Teraz jest 19 cze 2025, 09:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2007, 23:20 

mi sie ładuje około 30 - 40 sekund a mam mocnego kompa :evil: :twisted: :evil: :twisted:

http://spoxter.mybrute.com

Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2007, 23:33 

1gb ramu albo balagan na dysku :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2007, 00:00 

Marneus[PL] napisał(a):
1gb ramu albo balagan na dysku :)

Ani jedno, ani drugie. Konkretny defrag strzeliłem tuż przed instalką gry.

Lailonn napisał(a):
Nie wiem jakie wy macie komputery ale u mnie loadowanie trwa moze z 10s i nie jest przeciez tak czesto. W takim NWn bylo podobnie - nawet gorzej bo wiecej domow i gra w miescie wolala o pomste do nieba.

Nic specjalnego, leciwe, ale zadbane P4 3.2GHz, 2GB RAM, 7800GS.
Na starcie też miałem wrzucone maks ustawienia, ale dla zachowania płynności musiałem zejść na medium (bagna z II aktu odbijają się mocną czkawką na GPU).

Porównałem sobie NWN2 z Wiedźminem. W pierwszym loadingi są znacznie krótsze (może to zasługa wersji 1.10?).

A tak po prawdzie, pogodziłbym się z tym cholernie długim wczytywaniem, gdybym w zamian otrzymał mimikę u NPC (w porównaniu z trzy lata starszym VtM:Bloodlines, ten aspekt Wiedźmaka to siermięga...).
Gdzie ten paskudny wiedźmiński uśmiech, he?

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2007, 12:37 

Kupiłem gierkę przed chwilą.. Tutaj nazywa sie to The Witcher ;) Mam nadzieję że to nie 35 funciaków w plecy :lol:

Mam również nadzieję, że na moim prawie 2 letnim kompie gra pojdzie na full detalach przy 1280x1024 jak wszystkie inne do tej pory (GF7900GTX, 2GB, AMD64 3800+ X2, WD Raptor), a jak nie to bede mial wymowke zeby cos zmodernizowac :P

EDIT: Nie muszę modernizować. Gra chodzi mi na pełnych detalach 8) A do tego bardzo mnie wciągnęła i nie mogę przestać grać :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2007, 15:37 

Rip van Winkle no to niestety nie jestem w stanie tego wyjasnic. Moze to kwestia optymalizacji pod konkretny sprzet? Na gram.pl widac narzekania ludzi z mocnym sprzetem na "klatkowanie". U mnie w 100% plynnie na wszystkim max ale zobacze jak te bagna zadzialaja.

Mordoklej gra zyskala bardzo wysokie noty na swiecie a w Polsce jest najlepiej sprzedajacym sie tytulem wiec to o czyms swiadczy ;]

Jak wydadza patcha do tych 3 bugow co je napotkalem to bede wniebowziety ;P

Co do mimiki postaci to mnie to nie rusza bo nigdy nie zwracam na aspekt graficzny gier(no chyba, ze nic innego nie oferuja)wiec mnie to rybka :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2007, 16:36 

Gdzieś wyczytałem że w grze da sie wyłączyć obsługiwanie shaderów 3.0 czy jakoś tak i to pozwoli na płynniejszą grę...to prawda?!

Tytuł:
PostNapisane: 4 lis 2007, 00:29 

Przez tą grę nie ma czasu pograć w BF'ka ;d Total kozak!

Tytuł:
PostNapisane: 4 lis 2007, 17:33 

Lailonn napisał(a):
Mordoklej gra zyskala bardzo wysokie noty na swiecie a w Polsce jest najlepiej sprzedajacym sie tytulem wiec to o czyms swiadczy ;]

No nie wiem jak to z tym światem jest. Żaden z moich zagranicznych kolegow jeszcze w to nie grał, a o grze dowiedziałem się na jednym z polskich for dysusyjnych. Reklamę w świecie Wiedźmin ma raczej kiepską mimo tego że gra jest warta polecenia. Ale wiadomo, na reklamy dają kasę ci co ją mają. Niestety realistycznie patrząc reklamy napędzają sprzedaż i wątpię żeby The Witcher był jednym z najlepiej sprzedających się tytułów. Poza tym nie jest to gra typu WoW czy GW więc nie wróże jej długiego życia.

