bagno napisał(a):
a noktowizor zdjęty tj. zawieszony na hełmie ale nie założony na oczy?
Wymagało by to zbyt dużo roboty, wysiłku i kombinowania (jeśli jest to możliwe). Jak już wcześniej wspomniał Wyspa, modeli EA/DICE nie można modyfikować, jedyne wyjście jakie mi przychodzi do głowy to zrobienie drugiego, bliźniaczo podobnego modelu noktowizora z tym że odchylonego do góry i takie zakodowanie go aby był założony na modelu przez cały czas z wyjątkiem momentów gdy użyty zostanie drugi model "założonego" noktowizora. Ale to tylko moja teoria, w dodatku nie mam zielonego pojęcia o kodowaniu i używaniu Pythona.
Noktowizor zawieszony na hełmie byłby niczym innym jak tylko małym bajerem radującym zmysł estetyczny nielicznych jednostek, wykorzystywanym na niewielu mapach i kompletnie niezauważanym w czasie walki (bo większość czasu gracze mają noktowizor "założony" i nie zobaczysz go "zawieszonego" na hełmie). Równie dobrze możesz zaproponować zrobienie animacji wsiadania do pojazdu (tak aby zamiast stawania obok pojazdu, znikania i pojawiania się w pojeździe, postać gracza otwierała drzwi, zamykała drzwi zapinała pasy, odpalała silnik i kładła obie ręce na kierownicę). Jednak czy będzie to miało wpływ na tzw. gameplay? śmiem wątpić.
Nie będzie tajemnicą jeśli powiem że ekipa Polish Project ma teraz ważniejsze problemy niż kombinowanie jak zrobić zawieszony noktowizor na hełmie.
Ale jak chcesz to droga wolna, odpalaj BF2editor i kombinuj.