bagno - tak, obydwa.
UWAGA ! Lojalnie ostrzegam ! Ta czesc PR'a NA POCZATKU jest bardzo, ale to bardzo irytujaca. Pozniej sie czlowiek przezwyczaja. To taki skok niczym miedzy vBF2 a PR, tak tu jest miedzy 0.6 a 0.7.
Tylko nie mowcie pozniej ze nie ostrzegalem.
Co do spostrzezen - pierwsze co sie rzuca w oczy ze zmian, to czywiscie nowe m16. Wyglada super, ale jak dla mnie jest jakby za gruba, oczywiscie subiektywne odczucie, moim zdaniem przesadzil z szerokoscia calej broni. Niewiele, ale jednak.
Druga rzecz to brak mini-mapy. Niby kazdy wiedzial, niby kazdy mowil ze to nic wielkiego, ale jak sie juz zacznie grac, to jest koszmar. Czlowiek czuje sie totalnie zagubiony. Dopiero po 2 mapach czlowiek przezwyczaja sie do zycia w niewiedzy. Jest mapa i zwykla i z pokazanymi ludzmi ze swojej frakcji, ale jej odtwieranie trwa chwile.
Trzecia sprawa to panika jaka wytwarza brak spawnow. Nie ma juz spawnowania na doowodcy druzyny, nie ma spawnowania w APC'tkach, nie ma spawnowania w ciezarowkach. Zostaja tylko i wylacznie : glowne bazy, firebas'y/bunkry, rally pointy. Teraz ludzi musza zadbac o swoj spawn, inazcej czeka ich dluga droga na butach i dodatkowy ochrzan od komendanta.
Czwarta sprawa to problemy z amunicja. W 0.6 jak ci glowna bron zaczela pykac, dopominajac sie napelnienia, nie zastanawiales sie jak temu zapobiec. Szedles poprostu gdziekolwiek i brales amunicje (wszedzie = samochody, apc, itp). Te czasy sie skonczyly. Teraz dbasz o swoje magazynki, bo najblizsza mozliwosc uzupelniania brakow ( o ile nie jedyna ) to skrzynki. Skrzynki co prawda mozna dostac w paru miejscach, nie tylko od komendanta. Ciezarowki i blackhawk moze upuscic jedna na raz po przycisnieciu prawego przycisku myszy. Co nei zmienia faktu, ze do takiej skrzynki trzeba dojsc, a jeszcze wczesniej ja postawic. Zapomnisz o tym, zapomnij o dlugich strzelaninach.
Piate ... sam nie wiem co jeszcze mozna powiedziec. Ahh, tak, bylbym zapomnial. Nie ma spotowania. Zwykly piechociaz nie moze zaznaczac celow pod "q", ani w zaden inny sposob, poza chatem czy voip'em. Nawet dowodca druzyny moze zaznaczac tylko cele na mapie, nic wiecej.
Reszta rzeczy jest juz mniej wyrazista zeby sie rozpisywac osobno nad reszta. Trzeba zagrac zeby zobaczyc co sie pozmienialo.
Do zobaczyska na polu bitwy.