Teraz jest 16 lis 2024, 22:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1084 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 13:31 

Terapuls napisał(a):
LipToN Earl Grey napisał(a):
Wybacz ale w BF2 też czasem trzeba było nieźle sie nakombinowac aby przedrzec sie na budke straznika

zaraz sie okaże ze QW to nie strzelanka a jakas nowego typu strategia .....

Grałem w BF2 niemal od samego początku, przez nieomal 2,5 roku, spędzając przed monitorem ponad 730 godzin i wiem co trzeba było zrobic żeby wygrac (nie piszę o klanówkach, gdyż nigdy mnie ten tryb rozgrywki nie interesował ze względu na brak czasu, co również jest aktualne w przypadku ET:QW). Poziom komplikacji rozgrywki BF2 (w sensie pozytywnym) był/jest znikomy. Sprowadza sie do wybrania klasy i szturmu na flagę, tę najbliższą bądź inne. Bez znaczeia czy weźmiesz czołg, śmigło czy postanowisz polatac J-10 - idea zawsze jest ta sama, tzn. przejąc jak najwięcej flag. Zupełnie inaczej ma się sprawa w ET:QW, gdzie czasami brak skillowego gracza w konkretnej klasie uniemożliwia ruszenie z miejsca. Punktów pobocznych zaś, o których ktoś wyżej wspomniał, również nie brakuje. Porównywanie osiągania celów w ET:QW z "przedzieraniem się na budkę strażnika" jest IMO mocno nietrafione.

Lailonn napisał(a):
Terapuls no fajnie ale ja nie "lyknalem' bf2142 i wrocilem do gry w CSa/AA :wink:

Jesli uwazasz, ze w BFie wystarczylo dobrze strzelac by wygrac to chyba nie spotkales sie nigdy z myslacymi przeciwnikami.

jak sie tak zastanowic to poza CS/SC/AA/WarIII nie ma e-gamingowej produkcji. Ani ET:QW ani WiC czy co tam tylko wymyslicie nie podbilo rynku a juz zupelnie nie podbilo "e-sportu". To jest bardziej zastanawiajace niz to czy xxx jest bardziej zlozony niz yyy ;]

Trudno żebym przez ponad dwa lata nie trafił na takich, z tym że sprowadzało się to do tego, że znacznie lepiej strzelali jako grupa, nie jako jednostki ;-) Jasne że w BF2 można grac drużynowo, ale sama koncepcja gry zawęża pole manewru taktycznego, że się tak wyrażę. Takie jest moje zdanie po wielu doświadczeniach.
Fakt że nie dałeś się nabrac na kolejny szit EA przemawia na Twoją korzyśc. Ciekawy jestem tylko tego BF3. Może i gra będzie dobra, ale ja już nie zamierzam inwestowac w EA...

Ale poziom komplikacji o niczym nie swiadczy a juz na pewno nie wplywa na fakt ktora gra jest lepsza, ciekawsza i ma lepszy gameplay.

To ze Dream Theater, Malmsteem, Vai etc to wybitni muzyczni technicy nie znaczy, ze sa genialnymi kompozytorami a ich muzyka jest " najlepsza" Komplikacja utworow wcale nie musi wplywac na jakosc utwory i jego lepszosc :]

Cytuj:
Lailonn napisał:
Ani ET:QW ani WiC czy co tam tylko wymyslicie nie podbilo rynku a juz zupelnie nie podbilo "e-sportu". To jest bardziej zastanawiajace niz to czy xxx jest bardziej zlozony niz yyy ;]

Gry to jeszcze mlode i nie wiadomo jak ich przyszlosc sie rysuje - do wiCa przybylo juz kilka cupow z fajnymi nagrodami.

Inna sprawa ze te gry co wymieniles maja taki support ze ludzie raczej nie zrezygnuja z nich. no i kto lubi zmiany?

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 13:56 

Nie no DT akurat jeszt fajowy zarówno pod względem technicznym jak i samej konstrukcji utworu ....żeby nie było OT to powiem że niektóre utwory pod względem złożoności można porównać z bardzo złożoną , wręcz zawikłaną złożonością grę taktyczno strategiczno ......ale to jest chyba najoczywistsza oczywistość .... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 16:15 

heh..... :| juz wiem co zrobie :D :lol: :P :twisted: kupie :ETQW i BF 2142 :mrgreen: :roll: :P po prosty sa niedlugo moje urodziny i nic na tym nie strace poprosze cioci o QW a BF kupie za odszkodowanie :P mam skrecona noge :lol: 8) :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 20:32 

galaretka007 napisał(a):
heh..... :| juz wiem co zrobie :D :lol: :P :twisted: kupie :ETQW i BF 2142 :mrgreen: :roll: :P po prosty sa niedlugo moje urodziny i nic na tym nie strace poprosze cioci o QW a BF kupie za odszkodowanie :P mam skrecona noge :lol: 8) :mrgreen:

a lat masz ?? ...

