Teraz jest 26 lis 2024, 00:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 15:46 

Ale to też zależy od ludzi :wink: Spokojny człowiek to się relaksjuje czyli np. Ty WuWu84 jak sam napisałeś ale również są ludzie u których takie gry dodają adreanliny :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 15:46 

hmmm napisał(a):
bibol napisał(a):
Sadzilem, ze jednak stara gwardia tej sceny trzyma jakis poziom i jest bardziej wyrozumiala, tolerancyjna jednak dochodze do wniosku ze nie.

czesc grajacych w fh2 ma bf2 gleboko w ....., wlasciwie to kupili go tylko po to, aby grac w fh2 :D wiec trudno ich nazwac "stara gwardia tej sceny", a co do "spokojnej rozgrywki", nie zauwazylem. :D

Po pierwsze chodzilo mi o gwardie z bf 1942 i to mialem na mysli mowiac stara gwardia tej sceny. A z tego co rozmawialem z Die Hardem to mialem wrazenie ze ci ktorzy grali od bf 1942 i towrzyli ta scene od poczatku beda pokazywac klase swoim zachowaniem a jak narziae widze to przyszly takie ludki i od razu zaczeli ustawiac graczy na lepszych i gorszych. Tych ktorzy graja w bf 2 od razu uznali za troli, gowniarzy, przekletych bunnhopperow itp. itd.
Piszesz tez ze czesc w dupie ma bf2 i kupili go po to zeby pograc w fh 2, a sadze ze powinni wykazac chociaz minimum szacunku dla tej platformy bo jakby nie ona to by nie bylo FH 2, a idac tym torpem powinni miec tez szacunek dla ludzi ktorzy graja w bf 2 juz od ponad 2 lat. Narazie tego nie widze i zawodze sie na poczynaniach starszych graczy

@deathname: dlatego gram w gry, a nie rzeczy symulacyjnopodobne.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 16:14 

Dla mnie przykładem gówniarstwa jest np. bunnyhoping(zabroniony na wiekszosci serwerów gdzie wymagany jest teamplay czyli dla mnie najlepszych), teamkilling zdarza sie często(ja prawie zawsze wybieram forgive bo rozumiem jak to jest) ale zabijanie aby dostac jakiś kit jest żałosne - dla mnie to również gówniarstwo. Nie jestem niczyim guru czy wzorcem zeby 'nauczać' jak być powinno, ja pisze to co myśle na pewne tematy i wg mnie gówniarstwem są wyzej opisane praktyki oraz wiele wiecej.
Uważam też że to się niedługo skończy, ponieważ gracze którzy preferuja grę bardziej dynamiczna, granie solo(a nie w składzie) i generalnie styl arcade ponad symulację powróca do vanilla lub innych modów np. POE2.
Poza tym, mamy zupełnie nowy produkt który bedzie rozwijany i ulepszany więc zmieni sie zapewne bardzo wiele, podobnie jest chociażby z modem PR, pierwsze wersje nie zawsze były grywalne ale z czasem moderzy doszli do perfekcji i teraz mamy miodzik mod - i tego własnie zyczę zarówno twórcom FH2 jak i nam graczom.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 16:15 

bebek to nie wiem co zes za serwer wytrzasnal :D ja gralem dzisiaj na exavs i tylko jeden "veteran" byl niemily ale juz ostal okrzykniety mianem trolla...Jak Mozna wymagac zeby ktos potrafil grac w rozbudowanego moda po 1,5 godziny :wink: 8)

P.S. DeathName no co ja poradze :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 17:35 
Moderator forum

Hehehe. Mnie tam bunnyhoperzy nie przeszkadzają. Nawet ich lubię. Tak ślicznie odlatują po strzale z no4 :). Co do tego że mapy są nieciekawe - moim zdaniem wymuszają grę w squadach i rozgarniętych dowódców którzy wiedza co robią - wtedy jest akcja non-stop. Co do "twardości" czołgów - no cóż - nawet niezbyt zaawansowane konstrukcje były ciężkie do ugryzienia dla piechoty. Wczoraj o malo nie padłem ze śmiechu gdy mi PZ4 panowie z BF2 zaczęli granatami przeciwpiechotnymi obrzucać ;).

