ludzie z tamtej epoki beda w polityce to sie nie ustabilizuje sytuacja ale coz...

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 22:29 

Panowie joke ztym wyjazdem, studia chcialbym w polsce... Ale wyjazd... pewnie 50% się zdecyduje.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 22:34 

Ja swój głos oddam na PO. Męczy mnie ten niekończący się medialny show jakim raczył nas PiS z koalicjantami i bez przez ostatnie 2 lata. Nie wiem czy inni to zauważyli ale ostatnie 2 lata to jak niekończąca się kampania wyborcza PiS -u ( ja przynajmniej tak to odbieram), dużo obietnic, zapewnień jak to świetnie w Polsce będzie. I na obietnicach się skończyło.

PO proponuje odsunięcie władzy od spraw gospodarczych na "bezpieczny dystans", uproszczenie i ujednolicenie przepisów i prawa, ułatwienia dla przedsiębiorców. Właśnie tego od rządu oczekuje.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 23:07 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
wiem ,ze anarchia i komunizm nie maja szans na normalne istnienie. Pytanie teraz czy tych, ktorzy probowali stworzyc taki "wyidealizowany" swiat nalezy uznawac za bandytow i najgorsze zlo? Mysle, ze nalezy to traktowac jako lekcje - NIE DA SIE i trzeba isc dalej.

Tu bym polemizował - nikt nigdy nie próbował zbudować ustroju komunistycznego w żadnym państwie (no może poza Hiszpanią w 1936r, choć to raczej anarchia była). To że państwa totalitarne mamiły masy obietnicami komunizmu, nie znaczy że dążyły do tego ustroju. Oczywiście jeżeli mówimy o "czystej" formie w ujęciu Marksa i Engelsa, gdyż juz Lenin zaczął w twórczy sposób rozwijać idee w kierunku państwa totalitarnego właśnie.

Co do liberalizmu, należy zawsze pamiętać iż pojęcie "stróża nocnego" to początek idei która została rozwinięta tak iż nie chodzi o całkowite wycofanie państwa ze sfery socjalnej, tylko do minimalizacji negatywnych skutków jego działania. Badania pokazują że bogaci chętniej przekazują pieniądze na cele charytatywne fundacjom i instytucjom prywatnym niż państwu w formie podatków. Z kolei owe fundacje (itp.) o wiele lepiej radzą sobie z rozdysponowaniem owych środków niż niewydolne i zachłanne instytucje państwowe. Przykładem niech będzie WOŚP, która wydaje więcej niż zarabia a wszystko jest kryształowo przejrzyste i mamy wgląd we wszystkie operacje finansowe, rozliczenia, rachunki itd. A więc i u nas można.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 23:10 

PO przybliży nieco realia Euro 2012, PiS nadal będzie walczyć z tym co było i nie wróci... wybierzcie sami :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 23:25 

Lailonn napisał(a):
Najbardziej bawi mnie jak ludzie kolo 20-tki rzucaj tymi haslami "komuch" a przeciez NIC nie wiedza o tamtych czasach.

A Ty masz ile ? Ja mam 23 i faktycznie nie moge powiedziec ,ze znam socjalizm z autopsji, ale interesuje sie historia polski, mialem rowniez dobrych historykow ktorzy duzo opowiadali o tamtych czasch.

Dwa opowiadania rodzicow i starszego brata. Trzy wszedzie jest pelno materialow opisujacych tamte czasy ksiazki, filmy.

Byly to czasy haniebne dla polski kiedy rodak stawal przeciw rodakowi.

Piszesz ,ze nie mozna winic politykow ,ze byli w PZPR bo wiezyli ,ze zmienia cos na lepiej ( tak mniej wiecej to ujales) - Jak dla mnie wielka bzdura. Biorac pod uwage wydarzenia z przed 20 paru lat kazdy kto przystepowal do takie PZPR mial na wzgledzie tylko i wylacznie wlasne korzysci.

I tak co do czerwonej obsesji to masz racje u mnie w rodzinie juz od dziadkow uczylem sie niecheci do czerwonych, wiec napewno bezstrony nie jestem, ale fakty historyczne i przeszlosc politykow mowi sama za siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 23:45 

Jan_Twardowski no wlasnie ja tez nie pamietam z wlasnego zycia komunizmu ale jestem bardzo ostrozny w wierzeniu we wszystko co mi mowia inni. Moi rodzice np chcoaiz nie tesknia za PRLem to nie krytykuja go tak ostro. Nigdy nie nalezeli do partii(ojciec byl w solidarnosci co najwyzej) wiec nie ma co naskakiwac o to- uprzedzam.

