Teraz jest 30 lis 2024, 18:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 20:57 

_XENA_ napisał(a):
Yacub - Rosja, Niemcy i Francja mieli wielomiliardowe kontrakty z Irakiem plus potężne pieniądze zamrożone w sprzęcie "sprzedanym" Saddamowi za który Irak nie mógł zapłacić po 1991. Zwróć uwagę, że 95% sprzetu Irackiego było pochodzenia rosyjskiego lub francuskiego, a gro inwestycji było w Iraku podejmowanych przez te kraje (i przez Niemcy na dokładkę). Tak więc zmiana władzy w Iraku oznaczała dla niech bycie wypartymi przez USA i możliwe, że dodatkowo utracenie zamrożonych tam pieniędzy. I chodzi tu o potężne kwoty - setki miliardów dolarów. Dodatkowo dostęp USA do Irackich złóż ropy może także wpłynąć na zmiane pozycji na jej rynku - osłabienie siły OPEC i Rosji. Nie wiem, czy wiecie, że kraje te mają na ropie około 100 krotne przebicie (cena do kosztu wydobycia) i sztucznym ograniczeniem wydobycia pilnuja by to sie nie zmieniło. Pojawienie się Irackiej ropy poważnie by tą sytuację mogło zmienić.

zgadza się..wracając do paliw w stanach litr benzyny lub ropy kosztuje tyle co litr najtańszej wody pitnej(takiej w butelce plastykowej..czytałem w gazecie)a w polsce..po tych wszystkich przebitkach i akcyzach...huje muje i oto litr paliwa 3.40 średnio(benzyna95)3.90(pb98) :shock: śmiechu warte..przecież to prawie tyle ile wynosi godzina pracy w polsce(4zł..wzwyż)czyli godzina pracy=litr paliwa hehe :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 21:09 

===Tomy===[PL] napisał(a):
_XENA_ napisał(a):
Tomy - chłopaki są młode i zycia nie znają. Trzeba wykazać trochę cierpliwości.

Nudzi mnie niedojrzałe gówniarstwo szerzące populistyczne hasła, których znaczeń nawet nie rozumieją.

"Niedojrzale gówniarstwo"??
Zauwaz skok technologiczny po drugiej wojnie swiatowej,pierwsze kompy i innego rodzaju elektroniczne nowinki z tamtejszego okresu byly wyprodukowane na potrzeby armii!!!!!!!!!!!
Choćby jeszcze post o zintegrowaniu amerykanskiej sieci w celach wywiadowczych(choć to jest nagatywne)...

Druga rzecz to to ze w ludzkiej qrewskiej naturze leży wyrzynanie sie.I że ZAWSZE będą konflikty,dlatego bycie ich przeciwnikiem nie ma rzadnego znaczenia!!!!!!

A trzecia rzecz to to,że ja akurat w pelni popieram akcje w Iraku,i mam do tego prawo....i mysle ze nawet nie ma sensu dyskutowac na ten temat.....

PS.TOMY jesli jestes tak dojrzaly to czemu wogóle ripostujesz posty takiego "gówniarza" jak ja,huh??,chyba gnijesz powoli.....

Mnie tez wqrwila twoja "lamerska teoretyka"(skąd ty mozesz wiedziec co tak naprawde jest tam grane,przesiwanie mediów to tak jak bys gówno przesiewal)
i wcale nie wyzywalem cie od przerosniętych pryków!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 22:00 
Moderator forum

qubix napisał(a):
Zauwaz skok technologiczny po drugiej wojnie swiatowej,pierwsze kompy i innego rodzaju elektroniczne nowinki z tamtejszego okresu byly wyprodukowane na potrzeby armii!!!!!!!!!!!
Choćby jeszcze post o zintegrowaniu amerykanskiej sieci w celach wywiadowczych(choć to jest nagatywne)...

