(
To jeszcze nie koniec problemów -_-)
Hmm, pobrałem plik "pbsec" i zapisałem go w folderze "htm". Przez dwa dni było dobrze i co? Znów ten sam problem - za wysoki ping -_-
Wyrzuca pokazując za każdym razem puste okno komunikatu z napisem "
Punkbuster".
Mało tego - "pbsec" czasem znikał z folderu i musiałem go kopiować trzykrotnie 0_o
Obecnie nawet jeśli "pbsec" jest na swoim miejscu to i tak w niczym nie pomaga.
Nie korzystam z anty-wirusów, tylko zapora.
Mój firewall to najnowszy Agnitum Outpost - jak już wcześniej wspominałem jedną z próśb o połączenie oparłem na presecie zamiast "zawsze ufaj aplikacji". W "Settings" -> "Network Rules" - BF2142.EXE", "PBSETUP.EXE" i "BFTP.EXE" (?) są w przegródce "Trusted".
Nie bardzo wiem jak zmienić tamtą poprzednią akcję, na co zwrócić uwagę, co zmienić.
Teraz testy przeprowadzam z wyłączoną zaporą (poprzednio sprawdzałem tylko raz czy sprawia problem).
Hmm, nie wiem w czym tkwi różnica mając w procesach "PnkBstrA.exe" i "PnkBstrB.exe". Nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydaje mnie się że kiedy grałem w dema BF2 i BF2142 w procesach były oba.
Raczej nie mam żadnych podejrzanych rzeczy w procesach które mogłyby bez mojej wiedzy zżerać łącze. Na wszelki wypadek wysyłam Tobie zdjęcie na priv
Blizzard_.
Jeżeli chodzi o program "Everest" nie znam się na jego obsłudze, pierwszy raz widzę takie narzędzie.
Jak mogę edytować w rejestrze "ergc" w kluczu "Hkey local machine --> software --> Electronic Arts --> EA GAMES --> Battlefield 2142 --> ergc" ?
Klucze znalazłem ale ... podobne to one nie są i "ergc" też nie ma =P
Edit :
Hmm, pograłem jeszcze na zagranicznych serwerach i u PL4FCów.
Wniosek jest taki że na polskim serwerze nie wyrzuca, czasem na zagranicznych. Więc gra nie jest dostosowana do moich potrzeb ale do przypadku i głównie polskich serwerów. Nie jest to szczyt moich marzeń ale wystarczy mi już kłopotów z tą grą.
Wcześniej chciałem zamknąć temat ale teraz po prostu nie mogę.
Z dniem dzisiejszym Punkbuster nawet z polskich serwerów mnie wykopuje.
Jeżeli są chętni do pomocy byłbym niezmiernie wdzięczny.