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 20:46 

hehe.. ahh ta ciekawosc :D po prostu 31 pazdziernika koncze 15 latek :P:P jestem jeszcze mlody wiec prosze nie robic z tego posmiewiska :oops: :roll:
dobra bo zaczyna robic sie :spam: wiec jak wyzej i zapraszam tutaj :) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 22:29 

LipToN Earl Grey no nie sa juz tak nowe. Ilosc online w ET:QW pokazuje, ze cud sie nie zdarzyl i raczej juz nie zdarzy. WIC jest fajna produkcja dla klanow ale raczej dosc szybko sie zacznie nudzic z powodu gameplaya(dynamika i efekty sa fajne ale to mzoe nie wystarczyc).

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 22:43 

Dlatego wszyscy wroca do naszego kochanego BF'a 2...

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 23:13 

Lailonn napisał(a):
LipToN Earl Grey no nie sa juz tak nowe. Ilosc online w ET:QW pokazuje, ze cud sie nie zdarzyl i raczej juz nie zdarzy. WIC jest fajna produkcja dla klanow ale raczej dosc szybko sie zacznie nudzic z powodu gameplaya(dynamika i efekty sa fajne ale to mzoe nie wystarczyc).

Cud się nie zdarzył IMO z co najmniej trzech powodów:
1. za długo zwlekali z wydaniem gry (taki "efekt S.T.A.L.K.E.R.'a" :wink: )
2. zbyt duża konkurencja tej jesieni, rok temu był praktycznie tylko BF2142, który okazał się totalną klapą...
3. po fascynacją BFem ludzie przywykli do gier bardziej...hmmm... współczesno-realistycznych niż futurystyczno-arkadowych, nawet jeśli te drugie cechuje znacznie lepszy grywalność

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2007, 00:02 

Terapuls napisał(a):
Lailonn napisał(a):

Cud się nie zdarzył IMO z co najmniej trzech powodów:
1. za długo zwlekali z wydaniem gry (taki "efekt S.T.A.L.K.E.R.'a" :wink: )
2. zbyt duża konkurencja tej jesieni, rok temu był praktycznie tylko BF2142, który okazał się totalną klapą...
3. po fascynacją BFem ludzie przywykli do gier bardziej...hmmm... współczesno-realistycznych niż futurystyczno-arkadowych, nawet jeśli te drugie cechuje znacznie lepszy grywalność

Bf2142 klapa aż tak wielka nie był. IMHO zaważył tu klimat i niechec po patchowaniu BF2 .....Supportu tez brakowalo. wlasciwie był WAC i dalej nic :/

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2007, 11:20 

no ale przyznać muszę że jeżeli miałmym wybierać miedzy takimi grami jak WiC, CoD4 vs QW to QW poszedłby w odstawkę, no ale po co z czegoś rezygnować skoro można mieć wszystko :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2007, 11:23 

Ja z kolei wybrałbym ET:QW. CoD4, czyli kolejna część kolejnej gry z czasów WWII. Już zwariować można od tego "klimatu". Z kolei World in Conflict z tego co się orientuję jest strategią, a w tym typie gier u mnie zawsze numerem jeden była Cywilizacja Sida Meiera.

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2007, 11:36 

Terapuls napisał(a):
Ja z kolei wybrałbym ET:QW. CoD4, czyli kolejna część kolejnej gry z czasów WWII. Już zwariować można od tego "klimatu".

Tylko, że ta gra nazywa się Call of Duty 4:Modern Combat i z WWII nie ma nic wspólnego.

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2007, 17:34 

Nie ma to jak porównywać strategię turową do rts'a... A jak ktoś słusznie zauważył CoD 4 ma dużo wspólnego z klimatem 2WŚ... :P Osobiście wybrałbym (i pewnie tak zrobię) CoD 4 ;) Ale tak czy siak Q1 rlz, koniec kropka :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 paź 2007, 22:57 

Terapuls napisał(a):
CoD4, czyli kolejna część kolejnej gry z czasów WWII.

Haha, polecam google :lol:

Ciekawe co sugeruje tytuł 'Call of Duty 4: Modern Warfare', hmm....

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2007, 04:55 

Zwirbaum napisał(a):
Nie ma to jak porównywać strategię turową do rts'a...

wic to strategia turowa ? to czemu lipton się żali że go palce od microwania bolą ? :D:D:D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1084 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2