Miło, że wreszcie pokusiłeś się o jakąś "budującą" wypowiedź, jednak wracając do wcześniejszych wypowiedzi nijak tu pasuje.

qubix napisał(a):
Druga rzecz to to ze w ludzkiej qrewskiej naturze leży wyrzynanie sie.I że ZAWSZE będą konflikty,dlatego bycie ich przeciwnikiem nie ma rzadnego znaczenia!!!!!!

Nie rozumiesz jednej ważnej rzeczy: od zalania dziejów światem rządzi PIENIĄDZ i chęć WŁADZY.

Teraz wróc do podręczników historii, przyporządkuj sobie w rachunku
kto do czego dąży, analizując wszelkie, światowe konflikty.

qubix napisał(a):
A trzecia rzecz to to,że ja akurat w pelni popieram akcje w Iraku,i mam do tego prawo....i mysle ze nawet nie ma sensu dyskutowac na ten temat..... PS.TOMY jesli jestes tak dojrzaly to czemu wogóle ripostujesz posty takiego "gówniarza" jak ja,huh??,chyba gnijesz powoli.....Mnie tez wqrwila twoja "lamerska teoretyka"(skąd ty mozesz wiedziec co tak naprawde jest tam grane,przesiwanie mediów to tak jak bys gówno przesiewal) i wcale nie wyzywalem cie od przerosniętych pryków!!!!!

Przykro mi, że "zaimputowane" przeze mnie "porównanie" ludzi niewiedzących o czym piszą, przypisujesz sobie.
Typowy przykład "polaka portret własny".
Jednak chciałbym się dowiedzieć, kiedy i w którym momencie nazwałem Ciebie "gówniarzem" ?
Sam dajesz przykład swojej niedojrzałości (teraz nie tylko o pisanym ale i czytanym tekscie) w beszczelny sposób atakując moją osobę.

Proponuję wyhamować swoje emocje, a tym samym słowa.

Odnośnie filtrancji, infiltracji, mediów, wiedzy, co ważne faktów, wierz mi: jest tu masa osób, posiadająca ogromną wiedzę, od której możesz się dowiedzieć o wiele więcej niż wyczytasz z codziennej gazety.
Nie znasz mnie Wać Pan i nie "syp jak z rękawa" tego typu anonsami.
Jeśli nie masz nic konkretnego do wniesienia w dyskusję - zamilcz.

W dalszej części Twojego "twórczego" riposta zapytuję od kiedy to jesteś skłonny na wystawiania takich opinii o kimś kogo nie znasz ?

Ubliżyłem Twojej osobie w jakikolwiek sposób porównywalny z Twoim "ulicznym" stylem ?

Przykro mi, ale nie piłeś ze mną "brudzia", po treści i stylu w jaki piszesz widzę dużą różnicę wiekową i nie pozwolę sobie na dalszą pyskówę więc ... alt+F4 i zaliczasz dalszego score-a.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 22:02 
Moderator forum

Korzystając z faktów nie zapominajcie, że w Afganistanie pierwszymi pociskami ziemia – powietrze były amerykańskie wyrzutnie Stinger. Od tego momentu „upadki” rosyjskich Mi-24 Hind powiększyły się 2-krotnie. Afgańscy bojówkarze byli szkoleni w zakonspirowanych obozach, które stworzyła CIA. USA zarobiło potężne kwoty $ sprzedając im swoją broń.
Po zakończeniu „zimnej wojny” CIA zwinęło „żagle” obozy zostały w rękach Afgańczyków.
Podczas wojny Afgańskiej przejęte przez samozwańcze brygady Talibów, sponsorowane przez Osamę.
Koło się zamyka.
Ataki na WTC. USA atakuje ... robią porządek.
Sytuacja analogiczna.
Rosja sprzedaje w latach 80-tych masę sprzętu do Iraku.
Europa także inwestuje.
Francja – zyski ze sprzedaży broni.
Niemcy – inwestycje gospodarcze.
Nie zapominajcie, że wcześniej w latach 70-tych Polacy, Hiszpanie także Bułgarzy budowali tam autostrady, i rafinerie, meliorowali tereny, budowali szkoły. Osoby pracujące w tamtym okresie w Iraku, wspominają te okresy jako bardzo intratne i opłacalne.
Po powrocie wielu mogło pozwolić sobie na kupienie własnego M4 czy samochodu.
IMHO takie refleksje już się nie powtórzą. W Iraku nie mamy czego szukać. Jedyne podejmowane akcje to administrowanie wspólnie z koalicjantami i działanie akcji humanitranyh w imię dobra.