Z historii pamietam, ze mielismy najbardziej przewalone w Europie. Po Wojnie nie dostalismy wsparcia lecz podzielono nas wplywami a ruscy rozkradli co sie dalo. Co do wstepwoania do partii to wiem, ze nie ktorzy dostawali propozycje nie do odrzucenia wiec spokojnie.

Nie mowie, ze nie mozna winic politykow. Mowie tylko,ze nie mozna przylepiac plakietki na stale bo ludzie sie mzieniaja i zmieniaja poglady. Jesli ktos nie zrobil nic zlego/przestepczego to nie palmy go na stosie bo tak samo sie upadlamy...

Ano wlasnie. Zamien obsesje na krytyke. Ilekroc ktos jest nadgorliwy i ma obsesje tylekroc staje sie sam katem, ktorego z kolei rozlicza kolejne pokolenie a tego chyba Polsce mozemy oszczedzic?

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 00:05 
Spamer!

ja nie mogę glosować , ale wszyscy moi znajomi , rodzina , znajomi rodziców etc. wszyscy głosują na PO .
Lailonn , według Ciebie wygrał Kwaśniewski ? , specy uważają inaczej , nie mam nic do Ciebie każdy ma swoje zdanie :P
1 - Remis
2 - Wygrana
3 - Wygrana ala nokaut ?
Według ich , dla Tuska

źródło -> http://www.tvn24.pl/-1,1524947,wiadomosc.html

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 00:57 

Lailonn napisał(a):
Zupelna porazka byl rowniez tekst o bohaterze "Długu" gdzie redaktor TVN sprawdzil i faktycznie Kwaśniewski go ułaskawil wiec Tusk patrzac w oczy oponentowi i nam(w kamery) klamal.

Nie chce mi się sprawdzać w sieci, ale zdaje się, że zarówno Tusk, jak i Kwaśniewski mieli rację. Kwaśniewski ułaskawił jednego z "dłużników", drugi natomiast do dnia dzisiejszego odbywa karę pozbawienia wolności i śle listy do Tuska.

LiD w żaden sposób nie jest wiarygodny jako platforma "lewicowa". Kwaśniewski miał okazję wypowiedzieć się na temat religii w szkołach oraz związków partnerskich, ale o tym - ani słowa. Po co zniechęcać wyborców sympatyzujących z tzw. "centrum", nie?

Co do liberała Tuska - położyła mnie bodajże jego pierwsza wypowiedź dotycząca stagnacji płac pracowników administracji państwowej i samorządowej. Piękne zagranie, wyraźny ukłon w kierunku budżetówki.

Twardowski - ech, żebyś Ty miał tak dobrych nauczycieli języka polskiego jak historii.

Lailonn - nie, nie mieliśmy najbardziej przewalone. Wystarczy wspomnieć Albanię oraz Rumunię. Momentami reszta bloku wschodniego mogła nam nawet pozazdrościć (może oprócz Jugosławii).

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 01:09 

Blizzard_ akurat tych 2 co tam w studio siedzieli to najwieksi debile jakis widzialem wsrod "fachowcow" :o Kazdy kto to ogladal mowi, ze bylo dosc wyrownane co najwyzej ze wskazaniem na 1 lub 2 strone. tak samo mowil ten spoza studia i ladnie argumentowal przykladami z dyskusji. Tych 2 tutaj sie po prostu nadymalo i cieszac sie jak dzieci oglosili koniec polskiej lewicy - znaczy co po debacie ot tak ludziom sie poglady zmienia? :D

Zreszta link, ktory dales doskonale to pokazuje. gdy tamci dwaj po prostu mowia o zwyciezcy Migalski ich "wysmiewa" i wypunktowuje zwyciestwo Kwaśniewskiego. Szczerze mowiac widac bylo, ze Kwaśniewski oszczedza Donalda. Wlasciwie ani razu go jakos nie atakowal a jedynie pytal o program i pozwalal sie wypowiedziec - zareklamowac. Moze slowa, ze dba o kraj a nie o partie byly szczere i wiedzac o braku szans na wygrana pozwolil PO zgnebic PIS?

Rip czy na prawde wierzysz, ze w tym kraju zwiazki partnerskie itp sprawy przejda? Ludize by zewirowali na maksa bo to nie po bozemu...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2