Wracając do wymagań sprzetowych (pogralem nieco, nawet na tych bagnach o których niektórzy piszą) to na AMD64 3800+ X2, 2GB DDR400, GF7900GTX 512MB DDR3, HDD WD Raptor x 150 (10.000RPM) w 1280x1024 gra nigdzie nie przycina i wcale bardzo długo nic sie nie doczytuje (moze to zasługa Raptora). Poki co przez 20 godzin grania gra nie zawiesiła mi się ani razu, nie wyrzuciło mnie do pulpitu ani nic podobnego co w BF2 to chleb powszedni ;)

Gra bardzo fajnie zrobiona. Podoba mi się tryb walki. Wszystko wygląda bardzo ładnie.Mimika nie pokrywająca się z mową zupełnie mi nie przeszkadza. Trochę większa różnorodność twarzy ludzi w którymi możemy sobie pogadać mogłaby być większa, no ale nie jest to taki straszny minus.
Druga sprawa to idziemy sobie do czyjegoś domu, zaglądamy mu do szafek, bierzemy co chcemy i nic.. zadnej reakcji ze strony NPC.. Ale mozna tez z tym zyc..
Mozliwosc tarmoszenia przygodnie spotkanych kobitek mnie troche rozbawila (stad gra od 18 lat) :lol:
Po 20 godzinach gry ciągle chce mi się w nią grać jak na początku.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lis 2007, 23:05 

Fakty TVN : gra zachwyca ale ma też przeciwników i wady: brutalne sceny i język, nie dla dzieci[/i] - jeb!em xD

Ostatnio edytowano 5 lis 2007, 22:22 przez $towarzysz$, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2007, 00:22 

Mordoklej napisał(a):
Po 20 godzinach gry ciągle chce mi się w nią grać jak na początku.

Nawet bardziej. Początek gry jest raczej średni, IMO.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2007, 01:19 

Nie ma co narzekać. Wiedźmin urzeka i to kurde niesamowicie ! Im dłużej w niego gram tym bardziej mnie hipnotyzuje.

Długo nie było gry na, którą czekałem i się nie zawiodłem...

Przejście z BF 1942 na BF 2 to była totalna porażka... moje nadzieje ulokowałem w Armie, którą można nazwać grą najwyżej średnich lotów.. miał być wielki STALKER... gra, która miała sprawić cuda. Ludzie mieli nie wychodzić tygodniami z domu... tyle lat czekania i o Stalkerze można powiedzieć niewiele dobrego... ostatnią nadzieją miał być ET:QW.. jak wyszło wszyscy wiedzą... z tematu RPGów hitem nad niebiosa miał być Bard's Tails, który woła o pomstę do nieba...

Nagle pojawia się Wiedźmin... Polski Wiedźmin. Gra napewno nie idealna albo bardzooo koszerna. Świetne dialogi, (chociażby ten z paserem poprostu miazga :D ), dobrze oddany klimat (tutaj oczywiście można się kłócić ale ja uważam, że jest napewno dużo na plus), jak na te czasy dobra grafika, ciekawe sterowanie i bardzo przyjemna fabuła. No i oczywiście sam Wiedźmin!

Moim zdaniem nie ma co narzekać na jakieś śmieszne ryje tylko trzeba wyłupać te paręnaście godzin, kopnąć kamerę w zadek i zatopić stal w paru "płazach" ;)

Mam tylko nadzieję, że Wiedźmin doczeka się kontynuacji albo jakiegoś dodatku, gdzie uraczymy multi. (może coś ala FEAR ! ;))

Dobra idę chędożyć dziewki 8)

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2007, 09:02 

gierka fajna i tyle... chlopaki w koncu nameczyli sie przez 3 lata i wydali 20 milionow zlotych.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2007, 14:20 

Dla wielbicieli wiedzmina (tego pisanego) - pozycja obowiazkowa, bedziecie zadowoleni.

Jednak jest pare bledow i ograniczen ,mysle jednak ,ze mozna to przemilczec. Czemu tylko co chwile pada...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2007, 19:56 

Ledwie zainstalowałem i tak z ciekawości jak to w grach bywa, sprawdziłem dostępność patchy, i...... już jest jeden 100 MB :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2007, 20:16 

Wiele razy czytałem książkę i mogę szczerze powiedzieć, że sama fabuła jest świetna ;) Grafika mogłaby być lepsza, ale nie razi po oczach. No tylko zmartwiła mnie animacja twarzy przy rozmowach i parę bugów :) Ale ogólnie gra ode mnie dostałaby zasłużoną 9 na 10pkt :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2