USA – embargo nałożone po Pustynnej Burzy po 1991r. (nie wkroczenie do Bagdadu, ocalenie Saddama) spowodowało, że Irak przykręcił „kurek” w rurce i ropa nie płynęła już takim mocnym, strumieniem. Dodatkowo sygnały, że Osama schronił się u Saddama, chęć rozszerzenia globalizacji i ekspansji gospodarczej, konieczność zużycia zleżałego arsenału = znowu wojna.

Na początku było „różowo”. Fakt. Niestety, Amerykanie zostali zaskoczeni nową formą walki „partyzanckiej” – terrorem. Nie potrafią walczyć w wojnach „partyzanckich” (klęska w Wietnamie), po zaprzestaniu działań wojennych zginęło więcej żołnierzy koalicji niż w trakcie ataku. Jeśli amerykanie nadal szerzyć będą swoje ambicje globalizacji, zdobycia i przejęcia dóbr gospodarczych, przez co idą korzyści $, zasłaniając się ochroną życia ludzkiego i walki z terrorem będą ginąć niwinni ludzie (cywile, żołnierze).

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 11:03 

M.I.S.I.E.K napisał(a):
Czyli uważasz, że 11-go września nie uderzyli terroryści tylko CIA?
Wg mnie to jest prawdopodobne :shock:

Gdzie to wyczytales w moim poscie, przeczytaj jeszcze raz, bo ja nic takiego nie napisalem. Wykorzystal sytuacje, ktora byla mu na reke, okrutne ale taka jest polityka. Chociaz bledy i ignorancja sluzb wywiadowczych USA na to moze wskazywac. Za to po ataku dosc szybko, a nawet za szybko znaleziono Koran, zdjecia Osamy, listy itp. Oczywiscie to kolejny dowod na to, jak szybko mozna bylo wykorzystac zaisntniala sytuacje, bo nie chce mi sie wierzyc, ze 11 wrzesnia to bylo drugie Pearl Harbor (chodzi mi o to, ze Anglia wiedziala ale niby nie powiedziala).

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 17:48 

Napisalem troche niezrozumiale to odnosnie lodzi podwodnych ale chodziło o to ze usa nie zwracało by uwage na taką broń gdyby ja posiadało przeciez to istna głupota wyobrażcie sobie łodz zdolna do szybkiego przemieszczania sie po kupi ziemskiej i jeszcze do tego wyposarzona w głowice nuklearne!!! przeciez to naprawde grozny sprzet ale rosja nie przyznała sie do posiadania takiej broni kiedy amerykanie jej to zarzucali bo opinia publiczna by zaczeła węszyc :) a tego by raczej nie chcieli wystarczy ze maja amerykański wywiad na karku.
Takrze jedyna możliwośc to rosja.
Szczerze muwiąc denerwuje mnie takie myślenie USA the best zanim tak powiedzcie poczytajkcie troche a juz napewno w sprawie uzbrojenia itp
nawet nie macie pojęcia co potrafili rosjanie wymyślic np w czasie zimnej wojny wymyślili skaner dla szpiegow ktory mieścił sie w tabakierce amerykanie po złapaniu szpiega byli pod silnym wrarzeniem!!!
nie jestem pewny ale wtedy chyba nawet wogole skanerow nie bylo :).
a co do tych wyrzutni przeciw lotniczych o ktorych wspomniał tomy rzeczywiście wplyneło to na losy wojny gdyż rosjanie opierali sie głowinie na atakach smigłowców i czołgow atakując masa co ułatwiało chocby trafienie w taki smigłowiec (jak nie trafi w tego co chciał to zawsze w drugiego moze :)) heh sorki ze odbiegam od tematu ale taki juz jestem :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2