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 18:05 

Mnie szczerze mówiąc najbardziej brakowało team-playu. Szczególnie na mapach gdzie szturmuje się linie przeciwnika - bez tego praktycznie nie można się przebić.

Jako RKM-iście najbardziej przeszkadza , że można wstać z MG34 - z wycelowanym sprzętem, a jednocześnie nie można z niego strzelać. I żeby go odstawić od oka trzeba się znowu położyć, a wtedy oczywiście ma się już kulkę w głowie.

Ogólnie pierwsze wrażenia są takie, że FH2 spełnia moje 2 letnie oczekiwania w 100%.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 18:11 

U mnie to samo tylko, że byłem na serverze niecałe 5min bo się dziadostwo tnie :lol: A tak to testuje moda przez create game i sam sobie chodzę :D Mnie to wcale nie boli gdyż od jakiegoś miesiąca bawie się ta w każdej grze a teraz pozostaje mi poczekać jeszcze z tydzień na nowy komputer 8)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 19:25 

bibol napisał(a):
hmmm napisał(a):
bibol napisał(a):
Sadzilem, ze jednak stara gwardia tej sceny trzyma jakis poziom i jest bardziej wyrozumiala, tolerancyjna jednak dochodze do wniosku ze nie.

czesc grajacych w fh2 ma bf2 gleboko w ....., wlasciwie to kupili go tylko po to, aby grac w fh2 :D wiec trudno ich nazwac "stara gwardia tej sceny", a co do "spokojnej rozgrywki", nie zauwazylem. :D

Po pierwsze chodzilo mi o gwardie z bf 1942 i to mialem na mysli mowiac stara gwardia tej sceny. A z tego co rozmawialem z Die Hardem to mialem wrazenie ze ci ktorzy grali od bf 1942 i towrzyli ta scene od poczatku beda pokazywac klase swoim zachowaniem a jak narziae widze to przyszly takie ludki i od razu zaczeli ustawiac graczy na lepszych i gorszych. Tych ktorzy graja w bf 2 od razu uznali za troli, gowniarzy, przekletych bunnhopperow itp. itd.
Piszesz tez ze czesc w dupie ma bf2 i kupili go po to zeby pograc w fh 2, a sadze ze powinni wykazac chociaz minimum szacunku dla tej platformy bo jakby nie ona to by nie bylo FH 2, a idac tym torpem powinni miec tez szacunek dla ludzi ktorzy graja w bf 2 juz od ponad 2 lat. Narazie tego nie widze i zawodze sie na poczynaniach starszych graczy

Gram w BF2 od ponad 2 lat i co z tego czy jestem lepszy z tego powodu ?? FH to FH a Twoje wypowiedzi typu "Chyba za bardzo realistyczny. Bo ja mam nadzieje ze to bedzie po prostu bf 2 w swiecie II wojny swiatowej i jesli bedzie podobny styl walki jak w POE 2 to chetnie pogram ale jesli to bedzie bardziej zblizone do PR to podziekuje." robią z Ciebie po prostu trolla. Forgotten Hope to nie zdrapka za złotówke gdzie nie wiadomo co się trafi, jak się "dupy niechce ruszyć" żeby poświęcić całe 5 minut i dowiedzieć się z czym to się je, to później bełkoczesz jakieś farmazony.
FH TO FH nieważne z jaką cyferką. Czy tak ciężo to zrozumieć ??

Ostatnio edytowano 15 gru 2007, 20:37 przez 55_Maciek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 19:53 

:D :D :D
dobre to było

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 21:05 

55_Maciek napisał(a):
bibol napisał(a):
hmmm napisał(a):
bibol napisał(a):

Gram w BF2 od ponad 2 lat i co z tego czy jestem lepszy z tego powodu ?? FH to FH a Twoje wypowiedzi typu "Chyba za bardzo realistyczny. Bo ja mam nadzieje ze to bedzie po prostu bf 2 w swiecie II wojny swiatowej i jesli bedzie podobny styl walki jak w POE 2 to chetnie pogram ale jesli to bedzie bardziej zblizone do PR to podziekuje." robią z Ciebie po prostu trolla. Forgotten Hope to nie zdrapka za złotówke gdzie nie wiadomo co się trafi, jak się "dupy niechce ruszyć" żeby poświęcić całe 5 minut i dowiedzieć się z czym to się je, to później bełkoczesz jakieś farmazony.
FH TO FH nieważne z jaką cyferką. Czy tak ciężo to zrozumieć ??

