Odpowiem tak mniej wiecej ogólnie.
Bf2 jest no hmmm żywszy od 2142.Jest więcej polskich serwerów(chyba 5,nie wiem dokładnie) w 2142 są 2 z czego 1 jest prawie zawsze pełny(infantry).Bf2 to świetna gra,imo najlepsza w jaką grałem.Niestety po 2(prawie 3) latach grania znudziła mi sie.Wciąż to samo.Nie pomagają boooster packi ani dodatek.Na szczęście są mody które ratują gre.Najlepszy z nich (imo) jest właśnie Project Reality.Właśnie czekam na najnowszą wersje.Oczywiście mod jest popularny i gra w niego dużo ludzi.
2142
Po długiej przerwie(pare miechów) wróciłem do tej gry.Jeśli masz sprzęt który uciągnie bf 2142 na maks detalach będziesz zachwycony(przynajmniej ja byłem ;]).Gra wygląda pięknie(nie tak pięknie jak crysis ale to inna bajka).Można powiedzieć ze na nowo odkryłem bf 2142 :].Mapy są bardzo klimatyczne,nie będę wspominał o 3 najlepszych mapkach z dodatku(Northern Strike-kosztuje 20 zł ale warto)
Cytuj:
Najbardziej nie spodobała mnie się mała ilość zadawanych obrażeń snajperką i stosunkowo niewielki zoom. To moim zdaniem ujmuje całej klasie
W pełnej wersji masz unlocka zwiększajacego przyblizenie snajperki.Ogólnie trzeba zagrać w pełną żeby ocenić gre,demo nie oddaje klimatu 2142.
W obu grach(ale tylko w pełnych wersjach,nie demach) jest system statystyk(medale,baretki i takie tam swiecidełka) i system unlocków z tym,że w 2142 jest tego więcej i wszystko sie szybciej zdobywa(za niektóre odznaki dostajesz +2000 pkt) co urozmaice gre.
Na twoim miejscu kupiłbym.... battlefielda 2.Jest do niego więcej modów,gra w niego więcej klanów no i nie wiem co jeszcze.Ja gram w 2142 tylko dlatego że własnie bf2 mi sie znudził.Obie gry sa IMHO swietne i obie warto mieć(wiem wiem lize dupe Ea i dobrze:roll: ).Bf2 dostaniesz za 30 złoty,jak pozbierasz jeszcze cos starczy na 2142.
Pozdrwiam i wesołej ''resztki'' świąt