FH2 to po pierwsze modyfikacja BF 2 i jako taka powinna respektowac podstawy jakie serwuje ta gra, bo tak to po co wogole robili to na bazie bf 2 mogli albo zrobic jako zupełnie oderwana gre albo jako druga czesc do bf 1942, a przenoszac ta modyfikacje na taki grunt jakim jest bf 2 powinno to być dopasowane do stylu walki jaki wystepuje w vanilli. Widze jednak ze brak tolerancji dla czyis pogladow od razu ci pozwala wywyższać się nad innymi i obrazac, no to sobie bądź takim arogantem ale wyśmiewajac czyjes poglady stawia cie to na pozycji aroganta, który mysli ze pozjadal wszystkie rozumy. Naucz się człowieku szacunku dla cudzych pogladow jak chcesz rozmawiac z ludzmi

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 21:13 

Hynol napisał(a):
Wczoraj o malo nie padłem ze śmiechu gdy mi PZ4 panowie z BF2 zaczęli granatami przeciwpiechotnymi obrzucać ;).

Może właśnie o to im chodziło :P Zresztą nie nabijaj się z nich - w sumie co mieli innego robić - wbić nóż w okienko kierowcy? :D
Hynol napisał(a):
Co do tego że mapy są nieciekawe - moim zdaniem wymuszają grę w squadach i rozgarniętych dowódców którzy wiedza co robią - wtedy jest akcja non-stop.

I tu jest pies pogrzebany - co powiecie o roli i możliwościach dowódcy mapy...?

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 21:39 

Bibol tolerancja dla głupoty jest jedną z największych zbrodni :).

Chcesz pozwij Twórców PR i FH i czego tam chcesz za to że nie są "dopasowane do stylu walki jaki wystepuje w vanilli".

Reszta Twoich przemyślen nie nadaje się nawet do rozmów nie dokończonych :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 21:52 

55_Maciek napisał(a):
Bibol tolerancja dla głupoty jest jedną z największych zbrodni :).

Chcesz pozwij Twórców PR i FH i czego tam chcesz za to że nie są "dopasowane do stylu walki jaki wystepuje w vanilli".

Reszta Twoich przemyślen nie nadaje się nawet do rozmów nie dokończonych :lol:

Ta wypowiedzia potwierdziłes to co wczesniej napisałem no coz w zyciu i tak bywa ze na takich typow się trafia. Tylko sobie uzmysłow ze nie każdy musi mieć taka sama definicje modyfikacji gry jak ty, ja mam widocznie zupełnie inna niż, ale roznica jest taka ze ja wiem ze ludzie nie sa identyczni i każdy może mieć swój poglad na sytuacje, tyle ze ja nie skreślam przez to człowieka i go nie poniżam.
A u ciebie widze wielka doze ignorancji dla obcych ci stanowisk, ale coz nie każdy musi miec umysl otwarty na inne poglady niz jego wlasne, tyle ze z takimi ludzmi trudno się zyje :/

A teraz wybacz mi ze ośmieliłem podejść w odmienny sposob do FH 2 i widze ze jest on twoja swiatynia wiec zapewniam cie ze już do niej nie wejde spij spokojnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 22:29 
Moderator forum

bibol napisał(a):
FH2 to po pierwsze modyfikacja BF 2 i jako taka powinna respektowac podstawy jakie serwuje ta gra, bo tak to po co wogole robili to na bazie bf 2 mogli albo zrobic jako zupełnie oderwana gre albo jako druga czesc do bf 1942, a przenoszac ta modyfikacje na taki grunt jakim jest bf 2 powinno to być dopasowane do stylu walki jaki wystepuje w vanilli. Widze jednak ze brak tolerancji dla czyis pogladow od razu ci pozwala wywyższać się nad innymi i obrazac, no to sobie bądź takim arogantem ale wyśmiewajac czyjes poglady stawia cie to na pozycji aroganta, który mysli ze pozjadal wszystkie rozumy. Naucz się człowieku szacunku dla cudzych pogladow jak chcesz rozmawiac z ludzmi

To jest kolego śmiech na sali co napisałeś właśnie :). Nie będę nawet czasu tracił na wyjaśnianie dlaczego. Już zdanie "mogli albo zrobic jako zupełnie oderwana gre albo jako druga czesc do bf" kwalfikuje się do złotej czcionki portalu.

A co do posiadania odmiennego zdania - jasne - możesz mieć dowolne zdanie - nawet że dinozaurów nie było a wszystko zaczęło sie tak naprawde 40k lat temu. Tylko że nie miej nikomu za złe że uważa twoje zdanie za wyjątkowo śmieszne.

A na koniec dwie rady - nie podoba się to nie graj - nikt Cię nie zmusza. A jak uważasz że nie wolno modów robić które nie są podobne do oryginału, polecam wytoczyć FH dev team proces cywilny. Na prokuraturę też nie zawadzi zgłosić - powiesz że BF2 to twoja religia a FH2 jest bluźnierstwem które obraża twoje uczucia religijne. Jak nic chłopaki czapę z miejsca dostaną.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 22:58 

Hynol napisał(a):
bibol napisał(a):

To jest kolego śmiech na sali co napisałeś właśnie :). Nie będę nawet czasu tracił na wyjaśnianie dlaczego. Już zdanie "mogli albo zrobic jako zupełnie oderwana gre albo jako druga czesc do bf" kwalfikuje się do złotej czcionki portalu.

A co do posiadania odmiennego zdania - jasne - możesz mieć dowolne zdanie - nawet że dinozaurów nie było a wszystko zaczęło sie tak naprawde 40k lat temu. Tylko że nie miej nikomu za złe że uważa twoje zdanie za wyjątkowo śmieszne.

A na koniec dwie rady - nie podoba się to nie graj - nikt Cię nie zmusza. A jak uważasz że nie wolno modów robić które nie są podobne do oryginału, polecam wytoczyć FH dev team proces cywilny. Na prokuraturę też nie zawadzi zgłosić - powiesz że BF2 to twoja religia a FH2 jest bluźnierstwem które obraża twoje uczucia religijne. Jak nic chłopaki czapę z miejsca dostaną.

Spokojnie ja nikogo pozywac nigdzie nie zamierzam bo jakbys zauważył i przeczytal moje wypowiedzi dokladnie to bys zrozumial raz ze jestem czlowiekiem otwartym na dialog ale kiedy obie strony maja szaczuenk dla siebie i sa tolerancyjne na pomysly i idee drugiej chociazby bylyby calkiem absurdalne, a dwa dla mnie definicja moda to cos co nei powinno za bardzo odbiegac od założeń gry na ktorej bazie jest robiony przykładowo POE 2 .
Natomiast rozumiem ze inni mogą mieć zupełnie inne podejście do tego i tworzyc mody które będą zrywaly w wiekszosci z tymi założeniami jakie wytycza podstawka i stad takie mody jak PR czy FH.

Natomaist temat nazywa się „pierwsze wrazenia” wiec wypowiedziałem jakie mam odczucia na ten temat i jak wyzej napisałem wiecej nie zamierzam w to grac, dlatego tez swoje wypowiedzi na temat tego moda zamieszczam tu i nie wpycham się na sile w inne

Natomiast widze ze dla co poniektorych FH to świętość nad swietosciami i wypowiedadanie jakichs pogladow odmiennych na ten temat konczy się pogarda dla tych ktorzy się ośmielili wyrazic swoje zdanie. No ale coz bywa i tak ze fanatycy znajda sie wszedzie.

Ja nie zyje tym modem i nie zylem nie sledziłem kazdych informacji na jego temat, natomiast jako posiadacz bf 2 sadzilem ze będzie urozmaiceniem nie za bardzo odbiegającym od podstawki, ze będzie takim ciekawym rozwinieciem bf 2 tyle ze przedstawionym w teatrze działań drugiej wojny swiatowej, a widze ze dla niektórych moje spojrzenie na sparwe to herezja najczystszej wody…

ps: a i widze ze wysmiales moja wypowiedz na temt tego ze mogli wydac to jako osobna gre i temu sie dziwie bo juz w historii gier bvywaly takei przypadki ze popularne mody pozniej wychodzily jako osbne gre. Przykladowo Red Orchestra mod do UT 2004, wiec prosze wytlumacz mi dlaczego nie moglo byc tak i w przypadku fh 2 ??

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2